dimos15 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 31 λεπτά πριν, splanis είπε λογικα θα εχει lock στο serial number φανταζομαι 😕 μπορεις να αλλαξεις το serial number.Αλλη επιλογη ειναι να παρεις μια motherboard απο το ebay
LongTom Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Πριν μερικές ημέρες αγόρασα το Likebook Mars (7,8") από το γερμανικό amazon για περίπου 230€ τελική τιμή. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το onyx boox nova, αλλά τα ~70€ διαφορά (το nova είναι σχεδόν στα 300), το ότι δεν έβρισκα σχεδόν πουθενά το nova - εκτός από ένα Γερμανικό κατάστημα που θα το είχε στο στοκ σε 8-10 μέρες - και φυσικά τα reviews που ήθελαν τις δύο συσκευές σχεδόν παρόμοιες (αμφότερες με προβλήματα στο firmware), έκαναν την διαφορά και την τελική επιλογή. Η συσκευή είναι android tablet, v6.0, με οθόνη e-paper. Αυτό είναι το μεγάλο προσόν, αλλά και η βασικότερη πηγή προβλημάτων. Αναλυτικότερα: Θετικά: - Εξαιρετική οθόνη. Απλά η καλύτερη που έχω δει σε e-book reader. Οι εικόνες στα βιβλία, pdf & epub, είναι απλά εξαιρετικές. Το φως είναι πολύ ομοιόμορφο, αν και αυτό από ότι διάβασα εξαρτάται από την συσκευή και το, μάλλον ελλιπές QC . - Ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας. Τουλάχιστον για android ebook reader. Βγάζει μια εβδομάδα διαβάσματος, με χαμηλό φωτισμό και κλειστό wifi. Το wifi γενικά ξοδεύει πολύ γρήγορα την μπαταρία και το φως είναι σημαντικός παράγοντας, κάτι που δεν είχα προσέξει σε άλλα ebook reader. - Μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και φυσικά μπορείς να καθορίσεις τις default εφαρμογές που θέλεις για κάθε τύπο αρχείου. Προσωπικά πάω με το koreader σε όλα τα φορμάτ, διότι φτιάχτηκε για τέτοιες οθόνες. Πολύ ευχαριστημένος μέχρι τούδε με αυτό. - Από ότι φαίνεται συνεχίζει να υποστηρίζεται από την μαμά εταιρεία, τα προβλήματα που είδαν οι πρώτοι adopters έχουν σε μεγάλο βαθμό ομαλοποιηθεί μέσω updates. - Έχει MicroSD και head-phone jack. Κάτι που γενικά είναι σπάνιο ολοένα και περισσότερο την σήμερον ημέραν. - Καλό και "δυνατό" hardware, τουλάχιστον για ebook reader. Ανοίγει γρήγορα εφαρμογές, δεν κόλλησε πουθενά και ξεπετάει τα pdf πολύ γρήγορα. Τουλάχιστον σε αυτά που έχω δοκιμάσει. Επίσης ανοίγει γρήγορα, όχι τόσο όσο τα kobo-pocketbook-kindle, αλλά σίγουρα πολύ λιγότερο από λεπτό. Έχω 32αρα microSD πάνω και κάπου Αρνητικά: - Προβληματικό firmware. Μόλις το παρέλαβα, αμέσως άρχισα την διαδικασία των αναβαθμίσεων. Το πρόβλημα είναι ότι η δεύτερη είναι στα...κινέζικα και γυρίζει την συσκευή σε αυτή την γλώσσα μόλις τελειώσεις. Έτσι είναι κάπως μπελαλίδικο να το τελειώσεις εύκολα. Επίσης ακόμη και μετά τα updates, έχει ακόμη αρκετά bugs, αν και από ότι είδα ακόμη το δουλεύουν. Ελπίζω να συνεχίσει η υποστήριξη, αν και είναι απόλυτα λειτουργικό τώρα. Να σημειωθεί ότι δεν έχει κρασάρει μέχρι τώρα καμία φορά, για hard reset πάντα. Κάτι μηνύματα για ότι το bouye OS τα έφτυσε πετάει που και που, αλλά το koreader συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. - Η αρχική οθόνη δεν βγάζει τα τελευταία βιβλία που διάβασες εάν δεν είναι στην εσωτερική μνήμη. Ούτε καν τα δείχνει ως καινούργιες προσθήκες. Αυτό ίσως είναι bug, ίσως είναι θέμα ρυθμίσεων, δεν το έψαξα ακόμη και έτσι είναι κάπως φλου. - Αν και η συσκευή φαίνεται πολύ στιβαρή, γλυστράει πολύ εύκολα από το χέρι. Η σχεδίαση είναι κάπως sub-par, όχι όσο το energi system που είχα, αλλά πάλι όχι και ότι καλύτερο. - Δεν έχει λεξικό, τουλάχιστον δεν βρήκα κάτι. Από την άλλη, ως android συσκευή είναι στο θέμα του χρήστη φαντάζομαι να κατεβάσει/αγοράσει λεξικό. Πάντως μου κακοφάνηκε, αν και δεν είναι κάτι τρομερό. -Αν και σε δίνει ένα μινι "κατάστημα" να κατεβάσεις κάποιες, ομολογουμένως αξιοπρεπέστατες εφαρμογές, δεν έχει αμέσως το google store. Πρέπει να το βάλεις από τις ρυθμίσεις, το έχει στο firmware, αλλά δεν το έχουν ενεργοποιήσει. Το ενεργοποίησα και κατέβασα κανά δυό εφαρμογές, φαίνεται ότι δουλεύει σωστά. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος. Μετά τις αρχικές κασκαρίκες δεν μου έβγαλε προβλήματα, τουλάχιστον τίποτα σημαντικό. Βέβαια από την άλλη είναι και ότι δεν το "σκάλισα" εκτεταμένα μέχρι τώρα. Σίγουρα είναι για κάποιον που θέλει κάτι παραπάνω από το "άνοιξε-διάβασε-κλείσε" από την στιγμή που το λαμβάνεις στα χέρια σου. Χρειάζεται αρκετό παραπάνω κόπο και υπομονή, αλλά θαρρώ ότι προσφέρει κάτι που δεν έχουν οι mainstream συσκευές. 4
dimos15 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, LongTom είπε Πριν μερικές ημέρες αγόρασα το Likebook Mars (7,8") από το γερμανικό amazon για περίπου 230€ τελική τιμή. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το onyx boox nova, αλλά τα ~70€ διαφορά (το nova είναι σχεδόν στα 300), το ότι δεν έβρισκα σχεδόν πουθενά το nova - εκτός από ένα Γερμανικό κατάστημα που θα το είχε στο στοκ σε 8-10 μέρες - και φυσικά τα reviews που ήθελαν τις δύο συσκευές σχεδόν παρόμοιες (αμφότερες με προβλήματα στο firmware), έκαναν την διαφορά και την τελική επιλογή. Η συσκευή είναι android tablet, v6.0, με οθόνη e-paper. Αυτό είναι το μεγάλο προσόν, αλλά και η βασικότερη πηγή προβλημάτων. Αναλυτικότερα: Θετικά: - Εξαιρετική οθόνη. Απλά η καλύτερη που έχω δει σε e-book reader. Οι εικόνες στα βιβλία, pdf & epub, είναι απλά εξαιρετικές. Το φως είναι πολύ ομοιόμορφο, αν και αυτό από ότι διάβασα εξαρτάται από την συσκευή και το, μάλλον ελλιπές QC . - Ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας. Τουλάχιστον για android ebook reader. Βγάζει μια εβδομάδα διαβάσματος, με χαμηλό φωτισμό και κλειστό wifi. Το wifi γενικά ξοδεύει πολύ γρήγορα την μπαταρία και το φως είναι σημαντικός παράγοντας, κάτι που δεν είχα προσέξει σε άλλα ebook reader. - Μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και φυσικά μπορείς να καθορίσεις τις default εφαρμογές που θέλεις για κάθε τύπο αρχείου. Προσωπικά πάω με το koreader σε όλα τα φορμάτ, διότι φτιάχτηκε για τέτοιες οθόνες. Πολύ ευχαριστημένος μέχρι τούδε με αυτό. - Από ότι φαίνεται συνεχίζει να υποστηρίζεται από την μαμά εταιρεία, τα προβλήματα που είδαν οι πρώτοι adopters έχουν σε μεγάλο βαθμό ομαλοποιηθεί μέσω updates. - Έχει MicroSD και head-phone jack. Κάτι που γενικά είναι σπάνιο ολοένα και περισσότερο την σήμερον ημέραν. - Καλό και "δυνατό" hardware, τουλάχιστον για ebook reader. Ανοίγει γρήγορα εφαρμογές, δεν κόλλησε πουθενά και ξεπετάει τα pdf πολύ γρήγορα. Τουλάχιστον σε αυτά που έχω δοκιμάσει. Επίσης ανοίγει γρήγορα, όχι τόσο όσο τα kobo-pocketbook-kindle, αλλά σίγουρα πολύ λιγότερο από λεπτό. Έχω 32αρα microSD πάνω και κάπου Αρνητικά: - Προβληματικό firmware. Μόλις το παρέλαβα, αμέσως άρχισα την διαδικασία των αναβαθμίσεων. Το πρόβλημα είναι ότι η δεύτερη είναι στα...κινέζικα και γυρίζει την συσκευή σε αυτή την γλώσσα μόλις τελειώσεις. Έτσι είναι κάπως μπελαλίδικο να το τελειώσεις εύκολα. Επίσης ακόμη και μετά τα updates, έχει ακόμη αρκετά bugs, αν και από ότι είδα ακόμη το δουλεύουν. Ελπίζω να συνεχίσει η υποστήριξη, αν και είναι απόλυτα λειτουργικό τώρα. Να σημειωθεί ότι δεν έχει κρασάρει μέχρι τώρα καμία φορά, για hard reset πάντα. Κάτι μηνύματα για ότι το bouye OS τα έφτυσε πετάει που και που, αλλά το koreader συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. - Η αρχική οθόνη δεν βγάζει τα τελευταία βιβλία που διάβασες εάν δεν είναι στην εσωτερική μνήμη. Ούτε καν τα δείχνει ως καινούργιες προσθήκες. Αυτό ίσως είναι bug, ίσως είναι θέμα ρυθμίσεων, δεν το έψαξα ακόμη και έτσι είναι κάπως φλου. - Αν και η συσκευή φαίνεται πολύ στιβαρή, γλυστράει πολύ εύκολα από το χέρι. Η σχεδίαση είναι κάπως sub-par, όχι όσο το energi system που είχα, αλλά πάλι όχι και ότι καλύτερο. - Δεν έχει λεξικό, τουλάχιστον δεν βρήκα κάτι. Από την άλλη, ως android συσκευή είναι στο θέμα του χρήστη φαντάζομαι να κατεβάσει/αγοράσει λεξικό. Πάντως μου κακοφάνηκε, αν και δεν είναι κάτι τρομερό. -Αν και σε δίνει ένα μινι "κατάστημα" να κατεβάσεις κάποιες, ομολογουμένως αξιοπρεπέστατες εφαρμογές, δεν έχει αμέσως το google store. Πρέπει να το βάλεις από τις ρυθμίσεις, το έχει στο firmware, αλλά δεν το έχουν ενεργοποιήσει. Το ενεργοποίησα και κατέβασα κανά δυό εφαρμογές, φαίνεται ότι δουλεύει σωστά. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος. Μετά τις αρχικές κασκαρίκες δεν μου έβγαλε προβλήματα, τουλάχιστον τίποτα σημαντικό. Βέβαια από την άλλη είναι και ότι δεν το "σκάλισα" εκτεταμένα μέχρι τώρα. Σίγουρα είναι για κάποιον που θέλει κάτι παραπάνω από το "άνοιξε-διάβασε-κλείσε" από την στιγμή που το λαμβάνεις στα χέρια σου. Χρειάζεται αρκετό παραπάνω κόπο και υπομονή, αλλά θαρρώ ότι προσφέρει κάτι που δεν έχουν οι mainstream συσκευές. Το boyue likebook mars ειναι το καλυτερο ereader στις 7,8" με διαφορα! Στην ευρωπαϊκή αποθήκη της boyue έχει 200€ τελική για οποιον ενδιαφέρεται. Εγω εχω το likebook plus 7,8" και περιμένω να βγει το likebook mimas 10" γιατί στις 7,8" μου βγαινουν τα μάτια για να διαβάσω ένα pdf🧐
foniki_melitzana Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Κάποια, φιλική στην τσέπη, επιλογή για να διαβάζουμε papers υπάρχει;
LongTom Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε Κάποια, φιλική στην τσέπη, επιλογή για να διαβάζουμε papers υπάρχει; Σορτ ανσερ: ΟΧΙ. | | Λονγκ ανσερ: Τα papers θέλουν γενικά δύο πράματα, μεγάλη οθόνη και καλό χειρισμό true/scanned PDF (και χρώμα σε πολλές περιπτώσεις). Αμφότερα είναι κάτι που δεν κάνουν καλά τα mainstream (και γενικά φτηνότερα) e book readers - και το χρώμα κανένα άξιο λόγου. Προσωπικά πιστεύω ότι θέλεις κάτι παραπάνω από τα 8", από τα οποία έχω δύο και έχω δοκιμάσει με επιστημονικά βιβλία/άρθρα, ώστε να κάνεις καλή και κυρίως ξεκούραστη δουλειά. Φυσικά εάν θέλεις την συσκευή για δουλειά, όχι για διασκέδαση. Εγώ διαβάζω πια για τα γούστα και έτσι δεν πειράζει ιδιαίτερα εάν τα γραφικά/illustrations είναι δύσκολο να διακριθούν ή είναι ασπρόμαυρα. Έτσι αναγκαστικά πας στις 9+", που εκεί θέλεις κανένα 400€ για τις "φτηνές" επιλογές και αρκετά περισσότερα για τις πραγματικά καλές επιλογές. Θα έλεγα να πας σε κάποιο καλό tablet για να μην πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλα σου σε πολλές φορές sub-par λύσεις. | | | BTW:Πάντα για papers που περιέχουν εικόνες/γραφικά/διαγράμματα και όχι για θεωρητικές επιστήμες που δεν έχουν πολλά από δαύτα. Με τα δεύτερα βολεύεσαι και επιλογές των 100-140€ που έχουμε συζητήσει παλαιότερα σε αυτό το νήμα. 2
foniki_melitzana Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, LongTom είπε Θα έλεγα να πας σε κάποιο καλό tablet για να μην πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλα σου σε πολλές φορές sub-par λύσεις. Αν και αδόκιμη η έκφραση για εμένα μάλλον έχεις δίκιο. Εκεί είχα καταλήξει κι εγώ, απλά ήθελα μια δεύτερη γνώμη μήπως είχα ξεχάσει να δω κάτι. Σε ευχαριστώ
Conan2046 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, LongTom είπε Τα papers θέλουν γενικά δύο πράματα, μεγάλη οθόνη και καλό χειρισμό true/scanned PDF (και χρώμα σε πολλές περιπτώσεις). Αμφότερα είναι κάτι που δεν κάνουν καλά τα mainstream (και γενικά φτηνότερα) e book readers - και το χρώμα κανένα άξιο λόγου. Προσωπικά πιστεύω ότι θέλεις κάτι παραπάνω από τα 8", από τα οποία έχω δύο και έχω δοκιμάσει με επιστημονικά βιβλία/άρθρα, ώστε να κάνεις καλή και κυρίως ξεκούραστη δουλειά. Φυσικά εάν θέλεις την συσκευή για δουλειά, όχι για διασκέδαση. Εγώ διαβάζω πια για τα γούστα και έτσι δεν πειράζει ιδιαίτερα εάν τα γραφικά/illustrations είναι δύσκολο να διακριθούν ή είναι ασπρόμαυρα. Έτσι αναγκαστικά πας στις 9+", που εκεί θέλεις κανένα 400€ για τις "φτηνές" επιλογές και αρκετά περισσότερα για τις πραγματικά καλές επιλογές. Μην σου πω ότι το ιδανικό είναι οι 13,3 ίντσες, εκεί και αν ξεφεύγει το μπάτζετ και φυσικά είναι όλα ασπρόμαυρα. Ήθελα να είχα την οικονομική άνεση πάντως να είχα ένα μεγάλο e-book reader
παυκο13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και απο εμενα. Με ενδιαφερει μια αγορα ereader για καθαρα διαβασμα σε pdf αρχεια. Δεν με ενδιαφερει τοσο το epub ουτε οι επιλογες απο αγορα σε store toy reader. Θα με συμβουλευατε καποια συγκεκριμενη εταρεια που να ειναι λιγο πιο ευκολη η διαδικασια με τα pdf? Δεν θελω να παω σε tablet γιατι μετα απο μιση με μια ωρα με πονανε τα ματια μου... Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από παυκο13
LongTom Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Στις 24/1/2019 στις 11:26 ΠΜ, παυκο13 είπε Καλησπερα και απο εμενα. Με ενδιαφερει μια αγορα ereader για καθαρα διαβασμα σε pdf αρχεια. Δεν με ενδιαφερει τοσο το epub ουτε οι επιλογες απο αγορα σε store toy reader. Θα με συμβουλευατε καποια συγκεκριμενη εταρεια που να ειναι λιγο πιο ευκολη η διαδικασια με τα pdf? Δεν θελω να παω σε tablet γιατι μετα απο μιση με μια ωρα με πονανε τα ματια μου... Καταρχάς, αυτή η ερώτηση έχει απαντηθεί πολλαπλές φορές. Μάλιστα απάντησα ανάλογη ερώτηση στην κυριολεξία τρια πόστ πάνω από το δικό σου... | | Επιγραμματικά για να μην τα ξαναλέμε από την αρχή: Για καθαρά PDF που δεν είναι μόνο κείμενο, θα πρέπει να πας τουλάχιστον 8" στα 180-260+€. Σε αυτό το μέγεθος πάντα με πολλαπλές παραχωρήσεις, ιδίως σε εικόνες και τυχών σχεδιαγράμματα που θα χρειάζονται ζουμ ή δεν θα φαίνονται καλά. Για την βέλτιστη εμπειρία θα πρέπει να ανέβεις στις 9+" και στα 400+ - 1000+ €. Πάντα σε ασπρόμαυρα και στις μεγαλύτερες συσκευές θα δυσκολευτείς να βρεις φωτισμό λόγω ανομοιογένειας της τεχνολογίας σε μεγάλες επιφάνειες. Αυτές δυστυχώς είναι οι επιλογές σου εν έτη 2019. Ότι δηλαδή υπήρχε, πάνω κάτω, από το 2014 με ελάχιστες βελτιώσεις στα σημεία... 1
dio3 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 μπορεί κάποιος να μου προτείνει αν υπάρχει e-reader με e-ink οθόνη (7-8") που να παίζει epubs αγορασμένα στα ελληνικά, ιδανικά χωρίς μετατροπές κλπ?
Conan2046 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Πλην της Amazon όλα τα e-book reader διαβάζουν τα epub. 2 1
dio3 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 ΟΚ thanks. Την υποστήριξη ελληνικών ePUB να τη θεωρήσω δεδομένη δλδ?
Conan2046 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν είναι θέμα epub αλλά του σωστού font, αν λείπει θα το προσθέσεις. To Pocketbook που έχω πάντως και ελληνικό μενού έχει και ελληνικές γραμματοσειρές. 2
barman_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 καλησπερα..να ρωτησω αν καποιος χρησιμοποιει το scribd να μου δωσει μερικες πληροφοριες? σκεφτομαι να κανω τον φρι μηνα να δω τι γινεται,μπορω να κατεβασω βιβλια?εαν ναι ποσα,παει με το μηνα κτλ? μετα τη φρι,αν δε με ενδιαφερει μπορω να ακυρωσω χωρις να με χρεωσει η πρεπει να πληρωσω υποχρεωτικα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα