Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

Έχω καιρό την σκέψη να αλλάξω το paperwhite (6 γενιάς) με κάτι μεγαλύτερο για να διαβάζω pdf βιβλία που έχω(βιβλία μόνο όχι εικόνες),είχα καταλήξει στο likebook P78 pro  που σαν android θα με κάλυπτε σε όλα πιστεύω.

Άλλα οι κινεζοι ανεβάζουν συνεχεία τις τιμές και δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα (350ε το βλέπω τώρα 😮).

αξίζει μια αλλαγή στο καινούργιο kindle  6.8 ? το βλέπω από Γαλλία στα 145 το 8GB ...

Για pdf δεν αξιζει το paperwhite καθως δεν μπορει να το διαχειριστει σωστα. Θα πρεπει να μετατρεπεις το εκαστοτε ebook σε mobi για να το ανεβαζεις στο kindle με οτι συνεπαγεται αυτη η μετατροπη. Σε μενα μεσω Word (απο office 360) εχει δουλεψει αρκετα καλα, ειδικα αν δεν εχει εικονες μεσα (το μετατρεπω σε docx και μετα σε Mobi με το calibre).

Για PDF παντως τα παιδια εχουν αναφερθει κυριως στο Kobo Libra 2 για οικονομικο και μετα στα πιο ακριβα.

Δες το παρακατω απο LongTom: 

"Το libra 2 είναι πολύ γρήγορο και ικανό, αλλά οι 7" είναι οριακά για PDF.
Θα βγάλει δουλειά με koreader, αλλά καλύτερα να δεις για kobo forma/sage."

• Like 2
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο αν επεξεργαστείς τα pdf με το k2pdfopt,αλλιως μην ασχοληθείς καθόλου παρε tablet.

Επεξ/σία από ilias12369
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilias12369 είπε

Μόνο αν επεξεργαστείς τα pdf με το k2pdfopt,αλλιως μην ασχοληθείς καθόλου παρε tablet.

έχω γράψει ότι θέλω μόνο κείμενο όχι εικόνες.Γιατί να πάρω ταμπλετ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διότι τα pdf δεν διαβάζονται εύκολα στις 7 ιντσες λόγω του ότι δεν μπορούν τα ereaders να μεγαλώσουν εύκολα τις γραμματοσειρές όπως στα mobi η στα epub.Εχω την γνώμη να κοιτάξεις το πρόγραμμα που σου πρότεινα πιο πάνω.Οτι και να αποφασίσεις η γνώμη μου είναι ότι το πιο απλό σύστημα...ανοίγω ένα pdf βιβλίο και διαβάζω χωρίς να μου σπάνε τα νεύρα..είναι το tablet έστω και αν δεν έχει την εμπειρία τύπου χαρτιού που έχουν οι οθόνες των readers.

Επεξ/σία από ilias12369
  • Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

έχω γράψει ότι θέλω μόνο κείμενο όχι εικόνες.Γιατί να πάρω ταμπλετ?

Υπαρχει ενας ευκολος (σχετικα) τροπος να δεις αν μπορουν να μετατραπουν τα βιβλια σου σωστα απο pdf σε mobi format ωστε να τα διαβασεις στο Kindle. Εγκαθιστας στο κινητο σου το kindle app. Επομενη κινηση ειναι να παρεις ενα απο τα βιβλια που θες να διαβασεις και να προσπαθησεις να το μετατρεψεις ειτε με το app που λεει ο Ηλιας παραπανω (k2pdfort) σε pdf που να διαβαζεται απο kindle(αυτο ειναι κατι που δεν εχω δοκιμασει ποτε οποτε δεν εχω να πω κατι)  ειτε με τον τροπο που σου περιεγραψα εχω πριν. Ουσιαστικα ανοιγεις το αρχειο pdf με το Word. To Word αυτοματα μετατρεπει το αρχειο το οποιο οταν τελειωσει η μετατροπη (παιρνει αρκετη ωριτσα) το σωζεις ως docx το οποιο μετα το πετας μεσα στο Calibre (που το εγκαθιστας στο pc σου) και το μετατρεπεις σε mobi. Αυτο μετα μπορεις να το ανεβασεις με 2 τροπους. Ειτε με το SendToKindle app for windows ειτε με καλωδιο απευθειας στο kindle (ή στο κινητο τωρα που θες να δοκιμασεις) . Αφου το κανεις αυτο δες πως φαινεται στο κινητο μεσα απο το Kindle app και αν σου αρεσει τοτε το βλεπεις αν αξιζει το kindle

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, ilias12369 είπε

Διότι τα pdf δεν διαβάζονται εύκολα στις 7 ιντσες λόγω του ότι δεν μπορούν τα ereaders να μεγαλώσουν εύκολα τις γραμματοσειρές όπως στα mobi η στα epub.Εχω την γνώμη να κοιτάξεις το πρόγραμμα που σου πρότεινα πιο πάνω.Οτι και να αποφασίσεις η γνώμη μου είναι ότι το πιο απλό σύστημα...ανοίγω ένα pdf βιβλίο και διαβάζω χωρίς να μου σπάνε τα νεύρα..είναι το tablet έστω και αν δεν έχει την εμπειρία τύπου χαρτιού που έχουν οι οθόνες των readers.

Προσυπογράφω για αυτήν την εξαιρετική εφαρμογή. Δοκιμασμένη ήδη σε δεκάδες βιβλία PDF. Φυσικά παίζουν ρόλο κάποια πράγματα για να βγει καλή η μετατροπή (κυρίως τον τρόπο που έχει σκαναριστεί το βιβλίο αρχικά) αλλά προσωπικά με έχει καραβολέψει. Μεγαλώνει όσο πρέπει το κείμενο και με ένα pinch to zoom το φέρνεις στα μέτρα σου στο reader σου. Το Libra 2 μετά το προτελευταίο update πρόσθεσε το χαρακτηριστικό όπου "κλειδώνει" το zoom εκεί που το έχεις επιλέξει αρχικά οπότε αλλάζοντας σελίδες ή ακόμα και κλείνοντας το reader (αναμονή) διατηρεί το zoom.

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω χρόνια kindle και έχω δουλέψει όλα τα προγράμματα πού αναφέρετε...

Αυτό το τελευταίο με το ζουμ τού libra2 πολύ θετικό,μάλλον θα το σκεφτώ για libra2.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.Σε λίγες μέρες μου έρχεται ένα δωράκι από τη θεία μου.Πρόκειται για ένα Amazon kindle (Basic;) 10th generation μοντέλο λέει J9G29R με λογισμικό 5.14.2 και ευτυχώς είναι unregistered.Καθώς το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι να διαβάζω pdf που βρίσκω από το ίντερνετ..Τι μου πρότεινετε να κάνω;Να του κάνω jailbreak;Αν ναι,τι θα αποκομισω απο αυτό όσον αφορά την ανάγνωση pdf;Επίσης διαβαζω για ένα Calibre..Τα pdf που θα διαβάζω δεν εχουν καμία εικόνα.Κάποια ιδεα παρακαλώ;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Kos25kk είπε

Καλησπέρα παιδιά.Σε λίγες μέρες μου έρχεται ένα δωράκι από τη θεία μου.Πρόκειται για ένα Amazon kindle (Basic;) 10th generation μοντέλο λέει J9G29R με λογισμικό 5.14.2 και ευτυχώς είναι unregistered.Καθώς το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι να διαβάζω pdf που βρίσκω από το ίντερνετ..Τι μου πρότεινετε να κάνω;Να του κάνω jailbreak;Αν ναι,τι θα αποκομισω απο αυτό όσον αφορά την ανάγνωση pdf;Επίσης διαβαζω για ένα Calibre..Τα pdf που θα διαβάζω δεν εχουν καμία εικόνα.Κάποια ιδεα παρακαλώ;

Καλησπερα. Τι εννοεις με το jailbreak? 
Το kindle απ'οσο ξερω δε χρειαζεται κατι τετοιο. Το Calibre το χρειαζεσαι για να μετατρεπεις τα pdf αρχεια σε mobi γιατι το Kindle ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο ιδανικο για pdf. 

Εχω αναφερει λιγο παραπανω τους 2 τροπους για να διαβασεις pdf βιβλια απο ebook reader αν αυτο δεν ειναι απο 8 inches και πανω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kos25kk είπε

Ναι είναι το βασικό kindle (όχι paperwhite), η έκδοση λογισμικού είναι αδιάφορη όπως και εάν είναι ή όχι registered (εφόσον θα "βρίσκεις" τα βιβλία σου στο ίντερνετ και δεν θα αγοράζεις από την amazon).
Όπως σωστά γράφουν οι φίλοι παραπάνω, δεν χρειάζεσαι κανένα ιδιαίτερο τερτίπι στην συσκευή να διαβάσεις τα βιβλία σου. Ακολούθησε τις συμβουλές τους για την καλύτερη εμπειρία.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά! 

Ανακάλυψα με μεγάλη χαρά το ηλεκτρικό αναγνωστήριο nlg. Δοκίμασα να κατεβάσω ένα βιβλίο ακολουθώντας τις οδηγίες αλλά εμφανίζεται με τεράστιο padding:

Έχω αγοράσει ένα epub του συγκεκριμένο εκδοτικού οίκου δίχως κανένα πρόβλημα.

Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;

Η συσκευή είναι το Kobo Libra 2.

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από Spaghet
Δημοσ.

Τα σπάει η εθνική βιβλιοθήκη. Αλλά δυστυχώς για τα γούστα μου έχει πολύ λίγα βιβλία. Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει είναι να πάω να βγάλω κάρτα ώστε να δω αν μπορώ να την συνδέσω στο overdrive και να κατεβάζω απευθείας τα epubs χωρίς έξτρα διαδικασίες. Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Φίλε @Spaghet δοκίμασες να κατεβάσεις κάποιο άλλο; Ίσως είναι θέμα του συγκεκριμένου epub. Εγώ όσα δοκίμασα δεν είχα θέμα. Ήταν ακριβώς στις διαστάσεις της πραγματικής σελίδας βιβλίου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Spaghet είπε

Καλησπέρα παιδιά! 

Ανακάλυψα εχθές με μεγάλη χαρά το ηλεκτρικό αναγνωστήριο nlg. Δοκίμασα να κατεβάσω ένα βιβλίο ακολουθώντας τις οδηγίες αλλά εμφανίζεται με τεράστιο padding:

Screenshot_20221018-201229.jpg.eb57e46b68c2cd81d3bd92cb7f8a1871.jpg

Έχω αγοράσει ένα epub του συγκεκριμένο εκδοτικού οίκου (Ίκαρος) δίχως κανένα πρόβλημα.

Ξέρετε τι μπορείς να φταίει;

Η συσκευή είναι το Kobo Libra 2.

Ευχαριστώ πολύ!

Μπορει και να μη βοηθησει καθολου αυτο που θα σου πω αλλα αν το ανοιξεις το βιβλιο στο pc με adobe digital editions σωζει τα αρχεια  σε συγκεκριμενο φακελο στα windows το οποιο μετα θα μπορεσεις να το ανοιξεις με calibre να δεις αν μπορεις να το μετατρεψεις ξανα σε epub αλλα να το δειχνει χωρις τα κενα. Εχει διαφορες τετοιες δυνατοτητες το calibre

Επεξ/σία από Ashaman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να κατεβάσω άλλο βιβλίο.

Ashaman, αν μπω σε αυτή τη διαδικασία δεν θα έχω θέμα με την nlg; 

Επεξ/σία από Spaghet
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Spaghet είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να κατεβάσω άλλο βιβλίο.

Ashaman, αν μπω σε αυτή τη διαδικασία δεν θα έχω θέμα με την nlg; 

Θεωρητικα δεν επιτρεπεται καθως μετα δεν επηρεαζεσαι απο το χρονικο περιορισμο του δανεισμου. Απο την αλλη αν για καποιο λογο (οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση) δεν μπορεις να διαβασεις το βιβλιο αλλιως, δε νομιζω οτι θα γινει ποτε θεμα ακομα κι αν ασχοληθουν (που για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω πως θα μπορουσαν να το μαθουν).

Το εχω κανει κι εγω με καποια βιβλια τους μιας και ειχα παρει στην κορη kindle paperwhite και φυσικα τοτε δεν επαιζαν καν τα epub.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...