Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν Calibre tutorials για το πως μπορείς να ξεκλειδώσεις βιβλία που έχεις αγοράσει. Από τη στιγμή που θα σετάρεις το Calibre σωστά, μετά η μετατροπή DRM'ed PDF/EPUB σε MOBI/AZW3 θα είναι 2 κλικ υπόθεση για κάθε βιβλίο.

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Υπάρχουν Calibre tutorials για το πως μπορείς να ξεκλειδώσεις βιβλία που έχεις αγοράσει. Από τη στιγμή που θα σετάρεις το Calibre σωστά, μετά η μετατροπή DRM'ed PDF/EPUB σε MOBI/AZW3 θα είναι 2 κλικ υπόθεση για κάθε βιβλίο.

Τι να σου πω, τώρα αισθάνομαι ηλίθια που δεν τα κατάφερα την πρώτη φορά αλλά θα το ξαναπροσπαθήσω άμα είναι (δε θυμάμαι ποιανού οδηγίες είχα ακολουθήσει).

Και τι εννοείς να σετάρω σωστά το calibre; Θέλει κάποια ειδική ρύθμιση κατά την εγκατάσταση;

Δημοσ.

Παιδιά ανάμεσα σε touch lux 3 και basic lux, η διαφορά είναι μόνο η οθόνη αφής? Αξίζει τα παραπάνω χρήματα το touch?

Είμαι κάτοχος nook αλλά το χρησιμοποίησα ελάχιστα μιας και δεν έχει φωτισμό και εγώ διαβάζω μόνο τα βράδια...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα και απο εμενα,σκεφτομαι να αγορασω το pocketbook aqua 2 ποια ειναι η γνωμη σας? Επειδη εχω σε cbz καποια παλια τευχη απο μικρος αρχηγος,τανκς και αγορι,συμφερει να τα μετατρεψω σε pdf η epub? Θελω να εγκαταστησω και το koreader μηπως υπαρχει καποιος οδηγος στα ελληνικα? Το ξερω σας ζαλησα,καθε βοηθεια δεκτη.Καλη συνεχεια στα μπανια!!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilias12369 είπε

Παιδια καλησπερα και απο εμενα,σκεφτομαι να αγορασω το pocketbook aqua 2 ποια ειναι η γνωμη σας? Επειδη εχω σε cbz καποια παλια τευχη απο μικρος αρχηγος,τανκς και αγορι,συμφερει να τα μετατρεψω σε pdf η epub? Θελω να εγκαταστησω και το koreader μηπως υπαρχει καποιος οδηγος στα ελληνικα? Το ξερω σας ζαλησα,καθε βοηθεια δεκτη.Καλη συνεχεια στα μπανια!!

Ως επί τον πλείστον αυτά που αναφέρεις είναι αρχεία εικόνας. Συνεπώς είτε τα αφήσεις ως cbz, είτε τα κάνεις pdf, είτε epub, δεν θα αλλάξει κάτι. Και πάλι το ereader θα σου κάνει απλά προβολή εικόνας, σαν να έβλεπες μια φωτογραφία. Το epub θα έκανε την διαφορά εάν είχες αρχείο με αναγνωρισμένο και επεξεργάσιμο κείμενο όπου θα μπορούσες να αλλάζεις γραμματοσειρές, μεγέθη κτλ.. Τώρα θα έχεις απλά εικόνες. Και δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσει για τέτοια χρήση ένα ereader, καλύτερα tablet θα έλεγα.

Στις Wed Aug 08 2018 στις 10:40 ΠΜ, zizu10 είπε

Παιδιά ανάμεσα σε touch lux 3 και basic lux, η διαφορά είναι μόνο η οθόνη αφής? Αξίζει τα παραπάνω χρήματα το touch?

Είμαι κάτοχος nook αλλά το χρησιμοποίησα ελάχιστα μιας και δεν έχει φωτισμό και εγώ διαβάζω μόνο τα βράδια...

Απ' όσο θυμάμαι αυτή είναι η μοναδική του διαφορά, αλλά η οθόνη αφής αξίζει, σου κάνει πολύ πιο εύκολη την χρήση της συσκευής.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση,εχω tablet αλλα με κουραζει στα ματια θελω να διαβαζω κανονικα epubs βιβλια,αλλα και να μετατρεψω τα παλια τευχη σε pdf και με το koreader να μπορω να τα διαβασω,αλλωστε αυτα τα κομικ δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις,ειδικα τα περισσοτερα ειναι μονο κειμενο.Δεν ξερω πως να εγκαταστησω το koreader,αν μπορει καποιος να μου πει?Το pocketbook aqua 2 το εχει κανεις να μου πει αν αξιζει?

Δημοσ.

Μπες στη σε

1 ώρα πριν, ilias12369 είπε

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση,εχω tablet αλλα με κουραζει στα ματια θελω να διαβαζω κανονικα epubs βιβλια,αλλα και να μετατρεψω τα παλια τευχη σε pdf και με το koreader να μπορω να τα διαβασω,αλλωστε αυτα τα κομικ δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις,ειδικα τα περισσοτερα ειναι μονο κειμενο.Δεν ξερω πως να εγκαταστησω το koreader,αν μπορει καποιος να μου πει?Το pocketbook aqua 2 το εχει κανεις να μου πει αν αξιζει?

Μπες στη σελίδα του koreader στο github. Drag n drop θα κάνεις κάτι αρχεία σε κάποιους φακέλους. Δεν θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά. 

Δημοσ.

Ναι το εχω δει,θα τα αποσυμπιεσω πρωτα στο pc,μετα ειναι το θεμα μου τι θα επικολλησω,θα αντιγραψω ολο τον φακελο aplication η τους 2 φακελους που εχει μεσα ?

Δημοσ.

Μπορείς να εγκαταστήσεις και το Pbimageviewer, θα μπορείς να ανοίγεις και να αλλάζεις σελίδα ταχύτατα σε CBR/CBZ αρχεία χωρίς να χρειαστεί να τα μετατρέψεις.

Δημοσ.

Παιδια καλημερα και ευχαριστω για την βοηθεια,το θεμα μου ειναι εαν αυτα τα προγραμματα τα αποσυμπιεζω και τα αντιγραφω στον reader η τα εγκαθιστω κατευθειαν στον reader,φοβαμαι μην κανω καμια χαζομαρα και το brickαρω...

Δημοσ.

Δεν γίνεται εγκατάσταση όπως έχουμε συνηθίσει στα windows. Βρίσκεις το αρχείο της εφαρμογής που θέλεις και το κάνεις copy/paste

Δημοσ.

Δεν μπορώ να το γνωρίζω, εγώ έχω το Pocketbook Inkpad το πρώτο μοντέλο.

Είχα εγκαταστήσει και τα 2 χωρίς πρόβλημα, δεν μπορώ να εγγυηθώ όμως ότι δεν θα συμβεί κάτι, αν και το θεωρώ λίγο απίθανο.

Δημοσ.

Αλλάζω λίγο το θέμα αλλά πιστεύω πως μπορεί να ενδιαφέρει αρκετούς. Έστησα στο σπίτι μου έναν ebook και comic server, το ubooquity https://vaemendis.net/ubooquity/

Με αυτό μπορώ να διαβάζω τα comics από όπου και αν βρίσκομαι και με οποιαδήποτε συσκευή, με έναν απλό browser. Πολύ καλό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...