LongTom Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, sgiak είπε Για Ελλάδα, εδώ μια λίστα με τους περισσότερους ρίντερς που κυκλοφορούν Εδώ μόνο οι Pocketbook Κι εδώ ο Pocketbook Touch HD (Βέβαια, αν προσέξεις στην Ελλάδα πουλάνε μόνο το Pocketbook Touch HD ruby red, το οποίο έχει μοβ χρώμα και δεν ξέρω αν σε πειράζει κάτι τέτοιο). Όπως έγραψα νωρίτερα το μόνο παραπάνω που έχει ο Touch HD 2 είναι η επιλογή να μετατρέπει το άσπρο «ψυχρό» φως σε κίτρινο «ζεστό» το οποίο υποτίθεται βοηθάει όταν διαβάζεις στο σκοτάδι.Δες το σχετικό βίντεο εδώ. Η δυνατότητα αυτή μου φαίνεται τελείως περιττή. Έτσι κι αλλιώς το φως το θες για το σκοτάδι. Αν ήταν καλύτερο το κίτρινο θα έβαζαν μόνο κίτρινο. Επιπλέον, βγαίνει λίγο φθηνότερο το 1 και καλύτερα να πάρεις από ελληνικό κατάστημα, ώστε αν κάτι πάει στραβά να μπορείς να εξυπηρετηθείς άμεσα. Τώρα αν επιμένεις να αγοράσεις Touch HD 2, δες στο ebay εδώ Διαφωνώ κάθετα σε αυτό. Η διαφορά αυτή είναι πολύ αισθητή σε σχέση με απλό φως. Στο διάβασμα στο σκοτάδι είναι πολύ πιο ξεκούραστο και το καταλαβαίνεις μετά από λίγο. Φυσικά τόσα χρόνια που είχαμε μπλέ-"έντονο" φως πάλι κάναμε την δουλειά μας, αλλά προσωπικά δεν θέλω να γυρίσω σε αυτό και όταν διαβάζω στο inkpad 2 την νύχτα με κακοφαίνεται... Τώρα για την συγκεκριμένη περίπτωση, ο καθένας επιλέγει ότι τον βολεύει.
sgiak Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μακάρι να είναι τόσο καλό όσο λες το κίτρινο φως. Κι εγώ το Touch HD 2 περιμένω. Απλά αναρωτιέμαι, αν είναι τόσο καλό, για πιο λόγο να διατηρήσουν και το λευκό. Θα μπορούσαν να έχουν μόνο το κίτρινο για το σκοτάδι. Έτσι κι αλλιώς στο φως της μέρας δεν χρειάζεται φωτισμός Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από sgiak
oykas2001 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, sgiak είπε Για Ελλάδα, εδώ μια λίστα με τους περισσότερους ρίντερς που κυκλοφορούν Εδώ μόνο οι Pocketbook Κι εδώ ο Pocketbook Touch HD (Βέβαια, αν προσέξεις στην Ελλάδα πουλάνε μόνο το Pocketbook Touch HD ruby red, το οποίο έχει μοβ χρώμα και δεν ξέρω αν σε πειράζει κάτι τέτοιο). Όπως έγραψα νωρίτερα το μόνο παραπάνω που έχει ο Touch HD 2 είναι η επιλογή να μετατρέπει το άσπρο «ψυχρό» φως σε κίτρινο «ζεστό» το οποίο υποτίθεται βοηθάει όταν διαβάζεις στο σκοτάδι.Δες το σχετικό βίντεο εδώ. Η δυνατότητα αυτή μου φαίνεται τελείως περιττή. Έτσι κι αλλιώς το φως το θες για το σκοτάδι. Αν ήταν καλύτερο το κίτρινο θα έβαζαν μόνο κίτρινο. Επιπλέον, βγαίνει λίγο φθηνότερο το 1 και καλύτερα να πάρεις από ελληνικό κατάστημα, ώστε αν κάτι πάει στραβά να μπορείς να εξυπηρετηθείς άμεσα. Τώρα αν επιμένεις να αγοράσεις Touch HD 2, δες στο ebay εδώ Κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ πολύ. Έγραψες ακριβώς αυτά που μελετάω όλο το σαβκο. Τώρα βλέπω πιο πολύ το tolino vision hd 3 και 4, διότι δεν με ενθουσιάζει το χρώμα στο pocketbook. Η μόνη διαφορά τους είναι η μνήμη; Γιατί κάτι άλλο δεν βλέπω. Άποψη γι'αυτό; Θα είναι εύκολο να περνάω τα βιβλία που έχω;
Giorgos241 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/6/2018 στις 9:13 ΠΜ, LongTom είπε Σε αυτά τα λεφτά δες είτε το tolino page, είτε κανένα kindle(απλό). Κάτω από 50 ευρώ δεν θα βρεις τίποτα να αξίζει, ακόμη και αυτά τα λεφτά, σε καινούργιο και οι μεταχειρισμένες συσκευές είναι ρίσκο. Επίσης οι συσκευές προ του 2016 σίγουρα θα έχουν χειρότερη μπαταρία. Από την άλλη, εάν αποφασίσεις να πας σε μεταχειρισμένο είναι καλό να δεις, εάν γίνεται, refurbished συσκευές από επίσημους κατασκευαστές. Τέλος το txtr beagle και να το βρεις, που είναι σχεδόν αδύνατο, δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις τίποτα με αυτό, καλύτερα να τα πιεις τα 15 ντάλαρς σε μπύρες που λέει ο λόγος.... Οταν λες χειροτερη μπαταρια? Δεν ειναι ατομο που παει συνεχως ταξιδια κλπ οποτε η μπαταρια και 1 βδομαδα να κραταει αντι για 1 μηνα, με καλυπτει. Το θεμα μου με το tolino ειναι οτι δεν μου αρεσει τοσο αισθητικα σε σχεση με το kobo. Τοσο ασχημα το txtr? Περιμενα οτι για δευτερη συσκευη μεσα στο σπιτι θα εκανε δουλεια. Ειχα δει ενα αναλογο (μικρο) στο amazon.
LongTom Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 11 ώρες πριν, Giorgos241 είπε Οταν λες χειροτερη μπαταρια? Δεν ειναι ατομο που παει συνεχως ταξιδια κλπ οποτε η μπαταρια και 1 βδομαδα να κραταει αντι για 1 μηνα, με καλυπτει. Το θεμα μου με το tolino ειναι οτι δεν μου αρεσει τοσο αισθητικα σε σχεση με το kobo. Τοσο ασχημα το txtr? Περιμενα οτι για δευτερη συσκευη μεσα στο σπιτι θα εκανε δουλεια. Ειχα δει ενα αναλογο (μικρο) στο amazon. Οι μπαταρίες με τον καιρό χάνουν το πόσο φορτιό "κρατάνε". Ακόμη και σε μη χρήση. Γενικά οι παλαιότερες συσκευές θα έχουν μικρότερη διάρκεια μπαταρίας, ακόμη και εάν ήταν στο ράφι στο κουτί τους σε σχέση με μια παραγωγής 2017. Αυτό για όλες τις συσκευές που έχουν μπαταρίες λιθίου και για να ξέρεις τι θα παραλάβεις και τι θα περιμένεις. Γενικά να ξέρεις ότι σε τέτοιες συσκευές ο πρώτος και κύριος λόγος bricking είναι η μπαταρία που κάμει κασκαρίκες με το λογισμικό. Δεν είναι διόλου σίγουρο ότι θα συμβεί, αλλά όσο περνάει ο καιρός οι πιθανότητες αυξάνονται πολύ. Το Txtr δεν μπήκε ποτέ σε πλήρη παραγωγή(μετά βιας λίγες εκατοντάδες κομμάτια το 2013) και είχε πολλαπλά προβλήματα σχεδιασμού, firmware και υλοποίησης. Σε αυτά βάλε και ότι τελικά δεν το έδιναν για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά για 30-40 φεύγα ευρώ. Αποσύρθηκε πολύ γρήγορα εφόσον αποδείχτηκε βαλούτα όλκης. Δια αυτό ακόμη και εάν το βρεις κάπου, απόφυγε το με κάθε τρόπο. Το "μικρό" που παραθέτεις δεν είναι ebook reader που αναφερόμαστε εδώ στο νήμα, είναι απλά μικρό(και μάλλον σάπιο) tablet που οι κινέζοι το σζμπρώχνουν ως reader διότι.... μπορείς να βάλεις εφαρμογή για να διαβάσεις βιβλία. Δυστυχώς, όπως έγραψα, σε αυτά τα λεφτά που θέλεις δεν έχεις πολλές επιλογές για καινούργια συσκευή. Μια με δύο είναι οι αξιόπιστες επιλογές σου και από εκεί και πέρα, είτε αγοράζεις κάποιο σάπιο tablet, είτε μεταχειρισμένο e book reader. Στα παραπάνω βάλε και κανένα παλιό(πριν το 2016) ebook reader που ίσως έχει ξεχαστεί σε κανένα ράφι, αλλά ξέροντας τις πρακτικές πολλών καταστημάτων πάλι θα σε το πουλήσουν για πλήρη τιμή.
dimos15 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/4/2018 στις 8:10 ΜΜ, roxthos είπε Καλησπέρα, Βλέπω ότι είναι διαθέσιμο το Icarus illumina xl hd. Το έχει κανείς ή μήπως γνωρίζει αν αξίζει σε σχέση με το Kobo aura one? περιμενω να μου ερθει απο κινα.
sgiak Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Στις 7/1/2018 στις 9:11 ΜΜ, oykas2001 είπε Κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ πολύ. Έγραψες ακριβώς αυτά που μελετάω όλο το σαβκο. Τώρα βλέπω πιο πολύ το tolino vision hd 3 και 4, διότι δεν με ενθουσιάζει το χρώμα στο pocketbook. Η μόνη διαφορά τους είναι η μνήμη; Γιατί κάτι άλλο δεν βλέπω. Άποψη γι'αυτό; Θα είναι εύκολο να περνάω τα βιβλία που έχω; Δεν έχω ιδέα για το tolino
sgiak Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Πολύ καλές οι πρώτες εντυπώσεις από το Pocketbook Touch HD 2. Όπως τα λέει ο LongTom. Βέβαια δεν δοκίμασα ακόμη pdf (που έχω πάρα πολλά) ούτε όλες τις λειτουργίες (cloud κλπ), που δεν με ενδιαφέρουν οι περισσότερες. Ακόμη και τον φωτισμό στο αυτόματο που το άφησα, μια χαρά είναι. Έφτιαξα μόνο ένα λογαριασμό email της μορφής [email protected] για να στείλω μερικά βιβλιαράκια που ήθελα και δουλεύει άψογα. Μάλιστα μετά από ένα ατύχημα που είχα και έχασα πολλά από τα βιβλία μου, σκέφτομαι ότι ούτε κάρτα δεν θα του βάλω. Στο εξής θα κρατώ το αρχείο μου στο PC και θα στέλνω στο Pocketbook ότι θέλω να διαβάσω με mail. Όταν γεμίσει απλά θα σβήνω. Το μόνο λάθος που έκανα, ενώ περίμενα τόσες μέρες να έρθει από Γερμανία, είναι ότι δεν πήρα στο μεταξύ μια θήκη, την οποία θεωρώ απαραίτητη. Αυτά για το Pocketbook Touch HD 2. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Αν διαπιστώσω κάποιο πρόβλημα θα ενημερώσω. Άσχετο: Αυτό που σκεφτόμουν ότι θα ήταν χρήσιμο (και μετά το δικό μου ατύχημα) είναι η δυνατότητα σύνδεση του ρίντερ με ένα προσωπικό κλάουντ, στο pc μου (δεν εμπιστεύομαι καμία εταιρία). Δυστυχώς δεν ξέρω κάποια συσκευή που να δίνει αυτόματα τέτοια δυνατότητα. Διάβασα όμως ότι δεν είναι δύσκολο να τροποποιήσει κανείς το λογισμικό του Pocketbook. Ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή.
ababapanos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα για να μην τα πολυλογώ και σας κουραζω , ψαχνω ενα καλο ebook reader 7-8 ιντσων. Επειδη τα περισσοτερα ebook που εχω ειναι pdf , μαλλον πρεπει να κοιταω σε android σωστα? ποιο ειναι το καλύτερο που μπορω να παρω με 200 ευρω? Ελλαδα δεν βλεπω να εχει επιλογες ... Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2018 από ababapanos
dimos15 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) καλησπερα, Αν θες να διαβαζεις μονο pdf καλο ειναι να παρεις καποιο με οθονη 10"+ εγω εχω αυτο https://www.banggood.com/Boyue-T80s-1G16G-Likebook-Plus-eBook-Reader-7_8-Inch-Touch-Screen-300PPI-p-1231794.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN εχει οθονη 7.8", android 4.2.2, 1gb ram, τετραπυρηνο επεξεργαστη και ειναι πολυ καλο αλλα στα pdf πρεπει να κανεις zoom γιατι τα γραμματα ειναι λιγο μικρα Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από dimos15
ababapanos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Ευχαριστώ για την απάντηση . Υπάρχουν άλλες επιλογές για στις 8 ίντσες κοντά στα 200 ευρώ? Το boyue σε σχέση με τα kindle , pocketbook κλπ στο θέμα οθόνης ομοιομορφίας φωτισμού κλπ πως τα πάει?
dimos15 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπαρχουν τα kobo aura one, boyue t80s(icarus illumina hd), pocketbook inkpad 2 Το kobo και το boyue εχουν λιγο καλυτερη οθονη απο το pocketbook, τον καλυτερο φωτισμο τον εχει το kobo, android εχει μονο το boyue. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από dimos15
ababapanos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Όποτε ανάμεσα στα παραπάνω η πιο σοφή επιλογή είναι το Boyue που έχει και android? Καμία γνώμη?
oykas2001 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά, βρήκα ένα tolino vision hd 4 και όταν το συνδέω στο MacBook pro mid 2012 δεν μου εμφανίζει κάτι ότι συνδέθηκε. Δείχνει ότι φορτίζει. Πως μπορώ να μεταφέρω βιβλία; Επίσης στο calibre δεν φαίνεται κάτι... Edit: το συνέδεσα με το δικό του καλώδιο και το βρήκε. Το πρόβλημα είναι το εξής: τα βιβλία που έχω, τα πετάω στο calibre για να τα μετατρέψω σε epub κι από κει να τα μεταφέρω στο tolino. Όμως τα ανοίγω μετά από κει και δεν τα δείχνει σωστά. Άλλα τα δείχνει με κενά μεταξύ λέξεων και σειρών, άλλα τα δείχνει μόνο 7 σελίδες... (Συγχωρέστε με για το επίπεδο newbie, αλλά πρώτη φορά ασχολούμαι) Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από oykas2001
saul32 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 καλησπερα παιδια , σκεφτομαι να αγορασω το δευτερο reader μετα απο αυτο το kobo touch ,αυτη την φορα σκεφτομαι να κανω στροφη στο Kindle Paperwhite . αν το αγορασψ απο το αγγλικο η γερμανικο amazon υπαρχει περιπτωση για τελωνεια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα