Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, LongTom είπε

Καλορίζικο.

Μπορείς να γράψεις πέντε πράματα στο πως είναι π.χ. η οθόνη, πως βλέπεις το λογισμικό(κολλήματα κ.ο.κ.) και πως είναι η αίσθηση ποιότητας;

Διότι φαίνεται αξιόλογη πρόταση και ίσως βοηθήσει τρίτους να επιλέξουν.

Ευχαριστώ!

Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει τίποτα κολλήματα, αντίθετα η μεταφορά αρχείων από το calibre είναι πολύ πιο γρήγορη απ' ότι στο προηγούμενο μοντέλο.

Μέχρι στιγμής όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τη συσκευή, για να έχω ολοκληρωμένη άποψη!

• Like 1
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει κανείς άποψη για το remarkable??

https://remarkable.com/

Εκτός από ebook reader μου αρέσει πολύ κ η ιδέα ότι προσπαθούν να το φέρουν όσο ποιο κοντά κ σε paper writing !!!!

Επισης για μετατροπή kindle books σε pdf όπου αναγνωρίζει είναι κάτι εφικτό;

Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dimnikou1971 είπε

Έχει κανείς άποψη για το remarkable??

https://remarkable.com/

Εκτός από ebook reader μου αρέσει πολύ κ η ιδέα ότι προσπαθούν να το φέρουν όσο ποιο κοντά κ σε paper writing !!!!

Επισης για μετατροπή kindle books σε pdf όπου αναγνωρίζει είναι κάτι εφικτό;

Ναι μεγάλη μαλ.... Το είχα κάνει προπαραγγελία και το ακύρωσα, firmware ενημέρωση έβγαλαν 500 χρόνια μετά, είναι πανάκριβο και στο mobileread να φανταστείς δεν έχει τράβηξη, ενώ τα θέματα για αυτό είναι λίγα.

Δημοσ.
Στις 3/9/2018 στις 7:31 ΠΜ, LongTom είπε

Καλορίζικο.

Μπορείς να γράψεις πέντε πράματα στο πως είναι π.χ. η οθόνη, πως βλέπεις το λογισμικό(κολλήματα κ.ο.κ.) και πως είναι η αίσθηση ποιότητας;

Διότι φαίνεται αξιόλογη πρόταση και ίσως βοηθήσει τρίτους να επιλέξουν.

Κι εγώ είμαι σε ολόιδια κατάσταση με τον elio_1. Εδώ και κάποιους μήνες είμαι κάτοχος του muse hd σε αντικατάσταση του Odyssey της ίδιας εταιρείας (αυτό το είχα μια 5ετια περίπου). Το αγόρασα από το επίσημο site της εταιρείας. Για την χρήση που το θέλω (αποκλειστικά epub μυθιστορήματα) είναι μια χαρά. Συγκριτικά με το προηγούμενο Odyssey, έχει κανονικό on/off κουμπί (μεγάλο άκυρο του Odyssey), καλύτερο πιάσιμο λόγω μικρότερων bezels, καλύτερη ανάλυση και έξτρα το frontlight. Interface είναι ολόιδιο. Το μόνο μείον είναι ότι νομίζω ότι η μπαταρία κρατάει λιγότερο (συνήθως διαβάζω 300-400 σελίδες σε 1-2 βδομάδες πριν χρειαστεί να φορτίσω).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/10/2018 στις 11:26 ΜΜ, myrtilo είπε

Ναι μεγάλη μαλ.... Το είχα κάνει προπαραγγελία και το ακύρωσα, firmware ενημέρωση έβγαλαν 500 χρόνια μετά, είναι πανάκριβο και στο mobileread να φανταστείς δεν έχει τράβηξη, ενώ τα θέματα για αυτό είναι λίγα.

Τελικά πήρα ένα kindle oasis, είχα ήδη κάποια βιβλία από Amazon αλλά έχω κ από google books, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως θα τα μεταφέρω στο kindle, ας μου στείλει pm για να μην γεμίζουμε το topic. Ευχαριστώ. Δοκίμασα με epubor κ calibre αλλά κάτι δεν έκανα σωστά.. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, group131 είπε

Το μόνο μείον είναι ότι νομίζω ότι η μπαταρία κρατάει λιγότερο (συνήθως διαβάζω 300-400 σελίδες σε 1-2 βδομάδες πριν χρειαστεί να φορτίσω).

Λοιπόν, άσχετο με τον συγκεκριμένο reader αλλά διάβασα ένα ωραίο άρθρο για την διάρκεια των μπαταριών:

http://blog.the-ebook-reader.com/2018/03/07/unrealistic-battery-life-claims-for-ereaders/

Το οποίο περιληπτικά λέει ότι είναι γελοίο που διαφημίζουν διάρκεια εβδομάδων ή ακόμα και των χιλιάδων σελίδων που λέει. Και συμφωνώ, μπορεί να μην χρειάζεται να τα φορτίζουμε συχνά αλλά κανένας που το χρησιμοποιεί δεν νομίζω να το φορτίζει μια φορά τον μήνα.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην καταναλώνει ιδιαίτερη μπαταρία αλλά όλοι λίγο πολλοί χρησιμοποιούμε τον φωτισμό που μειώνει πολύ την διάρκεια, θα έπρεπε πιστεύω να υπάρξει ένα πρότυπο μέτρησης του στυλ: 20% με καθόλου φωτισμό, 50% με μέτριο φωτισμό, 30% με υψηλό φωτισμό, 1 αλλαγή ανά λεπτό διάρκεια αντέχει τόσες αλλαγές σελίδες. (στην τύχη τα νούμερα προφανώς).

Δημοσ.
Στις 13/3/2018 στις 6:51 ΜΜ, barman_ είπε

Παίδες ερώτηση 

Αν αγοράσουμε βιβλία από Amazon παίζουν σε άλλα e-readers?

Ευχαριστω 

Εάν τα άλλα e-readers είναι συμβατά με ezw-mobi τότε ναι.

Ειδάλλως θα πρέπει να τα μετατρέψεις σε e-pub, το οποίο είναι εξαιρετικά εύκολο με το calibre.

Δημοσ.

Υπέροχα ευχαριστώ. Επίσης υπάρχει καμία αξιόλογη πρόταση μέχρι 80 ευρώ είτε από Ελλάδα είτε από εξωτερικό? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα λίγο το pocketbook inkpad 3 ( PocketBook 740 ) στο youtube φαίνεται καλό, γενικά σαν software τι λέει; Δεν έχω πολλές απαιτήσεις, να σηκώνει άνετα pdf χωρίς κολλήματα και να έχω πρόσβαση σε dropbox, υπάρχει Ελληνικό λεξικό;

Μαζί με το  Boyue T80s /rebrand Illumina XL HD 7.8" έχουν τα καλύτερα χαρακτηρτικά, δεν ξέρω τι λέει από άποψη software/υποστήριξης.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Havik είπε

Είδα λίγο το pocketbook inkpad 3 ( PocketBook 740 ) στο youtube φαίνεται καλό, γενικά σαν software τι λέει; Δεν έχω πολλές απαιτήσεις, να σηκώνει άνετα pdf χωρίς κολλήματα και να έχω πρόσβαση σε dropbox, υπάρχει Ελληνικό λεξικό;

Μαζί με το  Boyue T80s /rebrand Illumina XL HD 7.8" έχουν τα καλύτερα χαρακτηρτικά, δεν ξέρω τι λέει από άποψη software/υποστήριξης.

Έχω το inkpad 2 & touch HD 2. Αμφότερα είναι εξαιρετικά στα pdf, βέβαια δεν είναι τάμπλετ. Πάντως άνετα διαβάζεις στις 8" PDF, τουλάχιστον τα περισσότερα που έχω δοκιμάσει. Οι εικόνες δεν είναι τόσο καθαρές μερικές φορές, αλλά αυτό είναι θέμα e-ink τεχνολογίας, όχι συγκεκριμένης συσκευής. 

Επίσης έχουν καλό reflow και επιλογές μορφοποίησης των PDF. 

Μέχρι τώρα είχα μηδενικά προβλήματα firmware. Κανένα κουλό μικρο-κόλλημα εδώ και εκεί εάν βιαζόμουν και πατούσα πολλές επιλογές μαζί, αλλά πέραν τούτου είναι βράχος. 

Δεν ξέρω για Ελληνικό λεξικό, αλλά έχει αρκετά μέσα. Πιθανών να μπορείς να βάλεις δικό σου. Πρέπει να το ψάξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα το Kobo Aura γι’αυτό ρωτάω, δεν την πάλευε καθόλου με PDF, πέρα από το ότι 6” ήταν μικρό, είχε άθλιο ζοομ, αργό και όταν άλλαζες σελίδα δεν κράταγε το σημείο που είχες κεντράρει, δεν μπορούσες να κάνεις “crop”, γενικά χάλια εμπειρία με PDF, είχα τότε ένα custom λεξικό ελληνικό για epub που ήταν οκ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Havik είπε

Είχα το Kobo Aura γι’αυτό ρωτάω, δεν την πάλευε καθόλου με PDF, πέρα από το ότι 6” ήταν μικρό, είχε άθλιο ζοομ, αργό και όταν άλλαζες σελίδα δεν κράταγε το σημείο που είχες κεντράρει, δεν μπορούσες να κάνεις “crop”, γενικά χάλια εμπειρία με PDF, είχα τότε ένα custom λεξικό ελληνικό για epub που ήταν οκ.

Επειδή εγώ πήρα το Kobo έχω να σου πω πως μετά που έβαλα το koreader το μηχάνημα πετάει!
Όποτε πρώτα δες αν αυτό μου θέλεις να πάρεις μπορεί να φορέσει koreader και μετά προχώρα άφοβα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, bilisios είπε

Επειδή εγώ πήρα το Kobo έχω να σου πω πως μετά που έβαλα το koreader το μηχάνημα πετάει!
Όποτε πρώτα δες αν αυτό μου θέλεις να πάρεις μπορεί να φορέσει koreader και μετά προχώρα άφοβα!

Χαίρομαι που το πόσταρες! είναι ακόμα σε καλή κατάσταση; στο μεταξύ υποτίθεται ότι θα είχα αγοράσει νέο από τότε που στο πούλησα,  αλλά μια περίμενα να βγει κάνα νέο μοντέλο, μετά κάτι άλλα έξοδα ακόμα να πάρω… το koreader το έχω υπόψη αλλά μια που θα τα σκάσω δεν θέλω να μπω στην διαδικασία αυτή, θέλω να δουλεύει «out of the box» που λένε στο χωρίο μου, πάντως το Aura θα το αδικούσα αν έλεγα ότι δεν το είχα ευχαριστηθεί, είχα περάσει άπειρες ώρες μαζί του με epub και γενικά δεν είχα κανένα πρόβλημα από κολλήματα ή κάτι άλλο, το μόνο που την έσπαγε ήταν τα pdf.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Havik είπε

Χαίρομαι που το πόσταρες! είναι ακόμα σε καλή κατάσταση; στο μεταξύ υποτίθεται ότι θα είχα αγοράσει νέο από τότε που στο πούλησα,  αλλά μια περίμενα να βγει κάνα νέο μοντέλο, μετά κάτι άλλα έξοδα ακόμα να πάρω… το koreader το έχω υπόψη αλλά μια που θα τα σκάσω δεν θέλω να μπω στην διαδικασία αυτή, θέλω να δουλεύει «out of the box» που λένε στο χωρίο μου, πάντως το Aura θα το αδικούσα αν έλεγα ότι δεν το είχα ευχαριστηθεί, είχα περάσει άπυρες ώρες μαζί του με epub και γενικά δεν είχα κανένα πρόβλημα από κολλήματα ή κάτι άλλο, το μόνο που την έσπαγε ήταν τα pdf.

Είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση. Όταν το αγόρασα από σένα ήξερα το πρόβλημα του με τα pdf γιαυτό έβαλα κατευθείαν koreader. Το καλό είναι ότι η διαδικασία είναι πανεύκολη (καμία σχέση με root), μπορείς να το σβήσεις όποτε θέλεις εξίσου πανεύκολα και μπορείς ανά πάσα στιγμή να ανοίξεις είτε το koreader είτε το μαμά software!

Πάντως όσα pocketbook έχω πιάσει στα χέρια μου ήταν μια χαρά βολικά με τα pdf (άσε που παίρνουν και koreader ;)), εγώ θα προχωρούσα!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...