Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά αγόρασα από το google play ένα βιβλίο για τη δουλειά. Ο καρκίνος Elsevier  ο εκδότης. Μόνο σε epub μπορώ να κάνω export. Έχω το Calibre το πέρασα κανονικά εκεί, τώρα για να το περάσω στο τάμπλετ θέλω να έχει την κανονική μορφή του έντυπου  pdf δίστηλο κείμενο με φωτογραφίες και σχήματα στη σωστή διάταξη. Το βιβλίο σε χαρτί έχει 300 σελίδες το epub και το pdf αυτού 800. Πως μπορώ το epub να το κάνω pdf με διάταξη του κειμένου σαν βιβλίο και όχι μονόστηλο σιδηρόδρομο 800 σελίδες?

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tosser είπε

Παιδιά αγόρασα από το google play ένα βιβλίο για τη δουλειά. Ο καρκίνος Elsevier  ο εκδότης. Μόνο σε epub μπορώ να κάνω export. Έχω το Calibre το πέρασα κανονικά εκεί, τώρα για να το περάσω στο τάμπλετ θέλω να έχει την κανονική μορφή του έντυπου  pdf δίστηλο κείμενο με φωτογραφίες και σχήματα στη σωστή διάταξη. Το βιβλίο σε χαρτί έχει 300 σελίδες το epub και το pdf αυτού 800. Πως μπορώ το epub να το κάνω pdf με διάταξη του κειμένου σαν βιβλίο και όχι μονόστηλο σιδηρόδρομο 800 σελίδες?

Εννοείς πας να κάνεις export απευθείας από την βιβλιοθήκη έτσι; Αν το ανοίξεις απευθείας στον υπολογιστή σου στον browser είναι στην σωστή διάταξη;

Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά.

Ήρθε η στιγμή να μπω κι εγώ στον κόσμο των ereader, αλλά επειδή είμαι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

Το ereader προορίζεται κυρίως για ανάγνωση ελληνικών βιβλίων, αλλά και μερικών αγγλικών,  ούτε για περιήγηση στο ίντερνετ ούτε για ανάγνωση κόμικ. Τα περισσότερα βιβλία θα αγοραστούν από τους εκδοτικούς οίκους, αλλά φαντάζομαι ότι θα κατεβάσω και μερικά ελεύθερα. Θέλω να έχει καλό και ξεκούραστο φωτισμό για το βράδυ και, αν είναι δυνατόν, αυτορυθμιζόμενη ένταση. Επιπλέον, θα ήθελα να μπορεί να δέχεται και audio books.

Αρχικά, είχα αποκλείσει τα ereader της Amazon, εξαιτίας  μη συμβατότητας με τα αρχεία epub. Όμως, πριν μερικές ημέρες διάβασα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι δυνατή  η μετατροπή, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείς άλλα προγράμματα, αλλά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο ισχύει από τώρα. Θα έχω πρόβλημα με το DRM;

Επίσης, σε μία-δύο εβδομάδες κυκλοφορεί το νέο Kindle, και η τιμή του μου φάνηκε αρκετά καλή για να το προπαραγγείλω. Έτσι, λοιπόν, είμαι ανάμεσα στα παρακάτω:

• Kindle (2022)
  • Kindle Paperwhite
  • Kobo Libra 2
  • Pocketbook InkPad 3

Ποιο μου προτείνετε από τα παραπάνω; Υπάρχει κάποιο άλλο που θα μου προτείνατε, και δεν έχω συμπεριλάβει στη λίστα;

Ξέρω ότι έχετε απαντήσει αρκετές φορές σε παρόμοια ερωτήματα, αλλά θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μια μικρή βοήθεια. 🙂

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Δεν θα πήγαινα σε InkPad 3. To σκεφτόμουν λόγω μεγάλης οθόνης αλλά το InkPad είναι "παρωχυμένο" πλέον μετά από τόσα χρόνια.

Το Libra 2 έχει κατά πολλούς την καλύτερη οθόνη σε αυτό το εύρος τιμής (και όχι μόνο). Έχει ελεύθερο λογισμικό από την άποψη ότι υποστηρίζει όλες τις μορφές ebook χωρίς μετατροπές. Αν με ρωτάς και μόνο που η Amazon λειτουργεί με λογική κλειδωμένου οικοσυστήματος, για μένα είναι εξαιρετικά αρνητικό. Θα μου πεις ότι με το Calibre μπορείς να κάνεις τη μετατροπή σε ό,τι αρχείο θες και να το διαβάσεις στο Kindle. Ναι αλλά πάντα θα υπάρχει αυτό το extra step πριν την ανάνγωση ενός EPUB.

Καλοδεχούμενη η "υποστήριξη EPUB" στο Kindle αλλά δυστυχώς είναι η μισή αλήθεια. Δεν μιλάμε για native υποστήριξη. Δεν κάνεις απλά drag n drop το αρχείο και ως δια μαγείας μπορείς να διαβάσεις EPUB. Πρακτικά στέλνεις το αρχείο (Send to Kindle) και αυτό μετατρέπεται αυτομάτως σε μία μορφή που υποστηρίζεται από τα Kindle. Συγκεκριμένα:

"When you upload a DRM-Free EPUB book using the Send to Kindle feature, Amazon will not be natively supporting this file format. Instead, they will be converting the EPUB book to KF8 (AZW3)"

Στην πραγματικότητα όταν θα στείλεις το EPUB στην συσκευή παύεις να έχεις EPUB στο reader σου αλλά έχεις ένα αρχείο σε κάποια μορφή που βολεύει την Amazon. Πρέπει να έχεις, δηλαδή, σε δύο σημεία τα EPUBs σου αν τα χρειαστείς για οποιοδήποτε λόγο καθώς το αρχείο που έχει μετατραπεί δεν μπορείς να το κάνεις τίποτα.

Επιπλέον, διαβάζω ότι τα EPUBs που στέλνεις με αυτόν τον τρόπο δεν εμφανίζουν τα εξώφυλλα στο Kindle. Έχεις δηλαδή κείμενο για thumbnail αντί για εικόνα. Αυτό είναι τραγικό αν ισχύει. Επίσης, διάβασα ότι αναλόγως το EPUB, όταν θα γίνει convert στη μορφή για Kindle, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν φαίνεται καλά. Δεν σου εγγυάται δηλαδή κανείς ότι η μετατροπή δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάγνωση του ebook. Ίσως αυτά φτιάξουν στην πορεία. Ίσως όχι.

Με λίγα λόγια οτιδήποτε σε κρατάει "δέσμιο" σε κάποιο οικοσύστημα είτε αυτό λέγεται Kindle είτε iOS κλπ για μένα είναι μεγάλο pass.

Από την άλλη, θα σου έλεγα να πας σε συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη από τις 6 ίντσες. Ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή να διαβάσεις PDF γιατί δεν βρίσκεις το βιβλίο που θες σε EPUB. Τhe bigger the better. Αν καταλήξεις σε συσκευή της Amazon, πάρε κάποιο στις 6,8".

Συγγνώμη για το σεντόνι αλλά ήμου και εγώ πολύ πρόσφατα σε αναζήτηση και μάλιστα ήμουν ανάμεσα σε Kindle και Libra. Φαντάζομαι κατάλαβες σε ποιο κατέληξα. 😛

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Επιπλέον, διαβάζω ότι τα EPUBs που στέλνεις με αυτόν τον τρόπο δεν εμφανίζουν τα εξώφυλλα στο Kindle. Έχεις δηλαδή κείμενο για thumbnail αντί για εικόνα. Αυτό είναι τραγικό αν ισχύει.

Ισχύει και είναι απίστευτα σπαστικό. Μέχρι πριν λίγες μέρες που είχα τσεκάρει, δεν υπήρχε workaround.

Για την ακρίβεια η κατάσταση τώρα είναι χειρότερη από πριν, γιατί τουλάχιστον πριν τις πρόσφατες αλλαγές μπορούσες να μετατρέψεις το epub σε mobi μέσω calibre, να στείλεις το τελευταίο ασύρματα στο Kindle και διατηρούσε το εξώφυλλο.  Όλα καλά. Τώρα όμως το mobi δεν υποστηρίζεται στην ασύρματη μεταφορά και ο μοναδικός τρόπος να έχεις εξώφυλλο είναι να στείλεις το βιβλίο μέσω καλωδίου (σιχάθηκα και μόνο που το έγραψα). Αυτό έχει το έξτρα μειονέκτημα ότι δεν αποθηκεύεται στο Amazon cloud και άρα δεν μπορείς να σβήνεις και να ξανακατεβάζεις το βιβλίο όποτε θέλεις.

Λογικά την Amazon δεν την ενδιαφέρει να βελτιώσει την κατάσταση, αφού τα λεφτά τα βγάζει από τα βιβλία που πουλάει και όχι από τις συσκευές (και φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει για τα ebooks που πωλούνται μέσω Amazon).

Όντας κάτοχος Kindle εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, θεωρώ πως ένας καινούριος χρήστης δεν έχει ιδιαίτερο λόγο να αγοράσει μια τέτοια συσκευή. Καλύτερα να πάρει σε άλλη μάρκα. Τα Kindle είναι περισσότερο για όσους έχουν ήδη κολλήσει για τον οποιονδήποτε λόγο με το οικοσύστημα της Amazon και δεν θέλουν να φύγουν από αυτό (ή για όσους δεν ψάχνονται και αγοράζουν κυρίως/μόνο από Amazon).

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Ισχύει και είναι απίστευτα σπαστικό. Μέχρι πριν λίγες μέρες που είχα τσεκάρει, δεν υπήρχε workaround.

Για την ακρίβεια η κατάσταση τώρα είναι χειρότερη από πριν, γιατί τουλάχιστον πριν τις πρόσφατες αλλαγές μπορούσες να μετατρέψεις το epub σε mobi μέσω calibre, να στείλεις το τελευταίο ασύρματα στο Kindle και διατηρούσε το εξώφυλλο.  Όλα καλά. Τώρα όμως το mobi δεν υποστηρίζεται στην ασύρματη μεταφορά και ο μοναδικός τρόπος να έχεις εξώφυλλο είναι να στείλεις το βιβλίο μέσω καλωδίου (σιχάθηκα και μόνο που το έγραψα). Αυτό έχει το έξτρα μειονέκτημα ότι δεν αποθηκεύεται στο Amazon cloud και άρα δεν μπορείς να σβήνεις και να ξανακατεβάζεις το βιβλίο όποτε θέλεις.

Λογικά την Amazon δεν την ενδιαφέρει να βελτιώσει την κατάσταση, αφού τα λεφτά τα βγάζει από τα βιβλία που πουλάει και όχι από τις συσκευές (και φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει για τα ebooks που πωλούνται μέσω Amazon).

Οταν λες ασυρματη μεταφορα μιλας για το SendToKindle ? Γιατι τωρα το δοκιμασα και λειτουργει ακομα μια χαρα. Τωρα κοιταξα βεβαια κι εχω το version 1.1.1.253, last updated 11/1/2022. Δεν ξερω αν κανει τα ιδια και σε επομενα versions αλλα μιας και δεν εχει auto-update δεν κατεβαζω το τελευταιο για να μην τρεχω

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nzeppos είπε

Τα Kindle είναι περισσότερο για όσους έχουν ήδη κολλήσει για τον οποιονδήποτε λόγο με το οικοσύστημα της Amazon και δεν θέλουν να φύγουν από αυτό (ή για όσους δεν ψάχνονται και αγοράζουν κυρίως/μόνο από Amazon).

Και αυτοί ακόμα μπορούν να διαβάσουν εκτός Kindle, τα onyx πχ έχουν την εφαρμογή της Amazon και είναι πλήρως λειτουργική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Ashaman είπε

Οταν λες ασυρματη μεταφορα μιλας για το SendToKindle ? Γιατι τωρα το δοκιμασα και λειτουργει ακομα μια χαρα. Τωρα κοιταξα βεβαια κι εχω το version 1.1.1.253, last updated 11/1/2022. Δεν ξερω αν κανει τα ιδια και σε επομενα versions αλλα μιας και δεν εχει auto-update δεν κατεβαζω το τελευταιο για να μην τρεχω

Εννοώ τη δυνατότητα να στείλεις ένα βιβλίο στο Kindle σαν attachment μέσω απλού email. Τώρα δεν θυμάμαι αν την υπηρεσία τη λένε SendToKindle, πάντως δεν εννοώ το ομώνυμο app. Η αποστολή μέσω email πλέον υποστηρίζει epub αλλά όχι mobi, άρα πάπαλα τα εξώφυλλα. Την εφαρμογή δεν τη χρησιμοποιώ αλλά αν δουλεύει καλύτερα, να τη δοκιμάσω. 

27 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Και αυτοί ακόμα μπορούν να διαβάσουν εκτός Kindle, τα onyx πχ έχουν την εφαρμογή της Amazon και είναι πλήρως λειτουργική.

Δεν εννοώ τόσο την εφαρμογή όσο το ότι τα βιβλία που αποστέλλονται μέσω email αποθηκεύονται αυτόματα στο Amazon cloud (ακόμα κι αν δεν είναι αγορασμένα από εκεί και είναι απλώς κατεβασμένα, νόμιμα ή όχι). Επίσης το ότι τα collections συγχρονίζονται αυτόματα ανάμεσα στα Kindle μας αν τυχόν έχουμε περισσότερα από ένα κ.ο.κ. Γενικά μια σειρά από βολικές λειτουργίες που απαιτούν Kindle και δεν τις βρίσκεις σε άλλες συσκευές.

Κάθε φορά που είναι να αναβαθμίσω ereader λέω να κοιτάξω οπουδήποτε εκτός Kindle (αφού υπάρχουν πολύ καλύτερες συσκευές) και τελικά κάθε φορά καταλήγω σε Kindle επειδή έχω συνηθίσει τις υπηρεσίες του και βαριέμαι να μπω στη διαδικασία να τις αλλάξω. Ξέρω, φταίει που γερνάω και βαραίνω. 

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nzeppos είπε

Δεν εννοώ τόσο την εφαρμογή όσο το ότι τα βιβλία που αποστέλλονται μέσω email αποθηκεύονται αυτόματα στο Amazon cloud (ακόμα κι αν δεν είναι αγορασμένα από εκεί και είναι απλώς κατεβασμένα, νόμιμα ή όχι). Επίσης το ότι τα collections συγχρονίζονται αυτόματα ανάμεσα στα Kindle μας αν τυχόν έχουμε περισσότερα από ένα κ.ο.κ. Γενικά μια σειρά από βολικές λειτουργίες που απαιτούν Kindle και δεν τις βρίσκεις σε άλλες συσκευές

Αυτόματα γίνονται αυτά που λες και με την εφαρμογή, στέλνω μέιλ με κατεβασμένο μπαίνω στο onyx και το βλέπω, τα collection  που λες δεν ξέρω τι είναι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nzeppos είπε

Εννοώ τη δυνατότητα να στείλεις ένα βιβλίο στο Kindle σαν attachment μέσω απλού email. Τώρα δεν θυμάμαι αν την υπηρεσία τη λένε SendToKindle, πάντως δεν εννοώ το ομώνυμο app. Η αποστολή μέσω email πλέον υποστηρίζει epub αλλά όχι mobi, άρα πάπαλα τα εξώφυλλα. Την εφαρμογή δεν τη χρησιμοποιώ αλλά αν δουλεύει καλύτερα, να τη δοκιμάσω. 

Δεν εννοώ τόσο την εφαρμογή όσο το ότι τα βιβλία που αποστέλλονται μέσω email αποθηκεύονται αυτόματα στο Amazon cloud (ακόμα κι αν δεν είναι αγορασμένα από εκεί και είναι απλώς κατεβασμένα, νόμιμα ή όχι). Επίσης το ότι τα collections συγχρονίζονται αυτόματα ανάμεσα στα Kindle μας αν τυχόν έχουμε περισσότερα από ένα κ.ο.κ. Γενικά μια σειρά από βολικές λειτουργίες που απαιτούν Kindle και δεν τις βρίσκεις σε άλλες συσκευές.

Κάθε φορά που είναι να αναβαθμίσω ereader λέω να κοιτάξω οπουδήποτε εκτός Kindle (αφού υπάρχουν πολύ καλύτερες συσκευές) και τελικά κάθε φορά καταλήγω σε Kindle επειδή έχω συνηθίσει τις υπηρεσίες του και βαριέμαι να μπω στη διαδικασία να τις αλλάξω. Ξέρω, φταίει που γερνάω και βαραίνω. 

To SendToKindle for pc ειναι μια εφαρμογη που ερχεται απο την Amazon (https://www.amazon.com/sendtokindle/pc). Λειτουργει ως εξης, κανεις δεξι κλικ στο mobi αρχειο και Send To kindle και σου βγαζει λιστα με οσα εχεις δηλωμενα κατω απο το Account με το οποιο εχεις κανει Login και το ανεβαζει στο cloud για ολα οσα εχεις επιλεξει. Αυτο που λες εσυ ονομαζεται SendToKindle for email.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά με τις διαφημίσεις γενικά δεν στέλνονται Ελλάδα, εκτός κι αν είσαι έξω ή βρεις κανένα ντόπιο κατάστημα που τα φέρνει (όπως πχ. κάνουν με τα Fire tablets που έχουν διαφημίσεις). Και στα 109 πάντως συν μεταφορικά θεωρώ ότι είναι μια χαρά τιμή αν ψήνεσαι για PW. Το ιστορικό χαμηλό για το συγκεκριμένο είναι 105 ευρώ σύμφωνα με το camelcamel.

Δεν ξέρω αν σε αυτά τα λεφτά υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο και σίγουρα δεν είναι αγορά που τη μετανιώνει κάποιος.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα παιδες. Το βρηκα στο Amazon.fr και βγαινει μαζι με τα μεταφορικα και τη διαφορα στο ΦΠΑ στα 114,71.

Απορια για οσους το εχουν. Εχω βρει στο skroutz την θηκη αυτη που λεει οτι ειναι για το Signature edition. Υποθετω οτι ειναι το ιδιο μεγεθος με το κανονικο και απλα θα ηθελα μια επιβεβαιωση για σιγουρια. Η αυθεντικη του Amazon ξεκιναει απο 30 και ανεβαινει και δε βλεπω το λογο για να ειμαι ειλικρινης.

Επισης αν καποιος ξερει αν οντως λειτουργει το αναψε-σβησε του kindle με τη θηκη αυτη ακομα καλυτερα.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

• Thanks 1
Δημοσ.

Η αυθεντική θεωρώ κι εγώ ότι δεν χρειάζεται, γιατί οι θήκες όσο καλές και να είναι με την πολλή χρήση φθείρονται και γίνονται χάλια. Καλύτερα κάτι με value for money παρά τα 30+ που θέλει το Amazon. Τώρα για τη συγκεκριμένη δεν ξέρω, αλλά νομίζω το μόνο που χρειάζεται να έχει για το αυτόματο άναψε-σβήσε είναι ένα μαγνητάκι στη γωνία. Και απ' ότι λένε στα reviews του Skroutz λειτουργεί μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nzeppos είπε

Η αυθεντική θεωρώ κι εγώ ότι δεν χρειάζεται, γιατί οι θήκες όσο καλές και να είναι με την πολλή χρήση φθείρονται και γίνονται χάλια. Καλύτερα κάτι με value for money παρά τα 30+ που θέλει το Amazon. Τώρα για τη συγκεκριμένη δεν ξέρω, αλλά νομίζω το μόνο που χρειάζεται να έχει για το αυτόματο άναψε-σβήσε είναι ένα μαγνητάκι στη γωνία. Και απ' ότι λένε στα reviews του Skroutz λειτουργεί μια χαρά.

Ναι το ειδα κι εγω αυτο. Και απ'οτι βλεπω ψαχνοντας ειναι το ιδιο ακριβως μεγεθος το signature με το απλο που πηρα εγω.

Θα βαλω την παραγγελια :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...