Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

για δωρακι λεω να παρω αυτο

http://www.banggood.com/ONYX-BOOX-C67ML-Carta2-300ppi-Ebook-Reader-8G-Wi-Fi-Android-HD-Touch-Screen-p-1065830.html

φαινεται το πιο ολοκληρωμενο σε αυτα τα λεφτα.

+ανδροιδ +ακουστικα

(π.χ. εχω απο δωρο 100ε readpoint, τα οποια αχρηστευονται με κιντλ)

αξιζει; υπαρχει τωρα κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα;

Δημοσ.

http://www.banggood.com/ONYX-BOOX-C67ML-Carta2-300ppi-Ebook-Reader-8G-Wi-Fi-Android-HD-Touch-Screen-p-1065830.html

+ανδροιδ +ακουστικα

αξιζει

υπαρχει και αυτο http://www.cameranu.nl/en/p582322/kobo-aura-h2o-e-reader-zwart

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

+ανδροιδ +ακουστικα

Γιατι δεν παιρνεις Kindle paperwhite?

Επεξ/σία από hellojim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλές γιορτές σε όλους! :-)

Θα ήθελα την βοήθειά σας στην επιλογή του νέου μου e-book reader, αλλά επειδή το θέλω για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που θα αναλύσω παρακάτω, θα σας παρακαλούσα να μην ξεφύγουμε από τα συγκεκριμένα που ζητάω όσο γίνεται.

Budget: max 100 ευρώ. (Θα ανέβαινα λίγο παραπάνω αν αξίζει, αν και ιδανικά ψάχνω κάτι γύρω στα 80 ευρώ, το οποίο κατανοώ όμως ότι ίσως είναι δύσκολο να βρεθεί)

Μέγεθος: Θέλω 8'' τουλάχιστον.

Σκοπός: Το θέλω ΜΟΝΟ για ανάγνωση λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων, και όταν λέω επιστημονικών βιβλίων εννοώ ΜΟΝΟ θεωρητικών επιστημών. Δεν με ενδιαφέρουν εικόνες, διαγράμματα, κόμιξ κτλ, μόνο να μπορώ να διαβάζω ευανάγνωστα λέξεις.

ΔΕΝ με ενδιαφέρει καθόλου : 1) η σύνδεση στο ίντερνετ,  2) το να κάνω οτιδήποτε άλλο με αυτό (το θέλω αποκλειστικά για να διαβάζω βιβλία, ούτε εικόνες, ούτε βίντεο, ούτε web browsing, ούτε τίποτα άλλο), 3) το να μπορώ να κατεβάζω μέσω του e-reader αρχεία σε αυτό (δλδ σκοπεύω να τα περνάω μέσω του υπολογιστή μου και μόνο).

Φυσικά αν έχει κάτι από όλα αυτά τα εξτρά, δεν θα πω όχι, ούτε μπορεί να τα αφήσω ανεκμετάλλευτα, απλά δεν θα καθορίσουν αυτά την επιλογή μου.

Με ενδιαφέρει κυρίως: 1) να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο στο μάτι γίνεται, 2) να διαβάζει οπωσδήποτε και epub και pdf αρχεία 3) Νομίζω είναι απαραίτητος και ο οπίσθιος φωτισμός

Όσον αφορά την ανάλυσή του, δεν είναι επίσης προτεραιότητά μου, προτεραιότητά μου είναι να είναι ευανάγνωστο και ξεκούραστο στο μάτι, οπότε αν μια πολύ προχωρημένη ανάλυση βοηθάει τόσο πολύ σε αυτό, τότε ναι, με αφορά.

Δεν έχω πρόβλημα να παραγγείλω από Κίνα, αν είναι κάτι πολύ vfm και αξιόπιστο, αν και θα προτιμούσα κάτι από Ευρώπη και ας δώσω κάτι παραπάνω.

Γενικά λόγω και της νεοαποκτηθείσας ακαδημαϊκής μου ιδιότητας έχω πρόσβαση σε μεγάλο όγκο από e-books και ψάχνω μία λύση με όλα τα παραπάνω. Με όλα τα συγκεκριμένα παραπάνω, τα οποία ελπίζω να παρέθεσα σαφώς, ώστε να πάρω και σαφείς προτάσεις. :) :) :)

Επεξ/σία από akefaloskavalaris
Δημοσ.

Σε αυτά τα λεφτά και ίντσες δε θα βρεις τίποτα. Είτε πας σε kindle στις 6 ίντσες είτε δίνεις 200+ για 8αρι.

• Like 2
Δημοσ.

Σε αυτά τα λεφτά και ίντσες δε θα βρεις τίποτα. Είτε πας σε kindle στις 6 ίντσες είτε δίνεις 200+ για 8αρι.

Σωστός ως προς το δεύτερο, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις 8 ίντσες στα 100-120 ευρώ, παρ' εκτός αν βρεις κάποιον να πουλάει κάποιο μεταχειρισμένο reader.  Αν έχεις αρχεία σε pdf πάντως και δεν θέλεις να ασχολείσαι με μετατροπές πιστεύω αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα για μεγαλύτερη οθόνη.

Το τάμπλετ σε καμία περίπτωση δεν θα σου δώσει την ίδια αίσθηση ανάγνωσης, ούτε θα είναι τόσο ξεκούραστο.

Δημοσ.

Αν έχεις δει αυτό το φόρουμ νομίζω θα έχεις διαπιστώσει ότι χωριζόμαστε σε 2 γκρουπ αυτούς που για e-book reader θέλουν μόνο kindle και στους υπόλοιπους που κοιτάζουμε κάποια άλλη μάρκα. 

Αυτό που θα πρότεινα ανεξαρτήτως τι θα διαλέξεις είναι να έχει οπωσδήποτε φωτισμό και ας κοστίζει κάτι παραπάνω.

Για τα pdf αρχεία να είσαι προετοιμασμένος επίσης ότι αν είναι ειδικά σκαναρισμένες εικόνες δεν θα είναι ότι ευκολότερο στην ανάγνωση αν και υπάρχουν προγράμματα μετατροπής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία, τουλάχιστον τώρα έχω μια καλύτερη αίσθηση των τιμών στην αγορά.

Οπότε στις 6" ποιες ειναι οι καλύτερες επιλογές βάσει όσων ζητάω;

Στο σπίτι έχουμε το kobo touch (800x600) - 50 ευρώ το 2013 - και το kindle paperwhite (1440×1080) - 80 ευρώ πριν 1 μήνα. Από Γερμανία με δωρεάν μεταφορικά γιατί έχω συγγενείς εκεί.

Η διαφορά είναι μεγάλη και το φως βοηθάει πάρα πολύ το βράδυ!

Αρχικά ήθελα να πάρω το kobo glo αλλά σε αυτή τη τιμή το kindle ήταν ευκαιρία! Δεν ήθελα kindle γιατί είμαι κατά της φιλοσοφίας του κλειστού οικοσυστήματος της amazon. Και γιατί πρέπει να μετατρέπω τα epub σε mobi.

Κοίταζα και τα PocketBook InkPad 2 και Kobo Aura One για το μέγεθος αλλά η τιμή ανεβαίνει!!

Ιδανικά θα ήθελα ένα 8-9 ίντσο με android ώστε να το συνδέσω με το server μου και να το σετάρω στα μέτρα μου.

Το Kindle είναι μια χαρά. Έχω κλεισει το wifi, έχω αποσυνδέσει το λογαριασμό, περνάω τα βιβλία με το usb και τέλος.

Αρκεί να το βρεις στα 80-100 max.

Επεξ/σία από aposporis
Δημοσ.

Στο σπίτι έχουμε το kobo touch (800x600) - 50 ευρώ το 2013 - και το kindle paperwhite (1440×1080) - 80 ευρώ πριν 1 μήνα. Από Γερμανία με δωρεάν μεταφορικά γιατί έχω συγγενείς εκεί.

Η διαφορά είναι μεγάλη και το φως βοηθάει πάρα πολύ το βράδυ!

Αρχικά ήθελα να πάρω το kobo glo αλλά σε αυτή τη τιμή το kindle ήταν ευκαιρία! Δεν ήθελα kindle γιατί είμαι κατά της φιλοσοφίας του κλειστού οικοσυστήματος της amazon. Και γιατί πρέπει να μετατρέπω τα epub σε mobi.

Κοίταζα και τα PocketBook InkPad 2 και Kobo Aura One για το μέγεθος αλλά η τιμή ανεβαίνει!!

Ιδανικά θα ήθελα ένα 8-9 ίντσο με android ώστε να το συνδέσω με το server μου και να το σετάρω στα μέτρα μου.

Το Kindle είναι μια χαρά. Έχω κλεισει το wifi, έχω αποσυνδέση το λογαριασμό, περνάω τα βιβλία με το usb και τέλος.

Αρκεί να το βρεις στα 80-100 max.

Συνεχίζοντας την έρευνά μου, νομίζω πως για όσα χρειάζομαι, το Kindle Paperwhite είναι η καλύτερη επιλογή για μένα.

Το πρόβλημα είναι ότι σε κάθε Amazon που δοκίμασα να φτάσω την παραγελλία μέχρι τέλους, μου λέει οτι το προϊόν αυτό δεν αποστέλλεται στην Ελλάδα!

Δημοσ.

Μάλλον διάλεξες την φτηνότερη έκδοση με τις special offers που έχει και διαφημίσεις.

Αν πας πχ εδώ:

https://www.amazon.co.uk/dp/B00QJDU3KY/ref=twister_B00U879AII?_encoding=UTF8&psc=1

και διαλέξεις without special offers προχωράει κανονικά. 

Γύρω στα 132 ευρώ το συνολικό κόστος, λίγο παραπάνω από αυτό που ήθελες, αλλά αν δεν θέλεις να δώσεις παραπάνω απο 100 θα πρέπει να συμβιβαστείς ως προς την ποιότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Το PocketBook Basic 2 αξίζει σαν οικονομική αγορά?

Σε καμία περίπτωση δεν θα αγόραζα συσκευή χωρίς φωτισμό, αυτό επιπλέον έχει και μόνο 256 ΜΒ μνήμη που σημαίνει ότι κάποια σε κάποια αρχεία πιθανώς θα αργεί. 

Το ζήτημα είναι ένας reader να υποκαθιστά το βιβλίο και να κάνει την εμπειρία ευχάριστη. Καλύτερα βάζε στην άκρη 10 ευρώ κάθε μήνα και καθυστέρησε μερικούς μήνες να πάρεις κάτι καλύτερο.

• Like 2
Δημοσ.

Το PocketBook Basic 2 αξίζει σαν οικονομική αγορά?

3 ετών συσκευή(ιδίως μπαταρία), 800x600 οθόνη δίχως φωτισμό και μόλις 256 ΜΒ μνήμη στα ~70 ευρά;

Όχι δεν θα το έλεγα, καλύτερα να περιμένεις/μαζέψεις λίγο περισσότερα όπως έγραψε και ο φίλος αποπάνω.

100-120 ευρώ είναι το βέλτιστο VfM στις 6",τουλάχιστον αυτό πιστεύω από όσα έχω δει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...