Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μπορει να μου πει καποιος πως γινεται να διαβαζω ebook μεσω του tablet μου?

Εχω ενα samsung tab3 sm110 και οταν παω να κατεβασω ενα ebook μου λεει οτι δε γινεται επειδη πρεπει να εχω το ADOBE DRM αλλα παω να το κατεβασω και δε μου το υππστηριζει. Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αγορασα το Pocketbook Basic 2.

Καλα μιλαμε επαθα πλακα, μολις το ανοιξα νομιζα πως η οθονη ειναι αυτοκολλητο και προσπαθουσα να την ξεκολλησω :)

Εχω ενα PDF αγγλικο, το οποιο δεν ειναι σκαναρισμενο.

Η γραμματοσειρα ειναι πολυ καθαρη.

Μεσω του zamzar.com το μετετρεψα σε epub αλλα υπαρχουν πολλες κενες γραμμες.

Υπαρχει καποιος καλυτερος τροπος να κανω τις μετατροπες ωστε να μην αφηνει κενες γραμμες;

Υπαρχει καποιος καλυτερος τροπος να κανω τις μετατροπες ωστε να μην αφηνει κενες γραμμες;

Link.png Site: http://www.willus.com/k2pdfopt/

Δουλεύει και με σκαναρισμένα pdf. Συνήθως χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις κάνει καλούτσικη δουλειά. Ψάχνοντας το λίγο παραπάνω μπορεί να κόψει και να ράψει σχεδόν τα πάντα.

• Like 2

Link.png Site: http://www.willus.com/k2pdfopt/

Δουλεύει και με σκαναρισμένα pdf. Συνήθως χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις κάνει καλούτσικη δουλειά. Ψάχνοντας το λίγο παραπάνω μπορεί να κόψει και να ράψει σχεδόν τα πάντα.

Φιλε το προγραμμα ειναι εξαιρετικο.

Να εισαι καλα.

• Like 2

Φιλε το προγραμμα ειναι εξαιρετικο.

Να εισαι καλα.

Γενικά έχω μετατρέψει άπειρα σκαναρισμένα ελληνικά βιβλία σε kindle-friendly εκδόσεις με το k2pdfopt . 

Spread the word, γιατί φαίνεται ότι ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή του.

• Like 1

Μπορει να μου πει καποιος πως γινεται να διαβαζω ebook μεσω του tablet μου?

Εχω ενα samsung tab3 sm110 και οταν παω να κατεβασω ενα ebook μου λεει οτι δε γινεται επειδη πρεπει να εχω το ADOBE DRM αλλα παω να το κατεβασω και δε μου το υππστηριζει. Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω?

δεν ξερω ακριβως τι αντιμετωπιζεις αλλα εγω στο tablet εχω αυτό για βιβλια

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flyersoft.moonreader&hl=el

Καλημέρα σας ,

θα ήθελα τη βοήθειά σας, ενδιαφέρομαι να κάνω μια αγορά όσον αφορά τα εν λόγω προιόντα. Δεδομένου οτι είμαι πανάσχετος θέλω να ρωτήσω και να μου πέιτε μια καλή επιλογή και κυρίως φθηνή. Κάπου διάβασα πως μερικά απο αυτα έχουν φωτισμό για λειτρουργία στο σκοτάδι. Ξεφεύγει πολύ η τιμή για αυτα? 

Επίσης εαν έχω ένα tablet, μήπως είναι περριτό το ebook reader? μπορει η οθόνη του tablet δημιουργήσει μια ξεκούραστη οθόνη για διάβασμα? 

Ευχαριστώ in advance!

Καλημέρα σας ,

θα ήθελα τη βοήθειά σας, ενδιαφέρομαι να κάνω μια αγορά όσον αφορά τα εν λόγω προιόντα. Δεδομένου οτι είμαι πανάσχετος θέλω να ρωτήσω και να μου πέιτε μια καλή επιλογή και κυρίως φθηνή. Κάπου διάβασα πως μερικά απο αυτα έχουν φωτισμό για λειτρουργία στο σκοτάδι. Ξεφεύγει πολύ η τιμή για αυτα? 

Επίσης εαν έχω ένα tablet, μήπως είναι περριτό το ebook reader? μπορει η οθόνη του tablet δημιουργήσει μια ξεκούραστη οθόνη για διάβασμα? 

Ευχαριστώ in advance!

Πριν μερικες εβδομαδες ημουν κι εγω στο ψαξιμο, οπως εισαι κι εσυ τωρα, και επισης ημουν (και ειμαι) ασχετος με το θεμα.

Το tablet δεν εχει καμια σχεση με το e-reader.

Πριν μια βδομαδα πηρα το Pocketbook Basic 2 στα €81.90 με παραδοση στο σπιτι μου και η διαφορα της "οθονης" ειναι τρελλη.

Εβαλα την λεξη οθονη σε εισαγωγικα γιατι περισσοτερο μοιαζει με μια κολλα χαρτι παρα για οθονη.

Οταν ανοιξα την συσκευασια θεωρησα πως η οθονη ειναι αυτοκολλητο και προσπαθουσα να το ξεκολλησω.

Μετα απο μερικα δευτερολεπτα καταλαβα οτι ειναι η οθονη και απλα ειναι μονιμα "ανοιχτη" και γραφει το μοντελο. 

Εγω δεν ημουν διατεθιμενος να πληρωσω περισσοτερα για να διαβαζω βιβλια.

Μετατρεπω τα PDF μου με το προγραμμα που μου ανεφερε λιγο πιο πανω ο dimand και τα περναω στο e-reader πανευκολα με συνδεση στον υπολογιστη. Το αποτελεσμα ειναι παλι αρχεια PDF αλλα σε μορφη που να εφαρμοζουν οι σελιδες στο Pocketbook Basic 2 με ευαναγνωστα γραμματα.

Η εμπειρια διαβασματος ειναι πολυ καλυτερη παρα σε tablet. Η οθονη του tablet κουραζει, του e-reader οχι γιατι οπως σου ειπα η οθονη ειναι σαν σελιδα βιβλιου (τεχνολογια e-ink ονομαζεται).

Με το Pocketbook Basic 2 που κανει €81.90 ειμαι ευχαριστημενος, ωστοσο εαν θελεις να το ψαξεις με πιο ακριβα μοντελα, με φωτισμους κ.τ.λ. τοτε θα σε βοηθησουν τα υπολοιπα μελη που ειναι πιο εμπειρα με το θεμα.

Καλημέρα σας ,

Ευχαριστώ in advance!

Καλή επιλογή είναι σύμφωνα με αυτά που θέλεις και αυτά που μπορείς να δώσεις.

Εάν ήδη ή σκοπεύεις να διαβάσεις πολλά βιβλία,λογοτεχνικά με λίγες εικόνες, τότε είναι καλή επιλογή διότι προστατεύει τα μάτια σου και είναι πολύ πιο οικονομικό σε μπαταρία και vfm σε βάθος 5ετιας(δεν θα το αντικαταστήσεις εύκολα).

Εάν όχι,πάνε σε tablet και κάνε την δουλειά σου.

Επίσης το budget καλό θα ήταν να είναι πάνω από κατοστάρι για να πάρεις κάτι αξιοπρεπές,με φως και καλή οθόνη.

Δίχως φωτισμό θα έλεγα ότι χάνει πολύ η οθόνη, είναι δεδομένο ότι είναι η καλύτερη λύση για μεγαλύτερη ευκρίνεια ακόμη και την ημέρα.Βέβαια να περιμένεις έξτρα κανένα 20αρι για μοδέλα με φως σε σχέση δίχως φως.Αυτό κιόλας επειδή τα φωτιζόμενα μοδέλα έχουν 99% και μεγαλύτερη ανάλυση από τα μη-φωτιζόμενα. 

Πάντως στις 6" καλή επιλογή είναι τα kindle PW3, τα οποία καλύπτουν τους περισσότερους χρήστες. Στα ~120€ να περιμένεις την τιμή.

Εάν θέλεις 6αρι android δες κάποια παραλαγή του boyue t-62+, έχω το energy sistem pro hd, που είναι ανακατασκευή του κινέζικου και είμαι ευχαριστημένος(δες προηγούμενες σελίδες).

Κάπου στα ίδια με το kindle οι τιμές.

Στις 8" είναι καλές επιλογές το kobo aura one(230+€) και pocketbook inkpad 2(210€).

Δεν έχει καμία,μα καμία σχέση η LCD οθόνη των tablet με ένα e-book reader.Εάν δεις την οθόνη IRL θα καταλάβεις.

Φυσικά μπορείς να διαβάσεις σε tablet,αλλά εγγυώμαι ότι η εμπειρία θα είναι πολύ κατώτερη των e-book reader, και εάν ανήκεις στην συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, θα είναι και πολύ πιο ξεκούραστη στα μάτια σου.

Πριν μερικες εβδομαδες ημουν κι εγω στο ψαξιμο, οπως εισαι κι εσυ τωρα, και επισης ημουν (και ειμαι) ασχετος με το θεμα.

Το tablet δεν εχει καμια σχεση με το e-reader.

Πριν μια βδομαδα πηρα το Pocketbook Basic 2 στα €81.90 με παραδοση στο σπιτι μου και η διαφορα της "οθονης" ειναι τρελλη.

Εβαλα την λεξη οθονη σε εισαγωγικα γιατι περισσοτερο μοιαζει με μια κολλα χαρτι παρα για οθονη.

Οταν ανοιξα την συσκευασια θεωρησα πως η οθονη ειναι αυτοκολλητο και προσπαθουσα να το ξεκολλησω.

Μετα απο μερικα δευτερολεπτα καταλαβα οτι ειναι η οθονη και απλα ειναι μονιμα "ανοιχτη" και γραφει το μοντελο. 

Εγω δεν ημουν διατεθιμενος να πληρωσω περισσοτερα για να διαβαζω βιβλια.

Μετατρεπω τα PDF μου με το προγραμμα που μου ανεφερε λιγο πιο πανω ο dimand και τα περναω στο e-reader πανευκολα με συνδεση στον υπολογιστη. Το αποτελεσμα ειναι παλι αρχεια PDF αλλα σε μορφη που να εφαρμοζουν οι σελιδες στο Pocketbook Basic 2 με ευαναγνωστα γραμματα.

Η εμπειρια διαβασματος ειναι πολυ καλυτερη παρα σε tablet. Η οθονη του tablet κουραζει, του e-reader οχι γιατι οπως σου ειπα η οθονη ειναι σαν σελιδα βιβλιου (τεχνολογια e-ink ονομαζεται).

Με το Pocketbook Basic 2 που κανει €81.90 ειμαι ευχαριστημενος, ωστοσο εαν θελεις να το ψαξεις με πιο ακριβα μοντελα, με φωτισμους κ.τ.λ. τοτε θα σε βοηθησουν τα υπολοιπα μελη που ειναι πιο εμπειρα με το θεμα.

Η τεχνολογία ονομάζεται e-paper, e-ink είναι εταιρεία.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, τελικα κατέληξα στο Pocketbook-Touch-Lux-3. Θα το παραλάβω σήμερα και πιστεύω θα με ικανοποιήσει πλήρως μιας και οι απαιτήσεις μου είναι λίγες. Πέραν τούτου όσων αφορά τα ebooks αποτι εχω καταλάβει υπάρχουν κάποιες πλατφόρμες για κατέβασμα δωρεάν και νόμιμα , αλλεσ πλατφόρμες τύπου torrents με παράνομο κατέβασμα και καποια site που αγοραζείς το βιβλίο και τα δικαιώματα του, right? εχετε προτασεις? :) 

ξαναευχαριστώ in advance :)

• Like 1

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, τελικα κατέληξα στο Pocketbook-Touch-Lux-3. Θα το παραλάβω σήμερα και πιστεύω θα με ικανοποιήσει πλήρως μιας και οι απαιτήσεις μου είναι λίγες. Πέραν τούτου όσων αφορά τα ebooks αποτι εχω καταλάβει υπάρχουν κάποιες πλατφόρμες για κατέβασμα δωρεάν και νόμιμα , αλλεσ πλατφόρμες τύπου torrents με παράνομο κατέβασμα και καποια site που αγοραζείς το βιβλίο και τα δικαιώματα του, right? εχετε προτασεις? :)

ξαναευχαριστώ in advance :)

Ξεκίνα από projectgutenberg για χιλιάδες τζάμπα κλασσικά βιβλία, νόμιμα(ως παλαιά).Ελληνικά και κυρίως Αγγλικά.

Γλυτώνεις πολλές εκατοντάδες ευρώ εάν τα κατεβάσεις από εκεί διότι κάτι κατσικοκλέφτες σε amazon κ.ο.κ. πουλάν 15-20+€/e-book που δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα...

Από εκεί και πέρα από τον θείο(aka λιγότερο νόμιμα πράματα) απαγορεύεται να αναφερθούν εδώ και θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου στον γούγλη ή καλύτερα στο duckduckgo.com 

Βιβλιοπωλεία δεν ξέρω, ανάλογα τι θέλεις και σε τι "οικοσύστημα" είσαι και που επιθυμείς να γραφείς.

• Like 2

Ξεκίνα από projectgutenberg για χιλιάδες τζάμπα κλασσικά βιβλία, νόμιμα(ως παλαιά).Ελληνικά και κυρίως Αγγλικά.

Γλυτώνεις πολλές εκατοντάδες ευρώ εάν τα κατεβάσεις από εκεί διότι κάτι κατσικοκλέφτες σε amazon κ.ο.κ. πουλάν 15-20+€/e-book που δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα...

Από εκεί και πέρα από τον θείο(aka λιγότερο νόμιμα πράματα) απαγορεύεται να αναφερθούν εδώ και θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου στον γούγλη ή καλύτερα στο duckduckgo.com 

Βιβλιοπωλεία δεν ξέρω, ανάλογα τι θέλεις και σε τι "οικοσύστημα" είσαι και που επιθυμείς να γραφείς.

Ευχαριστώ πολύ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά να μην κάθομαι να διαβάζω όλες τις σελίδες..

1.Αν αγοράσω kindle e-book reader, μπορώ να συνδέσω με υπολογιστή και να φορτώσω από εκεί κάτι που έχω κατεβάσει;

2. Αν δεν διαβάζει το format, υπάρχει πρόγραμμα μετατροπής σε αρχείο που αναγνωρίζει το kindle;

3.Αν το πάρω από το γερμανικό amazon, θα έχω πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του αμερικάνικου amazon ή θα με πηγαίνει αναγκαστικά όταν θέλω να κάνω αγορές στη βιβλιοθήκη του γερμανικού και μόνο amazon;

4.Ο φορτιστής σε τι χρειάζεται; Κα βασικά πως φορτίζει χωρίς φορτιστή, με σύνδεση με το pc; Επίσης διάβασα ότι συνδέεται και με τον φορτιστή του κινητού, είναι δυνατόν; 100 τουλάχιστον διαφορετικοί φορτιστές υπάρχουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Ναι, με απλό micro-USB καλώδιο ή (ακόμα καλύτερα) ασύρματα με email απευθείας στη συσκευή (περισσότερες πληροφορίες στο site της Amazon). Η κάθε συσκευή έχει μοναδικό email (πχ. [email protected]) και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επιτρέψεις σε άλλες διαυθύνσεις να στέλνουν σε αυτή (βλ. whitelist).

2) Ναι, το περίφημο Calibre που τα κάνει όλα τζάμπα και συμφέρει.

3) Νομίζω έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διεύθυνση που δηλώνει ο αγοραστής. Εγώ πχ. που πήρα το Kindle Voyage από το ιταλικό Amazon έχω δηλωμένη ελληνική διεύθυνση και άρα αγοράζω από την αμερικάνικη βιβλιοθήκη (που είναι η συνηθισμένη επιλογή για Ελλάδα). Υπάρχουν σχετικές συζητήσεις στο site της Amazon, ένα απλό γκουγκλάρισμα αρκεί.

4) Η συσκευή δουλεύει με ενσωματωμένη μπαταρία, οπότε προφανώς ο φορτιστής χρειάζεται για να τη φορτίζει. Μπορείς να φορτίσεις μέσω απλής σύνδεση με το PC. Όλοι οι σύγχρονοι φορτιστές των κινητών δεν είναι τίποτα άλλο παρά κουτάκια που βγάζουν 5 Volt με ακροδέκτη mini-USB. Ακριβώς δηλαδή ό,τι χρειάζεται το Kindle για να δουλέψει, συνεργάζεται με όλους αυτούς τους φορτιστές.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...