Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Η Sony μειωσε την τιμη στο Sony Reader PRS-350 Pocket Edition,

μειωση τιμης 50 δολλαρια, νεα τιμη πωλησης 129.99 δολλαρια, δηλ. 95,65 ευρω (σε τρεχουσα ισοτιμια)

http://blog.the-ebook-reader.com/2011/01/24/sony-reader-pocket-prs-350-on-sale-50-off/

Κοιτάω λίγο προς τη μεριά του Asus DR-900. Όμως είδα ότι υπάρχει και DR-950? Γνωρίζουμε κάτι για αυτό, τι διαφορές έχει κλπ? Γιατί δεν κατάφερα να βρω κάτι σαφές στο Google.

απο asus υπαρχει ενα δειγμα

http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/2010/12/ellada-greece-asus-eeereaderdr900.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, το έχω δει αυτό. Στις >9" είναι μάλλον μονόδρομος αν αναλογιστούμε πόσο κοστίζει το Kindle DX (και ότι το τελευταίο δεν έχει καν Wi-Fi).

Το Asus έχει βέβαια τα κουσούρια του (έλλειψη cookies, είναι πάναργο, σχετικά σκοτεινή οθόνη, μέτριο touch κλπ). Έχει και διάφορα πλεονεκτήματα, όπως το ότι δεν χρειάζεται να μπλέξουμε με τελωνεία και byserv. Προσωπικά θα προτιμούσα το Kindle 3, με τη λογική ότι σε κανα χρόνο -καλώς εχόντων των πραγμάτων- αυτές οι συσκευές θα θεωρούνται αντίκες, οπότε δεν έχω σκοπό να σκάσω 300άρια. Απλώς το έβλεπα σαν εναλλακτική λύση.

Η απορία μου όμως είναι σχετικά με τη διαφορά του DR-900 με το DR-950 (που απ' ότι κατάλαβα δεν κυκλοφορεί καν).

το DR-950 το ειχα δει στο διαδυκτιο καπου στα μερη της απω-ανατολης πριν κυκλοφορησει επισημως απο την Asus το DR-900, ισως προκειται μονο για παραβλεψη δηλ. παροραμα, ή ειναι αλλαγη κωδικου συσκευης προ και μετα κυκλοφοριας, παντως η συσκευη εχει οθονη sipix και δεν εχω ακουσει καλα για sipix,

κι εγω κυτταζω προς το παρον κατι γυρω στα 100-150 ευρω και ες αυριον τα σπουδαια, στο kindle 3, στο οποιο μαλλον θα κατακλεισω, μου την σπαει η ελλειψη epub, η διαδικασια μετατροπης σε mobi αποτελει οχλον φευκτεον, και το πληκτρολογιο ειναι εκει που βαζω τα χερια μου για να κρατω το βιβλιο,

ως εναλλακτικη λυση βλεπω δυο συσκευες, το aluratek ειναι σε προσφορα 89 δολλαρια, οθονη lcd αλλα χωρις backlit, αποτελεσμα στο γυρισμα σελιδος δεν κανει black flash,

http://www.bjs.com/aluratek-libre-ebook-reader-pro---black.product.130879

η αλλη συσκευη ειναι η pixilar mreader, μαλλον απο αγγλια, εχει οθονη vizplex 6 ιντσες 117 ευρω, (και μαλλον δεν εχει τελωνεια)

http://www.pixelar.co.uk/ebookdetails.php?ID=6

Ναι, δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη με το ρημάδι το 950. Στην αρχή νόμιζα κι εγώ ότι απλώς άλλαξε η ονομασία και είναι το ίδιο πράγμα, αλλά αργότερα είδα διάφορα site να έχουν πολύ πρόσφατες παρουσιάσεις για το 950. Φυσικά φαίνεται να είναι η ίδια συσκευή ενώ δεν υπάρχει ούτε επίσημο site, ούτε τίποτα.

Δεν την παλεύει κάστανο η Asus μου φαίνεται (αυτό και μόνο με ανησυχεί ιδιαίτερα για την περαιτέρω υποστήριξη της συσκευής, πχ. νέo firmware για να βάλουν cookies support κλπ)...

Σχετικά με το SiPix, είδα κάποιες φωτογραφίες και όντως δεν είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αλλά νομίζω μετά από κάποια στιγμή συνηθίζεται. Στο κάτω κάτω δεν θα έχω και δεύτερο ebook reader για να κάνω άμεσες συγκρίσεις. Θα περίμενα όμως από μια συσκευή των 300 ευρώ να έχει λίγο καλύτερη οθόνη.

Ιδού μερικά συγκριτικά screenshots:

Kindle 3 vs Sony PRS-350 (και τα δύο με τις Pearl της E Ink)

350-k3.jpg

PRS-350 vs MReader (με Vizplex)

350-mreader.jpg

Kindle 3 vs MReader

k3-mreader.jpg

Kindle 3 vs Pandigital (δηλ. Pearl/E-ink vs SiPix)

sipix-vs-eink.jpg

Vizplex vs SiPix

eink-vs-sipix.jpg

Όντως είναι ένα θέμα η μη υποστήριξη του epub από το Kindle, αλλά αφού μπορούμε να μετατρέπουμε τη μία μορφή στην άλλη γρήγορα και απλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο σημαντικό. Δεν πρόκειται δα να περνάω και 10 βιβλία τη μέρα στο ereader μου, η διαδικασία θα γίνεται μία στο τόσο.

Σας έχω αρκετά νέα.

Κατ' αρχήν, μόλις έκανα hands-on review το Cybook Orizon. Η SiPix είναι σαν Vizplex της E Ink (όχι δηλαδή σαν την Pearl που έχουν μόνο τα Kindle και Sony Reader). Είναι ΟΚ για διάβασμα, απλά δεν είναι το top σε ηλεκτρονικό χαρτί σήμερα.

Το Amazon πρέπει να έχει αλλάξει τρόπο παραγγελίας πράγματι και δεν έχει επιλογή απλού ταχυδρομείου, επίσης προπληρώνεις τους δασμούς. Το Kindle DX π.χ. έχει €290 και με δασμούς και έξοδα αποστολής φτάνει €395. Θα ρωτήσω λεπτομέρειες κάποιον που παρήγγειλε με το νέο τρόπο και αυτές τις μέρες παραλαμβάνει και θα σας πω αν έχει καμιά άλλη κρυφή χρέωση.

Το Asus DR-950 θα βγει μέσα στο 2010 (engadget). Με μια πρόχειρη ματιά φαίνεται το ίδιο με το 900, ίσως είναι η επόμενη γενιά.

Άποψή μου είναι ότι δεν ασχολούμαστε με ebook readers που έχουν ασπρόμαυρη οθόνη LCD.

Κατ' αρχήν, μόλις έκανα hands-on review το Cybook Orizon. Η SiPix είναι σαν Vizplex της E Ink (όχι δηλαδή σαν την Pearl που έχουν μόνο τα Kindle και Sony Reader). Είναι ΟΚ για διάβασμα, απλά δεν είναι το top σε ηλεκτρονικό χαρτί σήμερα.

Μόλις τώρα το έβλεπα. Πολύ περιεκτική παρουσίαση όπως πάντα ^_^ Μια χαρά φαίνονται οι SiPix, απλώς θα προτιμούσα να μην τις έβρισκα σε μοντέλα των 250-300 ευρώ (όπως το Asus). Θα μου πεις βέβαια τα 300 ευρώ δεν είναι πολλά για το Asus, αφού δεν βρίσκεται στην ίδια κατηγορία όντας 9ιντσο.

Το Amazon πρέπει να έχει αλλάξει τρόπο παραγγελίας πράγματι και δεν έχει επιλογή απλού ταχυδρομείου, επίσης προπληρώνεις τους δασμούς. Το Kindle DX π.χ. έχει €290 και με δασμούς και έξοδα αποστολής φτάνει €395. Θα ρωτήσω λεπτομέρειες κάποιον που παρήγγειλε με το νέο τρόπο και αυτές τις μέρες παραλαμβάνει και θα σας πω αν έχει καμιά άλλη κρυφή χρέωση.

Αχά! Γι' αυτό μου έβγαζε ένα αυτόματο import duty στην τελική σελίδα της παραγγελίας. Το υπολόγιζε δε στα 30 ευρώ. Με αυτή τη λογική το Kindle 3 βγαίνει στα 152 ευρώ με αποστολή courier! Ιδού και ένα screenshot από δοκιμαστική παραγγελία που έκανα πριν 2 λεπτά:

kindle3.jpg

Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Μάθε σε παρακαλώ για τυχόν κρυφές χρεώσεις και πες μας. Βαρέθηκα να περιμένω την Byserv (πάμε για 4 μέρες και ακόμα δεν έχουν απαντήσει, ενώ απ' ότι κατάλαβα η παραγγελία θα κάνει βδομάδες να έρθει).

Ιδού τι γράφει το ίδιο το Amazon σχετικά με το Import Fees Deposit:

With respect to each item for which Import Fees have been calculated, you authorize Amazon Export or Merchant (as applicable) to designate a carrier ("Designated Carrier") to act as your agent with the relevant customs and tax authorities in the destination country, to clear your merchandise, process and remit your actual Import Fees for such item.

"Import Fees Deposit" represents an estimate of the Import Fees that will be levied on the items in your order for shipment to countries outside of the US. By placing your order, you agree to allow Amazon Export and/or Merchant (as applicable) to collect the Import Fees Deposit for the applicable items in your order. This deposit will be used, on your behalf, to reimburse the Designated Carriers for the import fees that they have paid on your behalf to the appropriate authorities of the destination country.

You further agree that the Designated Carriers may disclose to Amazon Export or Merchant (as applicable) the amount of actual Import Fees levied on the item you have purchased from Amazon Export and/or Merchant ("Actual Import Fees"). In the event that the Import Fees Deposit exceeds the Actual Import Fees, Amazon Export or Merchant (as applicable) will refund the difference to you.

Βγάλτε άκρη... Πολύ χλωμό μου φαίνεται όμως να καθαρίζουν από τα ελληνικά τελωνεία με μόλις 30 ευρώ. Αυτά δεν φτάνουν για να λαδώσουν ούτε την καθαρίστρια, πανάθεμα τη χώρα μου.

Κοίτα τώρα τι λένε εδώ:

- What if the actual Import Fees are less than the Import Fees Deposit I was charged?

If the actual Import Fees (paid by carrier on behalf of the recipient to the customs and tax jurisdiction of the destination country) are less than the Import Fees Deposit Amazon Export Sales estimated, we will automatically refund the difference to the payment method you used for the order. We will send you a notification e-mail to confirm the amount of the refund.

- What if the actual Import Fees are more than the Import Fees Deposit I was charged?

You will not be charged any additional fees if the actual Import Fees exceed the Import Fees Deposit we estimated.

Χμμ.... :wacko:

Το Asus DR-950 θα βγει μέσα στο 2010 (engadget). Με μια πρόχειρη ματιά φαίνεται το ίδιο με το 900, ίσως είναι η επόμενη γενιά.

Ααααα, νάτα. Αυτά είναι που δεν μου αρέσουν. Αν είναι να βγει στο τέλος του 2011 πάει στο καλό. Αλλά αυτοί είναι ικανοί να το βγάλουν σε καναδυο μήνες, μόνο και μόνο για να μπαλώσουν τα κουσούρια του 900.

Συμφωνώ, το Asus DR-900 επειδή είναι και φτηνό σχετικά δικαιολογεί τη Sipix περισσότερο. Πάντως, το έχει παραγγείλει φίλος του blog και θα μου το στείλει να το τεστάρω σε λίγες μέρες. Όπως ίσως έχεις δει στο blog, από Ιταλία το στέλνουν Ελλάδα - έτσι το πήρε και ο συγκεκριμένος.

Δεν πιστεύω να το βγάλουν και πολύ άμεσα το 950, δε βλέπω και καμια μεγάλη διαφορά έτσι κι αλλιώς. Για προβλήματα όπως τα cookies κλπ αρκεί ένα firmware update. Απλά λένε πολύ νωρίς πράγματα οι εταιρείες για να καλλιεργούν προσδοκίες και να ακούγονται.

Για το Kindle 3 αυτό ακριβώς το ποσό ξέρω κι εγώ. Που δεν είναι παράλογο, γιατί και με τον προηγούμενο τρόπο τόσο περίπου έδινες (κάνα 10ευρω παραπάνω). Το καλό βέβαια είναι το courier. Μόλις έστειλα email σε αυτόν που παρήγγειλε με το νέο τρόπο και αν έχει παραλάβει θα μάθουμε ακριβώς. Ο κίνδυνος είναι βασικά μόνο μη σου πει η UPS ξέρετε, χρωστάτε άλλα τόσα. Θα το δούμε.

πολλα μπορει να υποκρυπτονται, 30 ευρω import duty ισως αφορα μεριδιο και οχι συνολο, χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη γιατι πολλες παγιδες σκαριφιζονται προς αγραν πελατων,

το notion ink αν δεν κανω λαθος εχει οθονη lcd, πολυ μου αρεσε ομως το black flash out στο γυρισμα σελιδος, το aluratek εννοω,

Δεν ξέρω ρε γμτ. Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει μερικά πράγματα σχετικά με το θέμα αλλά δεν έχω βγάλει άκρη. Υποτίθεται ότι η Amazon σου λέει ότι αν δεν χρησιμοποιηθεί όλο το import fees deposit θα σου επιστρέψουν τη διαφορά ενώ αν το υπερβούμε, τότε δεν υπάρχει έξτρα χρέωση. Αλλά μήπως εννοούν ότι δεν θα χρεώσουν οι ίδιοι παραπάνω, χωρίς να εγγυώνται για τρίτους (UPS, τελωνεία κλπ). Απ' ότι κατάλαβα αυτό το "Import fees deposit" είναι μέρος του Amazon Global Program, το οποιο μέχρι πριν ελάχιστους μήνες δεν ίσχυε για την Ελλάδα.

Διάβαζα σε ένα φόρουμ την ιστορία ενός Νοτιοαφρικανού, που παρήγγειλε το καλοκαίρι το Kindle 2 με deposit. Το τελωνείο κράτησε το προϊόν και ήθελαν καμια 80αριά δολάρια αλλά αυτός δεν πλήρωσε τίποτα. Τα λεφτά τα πλήρωσε η ίδια η UPS, η οποια υποτίθεται ότι θα τα έπαιρνε πίσω από το Amazon. Στο τέλος είπε ότι όχι μόνο δεν πλήρωσε τα έξτρα αλλά του επέστρεψαν και το deposit! Βγάλτε άκρη!

Άλλο το τι έγινε στη Ν. Αφρική, εντελώς άλλοι νόμοι.

Το Notion Ink Adam έχει εντελώς άλλη οθόνη, Pixel Qi, μη το συγκρίνουμε τώρα με Aluratek. Και ακόμα και αυτό να το δούμε σε κάνα καλό hands-on, να τεσταριστεί κανονικά.

Άλλο το τι έγινε στη Ν. Αφρική, εντελώς άλλοι νόμοι.

Έεεετσι, εδώ που είναι Βόρεια Ζιμπάμπουε δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. :P

για να λεει η αμαζον οτι αν δεν χρησιμοποιηθεί όλο το import fees deposit θα σου επιστρέψουν τη διαφορά κτλ. απ' οτι φαινεται δεν υπαρχει ρητη συμφωνια με ελληνικο δημοσιο, πρεπει να λειτουργει μαλλον καποιος μεσεγγυητης ή τριτεγγυητης δηλ. καποιος (αγνωστος σε μας)μπαινει αναμεσα αμαζον και τελωνειο δημοσιο,

Φαντάζομαι πρόκειται για την UPS (ή τελοσπάντων ποιά εταιρεία courier χρησιμοποιούν). Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχω βρει κάτι σε ελληνικό forum. Τι στο καλό, τόσο καινούριο είναι αυτό το κόλπο με το deposit για την Ελλάδα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...