Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Προς στιγμήν φοβήθηκα ότι σταματάει να βγάζει e-book γενικά.

Μικρό το κακό αφού υπάρχει η επιλογή να αγοραστούν και από την Ψυχογιός και από ιστοσελίδες βιβλιοπωλείων, κάπου δεν θα τα βρήκαν στην προμήθεια.

Να στερηθούμε Μαντά και Δημουλίδου από το kindle μας; Ιεροσυλία.

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πήρα και εγώ τελικά το paperwhite, μου ήρθε κιόλας. Πραγματικά πολύ καλό, ειδικά όταν έχεις μηδενικό φωτισμό στις ρυθμίσεις του και είσαι σε ευήλιο μέρος με καθαρό φώς είναι σα να διαβάζεις χαρτί βιβλίου. Όταν αρχίσεις και ανεβάζεις το φωτισμό σου δίνει μια αίσθηση tablet αλλά όχι τόσο έντονη.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμήτες!

Αυτή την περίοδο σκοπεύω να αγοράσω κι εγώ ένα e-reader. Το θέλω κυρίως για διάβασμα epub καθώς και κάποιων pdf (αλλά με editable text, που θα τα μετατρέπω σε epub άρα δεν υπάρχει θέμα εδώ), τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική αλλά και στην γαλλική γλώσσα. Βρίσκομαι σε σκέψεις ανάλογα με το ποια συσκευή να προτιμήσω. Είμαι ανάμεσα στο Pocketbook Touch Lux 3, και στο Kobo Aura 2nd Edition. Εσείς ποιο θα μου προτείνατε; Θέλω να τα πάρω κυρίως από Ελλάδα (προς αποφυγήν τελωνείου, καθυστέρησης, και γενικά για παν ενδεχόμενο), όπου έχω βρει αυτές τις δύο συσκευές στο budget μου.

Απ' όσο έχω διαβάσει είναι καλύτερα να πάρω το pocketbook. Εσείς τι θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Τα ίδια έλεγαν και σε προηγούμενο άρθρο. Η γνώμη μου είναι ότι από τότε που το γύρισα σχεδόν αποκλειστικά σε ebooks, διαβάζω περισσότερο, ευκολότερα, καλύτερα, φθηνότερα. Δεν ξαναγυρίζω στο χαρτί, δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση για τις δικές μου ανάγκες. Τώρα αν βγήκαν κάποιοι επιστήμονες-εκδότες να παρουσιάσουν ορισμένες μάλλον επιλεκτικές και στοχευμένες μελέτες καταπώς τους συμφέρει, ελάχιστα με νοιάζει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 2 χρόνια αυτοσχέδιας ψηφιοποίησης βιβλίων, διαμοιρασμού και ανάγνωσης σε jailbroken ebook. Τα ομοιώματα των βιβλίων αυτών είναι χωρίς να το πενευτω που το πενευομαι φτου μου ό, τι ποιο άριστο σε επίπεδο αντιγραφής βιβλίου σε ηλεκτρονική μορφή και το τι μπορεί να προσφέρει . ωφείλω να πω τα εξής με βάση μαρτυρίες άλλων αναγνωστών . ο μέσος άνθρωπος γουστάρει το χαρτί.                                                Τη βρίσκει ρε παιδί μου πως το λένε. Επιθυμεί να ζυγίζει το βιβλίο με το χέρι του. νιώθει χαρτιλα. αυτή τη μυρουδιά της εκτύπωσης στα πρώτα ανοίγματα του βιβλίου. Παρακολουθεί  το σελιδοδείκτη να διαπερνά τις σελίδες. Τραβάει σημειώσεις και σχολιάζει τα χωριά, γραπτώς πάνω στο βιβλίο. Γεμίζει τη βιβλιοθήκη του και χαίρεται να τη θαυμάζει μιας στο τόσο ως έκφραση της προσωπικότητας του. Όλα τα φετίχ γύρω από το τι κάνει ένα χειροπιαστό βιβλίο εκτός το σκοπό του είναι αυτά που εν τέλη συμπληρώνουν την ανάγνωση .                               Αυτή τηνε μπειρία, καλώς κακώς, θα πάρει χρόνια και αν μέχρι να την υπερβεί πάσα τεχνολογία. 

Επεξ/σία από Konos93
  • Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ ένα μεγάλο μέρος βιβλίων το διαβάζω στο e-book. Είναι ευκολότερο να το κουβαλάς στην παραλία, στο πατρικό, στα ταξίδια παντού. Είναι και φθηνότερο, μπορείς να διαβάζεις και στο σκοτάδι στο κρεβάτι χωρίς να ενοχλείς. Αν τώρα είχα μπροστά μου το βιβλίο και δίπλα μου τον reader με το ίδιο βιβλίο φορτωμένο θα διάλεγα το τυπωμένο βιβλίο, Η άνεση στο ξεφύλλισμα, η δυνατότητα να γυρίζεις και να ψάχνεις ότι θέλεις εύκολα, τα διαφορετικά μεγέθη,  η αίσθηση γενικά δεν συγκρίνεται. 

Δεν νομίζω ότι οι readers πρέπει ή θα αντικαταστήσουν τα βιβλία. Νομίζω ότι για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον θα κινηθούν συμπληρωματικά. Βολεύουν σε διαφορετικές καταστάσεις το καθένα και όπως βλέπουμε και από αυτό το θέμα υπάρχουν άλλοι που δεν τους αρέσουν, άλλοι που τα χρησιμοποιούν συμπληρωματικά, άλλοι που την έχουν καταβρεί και τους προτιμούν.

Επίσης υπάρχει το θέμα ότι προς το παρών εδώ και πολλά χρόνια είναι κατάλληλοι μόνο για κείμενο, μεγαλύτεροι, ισχυρότεροι και έγχρωμοι readers ικανοί να προσφέρουν ικανοποιητική εμπειρία με περιοδικά και κόμικς δεν υπάρχουν ουσιαστικά ενώ θα δημιουργούσαν πιστεύω μεγαλύτερο κοινό.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως μου την κάρφωσε σήμερα, αλλά παρήγγειλα ένα Kindle, αυτό του πενηντάρικου

Παίζει τίποτα καλύτερο σε αυτά τα λεφτά?

Δημοσ.
Στις 2/7/2018 στις 8:12 ΠΜ, bilisios είπε

Γνώμες;;;

Είναι προβοκατόρικο άρθρο. Τόσο απλά.

Βάζει έρευνες και δικές του γνώμες στο ίδιο τσουβάλι, με σκοπό φυσικά να περάσει αυτό που θέλει.

Ότι γράφει είτε είναι μισές αλήθειες, είτε είναι σκόπιμες παρεξηγήσεις είτε απλά βλακείες. 

Βέβαια το lifo είναι και το σάιτ του "καλλιτέχνης θα πει, τσίχλα μπότα γυαλί" και έτσι τα χιπστεροάρθρα "αντίστασης" στην "λαίλαπα των οθονών" δεν με κάμουν καμία εντύπωση. 

Στις 2/7/2018 στις 11:06 ΠΜ, nzeppos είπε

Τα ίδια έλεγαν και σε προηγούμενο άρθρο. Η γνώμη μου είναι ότι από τότε που το γύρισα σχεδόν αποκλειστικά σε ebooks, διαβάζω περισσότερο, ευκολότερα, καλύτερα, φθηνότερα. Δεν ξαναγυρίζω στο χαρτί, δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση για τις δικές μου ανάγκες. Τώρα αν βγήκαν κάποιοι επιστήμονες-εκδότες να παρουσιάσουν ορισμένες μάλλον επιλεκτικές και στοχευμένες μελέτες καταπώς τους συμφέρει, ελάχιστα με νοιάζει.

Τo αυτό. Όσοι ξέρω και έχω ακούσει διαβάζουν περισσότερο από την στιγμή που αποκτούν ebook reader.

Ο λόγος απλός, η ευκολία πρόσβασης/μεταφοράς των βιβλίων και ότι είναι πιο ξεκούραστο να το χειρίζεσαι (και την νύκτα).

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/7/2018 στις 1:25 ΜΜ, magnam είπε

Καλησπέρα συμφορουμήτες!

Αυτή την περίοδο σκοπεύω να αγοράσω κι εγώ ένα e-reader. Το θέλω κυρίως για διάβασμα epub καθώς και κάποιων pdf (αλλά με editable text, που θα τα μετατρέπω σε epub άρα δεν υπάρχει θέμα εδώ), τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική αλλά και στην γαλλική γλώσσα. Βρίσκομαι σε σκέψεις ανάλογα με το ποια συσκευή να προτιμήσω. Είμαι ανάμεσα στο Pocketbook Touch Lux 3, και στο Kobo Aura 2nd Edition. Εσείς ποιο θα μου προτείνατε; Θέλω να τα πάρω κυρίως από Ελλάδα (προς αποφυγήν τελωνείου, καθυστέρησης, και γενικά για παν ενδεχόμενο), όπου έχω βρει αυτές τις δύο συσκευές στο budget μου.

Απ' όσο έχω διαβάσει είναι καλύτερα να πάρω το pocketbook. Εσείς τι θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα!

Πρόκειται άμεσα να κάνω την αγορά, οπότε θα ήθελα να κάνω μια τελευταία ερώτηση. Ισχύει πως τα kobo έχουν δυσλειτουργικό λογισμικό; Διότι εάν είναι έτσι, τότε το touch lux 3 αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο, σωστά;

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από magnam
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός kindle paperwhite για τη μητέρα μου. Το θέμα είναι ότι διαβάζει πολύ κ μόνο ελληνικά. Υπάρχουν βιβλία στα Ελληνικά; Επίσης υπάρχει κάποια υπηρεσία δανεισμού πχ, και οτιδήποτε άλλη πηγή για ελληνικά βιβλία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτίμησε κάτι που να διαβάζει pdf,καθώς τα περισσότερα βιβλία (από τον θείο) είναι σε αυτό το format.

Εγώ έχω το Kobo aura one στις 8 ιντσες  οπότε είναι τέλειο και για pdf, δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολεύει ένα 6ιντσο.

Το ξέρω ότι η τιμή είναι τσιμπιμενη στα 8ιντσα αλλά η ομοιότητα που έχεις με ένα βιβλίο είναι απίστευτη (μιλάω πάντα από θέμα μεγέθους).

https://photos.app.goo.gl/Q7PDrf3xUNkKerqL6

Επεξ/σία από Glarobats
Προσθήκη φωτογραφίας
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας κι από μένα, είμαι σε αναζήτηση νέου e-reader. Θέλω ένα που να διαβάζει epubs κατά κύριο λόγο και pdf κατά δεύτερο μια και διαβάζω αρκετά ελληνικά ebooks... Έχετε να προτείνετε κάποιο; Σκεφτόμουν για kobo αλλά δε σας βλέπω και πολύ ζεστούς με δαύτο... (είχα Kindle paperwhite αλλά δυστυχώς δε βολεύει μια και όντας άχρηστη δεν κατάφερα να μετατρέψω αγορασμένο epub σε μορφή που να διαβάζει το kindle 😝).

Στις 4/8/2018 στις 5:24 ΜΜ, De@th L0rd είπε

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός kindle paperwhite για τη μητέρα μου. Το θέμα είναι ότι διαβάζει πολύ κ μόνο ελληνικά. Υπάρχουν βιβλία στα Ελληνικά; Επίσης υπάρχει κάποια υπηρεσία δανεισμού πχ, και οτιδήποτε άλλη πηγή για ελληνικά βιβλία.

Αν θέλει να διαβάζει ελληνικά epubs το kindle δεν ενδείκνυται μια και δεν υποστηρίζει το φορμάτ (βιβλία στα ελληνικά υπάρχουν αλλά μόνο σε μορφή epub ή pdf). Αλλά και σε pdf να τα διαβάζει, είναι τραγικό με τα μισά καθότι "τρώει" τα γράμματα. Οπότε δε θα το φχαριστηθεί η γυναίκα, θα της σπάσουν τα νεύρα όπως και τα δικά μου, καλύτερα να της πάρεις άλλο διαβαστήρι...

Επεξ/σία από buruburu
Δημοσ.
4 ώρες πριν, buruburu είπε

Γεια σας κι από μένα, είμαι σε αναζήτηση νέου e-reader. Θέλω ένα που να διαβάζει epubs κατά κύριο λόγο και pdf κατά δεύτερο μια και διαβάζω αρκετά ελληνικά ebooks... Έχετε να προτείνετε κάποιο; Σκεφτόμουν για kobo αλλά δε σας βλέπω και πολύ ζεστούς με δαύτο... (είχα Kindle paperwhite αλλά δυστυχώς δε βολεύει μια και όντας άχρηστη δεν κατάφερα να μετατρέψω αγορασμένο epub σε μορφή που να διαβάζει το kindle 😝).

Αν θέλει να διαβάζει ελληνικά epubs το kindle δεν ενδείκνυται μια και δεν υποστηρίζει το φορμάτ (βιβλία στα ελληνικά υπάρχουν αλλά μόνο σε μορφή epub ή pdf). Αλλά και σε pdf να τα διαβάζει, είναι τραγικό με τα μισά καθότι "τρώει" τα γράμματα. Οπότε δε θα το φχαριστηθεί η γυναίκα, θα της σπάσουν τα νεύρα όπως και τα δικά μου, καλύτερα να της πάρεις άλλο διαβαστήρι...

Δοκίμασες το Calibre και δεν μπόρεσες να κάνεις τα epub σε mobi-ewz3;

Περίεργο.

Τεσπα, πόσα είσαι διατεθειμένη να δώσεις; 

Διότι σε 8" και άνω δεν θα έχεις πρόβλημα με τα PDF. 
Προσωπικά έχω το pocketbook inkpad 2, το οποίο δουλεύει καλά σε PDF. Γενικά τα pockebook έχουν πολύ ικανό firmware για PDF.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, LongTom είπε

Δοκίμασες το Calibre και δεν μπόρεσες να κάνεις τα epub σε mobi-ewz3;

Τα epubs που έχω είναι drm protected μια και τα βιβλία τα έχω αγοράσει. Το πρόβλημά μου λοιπόν είναι πως τα συγκεκριμένα δεν μπορώ να τα ξεκλειδώσω ώστε να μπορεί μετά το calibre να τα μετατρέψει σε mobi η σε AZW3 και άρα ΔΕΝ μπορώ να τα διαβάσω στο Kindle... 😠

Όσο για τα λεφτά θα προτιμούσα να μην ξεπαραδιαστώ κιόλας αλλά αν είναι κάτι που να είναι τόσο εξαιρετικό και να τα αξίζει θα τα δώσω μάλλον...

Επεξ/σία από buruburu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...