Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, είδα και το... "εξπρές" του Ιταλικού (+5 ευρώ), που έκανα την παραγγελία ξημερώματα Παρασκευής, το tracking number δημιουργήθηκε αργά τη Δευτέρα, το ίδιο το δέμα το παρέλαβε η UPS την Τρίτη το απόγευμα και αναμένεται να έρθει αύριο (σήμερα δηλαδή).

Πρακτικά έκανε 4 με 5 εργάσιμες, δηλ. στα όρια των 2-4 εργάσιμων που είναι το συνηθισμένο για τις εξπρές παραγγελίες του Amazon. Αν παραγγείλεις Voyage τώρα* από το ιταλικό store, με εξπρές μεταφορικά ισχυρίζονται ότι θα το έχεις 20 με 22 Ιουνίου. Πάει να πει σίγουρα 22 Ιουνίου, πάει να πει 4 με 5 εργάσιμες μέρες. Τουναντίον η απλή αποστολή δίνει 24 με 30 Ιουνίου, πάει να πει το πιθανότερο κάπου προς το τέλος του μήνα σε 10 μέρες και βάλε.

Άλλη μια μέρα να αργούσε το δικό μου θα τους έστελνα mail, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουν refund είτε ολόκληρα τα μεταφορικά είτε έστω τη διαφορά των 5 ευρώ του απλού με το εξπρές shipping.

Το έχω καθιερώσει το τελευταίο, γιατί στην απλή αποστολή (είτε από Αγγλία, είτε από Γερμανία) τις περισσότερες φορές που λένε για "6-10 εργάσιμες" κάνουν κοντά δυο βδομάδες, χώρια το πόσο μπορεί να καθυστερήσουν τα ΕΛΤΑ αν τυχόν δεν έρθει με UPS/Deutsche Post κλπ.

Τεσπά, όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν τους φίλους των ereaders, απλώς να υπενθυμίσω πως η προσφορά των -30 ευρώ για τα PW/Voyage στο ιταλικό site, λήγει το πρωί στις 10.30. Όποιος προλάβει!

Επεξ/σία από nzeppos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι. Δεν έχω προλάβει να το χαρώ όμως αφού τον περισσότερο χρόνο τον έχω φάει προσπαθώντας να συμμαζέψω τα βιβλία και τα collections από 3 διαφορετικά Kindle συν το Amazon Cloud συν το Calibre κλπ.

Γενικά ικανοποιημένος, αρκετά καλή ποιότητα η συσκευή, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την origami θήκη (δεν μου αρέσει καθόλου η ελαστικότητα της πρόσοψης, ούτε και γενικά το φινίρισμα στο πλαστικό σε σημείο που σκέφτομαι να πάρω άλλη όμως λυπάμαι και τα 20 ευρώ που έδωσα).

Το auto-brightness και το nightmode πραγματικά δεν έχω καταλάβει πως χρησιμοποιούνται αφού κάνουν ό,τι να 'ναι. Τα κουμπιά για την αλλαγή σελίδας είναι ιδιαίτερα άβολα αν κρατάς το Voyage με το ένα χέρι ενώ ακόμα και με light pressure/high feedback συχνά δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς πρέπει να τα πατήσω για να έχουν αποτέλεσμα. Στο τέλος πάλι κάνω tap στη μέση της οθόνης όπως και στο Paperwhite. Από τα 4GB διαθέσιμα πρακτικά είναι μόνο τα 3.

Η ταχύτητα απόκρισης είναι πολύ ικανοποιητική, πέρασα χειροκίνητα το τελευταίο firmware update (5.8.κάτι, η συσκευή από τη μαμά της είχε την 5.6.5) ενώ το backlight είναι πρακτικά απόλυτα ομοιόμορφο (δεν βλέπω σκιές ή τα λοιπά γνωστά προβλήματα των περισσοτέρων Kindle).

Δεν αξίζει 190+ ευρώ όταν κάποιος μπορεί να δώσει πολύ λιγότερα για το PW3. Στις τιμές όμως που το πήραμε εμείς νομίζω είναι μια χαρά και θα μας κρατήσει παρέα για χρόνια. Και στα δικά σου :)

• Like 2

http://www.gvido.tokyo/

Specifications
Display (Dual Screen)     “Mobius” 13.3 inch flexible electronic paper display (resolution 1200 by 1600 dots) and 16-level gray scale (E Ink Corporation)
Touch Pen
(Dual Screen)     Compatible with electromagnetic induction-type touch pen input (Wacom Co., Ltd. )
Touch switch     Electrostatic touch switch
Internal memory     8GB
Interface     microSD, Micro USB connector
Wireless     802.11a/b/g/n (2.4GHz/5GHz)
Bluetooth     4.0
Rechargeable battery     Built-in lithium-ion battery
Dimensions (W x H x T)     480 X 310 X 5.9 (mm) *When using
Weight     about 650g
Accessory (Optional)     Genuine leather cover (Somes Saddle Co., Ltd.)

Ναι. Δεν έχω προλάβει να το χαρώ όμως αφού τον περισσότερο χρόνο τον έχω φάει προσπαθώντας να συμμαζέψω τα βιβλία και τα collections από 3 διαφορετικά Kindle συν το Amazon Cloud συν το Calibre κλπ.

Γενικά ικανοποιημένος, αρκετά καλή ποιότητα η συσκευή, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την origami θήκη (δεν μου αρέσει καθόλου η ελαστικότητα της πρόσοψης, ούτε και γενικά το φινίρισμα στο πλαστικό σε σημείο που σκέφτομαι να πάρω άλλη όμως λυπάμαι και τα 20 ευρώ που έδωσα).

Το auto-brightness και το nightmode πραγματικά δεν έχω καταλάβει πως χρησιμοποιούνται αφού κάνουν ό,τι να 'ναι. Τα κουμπιά για την αλλαγή σελίδας είναι ιδιαίτερα άβολα αν κρατάς το Voyage με το ένα χέρι ενώ ακόμα και με light pressure/high feedback συχνά δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς πρέπει να τα πατήσω για να έχουν αποτέλεσμα. Στο τέλος πάλι κάνω tap στη μέση της οθόνης όπως και στο Paperwhite. Από τα 4GB διαθέσιμα πρακτικά είναι μόνο τα 3.

Η ταχύτητα απόκρισης είναι πολύ ικανοποιητική, πέρασα χειροκίνητα το τελευταίο firmware update (5.8.κάτι, η συσκευή από τη μαμά της είχε την 5.6.5) ενώ το backlight είναι πρακτικά απόλυτα ομοιόμορφο (δεν βλέπω σκιές ή τα λοιπά γνωστά προβλήματα των περισσοτέρων Kindle).

Δεν αξίζει 190+ ευρώ όταν κάποιος μπορεί να δώσει πολύ λιγότερα για το PW3. Στις τιμές όμως που το πήραμε εμείς νομίζω είναι μια χαρά και θα μας κρατήσει παρέα για χρόνια. Και στα δικά σου :)

thx αγορινα.. πεμπτη το περιμενω.. πιστευω για το βαρος , τον φωτισμο και την ποιοτητα κατασκευης στα λεφτα αυτα θα αξιζει.. εντυπωση μου κανει που το αμερικανικο αμαζον δεν το βαζει ποτε σε προσφορα και πουλαει σαν τρελλο

απλα σε ολα τα πιο απλα μοντελα που και που παιζουν προσφορες ενω στο voyage ποτε

https://www.amazon.com/b/ref=ods_eInk_Mob_ILM_TPR_MT?node=6669702011&pf_rd_i=B00IOY8XWQ&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=2514184522&pf_rd_r=EATNQVEDFZDC5P1008CV&pf_rd_s=amazon-device-detail-ilm&pf_rd_t=7101

απλα σε ολα τα πιο απλα μοντελα που και που παιζουν προσφορες ενω στο voyage ποτε

https://www.amazon.com/b/ref=ods_eInk_Mob_ILM_TPR_MT?node=6669702011&pf_rd_i=B00IOY8XWQ&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=2514184522&pf_rd_r=EATNQVEDFZDC5P1008CV&pf_rd_s=amazon-device-detail-ilm&pf_rd_t=7101

Το voyage είναι σε προσφορά σε amazon.de/amazon.co.uk. εδώ και λίγες μέρες.

Καμιά 30€ στο καθένα.

Μάλλον δεν πολυχρειάζεται και προσφορές, αφού στην Αμερική τα Kindle είναι σχεδόν μονοπώλιο.

Τι έγινε με το voyage;

Το έστρωσες με τα αυτόματα φώτα και κουμπιά ή είναι τελείως random;

Το voyage είναι σε προσφορά σε amazon.de/amazon.co.uk. εδώ και λίγες μέρες.

Καμιά 30€ στο καθένα.

μιλαω για το αμερικανικο αμαζον οτι ποτε δεν το βαζει σε προσφορα

Τι έγινε με το voyage;

Το έστρωσες με τα αυτόματα φώτα και κουμπιά ή είναι τελείως random;

Μπα, ακόμα δεν έχω καταλάβει τη λογική του (αν όντως έχει τέτοια). Εδώ άλλες φορές καλύπτω τον αισθητήρα (είναι πάνω αριστερά) και η φωτεινότητα αλλάζει, ενώ άλλες φορές δεν κάνει τίποτα. Μέσα στη μέρα με φωτισμό δωματίου μπορεί ξαφνικά να πάθει... τραμπάκουλο και να πάει την ένταση στο 22 (το μέγιστο είναι το 24) και λίγο αργότερα να το βάλω με το χέρι πχ. στο 12 και να παραμείνει εκεί όσο και να μεταβάλλεται το φως του χώρου.

Με τα πολλά σταμάτησα να ασχολούμαι. Μένει να δω αν και πως δουλεύει αυτό το nightmode και σε λίγες μέρες με βλέπω να απενεργοποιώ εντελώς το auto-brightness και να ησυχάζω.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαφώς καλύτερο από την πλαστική οθόνη, αν και η αλήθεια είναι πως μετά την πρώτη γνωριμία το ξεχνάς και ασχολείσαι μόνο με το διάβασμα.

Εκτός από το γυαλί μου αρέσει και το ότι ολόκληρη η μπροστινή επιφάνεια της συσκευής είναι λεία (δηλ. οθόνη και bezel βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο) εν αντιθέσει με τα προηγούμενα Kindle που η οθόνη ήταν λίγο πιο μέσα από το bezel (δες αυτή τη φωτό ενός Paperwhite για να καταλάβεις τι εννοώ). Στην τελευταία περίπτωση η οθόνη λερωνόταν συχνά στα άκρη από σκόνη, ψίχουλα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ενώ στο Voyage δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Και πάλι όμως αυτά είναι ήσσονος σημασίας ζητήματα, αφού και η μία και η άλλη συσκευή κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά. Αυτό που πραγματικά θα πρέπει να φτιάξει κάποτε η ρημάδα η Amazon είναι ένα software που να σου δίνει τη δυνατότητα να χειρίζεσαι όλο το υλικό των συσκευών σου από ένα κεντρικό σημείο. Για να καταφέρω να συγχρονίσω τρία Kindle (με εντελώς χύμα collections, τα περισσότερα βιβλία εκτός cloud, εξώφυλλα και metadata ό,τι να 'ναι, πραγματικά από την Πέμπτη πρέπει να έχω φάει τουλάχιστον 12 ώρες και ακόμα δεν έχω τελειώσει. Φρίκη.

Η συμβουλή μου για το μέλλον είναι: οτιδήποτε θέλετε να διαβάσετε, να το στέλνετε οπωσδήποτε ΜΟΝΟ με email στη συσκευή και ΑΦΟΥ το έχετε ελέγξει και επεξεργαστεί από το Calibre. Μην μεταφέρετε ΤΙΠΟΤΑ με καλώδιο. Όσοι έχετε περισσότερα από ένα Kindle και τα συγχρονίζετε με whispersync κλπ, να το κάνετε ΣΥΧΝΑ για να πιάνετε από νωρίς τυχόν ασυνέπειες, πριν μαζευτούν πολλές διαφορές και μετά είναι αργά...

ps: εννοείται πως από τα ~500 βιβλία που έχω αυτή τη στιγμή στις συσκευές και το cloud, ζήτημα τα 10 από αυτά να είναι αγορασμένα από το Amazon. Η λογική της τελευταίας προφανώς είναι πως αφού το Kindle θα χρησιμοποιείται μόνο (ή κυρίως) για βιβλία του Amazon store, τα πάντα θα λειτουργούν αυτόματα. Όποιος όμως θέλει να χρησιμοποιήσει το Kindle με άλλο τρόπο και τον ενδιαφέρει να έχει σωστά αρχειοθετημένα/συγχρονισμένα τα βιβλία, θα πρέπει να βγάλει τα μάτια του.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

ειδες καμια παραπανω αντανακλαση στο γυαλι;; απότι καταλαβα δηλαδη μονο το θεμα με τα κουμπια υπαρχει που δεν υπακουν πολυ σωστα.. και τον αυτοματο φωτισμο.. αυτα παιζει να φτιαξουν με κανενα update? ναι σε αυτο με το γυαλι εχεις δικιο ειδικα σε παραλια με αμμο κλπ μπορει να γινει πολυ χαλια αν δεν ειναι λειο.. εβαλες καποιο screen protector? εχει νοημα; οσο για θηκη σκεφτομαι να εχω απλα μια μεταφορας οχι μονιμη..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...