Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, LongTom said:

Δεν ξέρω να πω την αλήθεια περί kindle.
Γενικά αποφεύγω να "αναβαθμίζω" τα ebook reader, εφόσον δεν έχουν θέμα λειτουργίας.
Όπως έγραψα, το πρόβλημα με τη σύνδεση στον Η/Υ υπάρχει και όταν προσπαθώ με Onyx και Pocketbook. 

Ναι καταλαβα. Αυτο ειναι καθαρα θεμα των windows update . Δεν εχω αντιμετωπισει κατι τετοιο μεχρι τωρα ευτυχως αλλα οκ εχω μονο kindle

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εν οψη Black Friday εχω αρχισει να ξερογλυφομαι για μια αλλαγη/αναβαθμιση του πιστου μου Tolino Shine. Η αληθεια ειναι οτι το εχω αρκετα χρονια και πλεον η μπαταρια τα παιζει, αν και με συντροφευει ακομη

Ως εκ τουτου σκεφτομαι να παω σε 7'' με διαταξη με τα κουμπια στο πλαι. Νομιζω οτι δεν χρειαζομαι εγχρωμο, καθως οτι κομικ εχω τα διαβαζω στο ταμπλετ μου. Δεν θελω kindle, και θελω να ειναι οσο ελαφρυτερο γινεται

Ειμαι μεταξυ Pocketbook Era και Kobo Libre 2

Υπαρχει καμια γνωμη απο κατοχους?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

Εν οψη Black Friday εχω αρχισει να ξερογλυφομαι για μια αλλαγη/αναβαθμιση του πιστου μου Tolino Shine. Η αληθεια ειναι οτι το εχω αρκετα χρονια και πλεον η μπαταρια τα παιζει, αν και με συντροφευει ακομη

Ως εκ τουτου σκεφτομαι να παω σε 7'' με διαταξη με τα κουμπια στο πλαι. Νομιζω οτι δεν χρειαζομαι εγχρωμο, καθως οτι κομικ εχω τα διαβαζω στο ταμπλετ μου. Δεν θελω kindle, και θελω να ειναι οσο ελαφρυτερο γινεται

Έχω το Libra 2 αλλά το ασπρόμαυρο. Δυστυχώς από,τι βλέπω δεν κυκλοφορεί πια και στη θέση του έχουν βάλει το έγχρωμο το οποίο από,τι αντιλαμβάνομαι δεν θες. Αν το βρεις με κάποιο τρόπο έστω και μεταχειρισμένο το ασπρόμαυρο, το χτυπάς χθες. Από τις καλύτερες οθόνες μέχρι και σήμερα. Πραγματικά απροβλημάτιστη συσκευή. 

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tutuyo είπε

To Era το κοιτάς σε σχέση με το Inkpad λόγο της διάταξης στο πλάι για να το πιάνεις με το ένα χέρι;  

Δημοσ.
2 hours ago, -WISE- said:

Έχω το Libra 2 αλλά το ασπρόμαυρο. Δυστυχώς από,τι βλέπω δεν κυκλοφορεί πια και στη θέση του έχουν βάλει το έγχρωμο το οποίο από,τι αντιλαμβάνομαι δεν θες. Αν το βρεις με κάποιο τρόπο έστω και μεταχειρισμένο το ασπρόμαυρο, το χτυπάς χθες. Από τις καλύτερες οθόνες μέχρι και σήμερα. Πραγματικά απροβλημάτιστη συσκευή. 

Δεν είμαι εναντίον στο colour, απλά θεωρώ δεν μου προσφέρει τίποτα. Μια ψήφος στο kobo λοιπόν 

20 minutes ago, Conan2046 said:

To Era το κοιτάς σε σχέση με το Inkpad λόγο της διάταξης στο πλάι για να το πιάνεις με το ένα χέρι;  

Ναι, ενώ στην αρχή διάβαζα με το Tolino σε portrait mode, τελευταία όλο και περισσότερο το γυρνάω σε landscape, μου φαίνεται πιο βολικό. Οπότε λέω να το δοκιμάσω.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Δεν είμαι εναντίον στο colour, απλά θεωρώ δεν μου προσφέρει τίποτα. Μια ψήφος στο kobo λοιπόν 

Ναι, ενώ στην αρχή διάβαζα με το Tolino σε portrait mode, τελευταία όλο και περισσότερο το γυρνάω σε landscape, μου φαίνεται πιο βολικό. Οπότε λέω να το δοκιμάσω.

Για το έγχρωμο συμφωνώ, επί του παρόντος δεν αξίζει, εγώ είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια περίπου ένα fire tablet 10άρι με σκοπό να διαβάζω έγχρωμα περιοδικά, κόμικς κλπ, έκανε κάτω από 140 ευρώ, έχει εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας, υπάρχει ένα εργαλείο που το συνδέεις με τον υπολογιστή και αφαιρείς, αρχικές οθόνες, εφαρμογές amazon, διαφημίσεις κλπ και πάει σφαίρα, τελικά το χρησιμοποιώ και για browsing και καμία οθόνη έγχρωμη αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να προσφέρει ικανοποιητική εμπειρία σίγουρα όχι σε περιοδικά με φωτογραφίες και ούτε στα περισσότερα σύγχρονα κόμικς με τα έντονα χρώματα. 

Για μένα στα reader η ιδανική οθόνη είναι η 7,8 ούτε μεγάλη ούτε μικρή, από αυτήν την άποψη το επόμενο reader μου θα είναι ξανά σ' αυτό το μέγεγος, (τώρα έχω 10άρι που είναι υπερβολικά δύχρηστο σαν μέγεθος)

• Like 1
Δημοσ.

7,8 Ε; 

Φοβάμαι το βάρος ρε γμτ, θενξ 

Ναι κόμικς μόνο σε ταμπλετακι και εγώ την έχω καταβρει με ένα 11αρι Xiaomi pad 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω διαβάσει αρκετά, έχω δει ένα κάρο βίντεο αλλά άκρη δεν έβγαλα και θα ήθελα, στα πλαίσια του δυνατού, τη βοήθεια των ψαγμένων!

Χρειάζομαι απεγνωσμένα ένα e-ink για να οργανώνω τη δουλειά μου, άρα καθαρά σημειωματάριο. 

Έκανα απόπειρα πριν 2 χρόνια με ipad 8th gen + apple pen αλλά σε 2 μηνες το πούλησα λόγω λογισμικού (είμαι androidakias 😅) αλλά και και λόγω βάρους / μεγέθους.... 

Χρειάζομαι κάτι μικρότερο, ελαφρύτερο και όσο πιο απλό, να μπορώ να οργανώνω τις προφορές και τις δουλειές για κάθε πελάτη ξεχωριστά και να μην έχω τις κλασσικές ατζέντες που χάνεται η μπάλα.... 

Ιδανικά, χρειάζομαι κάτι στις 8"-8.7" αλλά δε βρήκα τπτ.... 

Οπότε στις 7.8" βρίσκω Supernote a6x2, mobiscribe wave.... 

Τι άλλες επιλογές υπάρχουν? Αν υπάρχουν.... 

Αξίζει η μεγάλη τιμή του a6x2? Είναι όντως ότι καλύτερο? 

Δε με νοιάζει πόσο θα κάνει, αρκεί να αξίζει όντως, να είναι φορητό, ελαφρύ, να έχει καλή αίσθηση γραφής (φωτεινοτητα οθόνης δεν είναι απαραίτητη, αλλά ευπρόσδεκτη όπως επίσης και έγχρωμη οθόνη που δεν είναι must) 

Σας ευχαριστώ 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, maylo είπε

Έχω διαβάσει αρκετά, έχω δει ένα κάρο βίντεο αλλά άκρη δεν έβγαλα και θα ήθελα, στα πλαίσια του δυνατού, τη βοήθεια των ψαγμένων!

Χρειάζομαι απεγνωσμένα ένα e-ink για να οργανώνω τη δουλειά μου, άρα καθαρά σημειωματάριο. 

Έκανα απόπειρα πριν 2 χρόνια με ipad 8th gen + apple pen αλλά σε 2 μηνες το πούλησα λόγω λογισμικού (είμαι androidakias 😅) αλλά και και λόγω βάρους / μεγέθους.... 

Χρειάζομαι κάτι μικρότερο, ελαφρύτερο και όσο πιο απλό, να μπορώ να οργανώνω τις προφορές και τις δουλειές για κάθε πελάτη ξεχωριστά και να μην έχω τις κλασσικές ατζέντες που χάνεται η μπάλα.... 

Δε με νοιάζει πόσο θα κάνει, αρκεί να αξίζει όντως, να είναι φορητό, ελαφρύ, να έχει καλή αίσθηση γραφής (φωτεινοτητα οθόνης δεν είναι απαραίτητη, αλλά ευπρόσδεκτη όπως επίσης και έγχρωμη οθόνη που δεν είναι must) 

Σας ευχαριστώ 

Είναι που οι οθονες βγαίνουν e-ink που παίρνουν οι εταιρείες βγαίνουν σε συγκεκριμένα μεγέθη, οπότε μεταξύ του 7.8 και του μεγαλύτερου 10 κατι δεν θα βρεις ενδιάμεσες διαστάσεις. 

Σε έγχρωμο θα σε καλύψει νομίζω το Onyx Tab Mini C, δες και ένα βίντεο 

από το 6:00 και μετά πως γράφει. Για αίσθηση αφής δεν ξέρω τώρα, ενώ είχα onyx και το είχα δοκιμάσει δεν το χρησιμοποίησα ιδιαίτερα, μια γραφίδα είναι πάνω σε μια οθόνη. 

Για το απλό που λες δεν ξέρω πως το εννοείς, θα πρέπει να μπαίνεις μέσα να ανοίγεις το αρχείο που θα γράφεις ενώ έχει android, με εφαρμογές, play store κλπ, δεν είναι απλώς κάτι που σημειώνεις, είναι και φθηνότερο από αυτά που αναφέρεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/11/2024 στις 7:59 ΠΜ, maylo είπε

mobiscribe wave

δεν το ξέρω δεν το εχω δεν το εχω πιάσει στα χέρια μου , αλλά εδω 
https://goodereader.com/blog/tablet-slates/the-mobiscribe-wave-the-worst-e-note-out-there-a-review
γραφει

image.png.1a41a5f4ddba6b05583c7f2a3c3e5a3a.png

δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα...

Επεξ/σία από st2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/11/2024 στις 12:43 ΜΜ, Conan2046 είπε

Είναι που οι οθονες βγαίνουν e-ink που παίρνουν οι εταιρείες βγαίνουν σε συγκεκριμένα μεγέθη, οπότε μεταξύ του 7.8 και του μεγαλύτερου 10 κατι δεν θα βρεις ενδιάμεσες διαστάσεις. 

Σε έγχρωμο θα σε καλύψει νομίζω το Onyx Tab Mini C, δες και ένα βίντεο 

από το 6:00 και μετά πως γράφει. Για αίσθηση αφής δεν ξέρω τώρα, ενώ είχα onyx και το είχα δοκιμάσει δεν το χρησιμοποίησα ιδιαίτερα, μια γραφίδα είναι πάνω σε μια οθόνη. 

Για το απλό που λες δεν ξέρω πως το εννοείς, θα πρέπει να μπαίνεις μέσα να ανοίγεις το αρχείο που θα γράφεις ενώ έχει android, με εφαρμογές, play store κλπ, δεν είναι απλώς κάτι που σημειώνεις, είναι και φθηνότερο από αυτά που αναφέρεις. 

Να κατι που δε γνώριζα! ότι Από τις 7.8 πάμε κατευθείαν στις 10+....

Περα από το Tab Mini C είδα ότι παίζει και το Nova Air C... Σ ευχαριστω για το eye opening content :-D

Βέβαια, βρήκα και μία μοναδική επιλγή στις 8,2, το ViWoods mini...

Γνκ, απ ότι κατάλαβα, είναι λίγο γουρούνι στο σακί η φάση, δεδομένου ότι δε μπορείς να τα δεις και να τα δοκιμάσεις κάπου....

Στις 20/11/2024 στις 12:45 ΜΜ, st2 είπε

δεν το ξέρω δεν το εχω δεν το εχω πιάσει στα χέρια μου , αλλά εδω 
https://goodereader.com/blog/tablet-slates/the-mobiscribe-wave-the-worst-e-note-out-there-a-review
γραφει

image.png.1a41a5f4ddba6b05583c7f2a3c3e5a3a.png

δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα...

Ναι ναι, έχεις δίκιο.... Είδα κι ένα video του MyDeepGuide και τρόμαξα ε το πόσο αργό είναι ....

Έχει ήδη αποκλειστεί! 

Επεξ/σία από maylo
Δημοσ.
9 ώρες πριν, maylo είπε

Να κατι που δε γνώριζα! ότι Από τις 7.8 πάμε κατευθείαν στις 10+....

Περα από το Tab Mini C είδα ότι παίζει και το Nova Air C... Σ ευχαριστω για το eye opening content :-D

Βέβαια, βρήκα και μία μοναδική επιλγή στις 8,2, το ViWoods mini...

Γνκ, απ ότι κατάλαβα, είναι λίγο γουρούνι στο σακί η φάση, δεδομένου ότι δε μπορείς να τα δεις και να τα δοκιμάσεις κάπου....

Ναι ναι, έχεις δίκιο.... Είδα κι ένα video του MyDeepGuide και τρόμαξα ε το πόσο αργό είναι ....

Έχει ήδη αποκλειστεί! 

Το mini c έχει υπερδιπλάσια μπαταρία αν βαριέσαι να φορτίζεις συχνά, όχι ότι το άλλο δεν θα διαρκεί σελίδες και σελίδες και διπλάσια εσωτερική μνήμη αν νομίζεις ότι θα την χρειαστείς και γενικά θεωρείται ένα κλικ καλύτερο.

Δημοσ.
Στις 20/11/2024 στις 7:59 ΠΜ, maylo είπε

Σας ευχαριστώ 

Θες να είναι Android για να έχεις συγχρονισμό και σε άλλες συσκευές σου;

Αν όχι, ρίξε μια ματιά στο Kobo Elipsa 2E.

Tο εκθειάζουν για το πόσο καλό είναι συνολικά. Από άποψη γραφής και οργάνωσης θα πρέπει να δεις τα βιντέκια.

Στα reviews δυστυχώς (ή ευτυχώς) τείνουν να μιλάνε συνολικά τα readers και το πως συμπεριφέρονται ως... readers και όχι αποκλειστικά ως σημειωματάρια. Από κει και πέρα πιστεύω στο Reddit θα έχει πληροφορίες για το πώς είναι στην γραφή από χρήστες που το έχουν.

https://www.youtube.com/watch?v=4fWbD4NPGEQ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...