Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχεις την δυνατότητα τώρα (που για να ρωτάς μάλλον θα την έχεις) τότε ναι, σίγουρα να πάρεις. Αξίζει να πάρεις ακόμα κι αν διαβάζεις 2-3 τον μήνα όχι 6-8 που λες εσύ.  :P

Για το μέγεθος της οθόνης χρειάζεται να ανησυχείς μόνο αν η πλειοψηφία των βιβλίων που διαβάζεις έχουν εικόνες ( comics, ιστορικά) ή είναι βιβλία θετικών επιστήμων που περιέχουν σύμβολα παραστάσεις κ.α. Με λίγα λόγια αν διαβάζεις βιβλία που έχουν αποκλειστικά κείμενο (λογοτεχνικά, ποίηση) τότε δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και 4άρα να είναι η οθόνη!

Τα λεφτά δεν είναι ζήτημα. Να με ικανοποιεί είναι το θέμα.

Πλέον κατά κύριο λόγο διαβάζω του ευρύτερου χώρου της λογοτεχνίας, άντε και λίγα κοινωνικοπολιτικά και τα σχετικά.

Επιστημονικά βιβλία έχει τύχη να ξεφυλλίσω αλλά κυρίως για να δω κάτι της τελευταίας στιγμής. Όχι για να διαβάσω από την σελίδα 1 μέχρι 800.

Οι ink οθόνες τα έγχρωμα τα δείχνουν ασπρόμαυρα σωστά; Εννοώ π.χ ένα εξώφυλλο που είναι έγχρωμο, μπορεί να το διαβάσει και το δείχνει ασπρόμαυρο. Να ξέρουμε και τι παίρνουμε δηλαδή. :P

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα λεφτά δεν είναι ζήτημα. Να με ικανοποιεί είναι το θέμα.

Πλέον κατά κύριο λόγο διαβάζω του ευρύτερου χώρου της λογοτεχνίας, άντε και λίγα κοινωνικοπολιτικά και τα σχετικά.

Επιστημονικά βιβλία έχει τύχη να ξεφυλλίσω αλλά κυρίως για να δω κάτι της τελευταίας στιγμής. Όχι για να διαβάσω από την σελίδα 1 μέχρι 800.

Αφου λοιπόν διαβάζεις τέτοιου είδους βιβλία τότε το μέγεθος της οθόνης δεν χρειάζετε να σε απασχολεί καθόλου.

Οι ink οθόνες τα έγχρωμα τα δείχνουν ασπρόμαυρα σωστά; Εννοώ π.χ ένα εξώφυλλο που είναι έγχρωμο, μπορεί να το διαβάσει και το δείχνει ασπρόμαυρο. Να ξέρουμε και τι παίρνουμε δηλαδή. :P

Ναι, σωστά!

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας, αγόρασα ένα βιβλίο σε epub για το kobo μου από Ελληνικό site και μου έδωσαν μετά την αγορά ένα αρχείο .acsm το οποίο προφανώς συνεργάζεται με το Adobe Digital Editions για να κατεβάσω το βιβλίο μου και όταν το ανοίγω μου γράφει:

Unable To Download
error getting license license server communication problem e_adept_no_token

Καμιά ιδέα;Έχω μόνο 3 ευκαιρίες να κατεβάσω το βιβλίο από την σελίδα και ήδη έχω σπαταλήσει τις 2.

Έχω κάνει authorize και deauthorize την συσκευή πολλές φόρες, εγκατάσταση και απεγκατάσταση το πρόγραμμα άλλες τόσες.

Δημοσ.

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω αλλά μήπως πρέπει να επικοινωνήσεις με το βιβλιοπωλείο; Ίσως να είναι προβληματικό και το αρχείο που κατεβαίνει.

Δημοσ.

Αφού είδα ότι δεν μπορώ να κάνω τπτ ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα. Απλά ποσταρα κι εδώ μήπως είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, αγόρασα ένα βιβλίο σε epub για το kobo μου από Ελληνικό site και μου έδωσαν μετά την αγορά ένα αρχείο .acsm το οποίο προφανώς συνεργάζεται με το Adobe Digital Editions για να κατεβάσω το βιβλίο μου και όταν το ανοίγω μου γράφει:

Unable To Download

error getting license license server communication problem e_adept_no_token

Καμιά ιδέα;Έχω μόνο 3 ευκαιρίες να κατεβάσω το βιβλίο από την σελίδα και ήδη έχω σπαταλήσει τις 2.

Έχω κάνει authorize και deauthorize την συσκευή πολλές φόρες, εγκατάσταση και απεγκατάσταση το πρόγραμμα άλλες τόσες.

Θα ψάξω το λάθος να δω μήπως είναι παρόμοιο με αντίστοιχο πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει κάποτε. Εν ολίγοις ενώ αγόρασα το ebook από ελληνικό μαγαζί, δεν μπορούσα να το κατεβάσω με τίποτα. Μετά από καμια δεκαριά email μπρος-πίσω και αφού μου είχαν προτείνει ό,τι πιο άκυρα workarounds μπορεί να κατεβάσει ο νους, κατάφερα να τους πείσω ότι το πρόβλημα δεν ήταν στη δική μου μεριά, αλλά πολύ απλά το αρχείο acsm δεν μπορούσε να κατεβάσει το βιβλίο από το σχετικό repository.

Η τελική απάντηση ήταν ότι το... ebook είχε τελειώσει! Έζησα για να το ακούσω κι αυτό. Εννοείται έγινε refund, αλλά μέχρι να το καταφέρω μου έβαλαν το λάδι. Ήταν και η τελευταία φορά που προσπάθησα να αγοράσω από ελληνικό ebook store.

edit: έψαξα τα email μου και όντως είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα ("Unable to download. Error getting license. License Server Communication Problem. E_ADEPT_NO_TOKEN")

Αν κοιτάξεις μέσα στο αρχείο acsm λογικά θα δεις ένα λάθος σαν το:

"<error xmlns="http://ns.adobe.com/adept" data="E_ADEPT_RESOURCE_DOES_NOT_EXIST http://drm.myebooks.gr:8080/fulfillment/URLLink.acsm ..."/>"

Όπου "drm.myebooks.gr" το repository από όπου το μαγαζί προσπαθεί να κατεβάσει το βιβλίο, πιθανώς στην περίπτωσή σου να είναι διαφορετικό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εξήγησέ τους το πρόβλημα και ζήτα refund αν δεν μπορούν να στο λύσουν.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ύστερα από 8+ χρόνια με το ebook Sony prs-600 και καθώς παρέδωσε το πνεύμα του είπα να αγοράσω ένα νέο Ebook.

Μιας και διαβάζω αποκλειστικά λογοτεχνικά βιβλία και τίποτα άλλο στο ebook και καθώς έχω με τους γνωστούς τρόπους πάρα πολλά Ελληνικά pdf βιβλία αναζητούσα κάτι που να μπορεί να διαχειρίζεται με σχετική ευκολία pdf files.

Υστερα από μια εκτενή έρευνα κατέληξα στο  Pocketbook Touch HD που το αγόρασα από Ελληνικό κατάστημα στα 150 ευρώ.

Το κουτί του είναι απλό και λιτό με μόνο το ebook έναν φορτιστή και τα απαραίτητα έγγραφα. Η πρώτη εντύπωση που μου έκανε η συσκευή μόλις την έβγαλα από το κουτί είναι πόσο ελαφριά είναι σε σχέση με το παλιό μου sony Και πόσο πλαστικούρα φαίνεται σε σχέση πάλι με το πλήρως μεταλλικό Sony.
Δυστυχώς ναι μεν γλιτώνεις αρκετά σε βάρος άλλα η ποιότητα κατασκευής δεν έχει καμία σχέση με το sony prs-600. Ακόμα και τα κουμπιά φαίνονται μέτρια και δεν έχουν ωραία αίσθηση στο πάτημα. Παρόλαυτά το χαμηλό βάρος και το πίσω αντιολισθητικό πλαστικό της συσκευής βοηθάνε για πολύωρο κράτημα στο χέρι. Πάντως αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτή η συσκευή θα αντέξει κακουχίες και χρήση 8 ετών όπως το Sony. Η πρώτη απογοήτευση είχε μόλις ήρθε και είπα οκ ας ενεργοποιήσουμε την συσκευή. Αμέσως έγινε το ΜΠΑΜ!!! Τι φοβερή οθονάρα, εξαιρετική απεικόνιση του μαύρου, φοβερή ανάλυση και γενικότερα ένας νέος εντελώς κόσμος!! Αμέσως ξέχασα την ποιότητα κατασκευής και έτρεξα να βάλω μέσα κανένα βιβλίο να ξεκινήσω το διάβασμα!!

Εκανα και τα απαραίτητα updates στο λειτουργικό και το ebook ήταν έτοιμο για χρήση!

Το μενού εξαιρετικό, όλα είναι εκει που πρέπει. Ο χειρισμός πανεύκολος. Ο φωτισμός τεράστιο συν και πολύ βολικός στο διάβασμα ακόμα και στα μαύρα σκοτάδια. Η μπαταρία εξαιρετική, είμαι ήδη στο δεύτερο βιβλίο που διαβάζω με αρκετή χρήση και του ενσωματωμένου φωτισμού και ακόμα έχει μπόλικη μπαταρία η συσκευή από την πρώτη φόρτιση.

Η χρήση pdf αρχείων ότι περίμενα, απλά εξαιρετική, αλλάζει σελίδα σε pdf ακαριαία. Με το γνωστό k2pdfopt προσαρμόζω το pdf στα μέτρα της συσκευής και η ανάγνωση μετά είναι παιχνίδι!! Εχω φορτώσει pdf 250mb και 1.500 σελίδων, το ανοίγει μέσα σε 5-6 δευτερόλεπτα και απο εκεί και πέρα αλλάζεις σελίδα ακαριαία!!! Τρομερή δουλειά!!

Καλά τα epub τα ανοίγει και τα διαχειρίζεται όπως είναι λογικό τρομερά!!

Εχει και ενσωματωμένο crop μηχανισμό για να κόβει το λευκό περιθώριο γύρω από το κείμενο σε Pdf και διάφορες άλλες ευκολίες όπως Dropbox, η εφαρμογή sketch και παιχνίδια (σκάκι, πασιέντζες, sudoku κλπ.).
Θετική εντύπωση μου έκανε και το ενσωματωμένο mp3 καθώς και η εξωτερική κάρτα micro sd.

Βέβαια όλα τα λεφτά όπως είπα είναι η οθόνη, 300dpi, κυριολεκτικά εξαφανίζει τις τελίτσες και όλα φαίνονται πεντακάθαρα και κρύσταλλο!! 

Συνολικά με μόνη παραφωνία την μέτρια κατασκευή (βοηθάει όμως η πλαστική κατασκευή να κρατηθεί χαμηλά το βάρος) θεωρώ ότι η συσκευή είναι εξαιρετική για αυτά που προσφέρει, αν διαβάζεται έστω και 1 βιβλίο το μήνα αξίζει η αγορά της και σύντομα θα έχετε αποσβέσει το κόστος αγοράς της. Αν μάλιστα διαβάζεται παραπάνω από 1-2 βιβλία τον μήνα και χρησιμοποιείται και τους γνωστούς τρόπους για εύρεση ''δωρεάν'' βιβλίων τότε εκει δεν το συζητάμε, μέσα σε 2-3 μήνες μπορείς να έχεις καλύψει το κόστος της συσκευής!!

Υ.Γ. Γενικότερα πάντως μια συσκευή ereader σε κάνει να διαβάζεις παραπάνω, την έχεις πάντα μαζί σου πάνω σου και αν βρεις χρόνο οπουδήποτε διαβάζεις μερικές σελίδες, μεγάλη ευκολία και ίσως η καλύτερη ''ηλεκτρονική'' συσκευή που έχω αγοράσει τα τελευταία χρόνια!! Δύσκολα μετά την χρήση ενός ποιοτικού ereader γυρίζεις πίσω σε βιβλία....

Επεξ/σία από karamela693
  • Like 6
Δημοσ.

Θα ψάξω το λάθος να δω μήπως είναι παρόμοιο με αντίστοιχο πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει κάποτε. Εν ολίγοις ενώ αγόρασα το ebook από ελληνικό μαγαζί, δεν μπορούσα να το κατεβάσω με τίποτα. Μετά από καμια δεκαριά email μπρος-πίσω και αφού μου είχαν προτείνει ό,τι πιο άκυρα workarounds μπορεί να κατεβάσει ο νους, κατάφερα να τους πείσω ότι το πρόβλημα δεν ήταν στη δική μου μεριά, αλλά πολύ απλά το αρχείο acsm δεν μπορούσε να κατεβάσει το βιβλίο από το σχετικό repository.

Η τελική απάντηση ήταν ότι το... ebook είχε τελειώσει! Έζησα για να το ακούσω κι αυτό. Εννοείται έγινε refund, αλλά μέχρι να το καταφέρω μου έβαλαν το λάδι. Ήταν και η τελευταία φορά που προσπάθησα να αγοράσω από ελληνικό ebook store.

edit: έψαξα τα email μου και όντως είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα ("Unable to download. Error getting license. License Server Communication Problem. E_ADEPT_NO_TOKEN")

Αν κοιτάξεις μέσα στο αρχείο acsm λογικά θα δεις ένα λάθος σαν το:

"<error xmlns="http://ns.adobe.com/adept" data="E_ADEPT_RESOURCE_DOES_NOT_EXIST http://drm.myebooks.gr:8080/fulfillment/URLLink.acsm ..."/>"

Όπου "drm.myebooks.gr" το repository από όπου το μαγαζί προσπαθεί να κατεβάσει το βιβλίο, πιθανώς στην περίπτωσή σου να είναι διαφορετικό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εξήγησέ τους το πρόβλημα και ζήτα refund αν δεν μπορούν να στο λύσουν.

Όντως έχω δει το αρχείο σε word pad και μου βγάζει πάνω κάτω τα ίδια εκτός από το repo. Τους πήρα τηλ και πλέον μιλάμε με email καθώς θα το προωθήσουν στο «τεχνικό τους τμήμα».

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υ.Γ. Γενικότερα πάντως μια συσκευή ereader σε κάνει να διαβάζεις παραπάνω, την έχεις πάντα μαζί σου πάνω σου και αν βρεις χρόνο οπουδήποτε διαβάζεις μερικές σελίδες, μεγάλη ευκολία και ίσως η καλύτερη ''ηλεκτρονική'' συσκευή που έχω αγοράσει τα τελευταία χρόνια!! Δύσκολα μετά την χρήση ενός ποιοτικού ereader γυρίζεις πίσω σε βιβλία....

Αμήν. 

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Υστερα από μια εκτενή έρευνα κατέληξα στο  Pocketbook Touch HD που το αγόρασα από Ελληνικό κατάστημα στα 150 ευρώ.

Σε ποιό κατάστημα το βρήκες?

Έριξα μια ματιά γιατί με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο και δεν το βρήκα ετοιμοπαράδοτο στα 150EUR.

Δημοσ.

Σε ποιό κατάστημα το βρήκες?

Έριξα μια ματιά γιατί με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο και δεν το βρήκα ετοιμοπαράδοτο στα 150EUR.

Το πήρα από το easybuyworld άλλα από ότι βλέπω τώρα δεν το έχουν ετοιμοπαράδοτο. Μάλλον πήρα το τελευταίο!!

Θεωρώ ότι με παραγγελία θα στο έχουν μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες. Το έχουν πλέον ποιο φτηνά από ότι το πήρα εγώ!!

Πάντως σαν συσκευή τα αξίζει τα χρήματα της, έχω διαβάσει ήδη 2 λογοτεχνικά pdf,πολύ ευχάριστη εμπειρία και ακόμα δεν το έχω φορτίσει..!! Ήδη έχει αρχίσει να αποσβένει το κόστος του.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα

Βλέπω ότι το paperwhite είναι σε εκπτωση και βγαίνει περίπου 116 στο amazon.uk η έκδοση χωρίς τις διαφημίσεις.

Ομολογώ ότι το tablet (android +moonreader+) με βολεύει, αλλά κάτι η φόρτιση, το ελαφρύτερο βάρος, κτλ με κάνει να το σκέφτομαι.

Είδα και σε προηγούμενα μηνύματα ότι υπάρχει τρόπος να περάσεις epub και pdf με τις όποιες αδυναμίες. Το pocketbook που πήρε ο φίλος καταλαβαίνω ότι είναι ανώτερο σε αυτόν τον τομέα και ποιο παραμετροποιήσιμο αν και χωρίς να το έχω δει, με ενοχλεί η "βουλιαγμένη" οθόνη. 

Ερωτήσεις :)

1. Μου αρέσει που με το moonreader τις σημειώσεις σου τις εξάγεις πολύ εύκολα και τις κρατάς σε αρχείο ή τις στέλενεις evernote κτλ. Ισχύει και το ίδιο στα e-readers;

2. Αν επέμβεις στο paperwhite για να δεις άλλα αρχεία πλην mobi η εγγύηση είναι σε ισχύ; Αν προσθέσεις υλικό από τον θείο;

3. Είναι υποκειμενικό βέβαια αλλά με χρήση pdf ας πούμε 30% αξίζει τα 20-30€ παραπάνω το pocketbook που κάνει καλύτερη διαχείριση τους;

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...