Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σε Inkpad 1 πάντως, για σκαναρισμένα, κόμικς κλπ, με είχε βολέψει πολύ περισσότερο μεταροπή σε CBR και διάβασμα με αυτήν την εφαρμογή.

https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=162852

Πήγαινε σφαίρα, ακαριαίες αλλαγές σελίδας.

Φαίνεται ενδιαφέρον. Θα το δω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε φορά που διαβάζω κάτι τέτοια...

Αν και οι εξοικειωμένοι με το έντυπο βιβλίο είναι αρκετά επιφυλακτικοί με το ηλεκτρονικό. «Δεν αφήνει την ίδια αίσθηση», απαντούν στις έρευνες, «μου λείπει η αίσθηση του βιβλίου, η αφή, η μυρωδιά του χαρτιού».

...μου έρχεται να πάρω τα βουνά. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, μεταξύ άλλων εν έτει 2014 οι χρήστες e-reader στις ΗΠΑ ξεπερνούσαν τα 50 εκατομμύρια. Για την Ελλάδα δεν το συζητάω  καν.

Επεξ/σία από nzeppos

Εγώ πάντως θα επιμείνω στην άποψη μου ότι οι πωλήσεις  e-book readers θα σημειώσουν αύξηση όταν παρουσιαστεί μεγαλύτερη ποικιλία σε αυτά και με περισσότερες δυνατότητες χωρίς να ξεφεύγουν οι τιμές. Διαφορετικά δεν έχει και λόγο κάποιος να αλλάξει την συσκευή του σύντομα. Εξ' ου και οι πωλήσεις είναι πτωτικές από το 2012 και μετά ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων αυξάνονται.

Εγώ ονειρεύομαι (μερικά χρόνια τώρα) έναν έγχρωμο e-book reader μεγάλου μεγέθους 12-13 ιντσών σε λογική τιμή (κάτι σαν αυτό https://www.amazon.com/SONY-Digital-Paper-DPT-S1-Japan/dp/B00H7MWD0O στις διαστάσεις), ένα βελτιωμένο pocketbook Inkpad σαν αυτό που έχω στο πιο γρήγορο, έγχρωμο και χωρίς να ξεφύγουν οι τιμές. Επειδή όμως δεν πρόκειται να ικανοποιηθώ τα επόμενα χρόνια όπως φαίνεται προβλέπω ότι θα κρατήσω αυτό που έχω για αρκετά χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από άποψη ποιότητας οθόνης μεταξύ των Kindle Paperwhite και ONYX BOOX C67ML Carta2 ποιο είναι καλύτερο;

Επίσης κάτι σημαντικό που με ενδιαφέρει μιας και όλο τρενάρω την αγορά του πρώτου μου ebook reader : Επειδή έχω πάρα πολλά epub τα οποία διαβάζω παράλληλα , τα ereader θυμόνται την σελίδα του κάθε βιβλίου που ήμουν ή ανοίγει τα βιβλία κάθε φορά στην 1η σελίδα;

Επίσης κοιτάω και τα inkpad που πρότεινε κάποιος φίλος πιο πίσω.Συγκεκριμένα τα Touch HD και Inkpad2 με την 8άρα οθόνη.

Επεξ/σία από tarantules

δυστυχώς το αγαπημένο μου kindle3 κάνει επανεκκινήσεις χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι.

Ελπίζω να μπει και να κάνω μια επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις μπας και στρώσει.

Το ερώτημα μου είναι εαν έχει κανείς το kobo aura H2O να μας πει 2 πράματα.,θέλω την λιγο μεγαλύτερη οθόνη απο την 6ρα ...γιατί διαβάζω pdf.

Επίσης κάτι σημαντικό που με ενδιαφέρει μιας και όλο τρενάρω την αγορά του πρώτου μου ebook reader : Επειδή έχω πάρα πολλά epub τα οποία διαβάζω παράλληλα , τα ereader θυμόνται την σελίδα του κάθε βιβλίου που ήμουν ή ανοίγει τα βιβλία κάθε φορά στην 1η σελίδα;

Μπορώ να μιλήσω για τα Pocketbook μόνο, εννοείται ότι θυμούνται την τελευταία σελίδα, μπορείς να βάλεις σελιδοδείκτες, να το μαρκάρεις ως αναγνωσμένο, να επιλέξεις όταν ανοίγεις την συσκευή να πηγαίνει κατ' ευθείαν στην σελίδα που έχεις σταματήσει κ.α. . Έχω την αίσθηση που αγγίζει την βεβαιότητα ότι όλα προσφέρουν αυτήν την δυνατότητα πάντως.

• Like 1

Κάποια σωστά, κάποια....τελείως λάθος.

Π.χ.Δεν έβαλε μέσα το γεγονός ότι υπάρχουν Ελληνικά βιβλία στο gutenberg.org τζάμπα και νόμιμα και ότι μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών e-readers βρίσκουν από τον θείο βιβλία.

Οι ξένες αγορές είναι πολύ δυνατές διότι πολύ απλά περισσότεροι αναλογικά διαβάζουν στο εξωτερικό. Π.χ. Γερμανία κάθε δεύτερος επιβάτης σε U-Bahn είχε βιβλίο ή e-reader στο χέρι.Στην ημεδαπή εάν διαβάζεις βιβλίο,και μάλιστα σε ΜΜΜ είσαι κάτι σαν εξωτικό "φρούτο"....

Κάθε φορά που διαβάζω κάτι τέτοια...

...μου έρχεται να πάρω τα βουνά. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, μεταξύ άλλων εν έτει 2014 οι χρήστες e-reader στις ΗΠΑ ξεπερνούσαν τα 50 εκατομμύρια. Για την Ελλάδα δεν το συζητάω  καν.

Έλα ντε, όταν στο book club λένε τέτοιες πίπες για το χαρτί λέω ότι οι σωστοί αναγνώστες διαβάζουν σε velum,όπως έκαμαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!

Μην σε πω και σε πάπυρο και ταμπλέτα πηλού για να είσαι τελείως in!

Το νόημα του βιβλίου είναι η πληροφορία, όχι το μέσο που γίνεται φετίχ(μυρωδιά και λοιπές βλακείες).

Από άποψη ποιότητας οθόνης μεταξύ των Kindle Paperwhite και ONYX BOOX C67ML Carta2 ποιο είναι καλύτερο;

Επίσης κοιτάω και τα inkpad που πρότεινε κάποιος φίλος πιο πίσω.Συγκεκριμένα τα Touch HD και Inkpad2 με την 8άρα οθόνη.

Φυσικά κρατάει την σελίδα που το είχες αφήσει. Αυτό γίνεται και με τα PDF.Τουλάχιστον σε Cybook-Kindle-Sony-Kobo-Energy & Pocketbook OS που έχω δουλέψει.

Έχω Inkpad 2,έκαμα μια αναφορά στο πως είναι πριν αρκετές σελίδες (2016 καλοκαίρι). Δες εκεί για περισσότερα.

Με μια πρόταση θα έλεγα ότι είναι ναι μεν ακριβή αγορά(200-220€+),αλλά εάν είσαι φαν του βιβλίου(διαβάζεις πολλά ανά έτος) τότε αξίζει λόγω πολύ μεγαλύτερης χρησιμότητας-ευελιξίας που σε προσφέρει εν συγκρίσει με ένα απλό 6αρι.

• Like 3

Οι ξένες αγορές είναι πολύ δυνατές διότι πολύ απλά περισσότεροι αναλογικά διαβάζουν στο εξωτερικό. Π.χ. Γερμανία κάθε δεύτερος επιβάτης σε U-Bahn είχε βιβλίο ή e-reader στο χέρι.Στην ημεδαπή εάν διαβάζεις βιβλίο,και μάλιστα σε ΜΜΜ είσαι κάτι σαν εξωτικό "φρούτο"....

Εδώ διαφωνώ λιγάκι.Το οτι δεν βλέπεις κόσμο στα ΜΜΜ να έχει βιβλίο ή e-reader στο χέρι δεν σημαίνει οτι δεν διαβάζουν.

Παίρνω παράδειγμα από τον εαυτό μου.Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε αυτό που διαβάζω εαν υπάρχει κινητικότητα και θόρυβοι γύρω μου.Μου αποσπάται εύκολα η προσοχή και στο τέλος δεν καταλαβαίνεις και τι διαβάζεις.Είναι πάρα πολύς ο κόσμος που θέλει ησυχία για να διαβάσει.

• Like 1

Εδώ διαφωνώ λιγάκι.Το οτι δεν βλέπεις κόσμο στα ΜΜΜ να έχει βιβλίο ή e-reader στο χέρι δεν σημαίνει οτι δεν διαβάζουν.

Παίρνω παράδειγμα από τον εαυτό μου.Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε αυτό που διαβάζω εαν υπάρχει κινητικότητα και θόρυβοι γύρω μου.Μου αποσπάται εύκολα η προσοχή και στο τέλος δεν καταλαβαίνεις και τι διαβάζεις.Είναι πάρα πολύς ο κόσμος που θέλει ησυχία για να διαβάσει.

Υπάρχει και ανάλογη έρευνα από ΕΕ εάν δεν απατώμαι, εκτός από τις τοπικές που γράφει ότι ήμαστε οι χειρότεροι στο θέμα.

Έγραψα το παράδειγμα διότι είναι το πιο εύκολο να διακρίνει κάποιος, ανάλογα με τον πληθυσμό θα δεις και άτομα στα ΜΜΜ με βιβλία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι εξ εμπειρίας και μόνο, οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνήσουμε ότι οι Έλληνες κατά πλειοψηφία ΔΕΝ διαβάζουν βιβλία, τουλάχιστον όχι συστηματικά. Προσωπικά δεν γνωρίζω πάνω από δυο χούφτες άτομα που να διαβάζουν έστω 1-2 βιβλία το τρίμηνο (συμπεριλαμβάνω ακόμα και τα... Άρλεκιν).

Προφανώς αν κάποιος είναι καθηγητής πανεπιστημίου και έχει διαφορετικές παρέες και κοινωνικό περίγυρο, θα έχει και διαφορετικές παραστάσεις. Κατά μέσο όρο όμως θεωρώ ότι ως λαός δεν διαβάζουμε, τελεία και παύλα. Μπορεί να φταίει ο καιρός, μπορεί οι φραπέδες, μπορεί ο τρόπος ζωής ή σκέψης. Μπορεί στην τελική να είναι καλύτερα να είσαι όλη μέρα στον ήλιο και να κάνεις κοινωνικές επαφές αντί να διαβάζεις τριάντα βιβλία το χρόνο σε ένα κρύο μπουντρούμι και να βρέχει έξω όλη μέρα. Αυτό όμως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Π.χ.Δεν έβαλε μέσα το γεγονός ότι υπάρχουν Ελληνικά βιβλία στο gutenberg.org τζάμπα και νόμιμα και ότι μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών e-readers βρίσκουν από τον θείο βιβλία.

Δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα το gutenberg, αν όμως τα ελληνικά βιβλία εξαντλούνται σε αυτά που εμφανίζονται εδώ, τότε νομίζω ότι θα ενδιαφέρουν ελάχιστο κόσμο. Το άλλο με το θείο είναι προφανώς κάτι που δεν μπορεί να υπολογιστεί. Αν κάποιος (πχ. γκουχ-γκουχ εγώ) έχει στο Kindle 600-700 βιβλία και από αυτά ζήτημα να έχει αγοράσει τα 20, τότε προφανώς κάθε σχετικό στατιστικό πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Τα περί μυρωδιάς/αίσθησης του χαρτιού ως παράθεση σοβαρών επιχειρημάτων υπέρ του έντυπου βιβλίου απλώς με κάνουν και γελάω. Πάντως κάποτε είχα δει στο ebay να πουλάνε σπρέι με... άρωμα χαρτιού, για όποιον έχει ντε και σώνει βίτσιο με το συγκεκριμένο. Μου θυμίζει αυτό που αναφέρεται παρακάτω στο εν λόγω άρθρο:

Μετά την εφεύρεση του επίπεδου πιεστηρίου τον 15ου αιώνα, όσοι αντέγραφαν με το χέρι τα βιβλία της εποχής αντιστάθηκαν σθεναρά στη νέα τάση. Ισχυρίζονταν ότι θα κατέστρεφε την τέχνη του λόγου, ότι η μαζική διάδοση θα αλλοίωνε την αίσθηση του κειμένου. Έκαναν μάλιστα ακόμη πιο περίτεχνες και πολυτελείς τις εκδόσεις τους, προκειμένου να αντιπαρατεθούν ευθέως με τα παραγόμενα από τις μηχανές βιβλία. Και άντεξαν. Για τουλάχιστον 150-200 χρόνια συνέχιζαν να κυκλοφορούν βιβλία γραμμένα στο χέρι.

(να σημειώσω ότι τον δέκατο τρίτο αιώνα για την αντιγραφή της Αγίας Γραφής απαιτούνταν έως 15 μήνες δουλειάς ενώ οι μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ευρώπης απαριθμούσαν έως 1500 έργα, οι δε ιδιώτες που κατείχαν 50-100 τόμους ήταν σαν τους σημερινούς πολυεκατομμυριούχους των 20 Ferrari)

Τέλος τα Kindle και φαντάζομαι σχεδόν όλα τα -ereaders θυμούνται σε ποια σελίδα σταμάτησες να διαβάζεις όχι μόνο το τρέχον αλλά οποιοδήποτε βιβλίο είναι αποθηκευμένο μέσα στη συσκευή. Και άρα όταν ανοίξεις το βιβλίο, εμφανίζουν αμέσως αυτή τη σελίδα. Εννοείται υπάρχει η δυνατότητα και για αποθήκευση bookmarks, σημειώσεων, υπογράμμισης κειμένου κλπ.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά εγώ να πάρω το Aura H2O για διάβασμα pdf?

κανείς δεν εχει το συγκεκριμένο,να ξέρουμε εαν αξίζει τα 180. :-(

Για 0,8" δεν νομίζω να αξίζει.... το ONE όμως με 7.8" μάλλον ναι αλλα πολλά τα €€€.

Επεξ/σία από Havik

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...