Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παντως μετα την αποκτηση του kindle 3 ενισχυθηκε η αποψη μου ότι αυτου του τυπου οι ereaders είναι για βιβλια μονο κι όχι για περιοδικα ,comics κλπ.Εκει χρειαζεται οπωσδηποτε tablet pc. Δοκιμασα περιοδικο στο kindle (pdf) κι αν και μπορεις να το διαβασεις ,δεν το απολαμβανεις οπως πρεπει.Για βιβλια ομως είναι super. Περασα και την αναβαθμιση 3.0.3 ευκολα, τωρα λεω να δοκιμασω και το jailbreak.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Convert Your Own Documents

In addition to all of the great reading material you can get from the Kindle Store, Amazon can also convert your owndocuments so you can read them on Kindle. You can e-mail Microsoft Word, TXT, HTML, or image files like JPEGs andGIFs to your dedicated Kindle e-mail address (found on the Manage Your Kindle page on Amazon.com). We will convert the document into Kindle format and wirelessly deliver it directly to your Kindle for a small fee or back to your computer for free.

απο το user guide, δηλ. αμεσως στο κινδλ χρεωνεσαι μικρη εισφορα, εμμεσως στον υπολογιστη ειναι δωρεαν,

Μήπως όμως εννοούν το 3G?

Πχ.

In general, send personal documents to your "name"@free.kindle.com address to wirelessly transfer personal documents to your Kindle over Wi-Fi as well as to the e-mail address associated with your Amazon.com account at no charge.

If you are not able to connect your Kindle via Wi-Fi, send your documents to your "name"@kindle.com address. The files will be sent to your Kindle over Wi-Fi if available. If Wi-Fi is not available, the files will be sent via 3G for a small fee*.

http://www.amazon.co...odeId=200493090

* Fees for transfer of personal documents to the Kindle via 3G are based on the size of the file submitted (before compression if you use a .ZIP file). Fees will only be charged for documents that are successfully received wirelessly to your Kindle via the 3G connection. There is no fee for documents received via the Wi-Fi connection. If you transfer personal documents to your Kindle via Whispernet (3G), the fee is £0.20 per MB.

Fees are rounded up to the next whole MB and apply to each personal document delivered via 3G to each Kindle. You can transfer personal documents to your Kindle via USB for free at anytime.

τωρα λεω να δοκιμασω και το jailbreak.

Δεν είναι τόσο εύκολο και δεν κερδίζεις και πολλά πράγματα. Εκτός αν θες να πειραματιστείς...

απο το user guide, δηλ. αμεσως στο κινδλ χρεωνεσαι μικρη εισφορα, εμμεσως στον υπολογιστη ειναι δωρεαν,

deep, είναι δωρεάν η παράδοση στο Kindle μέσω WiFi, εξάλλου η μετατροπή γίνεται ως εξής: στέλνεις το αρχείο στη διεύθυνση email που σου δίνει το Amazon (π.χ. [email protected]) και σου το παραδίδει στο Kindle, δεν υπάρχει παράδοση στον υπολογιστή σου. Το wirelessly που λέει εννοεί μέσω 3G, γι' αυτό μιλάει για χρέωση. Έχω διαβάσει αναλυτικά user guide και πολλά άλλα από το Amazon και επίσης έχω Kindle 3 WiFi και όχι κάνει πολλές μετατροπές με παράδοση στο Kindle και δεν έχω χρεωθεί ποτέ τίποτα.

Δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος τα αρχεία που μετατρέπονται να σταλούν στον υπολογιστή σου πίσω και να τα περάσεις μέσω USB.

Αναλυτικά τα έχει το Amazon εδώ

για 3Γ υπαρχει ερωτηματικο αν καλυπτει ελλαδα, ρωτησα αμαζονιο μου απαντησαν οτι για περιοχη λεσβος δεν καλυπτει,

για μετατροπες αρχειων μεσω μεηλ πιθανως να αλλαξαν συστημα και δεν χρεωνουν πλεον, πραγμα που επιβεβαιωνει ο μιχαλης,

αν κανω μετατροπη μεσω μεηλ σε απαντα παπαδιαμαντη τι γινεται ;; δηλ. θεμα ογκος και νομιμοτης, και δεν ειναι μονος ο παπαδιαμαντης, ενα βιβλιο απο googlebooks 1000 σελιδων κανουν μετατροπη ;; ή προβλεπουν σε χρεωση ;;

Πάντα έτσι ήταν η χρέωση. Για την κάλυψη έχει χάρτη το Amazon και έχω πάρει screenshot για την Ελλάδα

Έχει όριο τα 5MB, που είναι όμως πάρα πολύ, μιλάμε για κείμενο. Έχω βιβλία PDF 700 σελίδες που είναι 7MB. Ο Παπαδιαμάντης δεν έχει πια πνευματικά δικαιώματα. Τυπικά, το περιεχόμενο που στέλνεις για μετατροπή δεν πρέπει να παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, στην πράξη το Amazon δεν το ελέγχει όμως, στέλνεις ό,τι θέλεις.

kindle+coverage+greece.JPG

Ποιός σκέφτηκε να βάλει την Κοκκινιά στο χάρτη;;;;

(βέβαια αν ζουμάρουμε κι άλλο εμφανίζονται περισσότερες πόλεις)

Amazon 3G coverage map:

http://client0.cellm...llmaps_intl_tab

η κοκκινη γραμμη δειχνει ελληνικα συνορα ;; :rolleyes:

ο χαρτης του ζεππος εχει σημανση 3Γ επι της λεσβου, αντιθετα η αμαζονα μου απαντησε στο μεηλ οτι δεν καλυπτει λεσβο, αντε να βγαλεις ακρια,

παντως αν καλυπτει την περιοχη που ειμαι, το κινδλ 3Γ ειναι αποδεκτη λυση, μιας και το ρουτερ του υπολογιστη μου ειναι χωρις κερατο,

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αγοράσει κανείς Kindle 3G από την Ελλάδα. Για να παραδίδονται κάθε μέρα οι New York Times στο Kindle όπου κι αν βρισκόμαστε? Για τα υπόλοιπα μεγάλες χρεώσεις στο 3G και για ποιο λόγο?

η κοκκινη γραμμη δειχνει ελληνικα συνορα ;; :rolleyes:

ο χαρτης του ζεππος εχει σημανση 3Γ επι της λεσβου, αντιθετα η αμαζονα μου απαντησε στο μεηλ οτι δεν καλυπτει λεσβο, αντε να βγαλεις ακρια,

παντως αν καλυπτει την περιοχη που ειμαι, το κινδλ 3Γ ειναι αποδεκτη λυση, μιας και το ρουτερ του υπολογιστη μου ειναι χωρις κερατο,

Ε καλά, δεν είναι δικός μου ο χάρτης. Τον δανείστηκα από το blog του Μιχάλη που με τη σειρά του τον πήρε από την ίδια την Amazon. Γουστάρω πάντως που έχει 3G σχεδόν παντού στο... χουριό μου (νότια Αργολίδα) αλλά φυσικά ένας τέτοιος χάρτης δεν είναι 100% ακριβής. Πχ. όντως εκεί κάτω παρέχεται 3G αλλά τουλάχιστον στα κινητά μου (Cosmote και Wind) το σήμα παίζει πολύ και μπορεί να μεταπίπτει από 3G σε GPRS μόλις 10-15 μέτρα πιο πέρα. Πιστεύω ότι σε τέτοιες συνθήκες ένα μηχανάκι με 3G θα μου έσπαγε λίγο τα νεύρα.

Από την άλλη το DX δεν το παίρνει κάποιος για τις ασύρματες δυνατότητές του αλλά για την οθονάρα του. Ενώ στο K3 όντως έχει μεγάλο νόημα αυτό που λέει ο Μιχάλης, ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να επιλέξουμε το μοντέλο με 3G (που κοστίζει και 50 ευρώ παραπάνω).

στο κινδλ 3Γ χρεωνουν πλοηγηση στο ιντερνετ ;; χρεωνουν βικι ;; ο ρουτερ που εχω εδω δεν διαθετει αλεξικεραυνο, ρωτησα για νεο ρουτερ κερασφορο, κοστιζει 80 ευρω δηλ. 150 + 80 = 240 ευρω το κινδλ,

Μπορείς όμως να βρεις και φθηνότερο ρούτερ με κέρατα. Τα 80 ευρώ αφορούν κυρίως σε σχετικά καλά μοντέλα με δυνατότητες 802.11n (πχ. πολύ καλό σε αυτά τα λεφτά είναι το Netgear DGN2200 που πήρα πρόσφατα). Αν όμως δεν σε πολυενδιαφέρει το Wi-Fi και το θέλεις μόνο για το Κ3, μπορείς να κοιτάξεις και κάτι φθηνότερο με τα μισά λεφτά.

@nzeppos, ο χαρτης δειχνει γενικα 3Γ ελλαδα, συμπιπτει ομως αυτοματως με καλυψη απο κινδλ ;; δηλ. η λεσβος εχει 3Γ, το κινδλ ομως μπορει να μην παρεχει 3Γ στη λεσβο, γιατι μου απαντησαν οτι δεν καλυπτουν το νησι ;; δεν εχουν χαρτη στα γραφεια της αμαζον ;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...