Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά, συγγνώμη που θα το πω αλλά καλώς ή κακώς τα pdf δεν είναι για τέτοιες συσκευές, τελεία και παύλα. 5 χρόνια που έχω Kindle δεν νομίζω να έχω διαβάσει πάνω από ένα ή δύο τέτοια αρχεία στη συσκευή (και αυτά με κόπο αφού όλο και κάποιο κουσούρι θα υπήρχε).

Αν θέλω να διαβάσω ένα αρχείο σε pdf και δεν μπορώ να το βρω σε διαφορετική μορφή ή δεν μετατρέπεται σωστά, τότε βάζω να το διαβάσω σε κανα tablet ή (το πλέον συνηθισμένο) δεν μπαίνω καν στον κόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

συγνώμη άλλα δεν έγινα σαφής,μιλάμε για pdf μόνο βιβλίο-κείμενο,χωρίς μετατροπές χωρίς τίποτα.έχω διαβάσει πάρα πολλά στο kindle 3,δηλαδή η καινούργια συσκευή δεν μπορεί να κάνει τα βασικά που έκανε η παλιά?

τέλος πάντων θα παίξω με μετατροπές.

ότι δεν έχει κλείσει μήνα δεν λέει τίποτα,από την στιγμή που δεν κάνει την δουλειά που θέλω φεύγει.θα το ψάξω βέβαια λίγο με το calibre.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, συγγνώμη που θα το πω αλλά καλώς ή κακώς τα pdf δεν είναι για τέτοιες συσκευές, τελεία και παύλα. 5 χρόνια που έχω Kindle δεν νομίζω να έχω διαβάσει πάνω από ένα ή δύο τέτοια αρχεία στη συσκευή (και αυτά με κόπο αφού όλο και κάποιο κουσούρι θα υπήρχε).

Αν θέλω να διαβάσω ένα αρχείο σε pdf και δεν μπορώ να το βρω σε διαφορετική μορφή ή δεν μετατρέπεται σωστά, τότε βάζω να το διαβάσω σε κανα tablet ή (το πλέον συνηθισμένο) δεν μπαίνω καν στον κόπο.

Δεν συμφωνώ για το θέμα τούτο.

Τουλάχιστον εάν αναφερόμαστε για ebook reader γενικότερα και όχι συγκεκριμένα για 6αρι kindle.

Τα περισσότερα σύγχρονα PDF είναι καλής ποιότητας και true-PDF, αυτά λοιπόν "συνεργάζονται" εξαιρετικά με το reflow του 8αριού pocketbook μου.Το μόνο που λείπει είναι το χρώμα, αλλά στα περισσότερα που χρησιμοποιώ δεν χρειάζεται κιόλας.

Φυσικά κάτι που δεν υπάρχει στο kindle,διότι η amazon δεν βγάζει/πουλάει PDF και χέστηκε εάν η συσκευή της έχει τέτοιες ικανότητες...

Επεξ/σία από LongTom

Δεκτόν. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι εγώ μιλάω μόνο για Kindle (το πλέον δημοφιλές ebook reader) ή έστω μόνο για συσκευές που δεν διαθέτουν reflow (η πλειοψηφία τους). Και φυσικά για καλής ποιότητας PDF, όχι σκαναρισμένα και άλλα περίεργα. Τότε ναι, να το δεχτώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα πρέπει να δεις και να αναλογιστείς πόσα βιβλία διαβάζεις κατά μέσο όρο ανά έτος.

Δηλαδή εάν αξίζει να επενδύσεις σε μια πολύ, πάρα πολύ ειδικευμένη συσκευή. Η οποία έχει μόνο μια πραγματική χρησιμότητα, να διαβάζει βιβλία. Δεν μπορεί να κάνει ικανοποιητικά τίποτα άλλο.

Στην περίπτωση που είναι 0.5-2 ή π.χ. καμία εικοσαριά, θα σε συμβουλέψουμε διαφορετικά.

Σε περίπτωση που ο παραπάνω αριθμός είναι μικρός μονοψήφιος, θα έλεγα να κάτσεις εκεί που είσαι. Ένα "σοβαρό" ebook reader,νέας γενεάς με φως, θα σε στοιχίσει καμία 120-150€.Διόλου μικρό ποσό για πολλούς.

Από την άλλην, εάν διαβάζεις αρκετά έως πολύ τότε και μόνο τότε συμφέρει. Αν και από προσωπική και γενικότερη εμπειρία θα σε υπογράψω ότι πιθανότατα θα διαβάζεις περισσότερο μετά την αγορά της συσκευής.

Τώρα στο προκείμενο με την συσκευή.

Ποιες οι ανάγκες σου από μια τέτοια συσκευή;

Θέλεις να διαβάζεις νύχτα, ή με χαμηλό φωτισμό;

Τότε θα κοιτάξεις για συσκευή με φως.

Θέλεις μεγάλη οθόνη ή φορητότητα; 

Διότι στην πρώτη περίπτωση θα πας σε λιγότερο γνωστές μάρκες(και αρκετά ακριβότερες) από τα kindle.

Θέλεις η συσκευή να έχει την ικανότητα να δέχεται δικά σου apps;

Τότε θα πας σε κάποια android συσκευή και όχι σε κάποια όπως το kobo-kindle που δεν δέχονται εξωτερικές εφαρμογές.

Τα βιβλία, όπως και άλλα πράγματα στο ίντερνετς, δεν κοστίζουν τίποτα εάν δεν το θέλεις( :ph34r: ). Αυτό ιδίως για ξένη λογοτεχνία-βιβλία.

Βέβαια υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες φρι βιβλία, που κατεβάζεις δίχως κάποιο νομικό ή ηθικό πρόβλημα.

Για το τελευταίο θα έλεγα ότι είναι θέμα ατόμου, άλλοι γουστάρουν να έχουν το κλασσικό βιβλίο διότι θέλουν να το...μυρίζουν και να το καμαρώνουν στην βιβλιοθήκη. Σε αυτήν την περίπτωση είναι δύσκολο να σε απαντήσω, διότι δεν είναι πρακτικό το θέμα, είναι "φετίχ".

Γενικά, σε περιπτώσεις βιβλίων-λογοτεχνίας, τα e-books είναι σχεδόν καθολικά καλύτερα λόγω παραμετροποίησης και μηδενικών φυσικών διαστάσεων(εκτός της συσκευής φυσικά). Δηλαδή με <150gr έχεις εκατοντάδες ή χιλιάδες βιβλία μαζί σου. Τα οποία βιβλία έχουν δυνατότητα να αλλάξουν στοίχιση, μέγεθος και τύπο γραμματοσειράς,όπως ακόμη να έχεις φως και διαδραστικότητα με τα social media.

Από την άλλη εάν σε ενδιαφέρουν βιβλία σκαναρισμένων PDF, βιβλία με πολλά "γραφικά"-εικόνες και με έγχρωμες εικόνες που είναι ζωτικής σημασίας για το βιβλίο, τότε πας σε tablet. Ή σε μεγαλύτερη συσκευή (8"+ ) ebook reader.

Συμπερασματικά πρέπει να δεις πρώτα τι ανάγκες έχεις πριν αποφασίσεις και σε προτείνουμε κάτι. Είναι πολύ διαφορετικές οι απαντήσεις που θα λάβεις για διαφορετικές απαιτήσεις.

Περίπου θα διαβάσω κάπου στα 10 βιβλία απλά με πιάνει και αγοράζω αρκετά μαζί ακόμα και αν έχω αδιάβαστα στην άκρη. 

Μαρέσει να διαβάζω το βράδυ κυρίως με ελάχιστο φως ίσα ίσα για να βλέπω. Σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το κινητό που έχω τώρα υποθέτω (iphone 5c) θα είναι μια καλή επιλογή. 

Εφαρμογές δε νομίζω να θέλω, μόνο για να διαβάζω. Δικές μου εφαρμογές σαν αυτές που έχουμε στα κινητά μας εννοείς; Μπα σιγά, έχω το κινητό για κάτι τέτοια. 

Εχει και σύγχρονη λογοτεχνία μεταφρασμένη και μη, που να είναι δωρεάν; Περίπου πόσο κοστίζει ένα ebook; Καλύτερο είναι να αγοράσεις το βιβλίο ή το ebook; 

Καλά και εγώ το προτιμώ το βιβλίο σε κανονική μορφή με ψυχή και σώμα( :lol:) αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως τα διαβάζω μόνο μια φορά, δύσκολο να το ξανά διαβάσω, μαρέσει όμως να έχω πολλά βιβλία στην βιβλιοθήκη μου.  ^_^  

Επεξ/σία από pouakaltsa

Περίπου θα διαβάσω κάπου στα 10 βιβλία απλά με πιάνει και αγοράζω αρκετά μαζί ακόμα και αν έχω αδιάβαστα στην άκρη. 

Μαρέσει να διαβάζω το βράδυ κυρίως με ελάχιστο φως ίσα ίσα για να βλέπω. Σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το κινητό που έχω τώρα υποθέτω (iphone 5c) θα είναι μια καλή επιλογή. 

Εφαρμογές δε νομίζω να θέλω, μόνο για να διαβάζω. Δικές μου εφαρμογές σαν αυτές που έχουμε στα κινητά μας εννοείς; Μπα σιγά, έχω το κινητό για κάτι τέτοια. 

Εχει και σύγχρονη λογοτεχνία μεταφρασμένη και μη, που να είναι δωρεάν; Περίπου πόσο κοστίζει ένα ebook; Καλύτερο είναι να αγοράσεις το βιβλίο ή το ebook; 

Καλά και εγώ το προτιμώ το βιβλίο σε κανονική μορφή με ψυχή και σώμα( :lol:) αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως τα διαβάζω μόνο μια φορά, δύσκολο να το ξανά διαβάσω, μαρέσει όμως να έχω πολλά βιβλία στην βιβλιοθήκη μου.  ^_^  

Περίεργη γραμματοσειρά...

Τεσπα:

Θα έλεγα ότι είσαι στο όριο, διότι βγαίνει κάπου στα 100-200€/έτος στο πόσα ξοδεύεις.Έτσι τον πρώτο χρόνο δεν θα δεις όφελος από άποψη τιμής όταν αγοράσεις μια τέτοια συσκευή,αλλά από το δεύτερο έτος θα έχεις διαφορά.

Εάν αναλογιστούμε ότι γενικά οι συσκευές αυτές κρατάνε πάνω από πενταετία με νορμάλ χρήση, τότε μάλλον θα τα βγάλεις τα λεφτά σου. 

Επίσης όλα, μα όλα τα κλασσικά, είναι τζάμπα και ιδίως στα αγγλικά.Μερικά σε καλύτερες εκδόσεις από αυτές που δίνουν στα διάφορα paperbacks για 15+€.

Έτσι θα κόψεις και από εκεί αρκετό κόστος.

Εάν διαβάζεις το βράδυ είναι αυτονόητο να σε προτείνω μια συσκευή με frontlight.Το μέγεθος που αναφέρεις δεν υπάρχει πια σε ebook reader, τώρα αρχίζουν από τις 6", αν και είναι πολύ ελαφριά(<160γρμ).Δηλαδή σκέψου ότι οι περισσότερες συσκευές είναι σαν την παρακάτω σε μέγεθος:

kindle.jpg

Ναι τέτοιες εφαρμογές εννοούσα.Διότι κάποιοι είναι πολύ επιλεκτικοί στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν για ανάγνωση epub/pdf και ίσως θέλεις και καμία έξτρα για cbr/cbz.

Έχει σύγχρονη λογοτεχνία,αλλά όπως είπα πρέπει να την βρεις με άλλους τρόπους.Όχι τελείως νόμιμους ας πούμε.Φυσικά περισσότερα δεν μπορώ να σε πω, ψάξε.

Καλύτερο είναι ότι σε βολεύει. Εάν το δεις πρακτικά είναι καλύτερο το ηλεκτρονικό αρχείο διότι το κάνεις ότι πραγματικά γουστάρεις και δεν πιάνει και χώρο. Αλλά για εσένα που προτιμάς τα κλασσικά βιβλία και θέλεις να τα βλέπεις, καλύτερο είναι αυτό.

Προσωπικά εξαιρετικά σπάνια ξαναδιαβάζω βιβλίο και μάλιστα αφήνω και πολλά στην μέση εάν είναι μάπα, πολλές οι επιλογές λίγος ο χρόνος.

Στο προκείμενο:

Σύμφωνα με αυτά που με είπες βλέπω ότι μάλλον θα βολευτείς με μια συσκευή των 6" με φως.

Κάτι σαν και το kindle paperwhite 3 ή σαν το νέο tolino vision 4 ή κάτι σε pocketbook touch HD

Βέβαια οι περισσότεροι έχουν τα kindle και έχουν θετικές εντυπώσεις από αυτά. Έτσι, για να είσαι σίγουρη ότι η πρώτη συσκευή σου θα είναι γενικά απροβλημάτιστη, αν και κάπως dumbed down, καλύτερα να πας σε αυτό. 

Τώρα για το που θα το αγοράσεις δεν ξέρω, ανάλογα το που μένεις.Εάν είσαι Ελλάδα θα σε πουν εδώ, που έχουν περισσότερη εμπειρία από εμένα, και εάν είσαι εξωτερικό από το amazon της "γειτονιάς" σου.

• Like 2

1) Θα συμφωνήσω οτι το kindle δεν κάνει για pdf ,τουλάχιστον για μενα, εχω το tablet για αυτα(+ τα κομικς).

2) το search engine σε "θείους" δεν τα έχουμε μόνο για "game of thrones" να πατάμε, σκεφτείτε το όμως στα αγγλικά, η ελληνική γλώσσα κλωτσάει σαν γαιδούρι σε αυτά τα "μέρη"

καλα διαβασματα!

υγ.1 στο gutenberg project εχει αρκετά ελληνικά βιβλία, φυσικά άνευ δικαωμάτων πια, ειδικά απο αρχαία γραμματεία, τέλειο εργαλεΙο για εξάσκηση αρχαίας γλώσσας, σε όσους ενδιαφέρονται για αυτό.

Πριν αρχίσετε τους θείους,οι οποίοι είναι γελοιοδέστατα εύκολοι να τους βρείτε με google.gr ή καλύτερα με duckduckgo.com, δείτε από τα παρακάτω τα νόμιμα μέσα μπας και βρείτε ότι θέλετε.

https://www.gutenberg.org/browse/languages/el

Γενικά στα κλασσικά e-books πρώτο που ψάχνουμε είναι το gutenberg.Εκεί θα βρείτε ότι γουστάρετε, εφόσον είναι στα αγγλικά-γερμανικά-γαλλικά 

Μετά έχουμε και άλλες επιλογές.

http://www.openarchives.gr/

http://manybooks.net/

http://www.loyalbooks.com/

https://unglue.it/creativecommons/

Τέλος για περισσότερο ειδικευμένα πράματα:

https://catalog.loc.gov/

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...