Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλοριζικο αλλα πως και δεν πηρες το kobo aura one?

και εγω περιμενω τπτ με 1 gb+...

στο yotaphone που εχω τωρα με 2 gb μπορεις να κανεις τα παντα στην e-ink ακομα και video μπορεις να δεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλοριζικο αλλα πως και δεν πηρες το kobo aura one?

και εγω περιμενω τπτ με 1 gb+...

στο yotaphone που εχω τωρα με 2 gb μπορεις να κανεις τα παντα στην e-ink ακομα και video μπορεις να δεις

Είναι θέμα μνήμης, τα 4-8Gb είναι απλά πολύ λίγα για αυτό που θέλω να κάνω, δηλαδή να έχω μεγάλο μέρος της βιβλιοθήκης μου στην συσκευή. Το λιγότερο που χρειάζομαι είναι ~30-40Gb. 

Από τότε που κατήργησαν την microSD στα Kobo έχασα και τον τελευταίο λόγο να τα προτιμήσω.Γενικά πολύ κακή εμπειρία από το firmware(συγκεκριμένα τα updates) του Glo.

Γενικά δεν με αρέσει να σχεδιάζω τι θα διαβάσω και πολλές φορές θέλω να βλέπω σημεία από βιβλία που έχω ήδη διαβάσει.Άσε που τα τεχνικά-ιστορικά βιβλία είναι γκουμούτσες με τουλάχιστον 20+Mb το καθένα, με μερικά να φτάνουν τα 150-200MB.

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 1

Το Kobo Aura One με την τελευταία έκδοση του koreader , αν μπορείς να την περάσεις, είναι πολύ καλό για PDFs.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω καιρό να παρακολουθήσω τι βγαίνει, για το Kobo Aura One είδα review στο youtube αφού είδα την αναφορά εδώ, μου φάνηκε πολύ καλό εκτός από το φωτισμό.. πολλές σκιές, πάντως αν εξαιρέσεις το κόστος οι ίντσες με έψησαν αρκετά για αναβάθμιση από το Aura* που έχω τώρα, για pdf θα είναι λουκούμι! Βέβαια πολλά τα λεφτά…

*έχω διαβάσει κοντά στις 1000 ώρες από της 7/2014 που το αγόρασα, μου έχει κρασέρι λιγότερες από 3 φορές λόγο του μεγάλου μεγέθους εβοοκ κατά την αλλαγή σελίδας, γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Τώρα για το μέγεθος δεν με νοιάζει αρκεί να μπορώ να μπαίνω σε Dropbox (στο Aura που έχω είναι πολύ ταλαιπωρία).

Επεξ/σία από Havik

Δεν λέω να τα πάρεις οπωσδήποτε από εκεί, το δίνω σαν παράδειγμα. Πήρα το Voyage από ιταλικό Amazon γιατί είχαν μεγάλη προσφορά, τα προηγούμενα όμως (Kindle 3, Paperwhite 1) τα παρήγγειλα από το αμερικάνικο site, με τους φόρους και τα τελωνεία που λες, γιατί τότε δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Τώρα πια νομίζω μπορείς να πάρεις από παντού.

Σε τι τιμή πήρες το voyage φίλε? ρωτάω γιατί απο το Ιταλικό amazon (όπως έχω ξανα γράψει εδω μέσα) πήρα το paperwhite και έκανα επιστροφή και αντικατάσταση 2 φορές και ευχαριστημένος δεν έμεινα οπότε ζήτησα και μου έκαναν επιστροφή χρημάτων.

Επίσης κατα τη γνώμη σου το voyage είναι καλύτερο απο το papaerwhite ειδιά στο θέμα της οθόνης που δεν με ικανοποίησε το papaerwhite?

Σε τι τιμή πήρες το voyage φίλε? ρωτάω γιατί απο το Ιταλικό amazon (όπως έχω ξανα γράψει εδω μέσα) πήρα το paperwhite και έκανα επιστροφή και αντικατάσταση 2 φορές και ευχαριστημένος δεν έμεινα οπότε ζήτησα και μου έκαναν επιστροφή χρημάτων.

Επίσης κατα τη γνώμη σου το voyage είναι καλύτερο απο το papaerwhite ειδιά στο θέμα της οθόνης που δεν με ικανοποίησε το papaerwhite?

162 ευρώ η συσκευή και 15 ευρώ τα εξπρές μεταφορικά. Συνολικά είναι καλύτερο του Paperwhite από κάθε άποψη, αλλά μόνο αν το αγοράσεις με έκπτωση. Διαφορετικά δεν νομίζω ότι αξίζει τα 190-200 ευρώ που πωλείται κανονικά, δεν είναι τόσο καλύτερο. Ανάλογα όμως και με τις απαιτήσεις του καθενός, πχ. ένα από τα προβλήματα του PW1 ήταν ο σχετικά ανομοιόμορφος φωτισμός της οθόνης. Άλλους τους ενοχλεί πολύ, άλλους ελάχιστα (εγώ το συνήθισα μετά την πρώτη μέρα και δεν ασχολήθηκα ξανά).

162 ευρώ η συσκευή και 15 ευρώ τα εξπρές μεταφορικά. Συνολικά είναι καλύτερο του Paperwhite από κάθε άποψη, αλλά μόνο αν το αγοράσεις με έκπτωση. Διαφορετικά δεν νομίζω ότι αξίζει τα 190-200 ευρώ που πωλείται κανονικά, δεν είναι τόσο καλύτερο. Ανάλογα όμως και με τις απαιτήσεις του καθενός, πχ. ένα από τα προβλήματα του PW1 ήταν ο σχετικά ανομοιόμορφος φωτισμός της οθόνης. Άλλους τους ενοχλεί πολύ, άλλους ελάχιστα (εγώ το συνήθισα μετά την πρώτη μέρα και δεν ασχολήθηκα ξανά).

thanks για την απάντηση φίλε, όντος αυτό που με ενόχλησε ηταν ακριβώς αυτό με τον ανομοιόμορφο φωτισμό, δυστυχώς και στα 2 kindle ήταν το ίδιο (ίσως και χειρότερο) οπότε και τα επέστρεψα. Η τιμή στα 162 σχετικά καλή (και από ότι είδα εδώ http://it.camelcamelcamel.com/risoluzione-integrata-regolazione-automatica-VoltaPagina/product/B00IOY524S έχει πέσει και στα 159, οπότε υπομονή μέχρι τις γιορτές μήπως και βγει καμία καλή προσφορά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια γνωριζει κανενας αν το παλιο 5ιντσο Kobo Mini υπαρχει ακομα στην αγορα η σε καποιο μαγαζι?

(Με ενδιαφερει ακομα και αν πουλαει καποιο παιδι το Kobo Mini του).

Επεξ/σία από reid

Παιδια γνωριζει κανενας αν το παλιο 5ιντσο Kobo Mini υπαρχει ακομα στην αγορα η σε καποιο μαγαζι?

(Με ενδιαφερει ακομα και αν πουλαει καποιο παιδι το Kobo Mini του).

Προσωπικά έχω να δω kobo mini σε (γερμανικό) μαγαζί από το 2012-13.

Τώρα μόλις είδα ότι ακόμη το πουλάνε σε amazon.com/amazon.co.uk,αν και οι περισσότερες προσφορές είναι σε τιμές φωτιά...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πείτε μου μια γνώμη μεταξύ του Onyx Book C67ML Carta και Carta2 , για το ποιο να επιλέξω...

Η διαφορά τους είναι οτι το carta έχει ανάλυση 1024X758 ενώ το carta2 έχει ανάλυση 1448x1072.Το ένα είναι στα 100 ευρώ και το άλλο στα 130.

Αξίζει να πάω στη μεγάλη ανάλυση ή δεν θα δω διαφορά; Δεν έχω ξαναπάρει ebook reader.Το θέλω μόνο για διάβασμα epub.Τίποτα άλλο.

Επεξ/σία από tarantules

Γενικά έχω μετατρέψει άπειρα σκαναρισμένα ελληνικά βιβλία σε kindle-friendly εκδόσεις με το k2pdfopt . 

Spread the word, γιατί φαίνεται ότι ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Μετά και το σχόλιο σου είπα να το δοκιμάσω, είχα ένα βιβλίο σκαναρισμένο σε pdf, Ήταν μόλις 26 Mb αλλά για κάποιο λόγο σερνόταν ο e-reader μου (Pocketbook Inkpad), το μετάτρεψα με το k2pdfopt, το μετάτρεψε σε ένα αρχείο 120 mb το οποίο διαβάζεται εξαιρετικά πλέον. Μετά το δοκίμασα σε περιοδικά που είχαν 2 στήλες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο στην ανάγνωση. Και πάλι εξαιρετική δουλειά.

Να είσαι καλά.

Για πείτε μου μια γνώμη μεταξύ του Onyx Book C67ML Carta και Carta2 , για το ποιο να επιλέξω...

Η διαφορά τους είναι οτι το carta έχει ανάλυση 1024X758 ενώ το carta2 έχει ανάλυση 1448x1072.Το ένα είναι στα 100 ευρώ και το άλλο στα 130.

Αξίζει να πάω στη μεγάλη ανάλυση ή δεν θα δω διαφορά; Δεν έχω ξαναπάρει ebook reader.Το θέλω μόνο για διάβασμα epub.Τίποτα άλλο.

παρε με carta 2 γιατι το android θελει πολλα ppi

(αν το θες για διαβασμα μεσα στο σπιτι παρε κατι μεγαλυτερο απο 6 ιντσες)

Καλησπέρα σας

Ψάχνω για e-reader με backlight.

Eχω ήδη kindle touch- το απλουλι, αλλα με το λαμπατέρ το βράδυ πάνω απο το κεφάλι δεν γίνεται δουλειά ! Ούτε με το ταμπλετ που το φορτίζεις καθημερινα.

Οπότε , θέλω κάτι για να διαβάζω ebooks μόνο . Eχω χάσει την μπάλα με το paperwhite απο που μπορείς να το αγορασεις και που όχι (το αμερικάνικο λέει προς το παρών δεν είναι διαθέσιμο, το warehouse του Αγγλικού στέλνει ''used'' αλλα acceptable και δεν το εμπστεύομαι), οπότε θα ήθελα καποια γνώμη για kobo/nook κτλ, αν είναι πιο οικονομικά. Αν είναι κάποιο άλλο σε επιπεδο τιμής paperwhite (μαζίμε τελωνεία κτλ), μένω στο kindle .

Ευχαριστώ !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς κατόχους Kοbo, μπορείτε να κατεβάσετε ebook από το dropbox σας? Πήγα χτες να κατεβάσω όπως κάνω πάντα και για κάποιο λόγο δεν κατέβαζε, update δεν έκανα, μπορεί να έκαναν κάτι από την μεριά του dropbox, συμβαίνει μόνο σε μένα ή είναι γενικό?

Καλησπέρα σας

Ψάχνω για e-reader με backlight.

Eχω ήδη kindle touch- το απλουλι, αλλα με το λαμπατέρ το βράδυ πάνω απο το κεφάλι δεν γίνεται δουλειά ! Ούτε με το ταμπλετ που το φορτίζεις καθημερινα.

Οπότε , θέλω κάτι για να διαβάζω ebooks μόνο . Eχω χάσει την μπάλα με το paperwhite απο που μπορείς να το αγορασεις και που όχι (το αμερικάνικο λέει προς το παρών δεν είναι διαθέσιμο, το warehouse του Αγγλικού στέλνει ''used'' αλλα acceptable και δεν το εμπστεύομαι), οπότε θα ήθελα καποια γνώμη για kobo/nook κτλ, αν είναι πιο οικονομικά. Αν είναι κάποιο άλλο σε επιπεδο τιμής paperwhite (μαζίμε τελωνεία κτλ), μένω στο kindle .

Ευχαριστώ !

Πόσα χρήματα διαθέτεις? Εγώ θα πήγαινα στο Kobo aura one που είναι 7.8” ώστε να μπορώ να διαβάσω και pdf, το μεγαλύτερο μέγεθος πέρα από το κόστος συνεπάγετε και πιο δύσκολη μεταφορά αν το χρησιμοποιείς και έξω,

Επεξ/σία από Havik

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...