Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Το κάνει αυτόματα, το ζήτημα είναι ότι η ανάγνωση δεν θα είναι εύκολη γιατί θα στο δείχνει σαν εικόνα και όχι σαν κείμενο για να αυξομειώνεις την γραμματοσειρά και να προσαρμόζεται αυτόματα η στοίχιση στο μέγεθος της οθόνης. Οπότε θα πρέπει να κάνεις ζουμ,  scroll down κλπ. θα εκνευριστείς και δεν θα διαβάσεις κανένα βιβλίο. Αν σκοπεύεις να διαβάζεις pdf και δεν θέλεις να δώσεις χρήματα για μεγαλύτερο reader καλύτερα να πάρεις ένα τάμπλετ. Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις να αγοράσεις το Kindle και αυτό που θέλεις να διαβάζεις είναι PDF μπορείς να δοκιμάσεις να τα μετατρέπεις με το Κ2pdfopt, εξαιρετικό πρόγραμμα με πολλές επιλογές παραμετροποίησης.

Ευχαριστώ.

Όλα τα ebooks υπάρχουν εκτός απο pdf  και σε μορφή epub, mobi ενώ μερικά τα βρίσκω και σε kindle. Είναι απο εκδοτικό οίκο.

Δημοσ.

Όσον αφορά τα pdf, απλά θέλω να πω ότι στο κινητό (4,7 ίντσες), έχω διαβάσει καμιά εικοσαριά βιβλία για τον μοναδικό λόγο ότι δεν τα έχω βρει σε άλλη μορφή. Δεν λέω ότι ήταν το πιο άνετο πράγμα (αρκετά κουραστικό ώρες ώρες), αλλά στο kindle σίγουρα θα είναι καλύτερα.

Μετά είχα σκεφτεί να μετατρέψω τα pdf σε epub, όμως η μετατροπή δεν ήταν καλή. Πιο άνετη αλλαγή σελίδων και γράμματα πιο ευανάγνωστα, αλλά υπήρχαν διάφορα άλλα μπερδέματα.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, τώρα πήρα χαμπάρι ότι υπάρχει νήμα για ebooks.

Προσωπικά είχα αγοράσει πέρσι αυτό. Στα 115€ αν θυμάμαι καλά, συν κάποια για τη θήκη μεταφοράς.

Μου έχει βγει άψογο. Ο φωτισμός λειτουργεί τέλεια, ενώ χαμηλώνει τόσο που και το βράδυ διαβάζεις ανετότατα, η μπαταρία κρατάει 1 μέρα με τον φωτισμό στο τέρμα συνέχεια αναμμένο, για απλή χρήση ξεχνάς να το φορτίσεις.
Η παλιά έκδοση Android και τα 512MB ram δεν σε περιορίζουν κάπου, ούτε videos στο youtube βλέπεις ούτε chat από messenger κάνεις, αν και έχει wifi. Τα 8GB μνήμης είναι υπέρ αρκετά για δεκάδες βιβλία, αλλά έχει και microSD και θύρα ακουστικών, άρα μπορείς κάλλιστα να βάζεις και τη μουσική σου να παίζει στο background. Μέχρι και Ελληνικό μενού έχει. :D

Με έχουν βολέψει απίστευτα πολύ τα κουμπιά στο πλάι (previous/next σελίδας και στις 2 μεριές γιατί είμαι αριστερόχειρας), τα οποία αναγνωρίζονται από όλες τις εφαρμογές που δοκίμασα, καθώς και refresh της e-ink οθόνης για να καθαρίσει όταν αυτό χρειάζεται. Υπάρχουν apps για να διαβάζεις ο,τι μορφής αρχεία θες, καθώς είναι android. Επίσης μου αρέσει πολύ η υφή του πλαστικού που το περιβάλλει, κάνει τέλειο grip στο χέρι χωρίς να "λαστιχίζει".

Η εμπειρία χρήσης είναι πραγματικά σα να διαβάζεις κανονικό βιβλίο. Ακόμα και με τέρμα ήλιο κάθετα στην παραλία, διαβάζεις εντελώς άνετα.

Αλλά πλέον έχει μείνει στη ντουλάπα και απλά του κάνω έναν κύκλο φόρτισης το μήνα. :( 

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
10 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Καλησπέρα, τώρα πήρα χαμπάρι ότι υπάρχει νήμα για ebooks.

Προσωπικά είχα αγοράσει πέρσι αυτό. Στα 115€ αν θυμάμαι καλά, συν κάποια για τη θήκη μεταφοράς.

Μου έχει βγει άψογο. Ο φωτισμός λειτουργεί τέλεια, ενώ χαμηλώνει τόσο που και το βράδυ διαβάζεις ανετότατα, η μπαταρία κρατάει 1 μέρα με τον φωτισμό στο τέρμα συνέχεια αναμμένο, για απλή χρήση ξεχνάς να το φορτίσεις.
Η παλιά έκδοση Android και τα 512MB ram δεν σε περιορίζουν κάπου, ούτε videos στο youtube βλέπεις ούτε chat από messenger κάνεις, αν και έχει wifi. Τα 8GB μνήμης είναι υπέρ αρκετά για δεκάδες βιβλία, αλλά έχει και microSD και θύρα ακουστικών, άρα μπορείς κάλλιστα να βάζεις και τη μουσική σου να παίζει στο background. Μέχρι και Ελληνικό μενού έχει. :D

Με έχουν βολέψει απίστευτα πολύ τα κουμπιά στο πλάι (previous/next σελίδας και στις 2 μεριές γιατί είμαι αριστερόχειρας), τα οποία αναγνωρίζονται από όλες τις εφαρμογές που δοκίμασα, καθώς και refresh της e-ink οθόνης για να καθαρίσει όταν αυτό χρειάζεται. Υπάρχουν apps για να διαβάζεις ο,τι μορφής αρχεία θες, καθώς είναι android. Επίσης μου αρέσει πολύ η υφή του πλαστικού που το περιβάλλει, κάνει τέλειο grip στο χέρι χωρίς να "λαστιχίζει".

Η εμπειρία χρήσης είναι πραγματικά σα να διαβάζεις κανονικό βιβλίο. Ακόμα και με τέρμα ήλιο κάθετα στην παραλία, διαβάζεις εντελώς άνετα.

Αλλά πλέον έχει μείνει στη ντουλάπα και απλά του κάνω έναν κύκλο φόρτισης το μήνα. :( 

Αυτό είναι εξαιρετικά μικρό διάστημα για ebook reader.

Πάντα έτσι ήταν ή η μπαταρία τα έφτυσε μετά από ένα έτος;

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εννοείς; Τα καλοκαίρια που το χρησιμοποιώ καθημερινά κάνω πάνω από 3 εβδομάδες να το φορτίσω.

Ίσως ο φωτισμός στο τέρμα να τη ξελιγωνει ή τα συνεχή refresh ανά 30 δευτερόλεπτα επί 24 ώρες που το έχω βάλει να κάνει στο τεστ μπαταρίας.

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
12 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Τι εννοείς; Τα καλοκαίρια που το χρησιμοποιώ καθημερινά κάνω πάνω από 3 εβδομάδες να το φορτίσω.

Ίσως ο φωτισμός στο τέρμα να τη ξελιγωνει ή τα συνεχή refresh ανά 30 δευτερόλεπτα επί 24 ώρες που το έχω βάλει να κάνει στο τεστ μπαταρίας.

Όπως το γράφεις καταλαβαίνει κάποιος ότι σε μια ημέρα χρήσης με φως τελειώνει η μπαταρία.

Εάν το κάνεις τέστ ή "τεστ", φυσικά ο χρόνος χρήσης θα είναι κατά πολύ μικρότερος, ιδίως όταν κάνεις refresh κάθε 30s. 

Δημοσ.

Αναλόγως και τι εννοούμε μια μέρα χρήσης. Γιατί σε μια μέρα μπορεί να διαβάσω 5 λεπτά μπορεί να διαβάζω και 5 ώρες. Μάλλον το σωστότερο θα ήταν να βλέπουμε πόσες σελίδες βγάζει ένας reader και πόσες από αυτές τις σελίδες είναι με φωτισμό, αν και εντάξει τι να τελειώνει στα 2 βιβλία τι στα 20, δεν νομίζω κανένας reader να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την μπαταρία.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mad-proffessor είπε

Έχουμε μείωση τιμής στο kindle paperwhite σε amazon's deal of the day.

στα 99 € για ελλαδα, το PowerFast charger αξιζει τα 20 €? ή και χωρις αυτο βγαινει ακρη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, razkal είπε

στα 99 € για ελλαδα, το PowerFast charger αξιζει τα 20 €? ή και χωρις αυτο βγαινει ακρη?

Αν και είναι προφανώς υποκειμενική η άποψη μου όχι δεν αξίζει αν σκεφτείς ότι θα το φορτίζεις μια φορά και θα σου κρατάει ίσως και 3 εβδομάδες, σχεδόν μήνα.

Αν έχεις κάποιον καλό φορτιστή τύπου aukey, blitzwolf με 2-3 θύρες φόρτισης ειδικά τότε σίγουρα δε σου χρειάζεται. Καλύτερα αγόρασε μια θήκη.

Επεξ/σία από mad-proffessor
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mad-proffessor είπε

Αν και είναι προφανώς υποκειμενική η άποψη μου όχι δεν αξίζει αν σκεφτείς ότι θα το φορτίζεις μια φορά και θα σου κρατάει ίσως και 3 εβδομάδες, σχεδόν μήνα.

Αν έχεις κάποιον καλό φορτιστή τύπου aukey, blitzwolf με 2-3 θύρες φόρτισης ειδικά τότε σίγουρα δε σου χρειάζεται. Καλύτερα αγόρασε μια θήκη.

δεν πηρα τον φορτιστη αλλα ξεχασα να παρω και θηκη απο το αμαζον...παρηγγειλα μια origami απο το ebay τελικα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θεωρώ ότι θα ήρθε και σε άλλους που λαμβάνουν newsletters από εκδοτικούς οίκους, αλλά το ποστάρω κι εδώ:

(newsletter απο τον Ψυχογιό σχετικά με τα ebooks)

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Εφόσον είστε αναγνώστες ηλεκτρονικών βιβλίων, σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Ιουλίου 2018 σταματάει η διάθεση των e-books των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ από την ιστοσελίδα kobo.com. Συνεχίζουμε να διαθέτουμε τον κατάλογό μας στο psichogios.gr καθώς και στο iBooks για συσκευές της Apple.

Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε τα e-books που έχετε αγοράσει από την ιστοσελίδα kobo.com σε άλλη συσκευή. Συνιστούμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες: https://www.kobo.com/help/en-US/article/5010/exporting-items-from-your-kobo-account.

Επίσης, τα ηλεκτρονικά βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ μπορούν να διαβαστούν σε όλες τις συσκευές Kobo Aura.
Για να διαβάσετε τα e-books που αγοράσατε μέσω του psichogios.gr στο e-reader σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
https://www.psichogios.gr/site/Content/accordionshow/922/odhgies-gia-thn-egkatastash-xrhsh-twn-ebooks.

Είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και πληροφορίες.

Εσείς κι Εμείς πάντα σε επαφή!
Με εκτίμηση,
Η ομάδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Δημοσ.

Προς στιγμήν φοβήθηκα ότι σταματάει να βγάζει e-book γενικά.

Μικρό το κακό αφού υπάρχει η επιλογή να αγοραστούν και από την Ψυχογιός και από ιστοσελίδες βιβλιοπωλείων, κάπου δεν θα τα βρήκαν στην προμήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...