Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://blog.the-ebook-reader.com/2017/06/02/clearink-new-reflective-color-epaper-displays-video/

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Ελπίζω να βγει κάτι από αυτό, διότι ουσιαστικά από το 2012 δεν έχουμε αλλαγή στον τομέα του e book reader.Π.χ. Τα πρώτα Nook frontlight του 2012 δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές με αυτά που είναι διαθέσιμα στην αγορά σήμερα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παίδες χαίρετε! Αποφάσισα να επενδύσω σε ένα e-book reader γιατί δε τη πολυπαλεύω να διαβάζω e-books στην οθόνη του υπολογιστή. Η πλειοψηφία των αρχείων που έχω είναι σε μορφή PDF που δυστυχώς, απ'ότι διαβάζω εδώ, δεν τα πάνε πολύ καλά με τα e-book readers.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, πόσο εύκολο είναι να μετατραπεί ένα pdf σε άλλη μορφή αρχείου ώστε να διαβάζετε καλά.

Το σκέφτομαι για http://www.skroutz.gr/s/9598813/Pocketbook-PocketBook-InkPad-2.html αλλά δεν ξέρω αν σαν πιο μεγάλο βολεύει λιγότερο στο διάβασμα και τη μεταφορά. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να διαβάζω άνετος μέσα και έξω από το σπίτι.

Μια χαρά τα καταφέρνει το συγκεκριμένο με pdf αρκεί να μην έχουν εικόνες. Αν ένα αρχείο είναι βαρύ είναι εύκολο πάντως να μετατραπεί σε ελαφρύτερο. Για το μέγεθος εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου στην μεταφορά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες χαίρετε! Αποφάσισα να επενδύσω σε ένα e-book reader γιατί δε τη πολυπαλεύω να διαβάζω e-books στην οθόνη του υπολογιστή. Η πλειοψηφία των αρχείων που έχω είναι σε μορφή PDF που δυστυχώς, απ'ότι διαβάζω εδώ, δεν τα πάνε πολύ καλά με τα e-book readers.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, πόσο εύκολο είναι να μετατραπεί ένα pdf σε άλλη μορφή αρχείου ώστε να διαβάζετε καλά.

Το σκέφτομαι για http://www.skroutz.gr/s/9598813/Pocketbook-PocketBook-InkPad-2.html αλλά δεν ξέρω αν σαν πιο μεγάλο βολεύει λιγότερο στο διάβασμα και τη μεταφορά. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να διαβάζω άνετος μέσα και έξω από το σπίτι.

Το έχω σχεδόν ένα χρόνο.

Διαβάζει πολύ καλά/εξαιρετικά τα true-PDF,πολύ καλά επίσης τα νορμάλ PDF και άνω του μετρίου τα σκαναρισμένα.

Αυτό κυρίως διότι με τα σκαναρισμένα δεν έχεις τα "καλούδια" του firmware που προσαρμόζουν τα αρχεία για την οθόνη σου και κάνουν σωστό reflow.

Δεν θα συμφωνήσω με τον αποπάνω, εάν το PDF είναι ποιοτικό(όχι σάπιο σκαναρισμένο), οι εικόνες δείχνουν καλά στην οθόνη. Βέβαια ασπρόμαυρες.

Δεν ξέρω για μετατροπές, άλλοι το κατέχουν καλύτερα.

Μην σε απατάν οι φωτό, είναι πανάλαφρο για το μέγεθος και πίστεψε με τα bezel είναι πολύ καλά για άνετο κράτημα. 

Η ύπαρξη επίσης κουμπιών αλλαγής σελίδας κάνει την εμπειρία ακόμη καλύτερη και με το ένα χέρι.

Φυσικά μην περιμένεις ότι θα μπει σε τσέπη αυτή η συσκευή, τουλάχιστον όχι σε κάτι μικρότερο από παλτό(που το έχω κάνει μια φορά).

Δεν είναι βαρύ, αλλά έχει επιφάνεια και δεν χωράει σε τσέπες-μικρές θήκες.

Επεξ/σία από LongTom

Δεν θα συμφωνήσω με τον αποπάνω, εάν το PDF είναι ποιοτικό(όχι σάπιο σκαναρισμένο), οι εικόνες δείχνουν καλά στην οθόνη. Βέβαια ασπρόμαυρες.

Δεν διαφωνώ, για τις εικόνες άλλωστε δεν αναφερόμουν στην ποιότητα της εικόνας αλλά στην φόρτωση τους που αν είναι σκαναρισμένα πολλές φορές είναι τόσο βαριά που αργούν χαρακτηριστικά να ανοίξουν. Ωστόσο ακόμα και γι' αυτά τα αρχεία υπάρχουν λύσεις για να μετατραπούν και να διαβάζονται χωρίς πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :-) . Πέρα από το PC δεν έχω εμπειρία με κάτι φορητό (tablets κλπ) οπότε ανησυχούσα για το πόσο βολικό μπορεί να είναι.  

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας παιδιά.

Είδε τις προάλλες η κοπέλα μου το Kindle 3 και ζήλεψε και θέλει και αυτή ebook reader, οπότε σκέφτομαι να της κάνω ένα δώρο για τα γενέθλιά της.

Έχετε να προτείνετε κάποιο οικονομικό μοντέλο και κατάστημα για να το παραγγείλω;

Δεν με ενδιαφέρει να διαβάζει καλά τα pdf, θα της δίνω μόνο mobi αρχεία, οπότε δε με πειράζει τόσο και ο αποθηκευτικός χώρος. Θα χρησιμοποιείται μόνο για λογοτεχνικά βιβλία, όχι τεχνικά κτλ. Καλό θα ήταν να έχει ενσωματωμένο backlight για διάβασμα το βράδυ αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Ευχαριστώ.

• Like 1

Όταν γράφεις φτηνό τι εννοείς; Πόσα θέλεις να δώσεις;

Μέχρι 50, 100 ή παραπάνω;

Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Πάντως κάτω από κατοστάρα δεν παίζουν εύκολα συσκευές με φως και γενικά τα 120-150€ είναι χρήματα που βρίσκεις τα καλύτερα VfM.

Βέβαια από την άλλη εσύ θέλεις για δώρο,έτσι ίσως να μην ισχύει το παραπάνω...

Το φως δεν είναι απαραίτητο αν ανεβάζει πολύ τη τιμή, έτσι και αλλιώς κι εγώ με το Kindle 3 που δεν έχεις φως μια χαρά κάνω τη δουλειά μου τόσα χρόνια.

Για τιμή θα έλεγα γύρω στα 50€ πάνω κάτω αν είναι δυνατό.

Εγώ πάντως το θεωρώ το φως απαραίτητο, ειδικά σε φτηνά μοντέλα που δεν έχουν καλή αντίθεση κάνει το διάβασμα πολύ πιο ευχάριστο, διαφορετικά το βλέπω το δώρο τοποθετημένο και σκονισμένο σε κάποια γωνία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το φως δεν είναι απαραίτητο αν ανεβάζει πολύ τη τιμή, έτσι και αλλιώς κι εγώ με το Kindle 3 που δεν έχεις φως μια χαρά κάνω τη δουλειά μου τόσα χρόνια.

Για τιμή θα έλεγα γύρω στα 50€ πάνω κάτω αν είναι δυνατό.

Με 50αρι μόνο μεταχειρισμένα.Ψάξε σε ebay.

Τα φτηνότερα καινούργια ξεκινάν στα 65~70€ από τα Ελληνικά μαγαζιά και ειλικρινά τα μοντέλα που προσφέρουν σε αυτές τις τιμές δεν αξίζουν(οι οθόνες έχουν άθλια ανάλυση,δίχως οθόνη αφής και δίχως φως θα είναι ακόμη χειρότερα).

Εάν πάλι δεν έχεις πρόβλημα ουσιαστικά να αγοράσεις πάλι το kindle 3,διότι αυτά τα μοντέλα προσφέρουν τα ίδια με την συσκευή που έχεις, απλά σε νέο σασί, τότε πάνε στο tolino page(δηλαδή το Ευρωπαϊκό απλό kindle) στα 65€ και τελειώνεις.

Το φτηνότερο που βρήκα που έχει το VfM που προσωπικά θεωρώ το ελάχιστα αποδεκτό,δίχως προβλήματα, είναι το pocketbook touch lux 3 σε ~114€.

Κάτι τελευταίο επί του θέματος:

Το φως κάνει τεράστια διαφορά στην αναγνωσιμότητα του κειμένου, μέρα ή νύκτα.Ακόμη και σε χαμηλής ανάλυσης οθόνες.

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 2

Καλησπέρα, σκέφτομαι μετά από χρόνια να αλλάξω το nook simple touch.Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη αλλά μου λείπει αυτό το έρημο το φως για ανάγνωση το βράδυ.Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις διαβάζω μόνο epub αλλά έχω μπόλικα οπότε θέλω και επέκταση με sd card.

Κοίταξα το pocket book touch lux 3 που προτείνετε και μου φαίνεται τίμιο για τα λεφτά του.Το έχει κάποιο μέλος να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες π.χ για διάρκεια μπαταρίας, συμπεριφορά στα epub;

Μέχρι 150€ σκέφτομαι,υπάρχει κάτι άλλο αξιόλογο;

Καλησπέρα, σκέφτομαι μετά από χρόνια να αλλάξω το nook simple touch.Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη αλλά μου λείπει αυτό το έρημο το φως για ανάγνωση το βράδυ.Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις διαβάζω μόνο epub αλλά έχω μπόλικα οπότε θέλω και επέκταση με sd card.

Κοίταξα το pocket book touch lux 3 που προτείνετε και μου φαίνεται τίμιο για τα λεφτά του.Το έχει κάποιο μέλος να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες π.χ για διάρκεια μπαταρίας, συμπεριφορά στα epub;

Μέχρι 150€ σκέφτομαι,υπάρχει κάτι άλλο αξιόλογο;

Δεν έχω την συσκευή,αλλά έχω το Inkpad 2 που έχει το ίδιο λογισμικό.Από αυτόν τον τομέα δεν έχεις να φοβηθείς ιδιαίτερα.

Από που θα το αγοράσεις; Διότι οι ΕΛ τιμές είναι στον θεό γενικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίξε μια μάτια στο kobo aura h2o 2nd edition, στα 170€ παίζει στο εξωτερικό.

Ειναι το μικρότερο αδερφάκι του kobo aura one που έχω εγώ και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Άνετο διάβασμα στο απόλυτο σκοτάδι.

Edit: είδα θέλεις sd card, όχι δεν έχει.

Επεξ/σία από caasi70

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...