X4Tz1S Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Στις 31/5/2019 στις 6:08 ΜΜ, Conan2046 είπε Βασικά το εξής ένα αρκεί: k2pdfopt https://www.willus.com/k2pdfopt/ Αυτό που κάνει έιναι να κάνει το pdf ποιο κατάλληλο για την συσκευή σου ως προς τις διαστάσεις του κειμένου και συγχρόνως πιο ελαφρύ. Μου είχε τύχει αρχείο που αργούσε χαρακτηριστικά να ανοίξει ο reader μου και να αλλάξει σελίδες μετά την μετατροπή να το διαβάζει νεράκι παρ' όλο που το μέγεθος μπορεί να ήταν και μεγαλύτερο. Όμως pdf με εικόνες όχι δεν στο κάνει να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία κειμένου, όπως είπα χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα ocr όπως το abby finereader που είπε ο magnam αλλά εγώ δεν νομίζω πως αυτά τα ocr δουλεύουν αποτελεσματικά. Πραγματικά σε ευχαριστώ , σήμερα αγόρασα το Kindle Paperwhite 2018 και είναι η πρώτη φορά που έχω επαφή με ebook μην πω και με βιβλία 😂 . Στην αρχή κάπως στράβωσα γιατί δεν μου άρεσε έτσι όπως έδειχνε τα pdf ebooks (έχω τα Game of Thrones σε ελληνικά) και λέω αρκετά δύσκολο να διαβαστεί διότι το έβλεπε σαν εικόνα ΑΛΛΑ με το πρόγραμμα k2pdfopt που πάλι σαν εικόνα το βλέπει αλλά έχει μετατρέψει τα πάντα στο σωστό μέγεθος είναι άλλη εμπειρία μπορώ να πω 1
razkal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 11 ώρες πριν, X4Tz1S είπε Πραγματικά σε ευχαριστώ , σήμερα αγόρασα το Kindle Paperwhite 2018 και είναι η πρώτη φορά που έχω επαφή με ebook μην πω και με βιβλία 😂 . Στην αρχή κάπως στράβωσα γιατί δεν μου άρεσε έτσι όπως έδειχνε τα pdf ebooks (έχω τα Game of Thrones σε ελληνικά) και λέω αρκετά δύσκολο να διαβαστεί διότι το έβλεπε σαν εικόνα ΑΛΛΑ με το πρόγραμμα k2pdfopt που πάλι σαν εικόνα το βλέπει αλλά έχει μετατρέψει τα πάντα στο σωστό μέγεθος είναι άλλη εμπειρία μπορώ να πω o dev του k2pdfopt γραφει οτι και με τις τελευταιες εκδοσεις του ms word (2013 και μετα) μπορεις να παρεις καλο conversion. https://www.willus.com/k2pdfopt/pdf_conversion.shtml
Conan2046 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, X4Tz1S είπε Πραγματικά σε ευχαριστώ , σήμερα αγόρασα το Kindle Paperwhite 2018 και είναι η πρώτη φορά που έχω επαφή με ebook μην πω και με βιβλία 😂 . Στην αρχή κάπως στράβωσα γιατί δεν μου άρεσε έτσι όπως έδειχνε τα pdf ebooks (έχω τα Game of Thrones σε ελληνικά) και λέω αρκετά δύσκολο να διαβαστεί διότι το έβλεπε σαν εικόνα ΑΛΛΑ με το πρόγραμμα k2pdfopt που πάλι σαν εικόνα το βλέπει αλλά έχει μετατρέψει τα πάντα στο σωστό μέγεθος είναι άλλη εμπειρία μπορώ να πω Κι εγώ εδώ μέσα το έμαθα από τον Dimand και διαπιστώνω ότι έχουν περάσει κοντά στα 3 χρόνια από τότε.. Στις 13/9/2016 στις 1:03 ΜΜ, dimand είπε Γενικά έχω μετατρέψει άπειρα σκαναρισμένα ελληνικά βιβλία σε kindle-friendly εκδόσεις με το k2pdfopt . Spread the word, γιατί φαίνεται ότι ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή του. 1
eslesl Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Γενικά παιδιά αξιζει η αγορά ενός e-book reader; Το σκεφτομαι εδω και χρόνια αλλά κάτι με κρατάει πίσω.
aposporis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Αν διαβάζεις 5 αγγλικά βιβλία το χρόνο τουλάχιστον, αξίζει.
bjj-p Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, eslesl είπε Γενικά παιδιά αξιζει η αγορά ενός e-book reader; Το σκεφτομαι εδω και χρόνια αλλά κάτι με κρατάει πίσω. Αξιζει, διοτι προσφερει κατι που δεν μπορει να σου προσφερει ο υπολογιστης. την οθονη, Την φορητοτητα, το βαρος, τη μπαταρια. Σε σχεση με ενα βιλιο: ο ογκος (σε περιπτωση ταξιδιων), η αποσβεση (σε περιπτωση αρκετων βιβλιων), αλλα και οι εξυπνες σημειωσεις ειναι πλεονεκτηματα. 1 1
Bourdoulas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Κάποιος που να έχει δοκιμάσει Paperwhite 2018 και το Kobo H2o 2nd edition; Ποιο θεωρεί καλύτερο για διάβασμα ελληνικών και ξένων βιβλίων. Έχω συνηθίσει με ένα παλιό Kindle αλλά σκέφτομαι εδώ και καιρό να κάνω νέα αγορά. Έχω ψιλοβαρεθεί να πρέπει να κάνω συνέχεια convertion στα βιβλία.
Conan2046 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Στις 20/6/2019 στις 12:50 ΜΜ, Conan2046 είπε Λοιπόν, μετά από 3 χρόνια και κάτι ψιλά θα πάρω καινούριο reader. Είχα το Pocketbook Inkpad και θα επιμείνω στην ίδια εταιρεία παίρνοντας το Inkpad 3 να δω και πως έχει εξελιχθεί αυτά τα 3 χρόνια. . Το παρέλαβα κιόλας. Πρώτες εντυπώσεις: Πολύ πιο γρήγορο, πολύ καλύτερη ποιότητα οθόνης από το αρχικό μοντέλο. Οι σελίδες ανοίγουν γρήγορα, το ίδιο και η συσκευή. Έκανα και ένα τεστ με ένα pdf βιβλίο που το προηγούμενο Inkpad δεν μπορούσε καν να ανοίξει την πρώτη σελίδα σε εύλογο διάστημα, και οι αλλαγές στις σελίδες καθυστερούσαν υπερβολικά, (χωρίς μετατροπές, χωρίς άλλο πρόγραμμα ανάγνωσης), ανέβασα αυτό το αρχικό αρχείο στο Inkpad 3 και το άνοιξε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, χωρίς καμία μετατροπή, χωρίς καμία καθυστέρηση. 1
Havik Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλορίζικο και καλές αναγνώσεις @Conan2046 ! Το pdf που δοκίμασες να φανταστώ είναι σβαναρισμένες εικόνες όχι κειμένου, πόσα mb ήταν; Από pocketbook είμαι άσχετος γενικά, από software πως είναι, έχει bugs; Η οθόνη είναι αποκρίσιμη ή χάνει όταν την ακουμπάς στο zoom in, επιλογή λέξεων, αλλαγή σελίδας κτλ. Λεξικό ελληνικό ή τουλάχιστον αγγλικό υπάρχει διαθέσιμο; Αυτά 🙂 Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από Havik
Conan2046 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, Havik είπε Καλορίζικο και καλές αναγνώσεις @Conan2046 ! Το pdf που δοκίμασες να φανταστώ είναι σβαναρισμένες εικόνες όχι κειμένου, πόσα mb ήταν; Από pocketbook είμαι άσχετος γενικά, από software πως είναι, έχει bugs; Η οθόνη είναι αποκρίσιμη ή χάνει όταν την ακουμπάς στο zoom in, επιλογή λέξεων, αλλαγή σελίδας κτλ. Λεξικό ελληνικό ή τουλάχιστον αγγλικό υπάρχει διαθέσιμο; Αυτά 🙂 Σκαναρισμένο ναι, 25 mb ήταν αλλά δεν είναι πάντα θέμα μεγέθους, με το k2pdfopt που το είχα μετατρέψει ανέβαινε το μέγεθος σε πάνω από 100 mb και άνοιγαν χωρίς πρόβλημα με το παλιό. Όπως και άλλα μεγάλα pdf σε εικόνες μια χαρά τα διάβαζε και το παλιό, κυρίως κολλούσε στα εξώφυλλα μέχρι να φορτώσει τις εικόνες (στο συγκεκριμένο γενικώς κολλούσε), αυτό πάλι τα φορτώνει όλα άμεσα σε όσες δοκιμές έκανα. Προς το παρών μου φαίνεται ομαλή η απόκριση σε όλες τις περιπτώσεις. Λεξικά έχει αρκετά, αλλά απ' ότι είδα στα γρήγορα όχι ελληνικό. Και στο παλιό μου νομίζω εγώ το είχα βάλει μόνος μου. 1
Konos93 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Κοίτα εμένα προσωπικά το Koreader με βόλεψε και οι λόγοι είναι οι εξής . 1 αξιοποιεί όλη την επιφάνεια της οθόνης έχει μεγαλύτερη γκάμα επιλογών με τα margins 2 με το που τελειώνει η μια σελίδα ξεκινά η επόμενη 3 έχει μια μπάρα που λέει σε πόσες σελίδες τελειώνεις το κεφάλαιο 4 κρατάς σημειώσεις και κιτρινίζεις την εικόνα στα pdf (εδώ να πω πως τα djvu έχουν μακράν καλύτερη απόκριση αλλά μετά δεν μπορείς να δεις τις υπογεγραμμένες σελίδες σε άλλη συσκευή) 5 πλέον έχουν εισαγάγει και ελληνικά το Koreader έχει ενσωματωμένο το k2pdfopt τα pdf χρειάζονται μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με το djvu (στα ίδια μεγέθη σελίδων) ο τύπος που έστησε το k2optpdf έχει συνεισφέρει πολλά στα forum του koreader και το mobileread
Conan2046 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, Konos93 είπε Κοίτα εμένα προσωπικά το Koreader με βόλεψε και οι λόγοι είναι οι εξής . 2 με το που τελειώνει η μια σελίδα ξεκινά η επόμενη Με το 2 τι εννοείς ακριβώς; Ότι αντί να αλλάζεις σελίδα την εμφανίζει συνεχόμενα ενώ το κατεβάζεις;
Konos93 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) τσεκαρε το 6,05 ή το 7,36 27 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Με το 2 τι εννοείς ακριβώς; Ότι αντί να αλλάζεις σελίδα την εμφανίζει συνεχόμενα ενώ το κατεβάζεις; ναι ναι αυτο Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από Konos93
Conan2046 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό νομίζω υπάρχει ως επιλογή και στην defaul εφαρμογή, θα το επαληθεύσω όταν πάω σπίτι, όχι ότι το koreader δεν είναι εξαιρετικό βέβαια. Edit: Δεν υπάρχει μπερδεύτηκα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από Conan2046
billy15 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα kindle paperwhite. Θέλω να αγοράσω καποια βιβλία από το ibookstore της Apple. Γνωρίζετε αν μπορώ να τα διαβάσω στο kindle? Θα έχω πιστέυετε κάποι θέμα στη μετατροπή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα