james-21- Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, καινουργιος και εντελως απειρος στο θεμα ebook reader, εχω διαβασει το μεγαλυτερο ογκο του τοπικ και εχω καταληξει σε καποια κριτηρια αγορας και σε καποια συγκεκριμενα readers. Αρχικα να πω οτι κατα συντριπτικη πλειοφηψιια το θελω για ελληνικα pdf και οτι προσανατολιζομαι για 8 ιντσο, δεν εχω δει ποτε απο κοντα ebook reader για να ξερω αν οι 6 ιντσες αρκουν αλλα μου φαινονται λιγες. (Δεκτες οι αποψεις του εναντιου) Οποτε οι επιλογες μου ειναι περιορισμενες στην κατηγορια των 8" και ειναι το Kobo Aura One ή το Pocketbook Inkpad 2. Το kobo ακουω οτι δεν ειναι και πολυ καλο για pdf και σε ενα βιντεο που ειδα οντως μου φανηκε αργο αλλα ηταν αρκετα καλυτερα τα πραγματα με Koreader, επισης εχει καλυτερη οθονη σε σχεση με το Inkpad. Κακη αυτονομια περι της 10 ωρες λειτουργιας η ενος μεσου βιβλιου. Το περιεργο με το Kobo ειναι οτι δν αναφερεται πουθενα ποση μνημη RAM εχει ουτε η χωριτηκοτητα της μπαταριας του σε mAh (με ενδιαφερει γτ κανω ελευθερο καμπινγκ και το ρευμα δν ειναι ευκολο οποτε χρησιμοποιω power bank, ακομα και οταν μιλησα με εκπροσωπο της εταιρειας που ειπε οτι αυτες οι πληροφοριες δεν ειναι διαθεσιμες, Στο Inkpad τωρα ακουω οτι ειναι καλυτερο για pdf με μετρια οθονη καλυτερη αυτονομια και με καποια ωραια εξτραδακια (Mp3 και Sudoku) Οποτε η ερωτηση μου ειναι απλη, καποιος που τα εχει δουλεψει και τα 2, τι παιρνω? Επισης για εναν νεο στη φαση αρκουν οι 6" ή θα στραβωνομαι να δω τα γραμματα? Ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2017 από james-21-
29gk Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Oι 6 ιντσες δεν επαρκουν για την αναγνωση, τη σωστη αναγνωση ή την καλη αναγνωση σε οτι αφορα τα pdf αρχεια. Αρα θελεις κατι οπωσδηποτε μεγαλυτερο απο 7". Ιδανικα θα ελεγα 9" ή και 10". Επισης, θεωρω πως και οι επιλογες σου θα ειναι περισσοτερες αλλα και καλυτερες αν επιλεξεις ενα tablet εναντι ενος κλασσικου ebook reader.
james-21- Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν το σκεφτομαι καν για ταμπλετ. Δεν θελω να χαλασω τα ματια μου.
29gk Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δυστηχως ομως, η -επαρκης επαναλαμβανω- αναγνωση pdf και δεν αναφερομαι φυσικα σε "απλα" κομικς. σε 6-7" ebbok reader, μπορει να χαλασει και τα ματια αλλα ισως και τα νευρα σου.
james-21- Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Ε γι αυτο εξ αρχης κοιταξα για 8". Δεν θελω να διαβαζω επιστημονικα βιβλια ή κομικς ή γενικα κατι "βαρυ". Κλασικα βιβλια θελω, κειμενο και αντε οτι φωτογραφια περιλαμβανει. Ουτως η αλλως και τα βιβλια δεν ειναι παραπανω απο 8" οποτε δεν βρισκω λογο για μεγαλυτερο.
paparen Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Νομιζω ξεκινας το θεμα απο λαθος αφετηρια. Κατα τη γνωμη μου, το λαθος σου ειναι οτι θελεις να διαβασεις pdf, τα οποια ειναι πολυ κουραστικα. Αν προκειται για περιοδικα, τοτε οντως το pdf ειναι μονοδρομος, για βιβλια ομως υπαρχουν καλυτερα format. Τα ebook readers δεν φτιαχτηκαν για pdf. Αν μπορεσεις να βρεις το υλικο που θελεις σε epub,azw τοτε προχωρα, αν ειναι για pdf μονο, τοτε φοβαμαι οτι θα εκνευριστεις οταν ερθει η ωρα να το χρησιμοποιησεις. Εχω ενα kindle 3, απο το οποιο ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος, ΑΛΛΑ κανεις ενα πραγμα μονο. Διαβαζεις συγκεκριμενα φορματ σε φωτεινο περιβαλλον. Αποψη μου, αν θες "σωνει και καλα" e-reader ψαξε να δεις αν υπαρχει το υλικο σε συμβατα με e-reader format, αλλιως προσανατολισου σε tablet. 2
james-21- Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Προφανως και δεν θελω να διαβασω pdf, αν ηταν στο χερι μου θα επελεγα format συμβατα με ebook reader, αλλα οταν εχεις ηδη μια παρα πολυ μεγαλη βιβλιοθηκη σε pdf αναγκαστικα προσαρμοζεσαι σε αυτο. Το ταμπλετ θα λυσει το προβλημα με τα βαρια αρχεια αλλα θα τσακισει τα ματια μου και ειλικρινα προτιμω να σωσω τα ματια μου. Επισης με ενα 8αρι reader φανταζομαι οτι αποφευγεις τα scroll μεσα στην ιδια σελιδα οποτε δεν φαινεται τοσο το βαρυ αρχειο, τωρα αν κανει και μισο δευτερολεπτο να αλλαξει σελιδα so be it, να διαβασω θελω οχι να ξεφυλλισω.
LongTom Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Προφανως και δεν θελω να διαβασω pdf, αν ηταν στο χερι μου θα επελεγα format συμβατα με ebook reader, αλλα οταν εχεις ηδη μια παρα πολυ μεγαλη βιβλιοθηκη σε pdf αναγκαστικα προσαρμοζεσαι σε αυτο. Το ταμπλετ θα λυσει το προβλημα με τα βαρια αρχεια αλλα θα τσακισει τα ματια μου και ειλικρινα προτιμω να σωσω τα ματια μου. Επισης με ενα 8αρι reader φανταζομαι οτι αποφευγεις τα scroll μεσα στην ιδια σελιδα οποτε δεν φαινεται τοσο το βαρυ αρχειο, τωρα αν κανει και μισο δευτερολεπτο να αλλαξει σελιδα so be it, να διαβασω θελω οχι να ξεφυλλισω. Έτσι πως το βλέπω εγώ,εφόσον δεν θέλεις tablet, είναι θέμα χρημάτων και διάθεσης για αλλαγή φορμάτ των βιβλίων σου. Στο πρώτο θέμα είναι ότι θα πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 180€(με πιο πιθανό το 200αρι+). Αυτό για να μην χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα στην βιβλιοθήκη σου και να αγοράσεις μεγάλη συσκευή με αρκετή RAM. Από εκεί και πέρα, εάν τα βιβλία σου είναι λογοτεχνικά και με λίγες εικόνες θα μπορούσες να γλυτώσεις χρήματα με αλλαγή φορμάτ σε epub και να αγοράσεις μικρότερη συσκευή. Ανάλογα το 8αρι και ανάλογα το αρχείο, όπως καταλαβαίνεις τα true-PDF είναι πολύ καλύτερα στην ανάγνωση από τα σκαναρισμένα που συνήθως δεν δέχονται τίποτα περισσότερο από ζουμ, ξεχνάμε δηλαδή re-flow και τα "εξελιγμένα" τρικ.
james-21- Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Κοιτα το μπατζετ μου ειναι σε αυτα τα νουμερα 200+ αλλα δν με πειραζει κιολας να κανω μετατροπη σε epub αρκει να βγαλω ακρη πως να το κανω σωστα. Ηδη εκανα καποια τεστ με το Calibre απο σκαναρισμενο pdf το κανε μια χαρα, απο true-pdf το μακελεψε. Οποτε για να μην κουραζω και τους υπολοιπους να συνοψισω. Μπατζετ: 200+ Inches: 8" (κατα προτιμηση) Υπαρχουσα βιβλιοθηκη: Λογοτεχνικα Pdf σκαναρισμενα σε πλειοψηφια, αλλα και αρκετα true-pdf, Διαθεση για μετατροπη format αρχειων. Στο ερωτημα οθονη η hardware προτιμω το ανετο διαβασμα/ξεκουραστα ματια παρα γρηγορο scroll/αλλαγες σελιδας κτλ. Με βαση αυτα τα κριτηρια τι να παρω? Kobo Aura One ή Pocketbook Inkpad 2 βεβαια ειμαι ανοιχτος και σε καποια αλλη προταση. Επισης δεν απορριπτω τις 6" αν καποιος με εμπειρια μου πει οτι μπορεις να διαβαζεις ανετα χωρις ζουμ και ιστοριες και στραβωμα ματιων, θα παω σε Kindle να εχω το κεφαλι μου ησυχο, ισως και για το Voyage αν βγαλω ακρη με ενα φιλο απο Αμερικη. Αυτα τα ολιγα!! Ευχαριστω. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2017 από james-21-
LongTom Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Κοιτα το μπατζετ μου ειναι σε αυτα τα νουμερα 200+ αλλα δν με πειραζει κιολας να κανω μετατροπη σε epub αρκει να βγαλω ακρη πως να το κανω σωστα. Ηδη εκανα καποια τεστ με το Calibre απο σκαναρισμενο pdf το κανε μια χαρα, απο true-pdf το μακελεψε. Οποτε για να μην κουραζω και τους υπολοιπους να συνοψισω. Μπατζετ: 200+ Inches: 8" (κατα προτιμηση) Υπαρχουσα βιβλιοθηκη: Λογοτεχνικα Pdf σκαναρισμενα σε πλειοψηφια, αλλα και αρκετα true-pdf, Διαθεση για μετατροπη format αρχειων. Στο ερωτημα οθονη η hardware προτιμω το ανετο διαβασμα/ξεκουραστα ματια παρα γρηγορο scroll/αλλαγες σελιδας κτλ. Με βαση αυτα τα κριτηρια τι να παρω? Kobo Aura One ή Pocketbook Inkpad 2 βεβαια ειμαι ανοιχτος και σε καποια αλλη προταση. Επισης δεν απορριπτω τις 6" αν καποιος με εμπειρια μου πει οτι μπορεις να διαβαζεις ανετα χωρις ζουμ και ιστοριες και στραβωμα ματιων, θα παω σε Kindle να εχω το κεφαλι μου ησυχο, ισως και για το Voyage αν βγαλω ακρη με ενα φιλο απο Αμερικη. Αυτα τα ολιγα!! Ευχαριστω. Μάλιστα. Προσωπικά έχω γράψει πολλά για το Inkpad 2, μπορείς να τα βρεις με λίγο ψάξιμο σε αυτό το νήμα. Θα το πρότεινα, αν και σίγουρα δεν είναι το καλύτερο. Δεν ξέρω για το kobo, δεν το έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου. Ίσως είναι καλό να περιμένεις και review για το Icarus illumina XL, αν και σαν εταιρεία δεν τρελαίνομαι λόγω ποιότητας firmware.
Conan2046 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Στο ερωτημα οθονη η hardware προτιμω το ανετο διαβασμα/ξεκουραστα ματια παρα γρηγορο scroll/αλλαγες σελιδας κτλ. Κι εγώ το Inkpad μόνο έχω δοκιμάσει και όχι το Kobo οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω, απλώς να πω ότι και τα 2 δεν κουράζουν τα μάτια, η ποιότητα οθόνης έχει να κάνει πιο πολύ με πόσο καλή είναι η αντίθεση και πόσο λευκή η οθόνη. Αλλά μια αργή αλλαγή σελίδας ή μια αργή φόρτωση της μπορεί να είναι πολύ εκνευριστική όταν διαβάζεις και ας νομίζεις τώρα το αντίθετο.
LongTom Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Κάτι που ήθελα να προσθέσω και να ξέρουν πιθανοί νέοι αγοραστές και χρήστες android συσκευών. Μετά από ενάμιση έτος χρήσης το energy(i) pro που έχω έχει 10-15% μικρότερη διάρκεια μπαταρίας. Αυτό επειδή έχει κακό optimization στο firmware όσον αφορά τους κύκλους sleep-deactivate και απαιτεί τώρα πια 1-2λεπτά για να κάνει εκκίνηση... Σήμερα το παρατήρησα/πρόσεξα και με έκανε εντύπωση που δεν το είχα δει και καταλάβει νωρίτερα.Φυσικά δεν πρόκειται να ξαναγοράσω από την εταιρεία αυτή(energy systems), μια με το θέμα QC της οθόνης, μια με την αδυναμία/bugs στο λεξικό, βγήκε και αυτό και έτσι θα κάνω νέα αγορά σύντομα από ότι βλέπω. Θα έλεγα πριν αγοράσετε να δείτε αρκετά reviews. Από την άλλη, το pocketbook, που βασίζεται σε linux/unix χειρίζεται πολύ καλύτερα την εκκίνηση-sleep και έπειτα από ένα+ έτος χρήσης δεν έχω τέτοια προβλήματα.
caasi70 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μπατζετ: 200+ Inches: 8" (κατα προτιμηση) Υπαρχουσα βιβλιοθηκη: Λογοτεχνικα Pdf σκαναρισμενα σε πλειοψηφια, αλλα και αρκετα true-pdf, Διαθεση για μετατροπη format αρχειων. Στο ερωτημα οθονη η hardware προτιμω το ανετο διαβασμα/ξεκουραστα ματια παρα γρηγορο scroll/αλλαγες σελιδας κτλ. Έχω το Kobo Aura One από την αρχή της χρονιάς, αν έχεις διάθεση για πείραγμα με το calibre είσαι εντάξει. Τα πιο θετικά είναι η συσκευή ως χειρισμός (πανάλαφρη, ξεκούραστη, καλό grip), η οθόνη, η εμπειρία διαβάσματος (kepub), και οι επιλογές φωτισμού. Η μπαταρία επαρκεί για 2 βδομάδες με 2 ώρες καθημερινού διαβάσματος με κλειστό wifi. Δε θα το συνιστούσα για ανάγνωση pdf, είναι αργό στα σκαναρισμένα, και δεν έχω πειραματιστεί με koreader. Έχω πειράξει το stock firmware για να περάσω ελληνικό πληκτρολόγιο και να μεγιστοποιήσω την κάλυψη της οθόνης, είναι πανεύκολο απλά παρακολουθείς mobileread.com. Προέρχομαι από Kindle DX, το kobo είναι μεγάλη αναβάθμιση.
james-21- Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αρχικα να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας. @LongTom: Φαντάζομαι οτι αναφέρεσαι στο Icarus illumina XL HD το οποιο θα κυκλοφορήσει συντομα (σε φαση προπαραγγελιας ειναι αυτη τη στιγμη που μιλαμε). Τα specs του ειναι πολυ δυνατα και σε οθονη (7.8" E-Ink Carta HD | 1872 x 1404 | 300 PPI) αλλά και σε επεξεργαστη/μνημη (1.8Ghz processor | 1Gb RAM) αλλα σαν android based φανταζομαι αν ισχυει οτι και στα κινητα τα specs δν λενε τπτ αν το firmware ειναι μαπα. Θα περιμενω λοιπον λιγο να δω καποιο review και απο αυτο και μετα θα αποφασισω αναμεσα σε αυτα τα 3. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2017 από james-21-
LongTom Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Αρχικα να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας. @LongTom: Φαντάζομαι οτι αναφέρεσαι στο Icarus illumina XL HD το οποιο θα κυκλοφορήσει συντομα (σε φαση προπαραγγελιας ειναι αυτη τη στιγμη που μιλαμε). Τα specs του ειναι πολυ δυνατα και σε οθονη (7.8" E-Ink Carta HD | 1872 x 1404 | 300 PPI) αλλά και σε επεξεργαστη/μνημη (1.8Ghz processor | 1Gb RAM) αλλα σαν android based φανταζομαι αν ισχυει οτι και στα κινητα τα specs δν λενε τπτ αν το firmware ειναι μαπα. Θα περιμενω λοιπον λιγο να δω καποιο review και απο αυτο και μετα θα αποφασισω αναμεσα σε αυτα τα 3. Ναι σε αυτό αναφέρομαι. Καλά θα κάνεις να περιμένεις λίγο, ώστε να δεις όλες τις επιλογές σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα