zorans Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Εσείς τι προτείνετε, το απλό kindle ή το paperwhite; Αξίζει η διαφορά στην τιμή (40€); Γιατί από ότι βλέπω η ουσιαστική τους διαφορά είναι οι 0.8 ίντσες επιπλέον.
nzeppos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Paperwhite με τα χίλια. Θα τα βγάλει τα λεφτά του. 1 1
Ashaman Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Το απλό το kindle αν δεν κάνω λάθος έρχεται με frontlight ενώ το paperwhite με back-light. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πιάσει στα χέρια μου απλό kindle και δεν έχω καταλάβει ποτέ τη διαφορά μεταξύ front & back light. 1
LongTom Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, Ashaman είπε Το απλό το kindle αν δεν κάνω λάθος έρχεται με frontlight ενώ το paperwhite με back-light. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πιάσει στα χέρια μου απλό kindle και δεν έχω καταλάβει ποτέ τη διαφορά μεταξύ front & back light. Αμφότερα έχουν την ίδια τεχνολογία, front light. Η διαφορά έγκειται στον αριθμό των LED και την ποιότητα του στρώματος φωτισμού. Είναι κυριολεκτικά LED που φωτίζουν από τα πλάγια ένα στρώμα που καλύπτει την οθόνη και η φορά φωτισμού είναι προς την οθόνη, όχι προς τα μάτια όπως οι οθόνες LCD. Back light έχουν οι LCD οθόνες μόνο. 8 ώρες πριν, zorans είπε Εσείς τι προτείνετε, το απλό kindle ή το paperwhite; Αξίζει η διαφορά στην τιμή (40€); Γιατί από ότι βλέπω η ουσιαστική τους διαφορά είναι οι 0.8 ίντσες επιπλέον. Δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά. Έχουν διαφορετικής ποιότητας οθόνη, φωτισμό, επεξεργαστή-μνήμη και εάν δεν απατώμαι και IP πιστοποίηση. Αρκετά πράγματα παραπάνω, αλλά το κύριο είναι η μεγαλύτερη, περισσότερο καθαρή οθόνη. Κάτι που καταλαβαίνεις αμέσως, ιδίως όταν τα δεις μαζί. Προσωπικά λέω ότι η διαφορά αξίζει και με το παραπάνω, το απλό kindle είναι ουσιαστικά 2011/12 συσκευή από άποψη specs. 2 2
Ashaman Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, LongTom είπε Αμφότερα έχουν την ίδια τεχνολογία, front light. Η διαφορά έγκειται στον αριθμό των LED και την ποιότητα του στρώματος φωτισμού. Είναι κυριολεκτικά LED που φωτίζουν από τα πλάγια ένα στρώμα που καλύπτει την οθόνη και η φορά φωτισμού είναι προς την οθόνη, όχι προς τα μάτια όπως οι οθόνες LCD. Back light έχουν οι LCD οθόνες μόνο. Δεν το ηξερα αυτο οτι ειναι και τα 2 front-light , ουτε καν οτι ολα τα ebook readers εχουν front και οχι back και προφανως αυτος ειναι και ο λογος που δεν κουραζουν στα ματια . Thnx φιλε μου.
txcellas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα! Ψάχνω και εγώ για ένα vfm book reader. Τι προτείνετε; Διάβασα ότι κάποια φτηνότερα δεν διαβάζουν κάποιες συγκεκριμένες μορφές βιβλίων και πρέπει να γίνει μετατροπή κλπ. Ψάχνω κάτι απλό. Να στέλνω τα pdf και τέλος.. Καμια αποψη;
Ashaman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Στις 5/2/2022 στις 7:30 ΠΜ, LongTom είπε Καταρχάς δεν γράφεις το πόσα έχεις να δώσεις για αγορά. Οι 7" στα ereader δεν είναι στο ίδιο φορμάτ με τα κινητά. Είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Στις 8" υπάρχουν αρκετές συσκευές, αλλά όσο πας προς τα πάνω, δυστυχώς τόσο λιγοστεύουν οι επιλογές. Το kobo sage έχει άθλια διάρκεια μπαταρίας εάν το ζορίζεις με φως + γράψιμο, κάτι το οποίο από ότι γράφεις δεν σε ενδιαφέρει. Υπό συνθήκες απλού διαβάσματος έχει μια νορμάλ διάρκεια μπαταρίας. Επίσης δες και το παλαιότερο kobo forma, το οποίο είναι σε πολλά μέρη σε τιμές κάπου στα 180-190€ μέχρι να φύγει το στοκ. Πάντως εάν έχεις PDF, τα kobo δεν είναι ότι καλύτερο και θα χρειαστείς το koreader για να μην τραβάς τα μαλλιά σου. Τίποτα τρομερό να περάσεις και λειτουργεί άψογα (σε kobo libra H2O & forma που έχω δοκιμάσει), αλλά είναι κάτι που πρέπει να ξέρεις πριν την αγορά. Μια καλή λύση είναι μια android συσκευή. Κάτι όπως το boyue mars ή P78. Με το πρώτο να είναι συνήθως αρκετά φτηνότερο. Κάπου 190-200+€ δίχως μεταφορικά. Το P78 είναι αρκετά ακριβότερο στα 250φεύγα. Πολύ τίμιες συσκευές (ιδίως το mars των 190-200€) που όμως μάλλον θα χρειαστεί λίγη δουλειά για να έρθουν στα ίσια τους. Τουλάχιστον να στήσεις την native app και να κατεβάσεις λεξικά και να αλλάξεις κάποια πράγματα στο android. Έπειτα είναι και τα onyx boox. Το τελευταίο nova air είναι πολύ καλή συσκευή. Βέβαια είναι ακριβή (350 δίχως την μαγνητική θήκη που περιέχει τα κουμπιά) και προσανατολισμένη στις σημειώσεις. Που σημαίνει ότι θα έχει ελαφρά λιγότερο καλή οθόνη λόγω έξτρα στρώμα πάνω στην οθόνη. Το παλαιότερο nova 3, το οποίο είναι ίδιο σχεδόν με το air, το βρίσκεις φτηνότερα στα ~300. Ίδια θέματα με το air, εφόσον είναι συσκευές για notepad. Βέβαια είναι γρήγορο με καλή υποστήριξη εφαρμογών και ποιότητα κατασκευής. Τα pocketbook inkpad (και γενικά ότι προσφέρουν πάνω από τις 6") δεν θα τα πρότεινα καθόλου γιατί είναι τελείως ασθματικές συσκευές και κλατάρουν σε μεγάλα PDF. Εάν ψάξεις παλαιότερα ποστ μου εδώ, έχω κάνει σύντομα review για kobo H2O, boyue Mars, Pocketbook Inkpad 3 και Onyx Nova 3, τα οποία έχω (με αρκετές άλλες συσκευές). 11 λεπτά πριν, txcellas είπε Καλησπέρα! Ψάχνω και εγώ για ένα vfm book reader. Τι προτείνετε; Διάβασα ότι κάποια φτηνότερα δεν διαβάζουν κάποιες συγκεκριμένες μορφές βιβλίων και πρέπει να γίνει μετατροπή κλπ. Ψάχνω κάτι απλό. Να στέλνω τα pdf και τέλος.. Καμια αποψη; Δες τι λεει παραπανω ο LongTom, ισως σε βοηθησει
txcellas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Tα διαβασα αλλα δεν καταλαβα και πολλα! 🙄
harisv Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα επειδη σημερα τελειωνει και η προσφορα στην amazon με τα amazon kindle, ειμαι σε διλημμα. Εχεις καποιος εμπειρια με το paperwhite, αξιζει τα 40 ευρω παραπανω σε σχεση με το kindle?
Ashaman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 28 λεπτά πριν, harisv είπε Καλησπερα επειδη σημερα τελειωνει και η προσφορα στην amazon με τα amazon kindle, ειμαι σε διλημμα. Εχεις καποιος εμπειρια με το paperwhite, αξιζει τα 40 ευρω παραπανω σε σχεση με το kindle? Απαντησε ο LongTom λιγο παραπανω. Δες τι γραφει.
LongTom Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, harisv είπε Καλησπερα επειδη σημερα τελειωνει και η προσφορα στην amazon με τα amazon kindle, ειμαι σε διλημμα. Εχεις καποιος εμπειρια με το paperwhite, αξιζει τα 40 ευρω παραπανω σε σχεση με το kindle? Δες την απάντηση μου στην ίδια ερώτηση που έγινε πιο πάνω. Αναφορά σε κείμενο Δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά. Έχουν διαφορετικής ποιότητας οθόνη, φωτισμό, επεξεργαστή-μνήμη και εάν δεν απατώμαι και IP πιστοποίηση. Αρκετά πράγματα παραπάνω, αλλά το κύριο είναι η μεγαλύτερη, περισσότερο καθαρή οθόνη. Κάτι που καταλαβαίνεις αμέσως, ιδίως όταν τα δεις μαζί. Προσωπικά λέω ότι η διαφορά αξίζει και με το παραπάνω, το απλό kindle είναι ουσιαστικά 2011/12 συσκευή από άποψη specs. 1 ώρα πριν, txcellas είπε Tα διαβασα αλλα δεν καταλαβα και πολλα! 🙄 Ας αρχίσουμε από τα πολύ απλά: Πόσα δίνεις. Τι δεν κατάλαβες από αυτά που γράφω παραπάνω; Γνωρίζεις τους περιορισμούς τέτοιων συσκευών σε ότι αφορά τα PDF; Δηλαδή ότι είναι ασπρόμαυρα και ότι η οθόνη είναι γενικά λιγότερο γρήγορη σε σχέση με ένα tablet; Γιατί οι απαντήσεις που έδωσα (και συνήθως δίνω) είναι αρκετά απλές. Εάν δεν ξέρεις τίποτα από αυτά τα πράγματα, συνήθως η καλύτερη/απλούστερη λύση είναι να πάρεις tablet και να περάσεις ότι θέλεις εκεί. Ειδάλλως μπορείς να τα πετάξεις π.χ. σε pocketbook ή kobo απ' ευθείας από τον Η/Υ και να τα διαβάσει, αλλά η εμπειρία δεν θα είναι καλή. Ή να δώσεις 200-500€ για μια android συσκευή, που όμως μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσεις κάποια πράγματα (ή όχι, ανάλογα τι πάρεις και τι θέλεις να κάνεις με τι αποτέλεσμα). 2
Ashaman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, txcellas είπε Tα διαβασα αλλα δεν καταλαβα και πολλα! 🙄 Τι ακριβως δεν καταλαβαινεις? Θες να δωσεις λιγες παραπανω πληροφοριες? Πχ τι ειδους pdf στελνεις κλπ? Ειναι σκαναρισμενα βιβλια δλδ φωτο με αθλια αναλυση κλπ? Αγορασμενα βιβλια που ειναι σε pdf (αρα καλης ποιοτητας αναλυση κλπ)? Για τι budget μιλαμε? Τι σημαινει για σενα VFM? για μενα ας πουμε ειναι το kindle paperwhite γιατι δε διαβαζω pdf και μπορω να μετατρεπω οτι χρειαζομαι ευκολα και εχω και Kindle unlimited . ΥΓ. Ουπς με προλαβες φιλε LongTom Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2022 από Ashaman 1
txcellas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια. Αρχικα το budget να ειναι λιγο πανω απο 100 max εως 150 ευρω. Τωρα αν κατι πολυ καλο κοστιζει λιγο παραπανω δε θα τα χαλασουμε. Δεν εχω ιδεα απο e book και γενικα τα χαρακτηριστικα που εχουν. Πιστευω οτι θα βαζω pdf μεσα μιας και για να περναω την ωρα μου περισσοτερο το θελω. Αν η αλλαγη που χρειαζεται να γινει ειναι απλη, οκ κανενα προβλημα. Τablet και pc/laptop τα αποκλειουμε λογο κοστους και δε θεωρω οτι σχετιζονται αμεσα με αυτο που θελω να κανω. Με το ιδιο σκεπτικο μπορω και απο το κινητο να διαβασω e books. vfm για μενα ειναι να υπαρχει ιδανικη αναλογια κοστους και προσφερομενων υπηρεσιων
nzeppos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Για σκέτα PDF πάντως εμένα με έχει βόλεψε αρκετά το 8άρι Fire Plus στα 90 ευρώ.
LongTom Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, txcellas είπε Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια. Αρχικα το budget να ειναι λιγο πανω απο 100 max εως 150 ευρω. Τωρα αν κατι πολυ καλο κοστιζει λιγο παραπανω δε θα τα χαλασουμε. Δεν εχω ιδεα απο e book και γενικα τα χαρακτηριστικα που εχουν. Πιστευω οτι θα βαζω pdf μεσα μιας και για να περναω την ωρα μου περισσοτερο το θελω. Αν η αλλαγη που χρειαζεται να γινει ειναι απλη, οκ κανενα προβλημα. Τablet και pc/laptop τα αποκλειουμε λογο κοστους και δε θεωρω οτι σχετιζονται αμεσα με αυτο που θελω να κανω. Με το ιδιο σκεπτικο μπορω και απο το κινητο να διαβασω e books. vfm για μενα ειναι να υπαρχει ιδανικη αναλογια κοστους και προσφερομενων υπηρεσιων Σε τέτοια τιμή πάει μόνο (σχετικά) μικρές συσκευές, 6"-6.8"-7" και μεταχειρισμένα. Οι μικρές συσκευές ΔΕΝ είναι καλές για PDF, εάν φυσικά δεν είναι μόνο κείμενο σε PDF με σωστό σκανάρισμα/φορμάτ true PDF. Αυτά που σε γράφω έχουν μεγάλη σημασία επειδή οι περιορισμοί είναι αρκετοί. Αυτές οι συσκευές φτιάχτηκαν για epub & mobi και για το PDF πρέπει να ξέρεις πέντε πράγματα και να προετοιμαστείς για καταστάσεις που ίσως το βιβλίο που θέλεις δεν διαβάζεται εύκολα. Επίσης είναι το καλύτερο εάν κατεβάσεις στον Η/Υ σου το calibre. Το καλύτερο για την διαχείριση της βιβλιοθήκης σου και μπορείς να το αλλάξεις και στα Ελληνικά, όλα τα μενού-υπομενού εννοώ. Μπορείς να αλλάξεις και PDF σε βιβλία epub-mobi, αλλά τα αποτελέσματα ίσως δεν είναι 100% πάντα. Από εκεί και πέρα οι επιλογές σου είναι (χοντρικά): Kindle paperwhite -> με την υπηρεσία αυτόματης μετατροπής της amazon (για αυτό έχουν γραφεί διάφορα σε αυτό το νήμα). Σχετικά μεγάλη συσκευή, πολύ φιλική στους χρήστες που δεν ξέρουν πολλά, αλλά βασίζεσαι αποκλειστικά στην amazon για αλλαγή φορμάτ στα βιβλία σου. Εάν δεν κατεβάσεις προγράμματα σαν το calibre. Θεωρητικά παίρνει PDF, αλλά τα kindle είναι στην κυριολεξία τα χειρότερα στο να διαβάζεις PDF. pocketbook touch HD3, το οποίο είναι αξιοπρεπές στα PDF (αρκετά καλό με koreader, αλλά εκεί μάλλον είναι πάνω από το απλό plug-play) και καλή συσκευή γενικά. Είναι λίγο αναιμική και αυτό επηρεάζει κυρίως μεγάλα PDF. Βλέπω ότι έχουν και το onyx poke 3 σε ελληνικά μαγαζιά για <200€. Ίσως αξίζει να το δεις, εφόσον είναι android και έχει την καλύτερη native εφαρμογή για PDF. Φυσικά είναι αρκετά ακριβό για συσκευή 6". Μια άλλη εναλλακτική είναι το Tolino Vision 5, το οποίο είναι το kobo forma, αλλά με "γερμανικό" λογισμικό. Είναι πιο περιορισμένο, αλλά επειδή είναι καλή τιμή και στις 8"( θα μπορείς να διαβάζεις πιο άνετα PDF), το βάζω στην λίστα. Βέβαια είναι ρίσκο γιατί προσωπικά δεν ξέρω πολλά για το λογισμικό, πέρα ότι μπορείς να κάνεις sideload, και πόσο ικανό είναι ή τι περιορισμούς έχει. Η συσκευή είναι εξαιρετική ως κατασκευή, αυτό το ξέρω καλά γιατί έχω το kobo forma. Έχει κι άλλες συσκευές, όπως το libra H2O-Libra 2, αλλά δεν τις βλέπω διαθέσιμες. Τελικά είναι δική σου επιλογή και εφόσον δεν χρησιμοποιείς epub-mobi να ξέρεις ότι πάντα οι επιλογές για καλή συσκευή θα είναι λιγότερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα