Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/10/2019 στις 11:19 ΠΜ, Periklitos25 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ευχαριστώ για τον χρόνο να απαντήσεις.Την 8GB έκδοση παρήγγειλα την 32GB μου φέραν τελικά  ... 🙂(βασικά  κάπου στα 27 GB έχεις πραγματικά) οπότε ίσως βάλω και καμία σειρά

manga μέσα αφού έπιασα πρώτα την Ιαπωνική λογοτεχνία  με murakami haruki 

Δεν είχα ξαναδεί από κοντά τέτοια οθόνη και όντως είναι εντυπωσιακή αυτό που βλέπεις αρχικά νομίζεις ότι είναι  μια διαφανές ζελατίνα και με μετά συνειδητοποιείς ότι είναι η ίδια η οθόνη.Επίσης από τα video που έβλεπα νόμιζα ότι η συσκευές αυτές έχουν αρκετό lag αλλά η απόκριση σε πληκτρολόγιο και αλλαγή σελίδων είναι σχεδόν σαν smartphone.

Αυτό που με ψιλό χάλασε αλλά δεν έχει να κάνει με την συσκευή είναι ότι τα σύγκρινα για λίγο το βράδυ σε σκοτάδι  kindle με εσωτερικό φωτισμό vs smartphone,ipad και δεν νομίζω να έχει καμιά τρελή διαφορά από άποψη ξεκούρασης των ματιών(Θα δείξει με την χρήση).  Λίγες τελευταίες απορίες ...

1)Έκανα λογαριασμό με gmail και είδα ότι δημιουργήθηκε αυτόματα ένα παρεμφερή @ kindle που λογικά εκεί θα στέλνω βιβλία conver pdf απλά εγκατέστησα και το kindle app με το ίδιο

λογαριασμό στο κινητό μου και είδα ότι δημιουργήθηκε ένα δεύτερο @ kindle  αλλά διαφορετικό από το πρώτο του paperwhite (νόμιζα ότι θα ήταν ένα μοναδικό για όλες τις συσκευές)

2)Στο calibra πρόσθεσα  αρκετούς φακέλους με pdf epub βιβλία και βλέπω ότι μεταφέρονται οργανωμένα όλα στο user/Βιβλιοθήκη calibre οπότε για να μην πιάνουν χώρο στο δίσκο είναι ασφαλές να διαγράψω τους αρχικούς φακέλους; δηλαδή τα έχει κάνει copy-paste όλα το πρόγραμμα;

Tέλος δοκίμασα κάποια pdf να τα μετατρέψω σε epub με calibre για το κινητό αλλά δεν μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό ίσως στο kindle απεικονίζονται καλύτερα.

Αυτό που με βόλεψε είναι το  k2pdfopt απλά τα αρχεία από 1 MB αυξάνονται στα 30 ΜΒ θα δοκιμάσω και με την υπηρεσία της amazon για να τα συγκρίνω και τα τρία.

Για την μετατροπή pdf έχω να σου προτείνω το... Word! Το 2019 που έχω, κάνει παπάδες. Μετατρέπει σχεδόν τέλεια τα pdf κειμένου και μπορείς να κάνεις και αλλαγές εσύ ο ίδιος αν θες. 

Ανοίγεις το pdf με το Word και αυτό θα σου πει να το κάνει μετατροπή. Το αποθηκεύεις σαν docx και το στέλνεις στο Kindle email σου και το μετατρέπει η Amazon όπως πρέπει. 

• Like 2
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
On 10/09/2019 at 10:43, likoyrgos said:

Ευχαριστώ !! :)

Και μια ακόμη ερώτηση. Έχει κάποιος αγοράσει από το https://ereader.store/en/; Βρίσκεται στη Γερμανία οπότε γλιτώνουμε τους δασμούς.

Ναι από εκεί ψώνισα το Nova Boox Pro και έφτασε σε χρόνο ρεκόρ (αν θυμάμαι καλά σε 3 ημέρες περίπου). 

Δημοσ.

φιλοι και φίλες

Είμαι στην αναζήτηση του πρώτου ebook Reader και έχω στο μυαλό μου το Boyue Likebook Mars
Κυρίως για λόγους οικονομικούς και μεγέθους. Εκεί γύρω στο 200άρι μπορώ να διαθέσω.
Υπάρχει μια άποψη για το συγκεκριμένο;
ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, pptsmps είπε

φιλοι και φίλες

Είμαι στην αναζήτηση του πρώτου ebook Reader και έχω στο μυαλό μου το Boyue Likebook Mars
Κυρίως για λόγους οικονομικούς και μεγέθους. Εκεί γύρω στο 200άρι μπορώ να διαθέσω.
Υπάρχει μια άποψη για το συγκεκριμένο;
ευχαριστώ.

Το δικό μου review όταν το αγόρασα τον Γενάρη:

Πριν μερικές ημέρες αγόρασα το Likebook Mars (7,8") από το γερμανικό amazon για περίπου 230€ τελική τιμή.

Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το onyx boox nova, αλλά τα ~70€ διαφορά (το nova είναι σχεδόν στα 300), το ότι δεν έβρισκα σχεδόν πουθενά το nova - εκτός από ένα Γερμανικό κατάστημα που θα το είχε στο στοκ σε 8-10 μέρες - και φυσικά τα reviews που ήθελαν τις δύο συσκευές σχεδόν παρόμοιες (αμφότερες με προβλήματα στο firmware), έκαναν την διαφορά και την τελική επιλογή.

Η συσκευή είναι android tablet, v6.0, με οθόνη e-paper. Αυτό είναι το μεγάλο προσόν, αλλά και η βασικότερη πηγή προβλημάτων. 

Αναλυτικότερα:

Θετικά:

- Εξαιρετική οθόνη. Απλά η καλύτερη που έχω δει σε e-book reader. Οι εικόνες στα βιβλία, pdf & epub, είναι απλά εξαιρετικές. Το φως είναι πολύ ομοιόμορφο, αν και αυτό από ότι διάβασα εξαρτάται από την συσκευή και το, μάλλον ελλιπές QC .

- Ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας. Τουλάχιστον για android ebook reader. Βγάζει μια εβδομάδα διαβάσματος, με χαμηλό φωτισμό και κλειστό wifi. Το wifi γενικά ξοδεύει πολύ γρήγορα την μπαταρία και το φως είναι σημαντικός παράγοντας, κάτι που δεν είχα προσέξει σε άλλα ebook reader.

- Μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και φυσικά μπορείς να καθορίσεις τις default εφαρμογές που θέλεις για κάθε τύπο αρχείου. Προσωπικά πάω με το koreader σε όλα τα φορμάτ, διότι φτιάχτηκε για τέτοιες οθόνες. Πολύ ευχαριστημένος μέχρι τούδε με αυτό.

- Από ότι φαίνεται συνεχίζει να υποστηρίζεται από την μαμά εταιρεία, τα προβλήματα που είδαν οι πρώτοι adopters έχουν σε μεγάλο βαθμό ομαλοποιηθεί μέσω updates.

- Έχει MicroSD και head-phone jack. Κάτι που γενικά είναι σπάνιο ολοένα και περισσότερο την σήμερον ημέραν.

- Καλό και "δυνατό" hardware, τουλάχιστον για ebook reader. Ανοίγει γρήγορα εφαρμογές, δεν κόλλησε πουθενά και ξεπετάει τα pdf πολύ γρήγορα. Τουλάχιστον σε αυτά που έχω δοκιμάσει. Επίσης ανοίγει γρήγορα, όχι τόσο όσο τα kobo-pocketbook-kindle, αλλά σίγουρα πολύ λιγότερο από λεπτό. Έχω 32αρα microSD πάνω και κάπου 

Αρνητικά:

Προβληματικό firmware. Μόλις το παρέλαβα, αμέσως άρχισα την διαδικασία των αναβαθμίσεων. Το πρόβλημα είναι ότι η δεύτερη είναι στα...κινέζικα και γυρίζει την συσκευή σε αυτή την γλώσσα μόλις τελειώσεις. Έτσι είναι κάπως μπελαλίδικο να το τελειώσεις εύκολα. Επίσης ακόμη και μετά τα updates, έχει ακόμη αρκετά bugs, αν και από ότι είδα ακόμη το δουλεύουν. Ελπίζω να συνεχίσει η υποστήριξη, αν και είναι απόλυτα λειτουργικό τώρα. Να σημειωθεί ότι δεν έχει κρασάρει μέχρι τώρα καμία φορά, για hard reset πάντα. Κάτι μηνύματα για ότι το bouye OS τα έφτυσε πετάει που και που, αλλά το koreader συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. 

- Η αρχική οθόνη δεν βγάζει τα τελευταία βιβλία που διάβασες εάν δεν είναι στην εσωτερική μνήμη. Ούτε καν τα δείχνει ως καινούργιες προσθήκες. Αυτό ίσως είναι bug, ίσως είναι θέμα ρυθμίσεων, δεν το έψαξα ακόμη και έτσι είναι κάπως φλου.

- Αν και η συσκευή φαίνεται πολύ στιβαρή, γλιστράει πολύ εύκολα από το χέρι. Η σχεδίαση είναι κάπως sub-par, όχι όσο το energi system που είχα, αλλά πάλι όχι και ότι καλύτερο.

- Δεν έχει λεξικό, τουλάχιστον δεν βρήκα κάτι. Από την άλλη, ως android συσκευή είναι στο θέμα του χρήστη φαντάζομαι να κατεβάσει/αγοράσει λεξικό. Πάντως μου κακοφάνηκε, αν και δεν είναι κάτι τρομερό.

-Αν και σε δίνει ένα μινι "κατάστημα" να κατεβάσεις κάποιες, ομολογουμένως αξιοπρεπέστατες εφαρμογές, δεν έχει αμέσως το google store. Πρέπει να το βάλεις από τις ρυθμίσεις, το έχει στο firmware, αλλά δεν το έχουν ενεργοποιήσει. Το ενεργοποίησα και κατέβασα κανά δυό εφαρμογές, φαίνεται ότι δουλεύει σωστά.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος***. Μετά τις αρχικές κασκαρίκες δεν μου έβγαλε προβλήματα, τουλάχιστον τίποτα σημαντικό. Βέβαια από την άλλη είναι και ότι δεν το "σκάλισα" εκτεταμένα μέχρι τώρα. Σίγουρα είναι για κάποιον που θέλει κάτι παραπάνω από το "άνοιξε-διάβασε-κλείσε" από την στιγμή που το λαμβάνεις στα χέρια σου. Χρειάζεται αρκετό παραπάνω κόπο και υπομονή, αλλά θαρρώ ότι προσφέρει κάτι που δεν έχουν οι mainstream συσκευές.

Τώρα το έχω παρατήσει τελείως επειδή το onyx note pro μου είναι κλάσεις ανώτερο σε χρηστικότητα και firmware. 

***Συμπερασματικά v2 έπειτα από μήνες χρήσης, η συσκευή έχει αρκετά θετικά, αλλά το λογισμικό πάσχει και δεν προβλέπεται να αλλάξει αυτό.

Στην κυριολεξία παίρνεις ένα copy-paste onyx με χειρότερο/τσαπατσούλικο λογισμικό και μικρότερη τιμή. Η τελική απόφαση εάν αξίζει ή όχι το ρίσκο, δική σου.

|

|
BTW: Το note pro το πήρα και εγώ από τον https://ereader.store/en/. Κανένα πρόβλημα με την παράδοση και την πληρωμή. Κάπως πιο ακριβός βγαίνει όμως εάν το πάρεις από αυτόν έναντι από το amazon.de, τουλάχιστον για παράδοση Σκανδιναβία.

Επεξ/σία από LongTom
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά Sos έχω ξενερώσει ... Το Paperwhite τα έφτυσε  δεν μπορώ να το πιστέψω μιλάμε ούτε  5 μέρες δεν το έχω....

Χτες ήταν στο 33% περίπου η μπαταρία σήμερα το πρωί πάω να το ανοίξω και έδειχνε το logo με το δέντρο και το παιδάκι ενώ πριν Ads και με το που πατούσα το κάτω κουμπί

άνοιγε κατευθείαν (wake up) .

Δοκίμασα 40 sec το κουμπί πατημένο τίποτα το έβαλα για φόρτιση και δεν ανάβει κανένα λαμπάκι .....

Να φανταστείτε μία φορά το είχα βάλει να φορτίσει την πρώτη μέρα που το λαμπάκι δούλευε κανονικά άναψε πράσινο και στο Pc ζήτημα 2 φορές να το σύνδεσα.

Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή όπως το λες ισχύουν τα δύο παρακάτω (ταυτόχρονα):

α) δεν φαίνεται να φορτίζει με ό,τι καλώδιο/φορτιστή και να έχεις δοκιμάσει (ζεσταίνεται καθόλου;)

β) η μπαταρία κράτησε μόνο ελάχιστες μέρες (υποτίθεται με λογική χρήση), κάτι που δεν φυσιολογικό

Δεν είναι απίθανο να έπεσες σε περίπτωση προβληματικού Kindle οπότε ευκαιρία να μάθεις γιατί η Amazon έχει το καλύτερο after sales support του κόσμου. Αν δεν βγει άκρη τελικά με τις δοκιμές σου, τότε chat στο https://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/contact-us/ (αν υποθέσουμε ότι το πήρες από UK) και θα σου πουν τι να κάνεις. Λογικά θα σου ζητήσουν να εκτυπώσεις return labels και να το ταχυδρομήσεις πίσω, ώστε να σου στείλουν νέα συσκευή (εννοείται θα καλύψουν αυτοί τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής και ό,τι άλλο χρειαστεί).

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Δηλαδή όπως το λες ισχύουν τα δύο παρακάτω (ταυτόχρονα):

α) δεν φαίνεται να φορτίζει με ό,τι καλώδιο/φορτιστή και να έχεις δοκιμάσει (ζεσταίνεται καθόλου;)

β) η μπαταρία κράτησε μόνο ελάχιστες μέρες (υποτίθεται με λογική χρήση), κάτι που δεν φυσιολογικό

Δεν είναι απίθανο να έπεσες σε περίπτωση προβληματικού Kindle οπότε ευκαιρία να μάθεις γιατί η Amazon έχει το καλύτερο after sales support του κόσμου. Αν δεν βγει άκρη τελικά με τις δοκιμές σου, τότε chat στο https://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/contact-us/ (αν υποθέσουμε ότι το πήρες από UK) και θα σου πουν τι να κάνεις. Λογικά θα σου ζητήσουν να εκτυπώσεις return labels και να το ταχυδρομήσεις πίσω, ώστε να σου στείλουν νέα συσκευή (εννοείται θα καλύψουν αυτοί τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής και ό,τι άλλο χρειαστεί).

Tι να πω.... τόσο χρόνια ποτέ δεν μου έτυχε με ηλεκτρονική συσκευή 

a)Δεν ζεσταίνεται καθόλου απλά δεν ανάβει κανένα λαμπάκι το έβαλα και σε powerbank που αν στέλνει ρεύμα ανάβουν τα λαμπάκια άμα έχεις πάνω του συσκευή  αλλά στο Kindle  κλείνουν μετά από λίγα δευτερόλεπτα που σημαίνει ότι δεν στέλνει ρεύμα στη συσκευή....

β)To χρησιμοποίησα αρκετά τις πρώτες μέρες Browser menu oπότε δεν νομίζω να είχε πρόβλημα η μπαταρία.

Την συσκευή μου την αγόρασε από Αμερική  o πατέρας μου σε φυσικό κατάστημα  bestbuy καινούριο έχω και την απόδειξη  και το κουτί του.

Το θέμα είναι είμαι εντελώς άσχετος από αγορές εξωτερικού  να επικοινωνήσω  πρώτα με amazon.com  μπας και μπορέσω να το στείλω στο ευρωπαϊκό amazon; ή το φυσικό κατάστημα που το αγόρασε;

Επεξ/σία από Periklitos25
Δημοσ.

Μοιάζει δηλαδή με περίπτωση σαν αυτή: https://forums.bestbuy.com/t5/Best-Buy-Store-Purchase/Amazon-Kindle/td-p/1111408. Που παραπέμπει εδώ και εδώ.

Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν η παραγγελία θα φαίνεται κάπου στο Amazon ώστε να ζητήσεις βοήθεια από το https://www.amazon.com/gp/help/customer/contact-us/

Αν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να μιλήσεις πρώτα με Best Buy για να σε κατευθύνουν αυτοί.

Δημοσ.
Στις 4/11/2019 στις 4:00 ΜΜ, nzeppos είπε

Μοιάζει δηλαδή με περίπτωση σαν αυτή: https://forums.bestbuy.com/t5/Best-Buy-Store-Purchase/Amazon-Kindle/td-p/1111408. Που παραπέμπει εδώ και εδώ.

Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν η παραγγελία θα φαίνεται κάπου στο Amazon ώστε να ζητήσεις βοήθεια από το https://www.amazon.com/gp/help/customer/contact-us/

Αν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να μιλήσεις πρώτα με Best Buy για να σε κατευθύνουν αυτοί.

Δεν βρήκα άκρη...μόνο μέσο chat της amazon που μου είπαν ότι δεν υποστηρίζουν Ελλάδα και πρέπει να δηλώσω διεύθυνση Αμερικής ... τελικά το μόνο που μένει είναι να το στείλω σε κάποιον Αμερική και ίσως εκεί με την εγγύηση γίνει κάτι...

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Periklitos25 είπε

Δεν βρήκα άκρη...μόνο μέσο chat της amazon που μου είπαν ότι δεν υποστηρίζουν Ελλάδα και πρέπει να δηλώσω διεύθυνση Αμερικής ... τελικά το μόνο που μένει είναι να το στείλω σε κάποιον Αμερική και ίσως εκεί με την εγγύηση γίνει κάτι...

Επικοινώνησες με το αμερικάνικο ή κάποιο από τα ευρωπαϊκά Amazon? Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις και με ευρωπαϊκό Amazon, είτε το γερμανικό είτε το αγγλικό, και να δεις τι θα σου πουν. Μου φαίνεται λίγο παράξενο να μην καλύπτουν καθόλου εγγύηση δικού τους προϊόντος... Δηλαδή ο Αμερικανός που μετακόμισε στην Ευρώπη, τι θα πρέπει να κάνει? να το στέλνει διαρκώς Αμερική?

Στην τελική, αν πρέπει όντως να το στείλεις Αμερική, τότε ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία όπως το Parcl για να σου το στείλουν πίσω, εφόσον δεν έχεις κάποιον δικό σου εκεί.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jardan είπε

Επικοινώνησες με το αμερικάνικο ή κάποιο από τα ευρωπαϊκά Amazon? Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις και με ευρωπαϊκό Amazon, είτε το γερμανικό είτε το αγγλικό, και να δεις τι θα σου πουν. Μου φαίνεται λίγο παράξενο να μην καλύπτουν καθόλου εγγύηση δικού τους προϊόντος... Δηλαδή ο Αμερικανός που μετακόμισε στην Ευρώπη, τι θα πρέπει να κάνει? να το στέλνει διαρκώς Αμερική?

Στην τελική, αν πρέπει όντως να το στείλεις Αμερική, τότε ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία όπως το Parcl για να σου το στείλουν πίσω, εφόσον δεν έχεις κάποιον δικό σου εκεί.

Δεν μου ανέφεραν ότι δεν καλύπτετε από την εγγύηση ίσα ίσα  αυτός που βγήκε στο chat ήταν πολύ ευγενικός....απλά ζήτησαν  κάποια  a)αμερικάνικη διεύθυνση και να βάλω b)αριθμό πιστωτικής κάρτας.

Δεν έχω πιστωτική και όταν έβαζα αμερικανική διεύθυνση  και πατούσα χώρα US μου διέγραφε το amazon.com τα στοιχεία και μου έβαζε αυτόματα πάλι  χώρα Greece

οπότε το άφησα το chat εκεί.....

Δεν το σκέφτηκα να επικοινωνήσω με το Ευρωπαϊκό.Όπως είπα το έστειλα  πίσω σε γνωστό με την  απόδειξη αγοράς κουτί ζελατίνα και βλέπουμε...πάντως 1000 φορές αγορά από Ελλάδα και ας τρως ένα 20 ευρώ χαράτσι παρά όλη αυτή η ταλαιπωρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή από ευρωπαϊκό Amazon θα πρόσθετα εγώ μιας και η όλη φασαρία νομίζω γίνεται λόγω της αγοράς από αμερικάνικο φυσικό κατάστημα Best Buy.

Τους τελευταίους μήνες είχα 2-3 αστοχίες σε προϊόντα που αγόρασα από Amazon, το ένα χρειάστηκε να το στείλω πίσω (με μηδενικό κόστος) και μου επέστρεψαν όλα τα λεφτά, τα υπόλοιπα δεν τα ζήτησαν καν πίσω και μου έστειλαν καινούρια ως αντικατάσταση. Θα είχα πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία και κόστος αν είχα αγοράσει τα ίδια ακριβώς προϊόντα από Ελλάδα. 

Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, είναι σε ποια περίπτωση θα πέσεις και αν φυσικά αυτό που θέλεις πωλείται στην Ελλάδα (κάτι πού συχνά δεν ισχύει). 

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

καλησπέρα αγαπητοί φίλοι της Ελλάδας. Είμαι Νορμαντής και ζουν στην περιοχή Caen στη Γαλλία. Έχω μάθει Ελληνικά από το περασμένο καλοκαίρι. Στο σπίτι, έχουμε δύο ψηφιακές συσκευές ανάγνωσης: ένα Vivlio (πρώην τσάι) με οπίσθιο φωτισμό και μια δεύτερη έκδοση του Kobo Aura H2O. Ο αναγνώστης Vivlio προτείνει ως γλώσσα διασύνδεσης την ελληνική γλώσσα, αλλά, επιπλέον, ο αναγνώστης Kobo, έχει εγγενώς λεξικό (ελληνικά / γαλλικά ή γαλλικά / ελληνικά). Όσον αφορά τον αναγνώστη Vivlio, η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Vivlio επιβεβαίωσε ότι ήταν δυνατή η εγκατάσταση ενός τέτοιου λεξικού που λήφθηκε στο διαδίκτυο, αρκεί το ληφθέν αρχείο να είναι ".dic" ή ".pbi". Απλά αντιγράψτε το ληφθέν αρχείο στο σύστημα> Κατάλογος λεξικών του αναγνώστη. Το ληφθέν λεξικό θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμο από τις επιλογές των διαφόρων λεξικών. Η διαδικασία θα ήταν παρόμοια για τους Kobo eReaders;
Το πρόβλημα είναι ότι προς το παρόν δεν βρήκα αυτό το λεξικό. Θα γνωρίζετε μια πιθανή πηγή λήψης;
Υπάρχει σχέδιο Β (ανταλλακτικό) με ψηφιακές συσκευές ανάγνωσης που χρησιμοποιούν Android. Σκεφτόμουν τελικά το Mars Likebook. Είναι δυνατόν να ανοίξετε την εφαρμογή μετάφρασης Google κατά την ανάγνωση ενός ebook (epub ή pdf) για να αναζητήσετε τη μετάφραση μιας ελληνικής λέξης;
 Μια μεγάλη ευχαριστώ εκ των προτέρων :) Συγγνώμη για το κακό ελληνικό μου κείμενο. Βοήθησα το Google :)

Μπορείτε να μου απαντήσετε εδώ ή ενδεχομένως στο Facebook μου, το οποίο είναι αφιερωμένο στα Ελληνικά : "Dis-moi, parles-tu grec ? - Δεν μου λες, ελληνικά μιλάς;" : https://www.facebook.com/groups/1233197056861059/

Bonsoir chers amis grecs. Je suis Normand et vie dans la région de Caen en France. J'apprends le grec depuis l'été dernier. A la maison, nous avons deux liseuses numériques : une Vivlio (ex Tea)  avec écran rétro-éclairé, et une Kobo Aura H2O seconde édition. La liseuse Vivlio propose comme langue d'interface le grec, mais, pas plus que que la liseuse Kobo, ne dispose nativement d'un dictionnaire (grec/français ou français/grec). S'agissant de la liseuse Vivlio, le service client de Vivlio m'a confirmé qu'il était possible d'installer un tel dictionnaire téléchargé sur le net à condition que le fichier téléchargé soit en ".dic" ou ".pbi". Il suffit de copier le fichier téléchargé  dans le répertoire system>Dictionnaries de la liseuse. Le dictionnaire téléchargé sera alors disponible parmi les choix des différents dictionnaires. La procédure serait-elle similaire pour les liseuses Kobo ?
Le problème, c'est que pour l'heure je n'ai pas trouvé ce dictionnaire. Auriez-vous connaissance d'une source de téléchargement possible ? 
Il existe un plan B (de rechange) avec les liseuses numériques fonctionnant sous Android. Je pensais éventuellement à la Likebook Mars. Est-il possible d'ouvrir l'application Google traduction en cours de lecture d'un ebook (epub ou pdf) pour rechercher la traduction d'un mot grec ?
 Un grand merci d'avance :) Pardon pour mon texte en mauvais grec. Je me suis aidé de Google.
Vous pouvez me répondre ici ou éventuellement sur mon groupe Facebook consacré au grec : "Dis-moi, parles-tu grec ? - Δεν μου λες, ελληνικά μιλάς;" : https://www.facebook.com/groups/1233197056861059/

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κάποιος έχει το Kobo Forma ή το Kindle Oasis και το πουλάει, ας μου στείλει ένα μήνυμα. :)

Επεξ/σία από philos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...