Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν είναι κάποιο free βιβλίο, δεν το ανεβάζεις κάπου να του ρίξουμε κι εμείς μια ματιά μπας και διορθώνεται κάπως;

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 hours ago, Equi1966 said:

Οχι δυστυχως.

Η γραμματοσειρα είναι σώστη μόνο Adobe Digital Edition

Δλδ δεν το ανοιγει σωστα ουτε με το calibre ? δειχνει κινεζικα και οταν το ανοιξεις εκει? προφανως απο κει ξεκιναει το προβλημα κι οχι απο το kindle.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Είναι κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο ή όλα τα βιβλία έχουν το θέμα;

Μόνο το συγκεκριμένο βιβλιο, πραγματικα έχω δοκιμάσει τα πάντα

18 ώρες πριν, nzeppos είπε

Αν είναι κάποιο free βιβλίο, δεν το ανεβάζεις κάπου να του ρίξουμε κι εμείς μια ματιά μπας και διορθώνεται κάπως;

Δυστυχώς όχι

12 ώρες πριν, Ashaman είπε

Δλδ δεν το ανοιγει σωστα ουτε με το calibre ? δειχνει κινεζικα και οταν το ανοιξεις εκει? προφανως απο κει ξεκιναει το προβλημα κι οχι απο το kindle.

Δεν ανοίγει σωστά ούτε εκει πέρα απο το ADG.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Equi1966 είπε

Δυστυχώς όχι

Να φανταστώ ότι είναι από ελληνικό εκδοτικό οίκο με ελληνικούς χαρακτήρες από τίποτα εκδόσεις Καστανιώτη ίσως;

Επεξ/σία από Conan2046
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Να φανταστώ ότι είναι από ελληνικό εκδοτικό οίκο με ελληνικούς χαρακτήρες από τίποτα εκδόσεις Καστανιώτη ίσως;

Σωστά να φανταστείς, απο Μεταίχμιο συγκεκριμένα. Βέβαια για να είμαι δίκαιος δεν είναι πρόβλημα του βιβλίου, γιατί όπως προ είπα ανοίγει στην άλλη εφαρμογη . Νομίζω οτι τόσο ψάξιμό κ έρευνα δεν έκανα και δεν έχω κάνει ποτέ για να βρώ απαντήσεις.

Δημοσ.

Θα πρότεινα να το περάσεις στο calibre για να αφαιρέσεις την προστασία DRM και στην συνέχεια να ανοίξεις το νέο αρχείο με το Adobe Digital στο οποίο έτσι θα πρέπει να έχει ανοίξει η δυνατότητα για εκτύπωση του βιβλίου. Εκτύπωσε το σε pdf αρχείο και λογικά θα εμφανίζονται σωστά οι χαρακτήρες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Conan2046 said:

Θα πρότεινα να το περάσεις στο calibre για να αφαιρέσεις την προστασία DRM [...]

Αυτό καλό θα ήταν να γίνεται πάντα, είτε παίζει σωστά το βιβλίο, είτε όχι. Φαντάζομαι όμως έχει ήδη γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλιώς δεν θα το άνοιγε καν το Calibre και το Kindle.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Γενικά έχω μετανιώσει ήδη την αγορα του Kindle.  Τόσα χρόνια που διάβαζα στο tablet δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μπορεί να φταίει πυ είμαι ανίδεος και έπρεπε να το ψάξω παραπάνω μην την αγορα e-reader.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Kindle όμως τι φταίει; Αφού ούτε στο Calibre παίζει. Λογικά σε όλα τα ereaders το ίδιο θα σου κάνει. Το Adobe είναι άλλη περίπτωση. Κάτι στο ίδιο το βιβλίο πρέπει να φταίει και στο πως ενσωματώνει τις ελληνικές γραμματοσειρές.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.
6 hours ago, Equi1966 said:

Δυστυχώς όχι

Κατσε γιατι μπερδευτηκα. Ανοιγει σωστα με το ΑDobe Digital Editions? Το δοκιμασες? Αν ναι τοτε το ανοιγεις με αυτο, μετα πας εκει που αποθηκευει το αρχειο το βρισκεις και το παιρνεις και το φορτωνεις στο Calibre για να περασει απο το De-DRM (το οποιο addon υποθετω το εχεις βαλει, ειδαλλως δεν εχει νοημα καν να προσπαθεις να ανοιξεις DRM Ebook που δεν ειναι για Kindle με το Kindle.) Αφου τα κανεις ΟΛΑ αυτα με αυτη τη σειρα, παιρνεις το αρχειο απο εκει που το εχει αποθηκευσει το Calibre που πλεον ειναι ξεκλειδωτο και το στελνεις στο kindle. Και voila πρεπει να παιξει. Το εχω κανει πολλες φορες.

Δημοσ.
Στις 21/6/2024 στις 6:28 ΜΜ, Ashaman είπε

Κατσε γιατι μπερδευτηκα. Ανοιγει σωστα με το ΑDobe Digital Editions? Το δοκιμασες? Αν ναι τοτε το ανοιγεις με αυτο, μετα πας εκει που αποθηκευει το αρχειο το βρισκεις και το παιρνεις και το φορτωνεις στο Calibre για να περασει απο το De-DRM (το οποιο addon υποθετω το εχεις βαλει, ειδαλλως δεν εχει νοημα καν να προσπαθεις να ανοιξεις DRM Ebook που δεν ειναι για Kindle με το Kindle.) Αφου τα κανεις ΟΛΑ αυτα με αυτη τη σειρα, παιρνεις το αρχειο απο εκει που το εχει αποθηκευσει το Calibre που πλεον ειναι ξεκλειδωτο και το στελνεις στο kindle. Και voila πρεπει να παιξει. Το εχω κανει πολλες φορες.

Ευχαριστώ πολυ. Θα το δοκιμάσω!

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω μια ερώτηση για βιβλία που περνάω στο Kindle, επειδή είναι πολύ μικρές οι γραμματοσειρές όπως τα κατεβάζω (.pdf), πειραματίζομαι με τις ρυθμίσεις του k2pdfopt, αλλά δεν έχω βρει την κατάλληλη..

Ξέρετε αν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες παράμετροι που πρέπει να πειράξω για να μου εμφανίζονται όσο καλύτερα γίνεται στο Paperwhite 2 που έχω; (Π.χ. τώρα χρησιμοποιώ μόνο το -mode kp2 που είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο). Ή πρέπει να αλλάζουν λίγο ανάλογα το format του εκάστοτε βιβλίου;

Ευχαριστώ πολύ!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Εδώ και 2 χρόνια με έχει συντροφεύσει παντού το υπέροχο Kobo Libra 2. Γνωστό εδώ μέσα, δεν χρειάζεται παρουσίαση.

Επειδή με τρώει το χεράκι να πάω σε μεγαλύτερο αλλά δυστυχώς τα 10άρια ξεφεύγουν σε τιμή, έχω δει καλές αξιολογήσεις για το Pocketbook Inkpad Lite.

Το έχει κανείς να βοηθήσει την κατάσταση; Φοβάμαι ότι με 150ppi σε αυτές τις ίντσες θα σηκώνονται τα pixels από το ebook και θα διαβάζουμε παρέα.😅 

Ειδικά όταν το Libra έχει 7" και τα διπλάσια ppi!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, -WISE- είπε

Καλημέρα παιδιά. Εδώ και 2 χρόνια με έχει συντροφεύσει παντού το υπέροχο Kobo Libra 2. Γνωστό εδώ μέσα, δεν χρειάζεται παρουσίαση.

Επειδή με τρώει το χεράκι να πάω σε μεγαλύτερο αλλά δυστυχώς τα 10άρια ξεφεύγουν σε τιμή, έχω δει καλές αξιολογήσεις για το Pocketbook Inkpad Lite.

Το έχει κανείς να βοηθήσει την κατάσταση; Φοβάμαι ότι με 150ppi σε αυτές τις ίντσες θα σηκώνονται τα pixels από το ebook και θα διαβάζουμε παρέα.😅 

Ειδικά όταν το Libra έχει 7" και τα διπλάσια ppi!

Καλημέρα, έχω περάσει και από reader 7,8 (2 διαφορετικά Pocketbook Inkpad) και θέλησα να δοκιμάσω ένα μεγαλύτερο 10άρα (Onyx Boox Note 2) ανεξάρτητα από ένα πρόβλημα στην οθόνη που παρουσίασε το τελευταίο προσωπικά νομίζω ότι το 7.8 είναι και το καλύτερο μέγεθος ή ίσως αν έβγαζαν κάποιο ενδιάμεσο π.χ. 8.5, οι 10 ίντσες είναι σχετικά πολλές με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο εύχρηστο να κρατάς ή να κουβαλάς το reader, το επόμενο πάντως που θα πάρω δεν θα είναι 10άρι. Θα είχε κάποιο νόημα για κόμιξ έγχρωμα αλλά πάλι εκεί με την δεδομένη τεχνολογία πας σε tablet. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...