Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nzeppos είπε

Πολύ σωστά όλα αυτά. Δεν ισχύουν όμως για τον κάθε χρήστη. Παίζουν ρόλο οι ανάγκες του καθενός.

Εγώ πχ έχω αποτάξει τα PDF γιατί τα θεωρώ χαμένη υπόθεση στα μικρά ereaders, έχω σταματήσει να διαβάζω ελληνικά ebooks εδώ και πολύ καιρό (μιας και, μεταξύ μας, δεν υπάρχει και καμια τεράστια ποικιλία...), το DRM όντως είναι 2 κλικ υπόθεση να το αφαιρέσεις και 7 χρόνια τώρα που χρησιμοποιώ Kindle δεν με προβλημάτισε ποτέ η μη υποστήριξη epub (αφού η μετατροπή epub σε mobi/azw είναι ένα κλικ, 10 δευτερόλεπτα και πρακτικά με απόλυτη ακρίβεια).

Αυτά δεν σημαίνουν ότι το Kindle είναι η καλύτερη συσκευή που κυκλοφορεί ή ταιριάζει στον κάθε χρήστη. Ειδικά σε επίπεδο hardware κυκλοφορούν καλύτερα ereaders και ευτυχώς υπάρχουν πάμπολλες επιλογές για τον καθένα. Τα βάζουμε κάτω, τα ζυγίζουμε και αποφασίζουμε.

Ωραία λοιπόν.

Τι θα μου πρότεινες για το καλύτερο vfm στα 60 άντε 70  tops:

• Με τεχνολογία e-ink οπωσδήποτε
  • Με όσο το δυνατόν καλύτερο font rendering και ξεκούραστη ανάγνωση
  • Με όσο το δυνατόν καλύτερο ppi
  • Μας απασχολεί το text highlighting και το keep notes που έχει το kindle paperwhite
  • Δε μας απασχολούν εξωτικές συνδέσεις τύπου wireless ή οτιδήποτε (μας κάνει απλή usb μεταφορά)
  • Δε μας απασχολούν φώτα και λοιπά μπλιμπλίκια
  • Δε μας απασχολούν αδιαβροχότητα και dust-proofness και λοιπές πολυτέλειες
  • Δε μας απασχολούν τεράστιες χωρητικότητες

Η χρήση είναι πολύ απλή οπότε δε βλέπω το λόγο να δώσω 145 που ζητάει το kindle με τα μεταφορικά. Τα βιβλία είναι σε epub και pdf μορφή.

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

+1 στις προτάσεις γιατί και εγώ που το ψάχνω έχω χάσει λίγο τη μπάλα

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.

Σου προσφέρει μια άνετη εμπειρία ανάγνωσης λογικό είναι να έχει ψηλότερη τιμή από άλλες υλοποιήσεις. Το φως πάντως το θεωρώ βασικό και όχι πολυτέλεια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Σου προσφέρει μια άνετη εμπειρία ανάγνωσης λογικό είναι να έχει ψηλότερη τιμή από άλλες υλοποιήσεις. Το φως πάντως το θεωρώ βασικό και όχι πολυτέλεια. 

Προφανώς αν είναι επαγγελματικό εργαλείο θα αξιολογήσεις αλλιώς τις προτεραιότητες σου. Εδώ μιλάμε για το μέσο χρήστη που θέλει το πιο φτηνό αλλά ποιοτικό ink based reader. Εγώ με μια μίνι έρευνα κατέληξα στο Amazon Kindle το απλό που βγαίνει σε προσφορά 10 λίρες κάτω μια φορά περίπου το μήνα/δίμηνο κάπου στα 75 ευρώ (με μεταφορικά). Το μόνο μειονέκτημα το χαμηλό ppi  στα 167.

Επεξ/σία από mad-proffessor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ας προτεινει και καποιος αλλος εγω δεν βλεπω κατι αξιολογο κατω απο 100 euro...👍

Επεξ/σία από dimos15
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα έλεγα ότι είναι καλύτερο το pocketbook touch hd 2, στις 6" πάντα.

Εργονομία, ποιότητα κατασκευής, στιβαρό firmware δίχως να χάνει τίποτε στις επιλογές και στην παραμετροποίηση. Επίσης μεγάλος αποθηκευτικός χώρος, microsd και 3,5mm jack για TTS-μουσική.

Αυτά σε λογική τιμή, κάπου στα 150/60€ από Ευρώπη (δεν ξέρω πόσο πάει Ελλάδα).  

edit: Δεν είδα τούτην την σελίδα, η απάντηση είναι για τον nzeppos. 

Επεξ/σία από LongTom
Δημοσ.

Μετά από 3-4 γενιές Kindle, ομολογώ ότι δεν το αλλάζω εύκολα μιας και με έχει βολέψει όχι μόνο η συσκευή αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα της Amazon με τα αυτόματα backup, τον δωρεάν χώρο στο Cloud, την αυτόματη αποστολή βιβλίων σε διάφορους παραλήπτες/συσκευές μέσω email κλπ. Επιπλέον είναι και το θέμα της ευκολίας αποστολής. Στη Δανία ή γενικά την κεντρική Ευρώπη πιθανώς το PB Touch HD 2 να έρχεται στα 150 ευρώ, αλλά εγώ λίγο που έψαξα δεν βρήκα καν πως μπορεί να το αγοράσει κάποιος από Ελλάδα με μία μόνο εξαίρεση (~175 ευρώ από έναν 3rd party του Amazon.co.uk).

Όπως και να 'χει η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για το φίλο που ψάχνει, μιας και θέλει συσκευή στα 60-70 ευρώ (εκεί βέβαια ισχύει το ό,τι πληρώσεις παίρνεις και επίσης ότι για... ευνόητους λόγους η απόσβεση μπορεί να γίνει πάρα πολύ γρήγορα).

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Μετά από 3-4 γενιές Kindle, ομολογώ ότι δεν το αλλάζω εύκολα μιας και με έχει βολέψει όχι μόνο η συσκευή αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα της Amazon με τα αυτόματα backup, τον δωρεάν χώρο στο Cloud, την αυτόματη αποστολή βιβλίων σε διάφορους παραλήπτες/συσκευές μέσω email κλπ. Επιπλέον είναι και το θέμα της ευκολίας αποστολής. Στη Δανία ή γενικά την κεντρική Ευρώπη πιθανώς το PB Touch HD 2 να έρχεται στα 150 ευρώ, αλλά εγώ λίγο που έψαξα δεν βρήκα καν πως μπορεί να το αγοράσει κάποιος από Ελλάδα με μία μόνο εξαίρεση (~175 ευρώ από έναν 3rd party του Amazon.co.uk).

Όπως και να 'χει η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για το φίλο που ψάχνει, μιας και θέλει συσκευή στα 60-70 ευρώ (εκεί βέβαια ισχύει το ό,τι πληρώσεις παίρνεις και επίσης ότι για... ευνόητους λόγους η απόσβεση μπορεί να γίνει πάρα πολύ γρήγορα).

Lol, μου κάνει το απλό kindle στα ~75 ευρώ με μεταφορικά όταν θα έχει προσφορά, εγώ e-ink θέλω να είναι ξεκούραστο για να διαβάζω pdf's. Τώρα κάτι να έχει android και εφαρμογές ή αδιαβρόχο με φωτάκια για ποιο λόγο να δώσω τα διπλάσια, έχω το κινητό. Σίγουρα σαν vfm καλύτερο μοιάζει το paperwhite τα δίνουν και αυτά με προσφορά 10-15 λίρες κάτω (έχω πετύχει είναι η αλήθεια και γλυτώνεις τα μεταφορικά).

Δημοσ.

Pdf σκαναρισμενα ξέχασε το, σε οθόνη 6 ιντσών είναι απαγορευτικό. Τα readers όλοι για την ευχαρίστηση μας τα έχουμε άλλα η καλή ανάλυση και ο φωτισμός θα σου προσφέρουν πολύ καλύτερη εμπειρία. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το απλο το kindle ειναι τελειως μαπα καλυτερα παρε το paperwhite του 2015 απο ebay που παιζει στα 70 euro.

Αν το θες για pdf πρεπει να εχει android και να ειναι τουλαχιστον 7,8"

Επεξ/σία από dimos15
Δημοσ.

Αν στέλνω με email στο kindle (είτε απλό είτε paperwhite) ένα pdf ή epub δε το κάνει αυτόματα μετατροπή στο εγγενές φορματ του kindle?

Νομίζω γίνεται.

Μια άλλη ερώτηση. Υπάρχει πουθενά σε καμιά αλυσίδα να πάω να δω κανένα reader απο κοντά; Έστω κάποιο;

Δημοσ.

Το κάνει αυτόματα, το ζήτημα είναι ότι η ανάγνωση δεν θα είναι εύκολη γιατί θα στο δείχνει σαν εικόνα και όχι σαν κείμενο για να αυξομειώνεις την γραμματοσειρά και να προσαρμόζεται αυτόματα η στοίχιση στο μέγεθος της οθόνης. Οπότε θα πρέπει να κάνεις ζουμ,  scroll down κλπ. θα εκνευριστείς και δεν θα διαβάσεις κανένα βιβλίο. Αν σκοπεύεις να διαβάζεις pdf και δεν θέλεις να δώσεις χρήματα για μεγαλύτερο reader καλύτερα να πάρεις ένα τάμπλετ. Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις να αγοράσεις το Kindle και αυτό που θέλεις να διαβάζεις είναι PDF μπορείς να δοκιμάσεις να τα μετατρέπεις με το Κ2pdfopt, εξαιρετικό πρόγραμμα με πολλές επιλογές παραμετροποίησης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...