Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα την πρώτη μου μετατροπή από PDF και κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε ο eanagnostis όταν έλεγε ότι η Amazon κάνει καλύτερες μετατροπές.

B)

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κάτι άλλο που δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα. Πες ότι θέλω να ψάξω για ένα ελληνικό λήμμα στο Google. Προφανώς το Κ3 δεν υποστηρίζει ελληνικό πληκτρολόγιο, όμως η Google έχει ένα virtual keyboard στο search bar της. Δεν μπορώ όμως να το επιλέξω, ο καταραμένος κέρσορας το αγνοεί και κεντράρει λίγο πιο δεξιά. Υπάρχει κάποιο workaround για αυτό το πράγμα? Είδα κάποιο jailbreak για σύμβολα άλλης γλώσσας με Alt+Sym (συγκεκριμένα ρώσικα) αλλά δεν έχω σκοπό να μπλέξω τόσο πολύ (ακόμα...).

ΥΓ.: υπάρχει κάτι σε greek dictionary? κάτι λένε εδώ πως είχαν βγάλει κάποια στιγμή αλλά...

Δημοσ.

Το jailbreak στο Kindle είναι μπελάς και δε σου δίνει κάτι.

Το virtual keyboard όντως δε λειτουργεί. Εγώ γράφω greeklish στο google.gr και παίρνω το αποτέλεσμα που θέλω.

Δημοσ.

Δεν χρειάστηκε πολύ αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το φόρτισα με τον πλέον ιδανικό τρόπο (μάλλον το αντίθετο), καθώς στα μισά το έβγαλα καναδυο φορές για να δοκιμάσω διάφορα πράγματα. Ας όψεται το ηλίθιο bug των Win7/64, που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Κ3 όσο φορτίζει (και δεν μπορούσα να περιμένω γιατί έπρεπε να πάω τη γυναίκα να δει το Black Swan, απίστευτη ταινία...)

Ίσως πήρε καναδυο ώρες? Δεν είμαι σίγουρος. Ούτως ή άλλως φαντάζομαι ότι η μπαταρία θα πάρει τα πάνω της μετά από μερικούς κύκλους επαναφορτίσεων.

Κάτι άλλο που μόλις δοκίμασα. Είχα κάποια κόμικ σε pdf σκαναρισμένων σελίδων και όταν τα έβαλα στο Κ3 δεν μπορούσα να διαβάσω το κείμενο, καθώς ήταν πολύ μικρό και παραμορφωνόταν. Έπρεπε να το γυρίσω σε landscape, αλλά τότε η μία σελίδα γινόταν δύο και έπρεπε να κατεβαίνω συνέχεια. Η λύση ήταν να το μετατρέψω σε mobi με το Calibre και ήρθε στα ίσα του. Πλέον πιάνει όλη τη σελίδα (όπως και το pdf) αλλά τα κείμενα είναι πεντακάθαρα. Μάλλον το calibre κάνει λίγο καλύτερο fit to screen. Τώρα που το ξαναβλέπω, το mobi πιάνει μικρότερο μέρος της οθόνης σε σχέση με το pdf. Παρ' ολ' αυτά η εικόνα είναι πολύ πιο καθαρή και τα κείμενα διαβάζονται τέλεια. Πολύ περίεργο...

Δημοσ.

Δεν χρειάστηκε πολύ αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το φόρτισα με τον πλέον ιδανικό τρόπο (μάλλον το αντίθετο), καθώς στα μισά το έβγαλα καναδυο φορές για να δοκιμάσω διάφορα πράγματα.

Ίσως πήρε καναδυο ώρες? Δεν είμαι σίγουρος. Ούτως ή άλλως φαντάζομαι ότι η μπαταρία θα πάρει τα πάνω της μετά από μερικούς κύκλους επαναφορτίσεων.

Aρα ειναι προφορτισμενη.

Κατι που δεν εχω ξεκαθαρο ακριβως πως γίνετε.

Θελω να μετατρεψω ενα pdf σε mobi πχ. για να εχω ολα τα καλουδια.

Sτελνω το pdf στο ΧΧΧ@kindle.com και εκεινο το στελνει στη διεθυνση που εχω βαλει ως δικιά μου στην καταλληλη μορφη?? καπως ετσι. Εκεινο που δεν καταλαβα ειναι ο λογαριασμος [email protected] είναι άλλος από τον [email protected] ?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Έτσι. Πας στο amazon.com/managemykindle και ορίζεις ποιά είναι η διεύθυνσή σου (πχ. [email protected]) αλλά και από ποιά/ποιές διευθύνσεις θέλεις να δέχεσαι. Στη συνέχεια το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις το αρχείο στο [email protected] (νομίζω υποστηρίζει και .zip με πολλά αρχεία μέσα) και δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να γράψεις κάτι και στο Subject του email. Κάπου είχα δει ότι πρέπει να γράψεις τη λέξη "Convert". Εγώ πάντως αυτό έκανα και δούλεψε.

Μου φαίνεται ότι το [email protected] αφορά αυτούς που έχουν Wi-Fi ΚΑΙ 3G. Δηλαδή αν έχεις 3G ενεργοποιημένο και το στείλεις στο [email protected], τότε θα το πάρεις μέσω 3G (άρα πλερόκο με το ΜΒ). Αν όμως το στείλεις στο [email protected] θα σου έρθει μέσω Wi-Fi. Φαντάζομαι δεν υπάρχει καμία διαφορά γι' αυτούς που έχουν ΜΟΝΟ Wi-Fi στη συσκευή τους. Όλα τα email μέχρι στιγμής τα έχω στείλει στο [email protected] και δουλεύει κομπλέ. Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Έστειλα ένα PDF με πολλά διαγράμματα, φωτογραφίες κλπ και κατά τη μετατροπή τίποτα από αυτά δεν ενσωματώθηκε παρά μόνο το καθαρό κείμενο.

ΥΓ.: Όντως πρέπει να ήταν προφορτισμένη γιατί μετά από 10' φόρτιση η μπαταρία ήταν ήδη κάπου στη μέση.

Δημοσ.

Ξέρω γω? Καλό μου φάνηκε. Έχει 2 αλλά πρέπει να διαλέξεις ποιό θα χρησιμοποιείς για default. Τώρα να σου πω δεν το έψαξα πολύ και δεν είδα τι διαφορές έχουν. Μου άρεσε πολύ η λειτουργία του quick search που ουσιαστικά, καθώς διαβάζεις το κείμενο, πηγαίνεις τον κέρσορα πάνω στη λέξη που θέλεις και αυτόματα σου δείχνει μια σύντομη ερμηνεία της (με δυνατότητα να μπεις και στο κανονικό λεξικό για περισσότερες λεπτομέρειες). Φυσικά τα λεξικά δουλεύουν και εντελώς αυτόνομα, αν πχ. θέλουμε να ψάξουμε λέξεις χειροκίνητα. Δεν κατάλαβα αν υπάρχει και φωνητική απόδοση της λέξης, μέσω text-to-speech. Λογικά θα υπάρχει (μπα, τελικά τζίφος)

Ξενέρωσα που δεν υπάρχει αγγλοελληνικό λεξικό (έστω επί πληρωμή), αλλά τι να κάνουμε...

Περισσότερα στο site του Μιχάλη:

http://elektronikosa...le-default.html

Δημοσ.

To -dx- μολις ηρθε!

Το εχω και φορτιζει.και δεν το πειραζω , κουμπια και τετοια μεχρι τότε αν και λεει ότι μπορείς. :)

Πρωτες εντυπώσεις.

1.Στιβαρο σασι καλη ποιοτητα κατασκευης.

2.Το μεγαλο φαίνετε σχετικα μικρο δηλ. είναι μετριου μεγεθους όχι πολυ τεραστιο.Αρα φανταζομαι το μικρο πως θα φαίνετε...MINI

3.Η εικονα e-ink είναι , μου φανηκε τελειως εξωπραγματικη χωρίς να υπερβάλλω.Δεν είχα ξαναδει.Τα γραμματα ειναι πολυ 'ΖΩΝΤΑΝΑ' σε σχεση με αυτα που εχουμε συνηθισει στους υπολογιστες ( αν δεν το δεις δεν μπορεις να καταλαβεις)-ειναι σαν να πεταγονται εξω απο το panel.

4.Το βαρος του ειναι 'αισθητο' δηλαδη οριακα μεγάλο.Λιγο παραπανω και θα το ελεγα

'βαρυ' κρατοντας με το ενα χερι.Me τα δυο χερια ειναι ok.

5.Το graphite χρωμα είναι αψογης αισθητικης.Και το πληκτρολογιο δεν πιανει πολυ χωρο και δεν ενοχλει στο ματι - δεν χαλαει την συνολική εικόνα.

6.Γενικότερη αίσθηση που πέρνω είναι πως αξίζει τα λεφτά του , αυτό όμως θα φανεί καλυτερα και στη συνέχεια.

Αυτα για την ώρα.

Δημοσ.

Λοιπόν δεν θα σταθω στο interface το οποίο θελει κάποιοα συνηθεια.Παρόλα αυτα τα κουμπιά έχουν καλή αίσθηση στο χερι αν και το πληκτρολογιο δεν είναι για πολλά πολλά -δεν βολεύει ιδιαίτερα είναι καπως στριμωγμένο.

Το refresh είναι αρκετά γρήγορο και το μόνο που ενοχλεί είναι μια σκιά που σου πετάει στο ενδιάμεσο απο σελίδα σε σελίδα.

Θα σταθω κυρίως στην e-ink απεικόνηση που αν δεν το δείς δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο ωραία είναι.Είναι τελείως διαφορετική η αίσθηση που πέρνεις σε σχεση με lcd.Καποιοι είπανε ότι ακόμη δεν μοιάζει με πραγματικό χαρτί, εμένα αντιθέτος μου αρέσει πιο πολύ από χαρτί!( αυτο ισχύει για μεσα στο σπιτι).Και ουσιαστικά εκεί είναι όλα τα λεφτά.

Τα pdf ωσ γνωστόν δεν έρχονται με όλα τα καλούδια , οπότε και χρειάζονται μετατροπή.

Επίσης τα ηχεία είναι αρκετά καλά ( δυνατά ) και το text to speech μετριο προς καλό το 3G στο σπίτι μου ( πειραιας ) ποιανει σήμα full.

Ίσως το kindle δεν είναι ακόμη έτοιμο για μεγάλα τεχνικά εγχειρίδια σε pdf που από ότι κατάλαβα χρειάζονται μετατροπή για να τα διαχειρίζεσε καλύτερα.Αλλά για σκέτο κέίμενο είναι μια χαρά.Μπορείς δηλαδη να διαβάζεις άνετα.Ακόμη και έξω στον ήλιο!

YΓ.1.Nα κάνω αναβάθμιση στο firmware??

Εστειλα ενα pdf για μετατροπη αλλα μου το έστειλε πάλι σε pdf! Tι παίζει εκει??

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έχεις DX, δε χρειάζεται να μετατρέψεις τα αρχεία (γιατί χάνεται η μορφοποίηση). Έχεις πολύ μεγάλη οθόνη για να τα διαβάζεις κατευθείαν. Αυτός είναι και ο λόγος να πάρει κανείς DX και όχι μικρό Kindle.

Μήπως το PDF που έστειλες είναι PDF εικόνας?

Εννοείται πως θα κάνεις firmware update.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που έχεις DX, δε χρειάζεται να μετατρέψεις τα αρχεία (γιατί χάνεται η μορφοποίηση). Έχεις πολύ μεγάλη οθόνη για να τα διαβάζεις κατευθείαν. Αυτός είναι και ο λόγος να πάρει κανείς DX και όχι μικρό Kindle.

Μήπως το PDF που έστειλες είναι PDF εικόνας?

Θελω τη λειτουργία του dictionary για αυτό και ήθελα την μετατροπή.

Δεν ξερω αν ήταν pdf εικόνας.Αν ητανε τι πρεπει να κανω για να το μετατρέψω?

Γενικά στη μετατροπη με το email σε τι μορφη πρεπει να μου έρθει??

edit

Μόλις εκανα το update.

To refresh φενεται ελαχιστα πιο γρηγορο.

Λοιπον το βρηκα.Για τη μετατροπη του pdf πρεπει στο 'Θεμα' να δωσεις 'Convert'.

Kαι αυτο που εκανα μετατροπη μορφοποιηθηκε τελεια εχοντας

όλα τα καλούδια ,dictionary ktl.

>Δοκιμασα και να στειλω 3 σε zip και ηρθαν ενα ενα.

>Γενικα το μονο που θα ηθελα απο το -dx- είναι να ήταν λίγο πιο μεγαλη η οθόνη και λίγο πιο λεπτό-ελαφρύ.

Είναι λίγο επίφοβο όταν το κρατάς μην τυχόν σου πέσει κτλ.

και μια θηκη είναι α-π-α-ρ-α-ι-τ-η-τ-η ιδίος αν θες να το μεταφερεις μαζί σου.

>To λεξικο του παντος φαίνετε πολύ καλό μια και το δοκίμασα σε περίεργους επιστημονικούς όρους και δούλεψε.

>Αν είχε αγγλο-ελληνικό θα πέταγε το μηχανακι.

Επεξ/σία από feynman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...