Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Εχω διαβάσει μερος του τόπικ αλλά έχω χαθεί αφού προκειται για κατι ξενο σε μενα. 

Τι ψάχνω: 

- Διαβάζω αρκετά τεχνικά βιβλία. Τα περισσότερα έχουν αναφορές σε σχήματα που βρίσκονται σε άλλη σελίδα επομένως αυτό καθιστά το e-reader σχετικά δύσχρηστο. Επειδή ομως με κουράζει κάπως η ανάγνωση απο pc δεν θα με πείραζε να εχω ανοιχτή μια οθόνη υπολογιστή και να διαβάζω από το e-reader κοιτώντας το σχήμα στην οθόνη. Θα ήθελα κατι που να αλλάζει σχετικά γρήγορα τις σελίδες, αν θελω να ξεφυλλίσω ή να βρω κατι μεσα σε βιβλία 1000 σελίδων.

- Να μπορώ να διαβάζω βράδυ και σε σκοτάδι.

- Αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνω highlight κείμενο θα με βοηθούσε πάρα πολύ. 

- Δεν με ενδιαφέρει η αυτονομία μηνα+ που δίνουν. Νταξει και μια βδομαδα να κραταει το φορτίζω, δεν ειναι προβλημα αυτό. 

- Ουτε ειναι απαραίτητο να ειναι πανάλφρο. Οι 6.8 ιντσες του Kobo φαίνονται ελκυστικές.

Αυτά λιγο-πολύ, μπατζετ max 200 ευρώ. 

Επεξ/σία από Chrisxxx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μονάδικη λύση για τις σελίδες είναι να βάζεις σελιδοδείκτες αλλά και πάλι δεν είναι τόσο εύχρηστο όσο ένα αληθινό βιβλίο δυστυχώς.

Καλημέρα,

Εχω διαβάσει μερος του τόπικ αλλά έχω χαθεί αφού προκειται για κατι ξενο σε μενα. 

Τι ψάχνω: 

- Διαβάζω αρκετά τεχνικά βιβλία. Τα περισσότερα έχουν αναφορές σε σχήματα που βρίσκονται σε άλλη σελίδα επομένως αυτό καθιστά το e-reader σχετικά δύσχρηστο. Επειδή ομως με κουράζει κάπως η ανάγνωση απο pc δεν θα με πείραζε να εχω ανοιχτή μια οθόνη υπολογιστή και να διαβάζω από το e-reader κοιτώντας το σχήμα στην οθόνη. Θα ήθελα κατι που να αλλάζει σχετικά γρήγορα τις σελίδες, αν θελω να ξεφυλλίσω ή να βρω κατι μεσα σε βιβλία 1000 σελίδων.

- Δεν με ενδιαφέρει η αυτονομία μηνα+ που δίνουν. Νταξει και μια βδομαδα να κραταει το φορτίζω, δεν ειναι προβλημα αυτό. 

- Ουτε ειναι απαραίτητο να ειναι πανάλφρο. Οι 6.8 ιντσες του Kobo φαίνονται ελκυστικές.

- Tα ereader κυριως απευθυνονται οπως προειπωθηκε κυριως σε κοινο που διαβαζει κειμενο. Η χρηση τους για οτιδηποτε αλλο οπως σχηματα, εικονες κτλ, για εμενα ειναι απλα ανεκτη και οχι αυτο που θα περιεγραφα ως λειτουργικη. Εαν λοιπον εχεις αναγκη πολλων σχηματων θα πρεπει καλυτερα να πας σε ενα tablet.

- Η αναζητηση καποιου κειμενου στα ereader ειναι εξαιρετικα καλη κι ευκολη. Στα σχηματα ομως εχω την εντυπωση οτι δεν δουλευει καθολου

- Με καποια συσκευη που θα εχει ενσωματωμενο φως θα διαβαζεις απο την παραλια με νταλα ηλιο εως και το απολυτο σκοταδι. Σε διαφορετικη περιπτωση, με κατι πιο απλο θα πρεπει να εχεις κι ενα καλο μικρο φωτιστικο κι αν γινεται led που να φωτιζει την οθονη.

- Υπαρχει η δυνατοτητα για εξελιγμενο highlight, bookmark, σημειωσεων, αναζητηση σε λεξικο ή και στο ιντερνετ οπως και σε σημειωσεις αλλων χρηστων του βιβλιου

- Η μεγαλη αυτονομια ειναι παντοτε καλοδεχουμενη.

- Το ereader δεν ειναι απλως ελαφρυ. Δεν εχει καν βαρος και σε καμια θεση, σταση ή συνηθεια δεν θα σε ενοχλησει ή κουρασει. Σε αντιθεση με καποια tablet.

- Οι 6" ειναι πληρως ικανοποιητικες για κειμενο. Για τα σχηματα ομως και για συνθετα και περιεργα φορμαρισμενα pdf οχι. Οσο μεγαλυτερη οθονη, με οτι αυτο βεβαια συνεπαγεται, τοσο το καλυτερο.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θενκς. Καποια πρόταση; 

Το να ειναι ανεκτά στα σχήματα μου αρκετο, αρκεί να διαβάζονται. Δεν ειναι pdf κυριως epub k mobi βρίσκω πλεον. 

Επεξ/σία από Chrisxxx

Αυτο που θα προτεινα, αν και κατοχος Kindle, ειναι η αγορα καποιου που διαβαζει εγγενως και χωρις μετατροπη τα epub. Απο την αλλη παιζεις λες και σε mobi αρα θα μπορουσες να μετατρεψεις τα epub εαν ειναι μικροτερα σε αριθμο ή και σπουδαιοτητα και να πας τελικα σε kindle.

Μικρες οι διαφοροποιησεις τελικα και η αγορα εχει να κανει με τις αναγκες του καθενος. Ξεκινα την ερευνα σε μοντελα με ενσωματωμενο φωτισμο και διαλεξε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Τι ψάχνω: 

Αυτό ξέχνα το, δεν υπάρχει e-book reader που να αλλάζει γρήγορα τεχνικά βιβλία(δηλαδή πολλών MB) γρήγορα όπως ένα tablet.Μπορείς να αλλάξεις γρήγορα σελίδα-σελίδα ή να βρεις κάτι που θέλεις μέσω μενού, αλλά να κάνεις πολύ γρήγορο browsing δεκάδων σελίδων όπως σε tablet-Η/Υ δεν γίνεται. Αυτό εάν αναφέρεσαι στην καλύτερη περίπτωση καλού epub-mobi.

Εάν αναφέρεσαι σε σκαναρισμένα ή ακόμη και true-PDF, τότε η περίπτωση είναι ακόμη χειρότερη με "μεγάλα" lag σε οιαδήποτε συσκευή.Σε σχέση με κλασσικές LCD συσκευές πάντα.

Με λίγα λόγια, τα ebook readers είναι τελείως underpowered για PDF, μπορούν, αλλά βλαστημάς εάν θέλεις και περιμένεις μεγάλη ταχύτητα.

Πάντως το καλύτερο re-flow και λογισμικό για τέτοιες δουλειές που έχω δει είναι του Pocketbook, το οποίο μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις πιστεύω έχει το καλύτερο-ποιοτικότερο UI-firmware με την καλύτερη ισορροπία σταθερότητας-ευελιξίας.

Το kindle να είναι απλά μάπα και το kobo προσπαθεί,δίχως ποιοτικά αποτελέσματα.Αμφότερα έχουν σχεδιαστεί για 99% mobi/ezw-epub και το PDF είναι κάτι που έβαλαν έξτρα.

Το Sony είχε επίσης εξαιρετικό reflow,αλλά εδώ και 6 χρόνια δεν βγήκαν συσκευές...

Οι 6.8" είναι λίγες για σχεδιαγράμματα, ακόμη και οι 8" του Pocketbook Inkpad 2 που έχω πολλές φορές δεν είναι οριακά αρκετές. Ιδανικά θα κοιτούσες για 9.7" και άνω, αλλά εκεί πας για 400-500€...

Με αυτά που θέλεις να δώσεις οι ίντσες πέφτουν αναγκαστικά στα <8". 

Προσωπικά θα σε πρότεινα στο Pocketbook Inkpad 2, διότι εάν δεν θέλεις να κάμεις root στο Kobo για να βάλεις το Koreader που αλλάζει τελείως τις ισορροπίες, το Inkpad έχει ανώτερο λογισμικό για τέτοιες δουλειές.

εδιτ: Ξέχασα φυσικά να αναφέρω ότι τα kobo-kindle είναι τελείως μάπα στο θέμα αποθηκευτικού χώρου, με αμφότερα να έχουν λιγότερα από 8Gb στην καλύτερη.

Με κάποιον υποψήφιο αγοραστή που ζητά να έχει βιβλιοθήκη PDF ή από τα πρόσφατα βαρβάτα epub εκατοντάδων MB, τότε θα πρέπει να πάει αναγκαστικά σε android based e-book readers ή pocketbook.

Πάντως αμφότερα τα ebook readers που χρησιμοποιώ καθημερινά(energy sistem pro & inkpad 2) δεν έχουν κανένα πρόβλημα με βιβλιοθήκες δεκάδων Gb(με 32-64Gb SD κάρτες), από PDF και epub.

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 4

Επειδή στον τόσο όγκο του θέματος αυτού δεν βρίσκονται εύκολα πληροφορίες παραθέτω ξανά την εξαιρετική πρόταση του dimand:

Link.png Site: http://www.willus.com/k2pdfopt/

Δουλεύει και με σκαναρισμένα pdf. Συνήθως χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις κάνει καλούτσικη δουλειά. Ψάχνοντας το λίγο παραπάνω μπορεί να κόψει και να ράψει σχεδόν τα πάντα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμόζει τα αρχεία στην κάθε συσκευή ώστε να διαβάζονται χωρίς πρόβλημα και καθυστερήσεις.

Επίσης μερικές φορές το παραγόμενο αρχείο είναι μεγαλύτερο σε όγκο από το αρχικό και όμως δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα.

Το έχω χρησιμοποιήσει σε pdf που το pocketbook που έχω απλώς δεν μπορούσε να τα διαβάσει καν (εκτός αν είχα υπομονή 1-2 λεπτά να φορτώσει η κάθε σελίδα), το οποίο pocketbook είναι μάλλον ότι καλύτερο για ανάγνωση pdf (για ebook readers καλύτερο), και μετά την μετατροπή που του έκανα κυλούσε νεράκι...

Eιναι καλυτερο απο το Calibre; Επειδη νομιζω πως το ειχα δοκιμασει στο παρελθον, αρκετα παλιοτερα μαλλον, αλλα δεν εφερε τα αποτελεσματα που ηθελα. Τουλαχιστον οχι καλυτερα απο το Calibre ή το εργαλειο της Amazon. Με ενδιαφερει βασικα για το kindle.

Δεν ξέρω για Kindle καθ' ότι δεν έχω και το Calibre το χρησιμοποιώ μόνο για να διαβάζω κανά epub στον υπολογιστή.

Όσες φορές είχα πρόβλημα πάντως με βιβλίο το πρόγραμμα που έχω δούλεψε εξαιρετικά για το pocketbook μιλώντας πάντα.

Αυτή την στιγμή το καλύτερο cpu το έχει το inkBOOK Prime (Quad-Core Cortex A9 up to 1.6 GHz) αλλά είναι 6” και έχει 1024 x 768 px (212 dp) ακολουθεί το inkBOOK Obsidian (Dual-Core Cortex A9 1.0GHz)  με 1024 x 758 px (212 dpi) δυστυχώς και αυτό 6”…

Από άποψη οθόνης το inkBOOK 8 8-inch Pearl με Dual-Core Cortex A9 1.0GHz αλλά 1024×768 (160 dpi) epic fail, και μετά τα Kobo Aura One 7.8” και το Kobo H2O me 6.8” me cpu 1.0GHz και τα δύο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιναι καλυτερο απο το Calibre; Επειδη νομιζω πως το ειχα δοκιμασει στο παρελθον, αρκετα παλιοτερα μαλλον, αλλα δεν εφερε τα αποτελεσματα που ηθελα. Τουλαχιστον οχι καλυτερα απο το Calibre ή το εργαλειο της Amazon. Με ενδιαφερει βασικα για το kindle.

Ένα κόλπο που κάνω με pdf που ειναι καλο σκαναρισμενα ειναι να κανω copy όλο το text απο αυτό να το επικολλώ στο word και να το στέλνω μετά μέσω email στο Kindle. Αρκετα καλά αποτελέσματα

Επεξ/σία από stoni90

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...