Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, διάβασα τις τελευταίες 25-30 σελίδες και ομολογώ πως χάθηκα λίγο.

Αν κατάλαβα καλά το Kindle δεν ενδείκνυται για ελληνικά ebooks λόγω του format που χρησιμοποιεί.

Ποια λύση προτείνετε για ελληνικά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά και να με συμπαθάτε αν έχει αναφερθεί πιο πριν και δεν το εντόπισα... 

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με το Kindle δεν μπορείς να διαβάσεις απευθείας epub όπου είναι τα ελληνικά βιβλία. Μπορείς ωστόσο να αφαιρέσεις το κλείδωμα και να τα μετατρέψεις εύκολα με το calibre για να μπορέσεις να τα διαβάσεις και εκεί, δεν είναι κάτι δύσκολο ή χρονοβόρο.

Αν δεν θέλεις να μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία βασικά μπορούν να διαβάζουν epub όλοι οι άλλοι ebook readers που κυκλοφορούν.

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα προσπαθω να εγκαταστησω σε ενα pocketbook aqua το koreader αλλα οταν προσπαθω να ανοιξω το οτιδηποτε δεν ανοιγει τιποτα μου κολαει το ereader και αναγκαστηκα να του κανω επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις,και δεν φαινεται στον δισκο του ereader οταν τον συνδεω με pc ωστε να το αφαιρεσω,το εχει εγκαταστησει καποιος να μου πει βηματα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/8/2018 στις 6:27 ΜΜ, ilias12369 είπε

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση,εχω tablet αλλα με κουραζει στα ματια θελω να διαβαζω κανονικα epubs βιβλια,αλλα και να μετατρεψω τα παλια τευχη σε pdf και με το koreader να μπορω να τα διαβασω,αλλωστε αυτα τα κομικ δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις,ειδικα τα περισσοτερα ειναι μονο κειμενο.Δεν ξερω πως να εγκαταστησω το koreader,αν μπορει καποιος να μου πει?Το pocketbook aqua 2 το εχει κανεις να μου πει αν αξιζει?

Εφόσον θες να διαβάζεις και βιβλία, πάω πάσο, το ereader αξίζει.

Όσον αφορά την επιλογή συσκευής, δίχως να ξέρω κάτι για το aqua 2 που αναφέρεις, θέλω απλά να μοιραστώ μαζί σου δύο σκέψεις που μου ήρθαν στο μυαλό:

1. Είναι ασπρόμαυρες οι οθόνες. Με αποτέλεσμα, εάν θέλεις να διαβάσεις κάποιο έγχρωμο κόμικ, να ξέρεις πως θα χάσεις σε αυτόν τον τομέα.

2. Όπως είναι φυσιολογικό, εφόσον το κάθε αρχείο κόμικ περιλαμβάνει τόσες εικόνες, συνήθως έχει μεγάλο μέγεθος. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει η συσκευή σου να μπορεί να διαχειριστεί καλά τα μεγάλα αρχεία και να μην κολλάει, καθώς επίσης και να κάνεις resize τα αρχεία σου στις διαστάσεις της οθόνης του ereader σου μπας και αποφύγεις μεγεθύνσεις και τέτοια όλη την ώρα.

Για δες εδώ: https://github.com/koreader/koreader/wiki/Installation-on-PocketBook-devices

Επεξ/σία από magnam
Δημοσ.

Σε ευχαριστω, προσπαθω να εγκαταστησω σε ενα pocketbook aqua 2 το koreader αλλα οταν προσπαθω να ανοιξω το οτιδηποτε δεν ανοιγει τιποτα μου κολαει το ereader και αναγκαστηκα να του κανω επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις,και δεν φαινεται στον δισκο του ereader οταν τον συνδεω με pc ωστε να το αφαιρεσω,μπορεις μηπως να με βοηθησεις?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilias12369 είπε

Σε ευχαριστω, προσπαθω να εγκαταστησω σε ενα pocketbook aqua 2 το koreader αλλα οταν προσπαθω να ανοιξω το οτιδηποτε δεν ανοιγει τιποτα μου κολαει το ereader και αναγκαστηκα να του κανω επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις,και δεν φαινεται στον δισκο του ereader οταν τον συνδεω με pc ωστε να το αφαιρεσω,μπορεις μηπως να με βοηθησεις?

Για δες εδώ: https://github.com/koreader/koreader/wiki/Installation-on-PocketBook-devices

Αλλά γιατί να βάλεις Koreader; PDFs διαβάζει και ο απλός reader της Pocketbook που είναι μάλιστα και πολύ καλός. Διάβασε στο Manual εάν λέει κάτι σχετικά με το firmware.

Δημοσ.

Εκανα τα εκανα τα βηματα,κατεβασα το zip για το pocketbook,το ξεζιπαρισα στο pc μου βγηκαν 2 φακελοι ο ενας aplications και ο αλλος system,συνδεσα με το pc το pocketbook και εκανα αντιγραφη και επικολληση τους 2 φακελους στο pocketbook,εμφανιστηκε το εικονιδιο του koreader στις εφαρμογες,οτι πηγα να ανοιξω μετα δεν ανοιγε,ουτε epub,ουτε pdf,σαν συνεπεια να κανω εργοστασιακες ρυθμισεις για να μορεσω να το λειτουργησω το μηχανημα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Με το Kindle δεν μπορείς να διαβάσεις απευθείας epub όπου είναι τα ελληνικά βιβλία. Μπορείς ωστόσο να αφαιρέσεις το κλείδωμα και να τα μετατρέψεις εύκολα με το calibre για να μπορέσεις να τα διαβάσεις και εκεί, δεν είναι κάτι δύσκολο ή χρονοβόρο.

Αν δεν θέλεις να μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία βασικά μπορούν να διαβάζουν epub όλοι οι άλλοι ebook readers που κυκλοφορούν.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση,  μήπως έχεις να προτείνεις κάποια συγκεκριμένα μοντέλα;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ilias12369 είπε

Ίσως το συγκεκριμένο μοντέλο να μην το δέχεται, παράξενο πάντως. Μάλλον δεν το βλέπεις γιατί αφού το επανάφερες στις εργοστασιακές ρυθμίσεις θα έσβησε. Σίγουρα κατέβασες την σωστή έκδοση; Γιατί βλέπω υπάρχουν 2 zip αρχεία, από τα οποία το ένα είναι για το kobo.

Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι Nistisimo. Μόνο Pocketbook έχω και αυτό το μεγάλο μοντέλο των 8 ιντσών. Οπότε δεν έχω τεστάρει άλλες συσκευές πέραν μερικές που έχω πιάσει απλώς στα χέρια μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν μπορεί κάποιος/α 

1. Τι θετικά και τι αρνητικά έχει ένα ebook reader σε σχέση με ένα tablet? 
(Χρησιμοποιώ το Samsung Galaxy Note 8.0 σαν αναγνώστη ebook - 8.0 in 800x1280 pixels)

2. Ποιο θεωρείτε καλύτερο πρόγραμμα ανάγνωσης ebook για android?
(χρησιμοποιώ το aldiko reader)

* και το Digital Editions της adobe λόγω ελληνικών ebook.....

Επεξ/σία από pptsmps
Δημοσ.

Θα απαντήσω στο ερώτημα 1:

1. Η μπαταρία κρατάει πολύ περισσότερο στο ereader

2. Μπορείς να διαβάζεις ακόμα και κάτω από το πιο δυνατό φως του ήλιου (στην παραλία π.χ.) χωρίς πρόβλημα και χωρίς κούραση

3. Η ανάγνωση είναι πιο ξεκούραστη.

Από την άλλη αν θέλεις να διαβάσεις κάτι που έχει χρώμα το reader δεν είναι κατάλληλο (αν π.χ. έχεις κατεβάσει τεύχη του National Geographic η το τελευταίο comics των X-men)

Βάλε σε αυτήν την περίπτωση ότι μπορείς να έχεις και κανά 10ινστο τάμπλετ όπου η ανάγνωση τους θα είναι ακόμα καλύτερη.

Δημοσ.
Στις 24/8/2018 στις 10:20 ΜΜ, Conan2046 είπε

Θα απαντήσω στο ερώτημα 1:

1. Η μπαταρία κρατάει πολύ περισσότερο στο ereader

2. Μπορείς να διαβάζεις ακόμα και κάτω από το πιο δυνατό φως του ήλιου (στην παραλία π.χ.) χωρίς πρόβλημα και χωρίς κούραση

3. Η ανάγνωση είναι πιο ξεκούραστη.

Από την άλλη αν θέλεις να διαβάσεις κάτι που έχει χρώμα το reader δεν είναι κατάλληλο (αν π.χ. έχεις κατεβάσει τεύχη του National Geographic η το τελευταίο comics των X-men)

Βάλε σε αυτήν την περίπτωση ότι μπορείς να έχεις και κανά 10ινστο τάμπλετ όπου η ανάγνωση τους θα είναι ακόμα καλύτερη.

Όσον αφορά το 3. : Η ανάγνωση δεν είναι απλώς πιο ξεκούραστη, είναι σαν να διαβάζεις χάρτινο βιβλίο. Τέτοια είναι η διαφορά. ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

(και λογικό, για όποιον γνωρίζει την τεχνολογία πίσω από τα ebooks. Στην ουσία βλέπεις πραγματικό μελάνι με απλά λίγο φυσικό φως πάνω του, αν έχεις ανοιχτή την φωτεινότητα. Δεν είναι οθόνη όπως σε laptops και tablets)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...