Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά δεν έχουν όλα τα 8" 350€, τα Pocketbook InkPad 3 έχουν 200-250€ το pro, το nova 2 μάλλον είναι κοντά στα 300€.

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Havik είπε

Καλά δεν έχουν όλα τα 8" 350€, τα Pocketbook InkPad 3 έχουν 200-250€ το pro, το nova 2 μάλλον είναι κοντά στα 300€.

Χμμ, το Inkpad 3 δεν το θυμόμουν, νόμιζα ότι είχαν σταματήσει την διάθεση επειδή η συσκευή είναι αρκετών χρόνων πια.

Εάν είναι σαν το 2, είναι αξιόλογη πρόταση για τα λεφτά του. Αν και το 2 που έχω δεν είναι άμοιρο προβλημάτων βέβαια. 

Πάντως το nova 2 το είδα κοντά στα 350 ντάλαρς, εάν κάνουν το 1:1 που κάνουν άλλες "έξυπνες" εταιρείες, τότε θα είναι στα 350€, ειδάλλως θα είναι όντως φτηνότερο.

Δημοσ.

Δεν 

1 ώρα πριν, LongTom είπε

Χμμ, το Inkpad 3 δεν το θυμόμουν, νόμιζα ότι είχαν σταματήσει την διάθεση επειδή η συσκευή είναι αρκετών χρόνων πια.

Εάν είναι σαν το 2, είναι αξιόλογη πρόταση για τα λεφτά του. Αν και το 2 που έχω δεν είναι άμοιρο προβλημάτων βέβαια. 

Για το 2 δεν ξέρω, είχα το πρώτο inkpad και τώρα το 3. Είναι κλάσεις ανώτερο, ελαφρύτερο, ταχύτερο, καλύτερη οθόνη (αν και μάλλον όλες την ίδια έχουν), με το ζεστό φωτισμό να βοηθάει πολύ στην αίσθηση του βιβλίου.

Για αρχή πάντως οι τιμές δεν έχουν τόση σημασία. Σημασία έχει να αναπτυχθεί μια τεχνολογία για έγχρωμες οθόνες που να μην έχει τα προβλήματα των παλιών προσπαθειών. Εν καιρώ οι τιμές θα εξορθολογιστούν.

Δημοσ.
Στις 28/3/2020 στις 5:14 ΜΜ, Vaguras είπε

Καλησπέρα σας,

διάβασα και εγώ όλα τα τελευταία νέα και είμαι εδώ και λίγο καιρό στην αναζήτηση ενός reader. Έχω μια μικρή εμπειρία με ένα cybook horizon της bookeen από το 2011. Το budget μου είναι μέχρι 150 ευρώ. Διάβασα όλα τα reviews στο ιντερνετ και τώρα μετά από πολύ ψάξιμο είμαι ανάμεσα στα kobo clara hd και pocketbook lux 4. Να πω ότι θα διαβάζω περισσότερο κείμενο, λογοτεχνία αλλά και κάποια Pdf Που θα είναι περισσότερο κείμενο με ελάχιστες φωτογραφίες (τομέας ψυχολογίας). Ποιο από τα δύο μου προτείνετε ως καλύτερο; Από την άλλη αξίζει να ξεπεράσω λίγο το  στο budget μου και να πάρω το Pocketbook Touch HD 3?

Ευχαριστώ!

Κανένας γνώστης με εμπειρία; Τι έχετε να προτείνετε;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας, 
Επειδη δεν εχω δοκιμασει ποτε να διαβασω απο ereader, υπάρχει μεγάλη διαφορα στην οθονη απο αυτη του Tablet? 
Επισης, βλέπω ότι τα περισσοτερα ειναι 6''. Με σχεση με το Tablet που εχω που ειναι 10'' αξιζει για λιγα ebooks να αγορασει καποιος αλλο ereader, η διαφορα στην οθόνη είναι τοσο μεγάλη που δεν κουράζει τα μάτια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις την υπομονή να κοιτάξεις τις προηγούμενες (πολλές είναι η αλήθεια) σελίδες θα βρεις αναλυτικές απαντήσεις πάνω στις ερωτήσεις σου. Εν ολίγοις όμως να πούμε ότι ναι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ ereader και tablet, αφού η οθόνη του πρώτου χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία που δεν κουράζει τα μάτια. Για τους ίδιους λόγους έχει μικρότερο βάρος και σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Αν και μπορείς να βρεις συγκριτικές φωτογραφίες ή βίντεο με την εν λόγω διαφορά, πρέπει να το δεις από κοντά για να το καταλάβεις. Κάτι που δυστυχώς δεν είναι πολύ εύκολο ακόμα και σε φυσιολογικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε περίοδο καραντίνας. Νομίζω όμως πως όλοι συμφωνούν ότι ένα ereader αξίζει τον κόπο, ειδικά για όσους διαβάζουν συχνά και δεν θέλουν απλώς μια συσκευή για σερφάρισμα, chat, παιχνίδια και κανα βιβλιαράκι το εξάμηνο (σε αυτή την περίπτωση το tablet αποτελεί μονόδρομο).

Σχετικά με τις ίντσες είχαμε κάνει πολύ πρόσφατα μια σχετική συζήτηση, δες την αμέσως προηγούμενη σελίδα. Δεν υπάρχει χρυσή λύση, το πόσες ίντσες βολεύουν τον καθένα εξαρτάται από τις συνήθειές του και από το τι είδος ebooks θέλει να διαβάσει. Οι 6-7 ίντσες είναι συνήθως αρκετές για "φυσιολογικά" βιβλία (πχ. ένα μυθιστόρημα) αλλά αποδεικνύονται ανεπαρκείς για PDF (ειδικά τα σκαναρισμένα), για τεχνικά συγγράμματα με γραφήματα ή γενικά για βιβλία με σχήματα, χάρτες κλπ. Φυσικά οι περισσότερες ίντσες κατά κανόνα κοστίζουν και περισσότερο.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Δημοσ.

Έχω παλιότερα Kindle που ποτέ δεν με ικανοποίησαν σαν μέγεθος σελίδας ανάγνωσης, στις 6 ίντσες.

Κατόπιν έρευνας αγοράς βλέπω αρκετές καλές κριτικές για το InkPad Pro που είναι στις 7,8 ίντσες. Επίσης, θα μού είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό ο οπίσθιος φωτισμός από εδώ και πέρα. Διάβασα κι εδώ αρκετούς που το προτείνουν.

Το κύριο ερώτημά μου είναι: οι 7,8 ίντσες προσφέρουν αυτή την αίσθηση ότι διαβάζεις πιο άνετα σε σχέση με τις 6 ίντσες, βάσει της εμπειρίας σας;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γυαλιά για διάβασμα φοράς; Τα χρειάζεσαι πάντα;

Σε κινητό πόσες ίντσες διαβάζεις άνετα;

Αν είσαι κάποιας ηλικίας οι ίντσες μετράνε.

Προσωπικά στα 49 πλέον και με γυαλιά διαβάσματος έχω kindle dx (10'') και kobo aura one (8'') και τα προτιμώ από τα μικρότερα γιατί δεν αλλάζω σελίδες τόσο συχνά με μεσαίου μεγέθους γράμματα. 

Στο κινητό για διάβασμα απαραίτητα με γυαλιά 

Επεξ/σία από caasi70
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν να κινείται κάπως η αγορά των έγχρωμων ebook readers και μάλιστα με (διαφαινόμενα) αποτελέσματα αρκετά καλύτερα των πρώιμων προσπαθειών. Ορίστε ένα φρέσκο παράδειγμα:

https://goodereader.com/blog/reviews/ireader-c6-color-e-ink-e-reader-review

Μεταξύ άλλων διακρίνουμε τα εξής:

• Τρέχει Android 7.0 με 1GB RAM και 16GB storage, επίσης Bluetooth 4.1 για σύνδεση με ασύρματα ακουστικά
  • Θα είναι αρκετά κλειδωμένο απ' ότι φαίνεται, καθώς δεν θα επιτρέπει sideloading APKs ή σημαντικές παραμετροποιήσεις (αν και αυτά τα πράγματα χακάρονται αργά ή γρήγορα)
  • Θα κυκλοφορήσει μόνο Κίνα και δεν θα υποστηρίζει Αγγλικά
  • Θα έχει capacitive οθόνη 6 ιντσών που θα παίζει στα 300ppi για παραδοσιακό ασπρόμαυρο περιεχόμενο και 100ppi για το έγχρωμο (η οθόνη υποστηρίζει 4000 χρώματα)
  • Μπαταρία 2000 mAh, ικανοποιητική για το είδος
  • Οι πρώτες δοκιμές σε έγχρωμα PDF είναι αρκετά θετικές και δείχνουν μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν

Προφανώς δεν προορίζεται για αγορά στα μέρη μας, ούτε η οθόνη έχει επαρκείς ίντσες για να καλύψει τα PDF αλλά όπως και να 'χει ανοίγει ο δρόμος για τα έγχρωμα ereaders (ειδικά με τα Pocketbook Color και Onyx Boox Color που έρχονται) .

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.

Θα κυκλοφορήσουν όλα σε 6 ίντσες μάλλον γιατί η e-ink παράγει αυτό το μέγεθος μόνο. Όπως παλαιότερα τα μεγαλύτερα ήταν 8 ιντσών και μετά πήγαν όλα στις 7,8. Πιθανολογώ ότι τις οθόνες τις αγοράζουν έτοιμες από την e-ink και προσθέτουν τα υπόλοιπα, φωτισμό hardware κλπ. Βλέπω το pocketbook color πάει στα 215 ευρώ, ένα 8 θα έχει κανά 400άρι, πολλά χρήματα, αλλά ας γίνει η αρχή και βλέπουμε.

Μπήκα να δω και για το Pocketbook Color και διαπίστωσα ότι έχει βγει και το Pocketbook Inkpad X στις 10.1 ίντσες με τιμή στην Ελλάδα τα 450 ευρώ. Νομίζω ότι πρώτη φορά πέφτει τόσο πολύ η τιμή στις μεγαλύτερες οθόνες χωρίς να σημαίνει ότι είναι φτηνό.

Δημοσ.

Φτηνό δεν είναι σίγουρα. Πιστεύω 450 ευρώ δίνει κάποιος μόνο αν το χρειάζεται για εκτεταμένη επαγγελματική χρήση, που και πάλι όμως ένα tablet (παρά τις γνωστές αδυναμίες) δικαιολογεί περισσότερο τα λεφτά του αφού κάνει κι άλλα πράγματα.

Στη Γερμανία βλέπω ελαφρώς καλύτερες τιμές, επιπλέον (ως γνωστόν) άλλα λεφτά παίρνει ο μέσος Γερμανός και άλλο ο μέσος Έλληνας. 

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6820280_-inkpad-x-pocketbook.html

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/5/2020 στις 2:07 ΜΜ, nzeppos είπε

Στη Γερμανία βλέπω ελαφρώς καλύτερες τιμές, επιπλέον (ως γνωστόν) άλλα λεφτά παίρνει ο μέσος Γερμανός και άλλο ο μέσος Έλληνας

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6820280_-inkpad-x-pocketbook.html

Έχω την αίσθηση ότι ο μέσος Γερμανός διαβάζει και περισσότερο από το μέσο Έλληνα και πιστεύω πως γιαυτό να είναι χαμηλότερες οι τιμές εκεί. Γενικά στην Ελλάδα το βιβλίο δεν έχει και τόση απήχηση όσο στο εξωτερικό και η ζήτηση για e-readers είναι από μικρή εώς ανύπακτη.  

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/4/2020 στις 9:43 ΜΜ, kostasgr78 είπε

Έχω παλιότερα Kindle που ποτέ δεν με ικανοποίησαν σαν μέγεθος σελίδας ανάγνωσης, στις 6 ίντσες.

Κατόπιν έρευνας αγοράς βλέπω αρκετές καλές κριτικές για το InkPad Pro που είναι στις 7,8 ίντσες. Επίσης, θα μού είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό ο οπίσθιος φωτισμός από εδώ και πέρα. Διάβασα κι εδώ αρκετούς που το προτείνουν.

Το κύριο ερώτημά μου είναι: οι 7,8 ίντσες προσφέρουν αυτή την αίσθηση ότι διαβάζεις πιο άνετα σε σχέση με τις 6 ίντσες, βάσει της εμπειρίας σας;

Ευχαριστώ πολύ.

οι 7,8 ειναι λιγο καλυτερα απο τις 6 αλλα θα σου προτεινα να πας στις 10''

Δημοσ.
Στις 28/4/2020 στις 1:56 ΜΜ, caasi70 είπε

Γυαλιά για διάβασμα φοράς; Τα χρειάζεσαι πάντα;

Σε κινητό πόσες ίντσες διαβάζεις άνετα;

Αν είσαι κάποιας ηλικίας οι ίντσες μετράνε.

Προσωπικά στα 49 πλέον και με γυαλιά διαβάσματος έχω kindle dx (10'') και kobo aura one (8'') και τα προτιμώ από τα μικρότερα γιατί δεν αλλάζω σελίδες τόσο συχνά με μεσαίου μεγέθους γράμματα. 

Στο κινητό για διάβασμα απαραίτητα με γυαλιά 

Βλέπω κανονικά χωρίς γυαλιά σε απόσταση διαβάσματος. Σε κινητό διαβάζω και σε 5.8 και σε 4.7 άνετα. Έτσι κι αλλιώς δεν μού αρέσουν όμως, οι μικρές επιφάνειες.

11 ώρες πριν, dimos15 είπε

οι 7,8 ειναι λιγο καλυτερα απο τις 6 αλλα θα σου προτεινα να πας στις 10''

10ρια ποιά προτείνουμε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...