Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από άλλη μια εβδομάδα είπα να κάμω ένα update,λόγω σπανιότητας(δεν είδα άλλον να έχει τέτοια συσκευή).

Το μηχάνημα(energy pro HD) δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα μέχρι τούδε.

• Δοκίμασα να παίξω .cbr/.cbz και όλα καλά, λίγο θέλει υπομονή με το ζουμ,λόγω μικρής οθόνης,αλλά είναι απόλυτα εφικτό.
  • Το ίντερνετ είναι ικανοποιητικό,τίποτα "σούπερ ουάου",αλλά σε περίπτωση ανάγκης βολεύει μια χαρά.
  • Έχω μέσα κάπου 6Gb αρχείων και δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα,λίγο αργεί περισσότερο όταν ξεκινάει(booting), μιλάμε για ~30-40sec.
  • Η μπαταρία είναι καλή,δεν έχω παρατηρήσει κάποιο ξαφνικό άδειασμα και φαίνεται ότι είναι εφάμιλλη με κάποιο κλασσικό reader.Με κλειστό ίντερνετ πάντα.
  • Είναι σταθερό, καμία κασκαρίκα με ξαφνικό κρασάρισμα, εκτός όταν έβαλα με την μια 3Gb βιβλίων και το file explorer έβγαλε error,δίχως όμως να κολλήσει η συσκευή.
  • Λειτουργεί μια χαρά με το calibre,και η flash και η microSD αναγνωρίζονται κανονικά και γράφεις τα βιβλία μέσα δίχως πρόβλημα.

nice

τον opera browser mini μπορεις να τον εγκαταστησεις?

ποσα gb σου δινει χωρο για εγκαταστηση εφαρμογων?

*Τον επομενο μηνα θα βγει το καινουριο kobo aura one στις 7.8 " μαλλον 200+ euro...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

nice

τον opera browser mini μπορεις να τον εγκαταστησεις?

ποσα gb σου δινει χωρο για εγκαταστηση εφαρμογων?

*Τον επομενο μηνα θα βγει το καινουριο kobo aura one στις 7.8 " μαλλον 200+ euro...

Έχει store και μπορείς να κατεβάσεις τα πάντα.

~1Gb για εφαρμογές και 5.55Gb για βιβλία-αρχεία ο εσωτερικός χώρος.

Το ξέρω,αλλά δεν παύει να είναι kobo και να έχει a priori άθλιο firmware-updates(μην μιλήσουμε για VfM).

Μετάνιωσα που πήρα το glo και πριν μερικές εβδομάδες δεν αγόρασα το H2O μόνο και μόνο επειδή ήταν kobo...

οντως τοσο μαπα ειναι τα kobo?

Δεν ξέρω,άλλοι δεν είχαν προβλήματα.

Εγώ πάντως, μετά το πρώτο εξάμηνο που έκανα το λάθος να κάμω τα πρώτα updates, είπα το μπιραλάχ.

Σχεδόν 2+ μήνες πάλευα να το φτιάξω και μετά από χρόνο αναγκάστηκα να πάω σε kindle...

Από τότε, προσωπικά πάντα, δεν θα ξαναδώσω εύκολα λεφτά στην εν λόγω εταιρεία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Μαγκες προσπαθησα να διαβασω τις προηγουμενες σελιδες για να κανω ερευνα αγορας αλλα δεν καταλαβαινω τιποτα απο e-readers.

Θα ηθελα κατι οικονομικο απλα να του περναω pdf για διαβασμα γιατι δεν παλευεται να τα διαβαζω στο laptop.

Μονο αυτο ζηταω, τιποτα παραπανω.

Εχετε κατι να μου προτεινετε;

Παρεμπιπτοντως, οι 6" που εχουν τα περισσοτερα e-readers δεν ειναι λιγες για να διαβαζεις e-books;

Παρεμπιπτοντως, οι 6" που εχουν τα περισσοτερα e-readers δεν ειναι λιγες για να διαβαζεις e-books;

Εγώ θεωρώ πως ναι, γενικά όμως δεν μ' αρέσουν τα βιβλία τσέπης, προτιμώ το μέγεθος. Οι περισσότεροι δεν έχουν θέμα, αν είναι epub ή pdf που δεν είναι σκαναρισμένο προσαρμόζεται στο μέγεθος του reader. Αν είναι σκαναρισμένο σε 6 ίντσες οθόνης θα έχεις θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαγκες προσπαθησα να διαβασω τις προηγουμενες σελιδες για να κανω ερευνα αγορας αλλα δεν καταλαβαινω τιποτα απο e-readers.

Θα ηθελα κατι οικονομικο απλα να του περναω pdf για διαβασμα γιατι δεν παλευεται να τα διαβαζω στο laptop.

Μονο αυτο ζηταω, τιποτα παραπανω.

Εχετε κατι να μου προτεινετε;

Ας το ξαναπούμε:

είναι πολύ δύσκολο να διαβάσεις τα γνωστα pdf βιβλίων συνήθως ελληνικών που κατα 90% προέρχονται απο σκαναρισμα σε 

e-book reader.

τα e-book reader προορίζονται για αρχεία τύπου epub , mobi κλπ και σχεδιασμένα στις 6,5 ιντσες που είναι καλές γιατι μπορεις να τα πιασεις με το ενα χερι.

->αν σε ενδιαφέρει να διαβάζεις pdf με εγχρωμες εικόνες μέσα τότε δοκίμασε ένα tablet καλύτερα.

->αν σε ενδιαφέρει να διαβάζεις pdf σκαναρισμένα αλλά κειμένου τότε 2 λύσεις υπάρχουν:

ο ένας τρόπος είναι να έχει η συσκευή pdf reader και πλέον είναι θεμα συνήθειας

(πχ στα αρχεια epub μπορεις να αλλαξεις την γραμματοσειρα αναλογα πως σε βολευει

στο pdf αυτο δεν γίνεται)

ενας αλλος τρόπος που δουλεύει σε αρκετες περιπτώσεις είναι να χρησιμοποιήσεις ocr προγράμματα (πχ abby fine reader) για να το κάνεις epub και μετα να το βαλεις στο e-book reader (google it)

ελπίζω να βοήθησα

Επεξ/σία από st2
  • Like 1

Ας το ξαναπούμε:

είναι πολύ δύσκολο να διαβάσεις τα γνωστα pdf βιβλίων συνήθως ελληνικών που κατα 90% προέρχονται απο σκαναρισμα σε 

e-book reader.

τα e-book reader προορίζονται για αρχεία τύπου epub , mobi κλπ και σχεδιασμένα στις 6,5 ιντσες που είναι καλές γιατι μπορεις να τα πιασεις με το ενα χερι.

->αν σε ενδιαφέρει να διαβάζεις pdf με εγχρωμες εικόνες μέσα τότε δοκίμασε ένα tablet καλύτερα.

->αν σε ενδιαφέρει να διαβάζεις pdf σκαναρισμένα αλλά κειμένου τότε 2 λύσεις υπάρχουν:

ο ένας τρόπος είναι να έχει η συσκευή pdf reader και πλέον είναι θεμα συνήθειας

(πχ στα αρχεια epub μπορεις να αλλαξεις την γραμματοσειρα αναλογα πως σε βολευει

στο pdf αυτο δεν γίνεται)

ενας αλλος τρόπος που δουλεύει σε αρκετες περιπτώσεις είναι να χρησιμοποιήσεις ocr προγράμματα (πχ abby fine reader) για να το κάνεις epub και μετα να το βαλεις στο e-book reader (google it)

ελπίζω να βοήθησα

Η άλλη λύση (για τα ασπρόμαυρα pdf) είναι να πάρει ένα pocktebook inkpad που έχει οθόνη 8 ιντσών και τα καταφέρνει μια χαρά με τα σκαναρισμένα pdf. Έχει μεγάλη οθόνη και μπορείς να το κρατάς με το ένα χέρι.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περιοριζόμαστε όταν υπάρχουν λύσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η άλλη λύση (για τα ασπρόμαυρα pdf) είναι να πάρει ένα pocktebook inkpad που έχει οθόνη 8 ιντσών και τα καταφέρνει μια χαρά με τα σκαναρισμένα pdf. Έχει μεγάλη οθόνη και μπορείς να το κρατάς με το ένα χέρι.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περιοριζόμαστε όταν υπάρχουν λύσεις.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα κυκλοφόρησε το Link.png Site: Pocketbook Inkpad 2 . Δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη αναβάθμιση. Υποτίθεται ότι έχει καλύτερη αντίθεση η οθόνη.

Από ό,τι φαίνεται, βγάζει και η Kobo συσκευή στις Link.png Site: 7.8 ίντσες .

Άντε, σιγά σιγά να ξεκολάμε από τις 6 ίντσες. Προσωπικά, το έχω ξαναπεί, από το την πρώτη ώρα που πήρα το Inkpad συνειδητοποίησα ότι στις 6 ίντσες δεν ξαναγυρνάω με τίποτα.

Επεξ/σία από hispanos

Καλά κι εγώ με τίποτα δεν θα αγόραζα 6 ίντσες, μην σου πω ότι και καμία ίντσα παραπάνω δεν θα με χαλούσε.

Το νέο φαίνεται να είναι 305 γραμμάρια αντί 350  γραμμαρίων του προηγούμενου μοντέλου, άρα περισσότερο ξεκούραστο όταν το κρατάς ενώ λέει η εταιρεία ότι έχει και καλύτερη αντίθεση η οθόνη.

Ναι, πέρα από αυτά δεν βλέπω κάποια βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο. Η βλακεία είναι ότι το καινούριο, αν καταλαβαίνω καλά από τη φώτο, φαίνεται να έχει υψωμένο bezel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ϊδια μου φαίνονται τα περιθώρια χωρίς να μπορώ να το πω με σιγουριά. Ωραία θα ήταν βέβαια να ήταν μικρότερα τα περιθώρια (πλην της μεριάς που το κρατάμε) και μεγαλύτερη η οθόνη.

Ελαφρύτερο, καλύτερη οθόνη, τι άλλο; Αν ήθελες καλυτερο επεξεργαστή και μνήμη μάλλον δεν θα το δουμε αφού θεωρούν (και ισχύει) ότι αυτά αρκούν και έχει μεγάλη σημασία η αυτονομία της μπαταρίας στους readers.

Επεξ/σία από Conan2046

Πάντως υπάρχει τρόπος τα σκαναρισμένα να τα κάνεις κανονικά epub χωρίς να είναι εικόνα. Κάνει εντοπισμό το font και περνάει κανονικά χαρακτήρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...