Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περίεργο ακούγεται έτσι όπως το λες, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδιαβάσει τέτοιο πρόβλημα. Να φανταστώ έχεις την τελευταία έκδοση του Calibre. Μήπως μπορείς να βγάλεις ένα screenshot ή να ανεβάσεις ένα απόσπασμα του βιβλίου μήπως μπορέσουμε να το αναπαραγάγουμε; Δοκίμασες να το μετατρέψεις και σε κάποια άλλη μορφή (πχ. azw3 αντί για mobi), μπας και το θέμα είναι στο calibre;

Άσχετο αλλά μόλις συνειδητοποίησα πως στο PW μπορούμε να περάσουμε όποιο font θέλουμε: http://blog.the-ebook-reader.com/2013/01/06/how-to-easily-add-custom-fonts-to-kindle-paperwhite-no-hacks/

Φαντάζομαι θα είναι κάτι ευρέως γνωστό αλλά δεν είχε τύχει να το ψάξω ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Περίεργο ακούγεται έτσι όπως το λες, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδιαβάσει τέτοιο πρόβλημα. Να φανταστώ έχεις την τελευταία έκδοση του Calibre. Μήπως μπορείς να βγάλεις ένα screenshot ή να ανεβάσεις ένα απόσπασμα του βιβλίου μήπως μπορέσουμε να το αναπαραγάγουμε; Δοκίμασες να το μετατρέψεις και σε κάποια άλλη μορφή (πχ. azw3 αντί για mobi), μπας και το θέμα είναι στο calibre;

Άσχετο αλλά μόλις συνειδητοποίησα πως στο PW μπορούμε να περάσουμε όποιο font θέλουμε: http://blog.the-ebook-reader.com/2013/01/06/how-to-easily-add-custom-fonts-to-kindle-paperwhite-no-hacks/

Φαντάζομαι θα είναι κάτι ευρέως γνωστό αλλά δεν είχε τύχει να το ψάξω ποτέ.

Μόνο στο 1,στο 2 δεν γίνεται αυτό δυστυχώς.

Το είχα ψάξει πέρσι τον Φλεβάρη,αλλά η amazon το έκοψε...

Καλησπερα παιδια,

θα ηθελα μια μικρη βοηθεια μιας και ειμαι ασχετος με το θεμα.

Πηρα το Kobo Aura και θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω απο την αρχη να περασω μεσα καποια αρχεια pdf και 

στη συνεχεια πως περναω τα βιβλια.

Επισης αν μπορειτε να μου πειτε για το calibre πως το περναω κ αν το χρειαζομαι.

Οποιος εχει τη καλοσυνη να μου στειλει πμ για αυτο το σιτε που αναφερετε, τον θειο.

Σε λιγες μερες φευγω για ταξιδι οποτε χρειαζομαι τη βοηθεια σας

:mellow:

Για το πρώτο ερώτημα φαντάζομαι ότι ένα γκουγκλάρισμα θα σου δώσει γρηγορότερα την απάντηση. Εκτός αν βοηθήσει κάποιος που έχει Kobo Aura. Πόσο δύσκολο να είναι όμως να περάσεις ένα βιβλίο; Πρακτικά μόνο αυτό το πράγμα κάνει η συσκευή, δέχεται βιβλία και τα αναπαράγει.

Το calibre δεν το "περνάς" κάπου, απλώς το κατεβάζεις από το ομώνυμο site και το εγκαθιστάς στο PC σου (υπάρχει για Windows, Linux, ενδεχομένως και για Mac). Είναι εφαρμογή. Χρησιμοποιείται για να κάνεις μετατροπές από ένα format σε άλλο, για επεξεργασία βιβλίων, για διατήρηση βιβλιοθήκης και συγχρονισμού της μεταξύ PC και ereader κλπ. Είναι αρκετά απλό στις βασικές του λειτουργίες, αν και γενικά έχει πάμπολλες δυνατότητες αν θέλεις να το ψάξεις περισσότερο.

Ο Θείος δεν είναι site αλλά... έννοια. Οποιοδήποτε πειρατικό site μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, ιδίως τα γνωστά τορεντάδικα. Και πάλι η λύση είναι το Google. Μην περιμένεις να βρεις ελληνικά βιβλία σε τέτοια site.

Για το πρώτο ερώτημα φαντάζομαι ότι ένα γκουγκλάρισμα θα σου δώσει γρηγορότερα την απάντηση. Εκτός αν βοηθήσει κάποιος που έχει Kobo Aura. Πόσο δύσκολο να είναι όμως να περάσεις ένα βιβλίο; Πρακτικά μόνο αυτό το πράγμα κάνει η συσκευή, δέχεται βιβλία και τα αναπαράγει.

Το calibre δεν το "περνάς" κάπου, απλώς το κατεβάζεις από το ομώνυμο site και το εγκαθιστάς στο PC σου (υπάρχει για Windows, Linux, ενδεχομένως και για Mac). Είναι εφαρμογή. Χρησιμοποιείται για να κάνεις μετατροπές από ένα format σε άλλο, για επεξεργασία βιβλίων, για διατήρηση βιβλιοθήκης και συγχρονισμού της μεταξύ PC και ereader κλπ. Είναι αρκετά απλό στις βασικές του λειτουργίες, αν και γενικά έχει πάμπολλες δυνατότητες αν θέλεις να το ψάξεις περισσότερο.

Ο Θείος δεν είναι site αλλά... έννοια. Οποιοδήποτε πειρατικό site μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, ιδίως τα γνωστά τορεντάδικα. Και πάλι η λύση είναι το Google  duckduckgo. Μην περιμένεις να βρεις ελληνικά βιβλία σε τέτοια site.

Το google έχει φίλτρο που δεν εμφανίζει τα "ύποπτα" σάιτ σε μεγάλο ποσοστό.

Το έχω παρατηρήσει εδώ και κάποιους μήνες.

• Like 1

Μόνο στο 1,στο 2 δεν γίνεται αυτό δυστυχώς.

Το είχα ψάξει πέρσι τον Φλεβάρη,αλλά η amazon το έκοψε...

Για την ακρίβεια το hack δεν φαίνεται πλέον να δουλεύει ούτε στο PW1. Το δοκίμασα τώρα σε f/w 5.4.4.2 και όσο κι αν πάλεψα, δεν κατάφερα τίποτα. Τελοσπάντων, τι είχαμε τι χάσαμε. Απλώς ήθελα να ρίξω μια ματιά στα Amasis και τα LexiaDaMa, για τα οποία είχα διαβάσει εξαιρετικές κριτικές (όπως επίσης και για τα Charis SIL).

Καλά το λες. Είχα διαβάσει μια σχετική είδηση πριν λίγες εβδομάδες, αλλά μάλλον το θέμα είναι παλιότερο. Ούτως ή άλλως τα site που μπαίνω είναι γενικά μετρημένα, οπότε σπανίως χρησιμοποιώ το google πλέον. Ζήτω η Πάπια λοιπόν :)

Έχει αναφερθεί εδώ και ένα μήνα περίπου ότι πλέον η google "μπλοκάρει" την πρόσβαση σε πειρατικά site με το να μην τα βγάζει στα αποτελέσματα στις πρώτες 1-2 σελίδες αλλά πολύ πίσω (οπότε "χάνονται" μέσα στις δεκάδες σελίδες αποτελεσμάτων που σου δίνει). Η λύση σε αυτό είναι η αναζήτηση με άλλες μηχανές όπως η "πάπια" που αναφέρθηκε παραπάνω: https://duckduckgo.com

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Eίχα αγοράσει τo Kindle Paperwhite από Αμερική (μάλιστα 2 συσκευές) και στο χρόνο επάνω παρουσίασε λευκές και μαύρες γραμμές στη οθόνη.Αστοχία υλικού; Ατυχία; Ίσως!

Eίχα αγοράσει τo Kindle Paperwhite από Αμερική (μάλιστα 2 συσκευές) και στο χρόνο επάνω παρουσίασε λευκές και μαύρες γραμμές στη οθόνη.Αστοχία υλικού; Ατυχία; Ίσως!

Προσπάθησες να επικοινωνήσεις με την amazon για αλλαγή συσκευής;

Λέω να πάρω ένα δώρο στην κυρά φέτος.Επειδή δεν έχω κουράγιο να διαβάσω όλο το νήμα, τι μου προτείνετε; Τιμή κοντά στα 100 ας είναι και από Κίνα μεριά. Επίσης Βιβλία δεν έχω σκοπό να αγοράσω πολλά άλλα να τα βρω στο διαδίκτυο.Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Από Κίνα θα το μετανιώσεις :)

2) Αν έχεις σκοπό να τα βρίσκεις στο Internet (βλ. τζαμπέ) έχε υπ' όψιν σου ότι τα διαθέσιμα ελληνικά ebooks είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα (εδώ καλά καλά υπάρχει σχετικά περιορισμένος αριθμός για κανονική αγορά, ούτε 10 χιλιάδες όταν τα αγγλικά ανέρχονται στα εκατομμύρια)

3) Αν η γυναίκα σου δεν έχει πρόβλημα να διαβάζει αγγλικά βιβλία, τότε έκανες την... τύχη σου. Γιατί από αγγλικά βιβλία θα βρεις σχεδόν τα πάντα και τότε οποιοδήποτε κόστος και να έχει η συσκευή θα αποσβεσθεί μέσα σε μήνες (άντε χρόνο το πολύ), ειδικά αν διαβάζετε σε συχνή βάση.

Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να περιοριστείς στα 100 ευρώ, καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω για να πάρεις αξιοπρεπές ereader με ενσωματωμένο φως, επαρκή μνήμη, ταχύτητα, σταθερότητα κλπ. Και τότε μάλλον θα πρότεινα το τελευταίο Paperwhite.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση. Θα προβώ στην αγορά του paper white. Από Αμαζόν περνάω τελωνείο ή ακριβώς όσα λέει να υπολογίζω;

Στην επάνω ερώτηση βρήκα την απάντηση. Βρήκα στη Ελλάδα πιο φθηνό http://www.homelike.gr/foriti-psuchagogia/ebook-readers/kindle-paperwhite-2014-wifi.htmlαπό ότι έρχεται από αμαζον. Το θέμα είναι είναι αυθεντικό ή κυκλοφορούν και μαϊμούδες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο κατάστημα, γενικά πάντως θα προτιμούσα να παραγγείλω απευθείας από την Amazon. Η αγορά από το ελληνικό κατάστημα ίσως αξίζει μόνο αν όντως διαθέτουν για την απολύτως τελευταία έκδοση του Paperwhite με την αυξημένη μνήμη (βλ. καλοκαίρι του '14 και μετά), αφού η τελική τιμή από το Amazon αυτή τη στιγμή είναι υψηλότερη και ανέρχεται στα 162 ευρώ. Απ' ότι βλέπω στα χαρακτηριστικά της αναφέρουν ότι έχει 4GB μνήμη άρα (υποτίθεται ότι) πουλάνε το τελευταίο PW.

Σε προηγούμενα post έχουμε περιγράψει τη διαδικασία παραγγελίας και παραλαβής, αλλά μπορείς να τα δεις και εδώ. Το άρθρο είναι παλιό αλλά δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο. Εν ολίγοις παραγγέλνεις από το αμερικάνικο Amazon την international έκδοση της συσκευής (το link που έβαλα στο προηγούμενο post μου) και βλέπεις το ολικό ποσό μαζί με μεταφορικά και έξοδα εκτελωνισμού πριν πατήσεις το τελικό checkout. Έκανα μια δοκιμή τώρα και βγαίνει κάπου 162 ευρώ. Παραλαμβάνεις στο σπίτι σου μέσα σε 3-4 μέρες και η μεταφορική εταιρεία αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό μετά από τηλεφωνική συνεννόηση μαζί σου (στα ελληνικά εννοείται).

Θα σου πρότεινα πάντως να κοιτάξεις και τις υπόλοιπες συσκευές που αναφέρονται στις προηγούμενες 5-10 σελίδες της συζήτησης, καθώς σχεδόν όλες είναι φθηνότερες του Paperwhite χωρίς να είναι απαραίτητα και χειρότερες. Το συγκεκριμένο μοντέλο το ανέφερα ως παράδειγμα κυρίως γιατί είναι αυτό που γνωρίζω καλύτερα (μόνο με Kindle έχω ασχοληθεί τα τελευταία 4+ χρόνια).

Οπωσδήποτε το να πας από τα 100 ευρώ (που αρχικά υπολόγιζες) στα 160+ είναι μεγάλο άλμα και ίσως μια συσκευή στα 120-140 να σε κάλυπτε καλύτερα. Όπως και να 'χει τα λεφτά σας θα τα βγάλετε σίγουρα αν ενδιαφέρεστε κυρίως για βιβλία στα αγγλικά.

Επεξ/σία από nzeppos

Η απόφαση είναι να το πάρω από το ελληνικό μαγαζί.θέλουν λέει 2 με 3 ημέρες για να το παραλάβουν. Από αμαζον μάλλον θα έρθει και αυτό αλλά νομίζω πως έχουν άκρες στο τελωνείο, οπότε κάτι τσιμπάνε αυτοί κάτι κερδίζω εγώ. Είδα όμως και το kobo glo που υποστηρίζει περισσότερα φορμά. Θα διαβάσω λίγο προς τα πίσω το νήμα και θα αποφασίσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...