LongTom Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Είμαι σε αντίστοιχη φάση με εσένα, θέλω να αλλάξω το "γερασμένο' μου sony prs 650 με ένα καινούριο reader. Βασικά έχω αποκλείσει τα kobo λόγω προβληματικού λειτουργικού (όσον αφορά τα updates ειδικά) και κακής υποστήριξης που ακούω και είμαι ανάμεσα σε PW και voyage. Έχω αποφασίσει να πάω για το ακριβότερο voyage, για ένα και μόνο λόγο: μου είναι εντελώς απαραίτητο το ολλανδικό λεξικό που από ότι βλέπω αναφέρεται στην περιγραφή του voyage, ενώ αντίθετα δεν αναφέρεται ως δυνατότητα στο PW. Θα παρακαλούσα θερμά, κάποιον ιδιοκτήτη PW να δοκιμάσει αν μπορεί να κατεβάσει Dutch dictionary στο kindle του. Αν γίνεται, θα με γλιτώσετε από περιττά έξοδα!! ΥΓ: όσον αφορά τις ερωτήσεις που αναφέρονται παραπάνω, 2) η μετατροπή μέσω calibre είναι απόλυτα αξιόπιστη, απλά πρέπει το αρχείο να είναι DRM free (που και αυτό γίνεται μέσω calibre και συγκεκριμένων add ons) 3) pocket όχι δεν έχουν από ότι βλέπω, αλλά μπορείς να στείλεις instapaper σε kindle (αν έχεις λογαριασμό σε instapaper και μπεις στα settings θα το δεις) Τουλάχιστον υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις,με πληρωμή,ένα λεξικό που από ότι φαίνεται στα reviews δεν είναι ότι καλύτερο. Μπορεί να γίνει,αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η διαθέσιμες επιλογές σου είναι πολύ λίγες και μάλλον κακές. Το τι θα βρεις στο λεξικό του Voyage είναι και εκείνο άλλο θέμα,μπορεί να είναι καλό ή κακό. Από την άλλη είναι σίγουρο ότι το PW2 θα πάρει αναβάθμιση κάποια ή όλα τα χαρακτηριστικά που έχει το λογισμικό του voyage.Σε μια τέτοια αναβάθμιση μπορεί να δούμε περισσότερα λεξικά στο PW2,αλλά φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι επιλογές σου δυστυχώς δεν είναι καλές.Είτε αποδέχεσαι και αγοράζεις(~3€) το κακό λεξικό που έχει τώρα το PW2 και ελπίζεις σε νέα αναβάθμιση(ή βρίσκεις εναλλακτικό λεξικό από το mobileread με λίγους πειραματισμούς) είτε δίνεις τα 80€ παραπάνω για ουσιαστικά ένα λεξικό(που δεν εγγυάται κανείς την ποιότητα του,αλλά σίγουρα ξέρεις a priori ότι υπάρχει).
ikar6 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) "2) η μετατροπή μέσω calibre είναι απόλυτα αξιόπιστη, απλά πρέπει το αρχείο να είναι DRM free (που και αυτό γίνεται μέσω calibre και συγκεκριμένων add ons)" Ναι, μα... το θέμα είναι τι γίνεται με τα DRM epub.. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχω πρόβλημα όπως λες. Τι να κάνω, έχω αυτό το κακό.. αγοράζω τα ebooks μου. Έχω το ίδιο "κακό" συνήθειο φίλε μου! Ελάχιστα βιβλία έχω "κατεβάσει", αρνούμαι όμως τον περιορισμό των κλειδωμένων ebook που δεν μπορώ να διαχειριστώ όπως θέλω (να μετατρέψω σε άλλη μορφή σε περίπτωση που αλλάξω συσκευή στο μέλλον είναι η πιο απλή εκδοχή που μου έρχεται στο μυαλό). Οι ίδιοι φόβοι σχετικά με το κλείδωμα με έκαναν πριν 4 χρόνια να ακυρώσω μια παραγγελία ενός kindle και να πάω σε Sony. Πρακτικά είδα ότι δεν αντιμετώπισα ΠΟΤΕ πρόβλημα, ΟΛΑ τα βιβλία που έχω αγοράσει από οπουδήποτε τα μετέτρεψα κανονικά σε drm free. Η μόνη εξαίρεση είναι το Apple Store, για αυτό δεν αγοράζω ποτέ από εκεί. Φυσικά δεν ξέρεις ποτέ αν η κατάσταση θα αλλάξει στο μέλλον, αλλά βλέπω (στο εξωτερικό τουλάχιστον) ότι η τάση είναι το υδατόγραμμα με το όνομα του αγοραστή στην αρχή του βιβλίου (αντί για DRM) που και δε σε ενοχλεί σε οτιδήποτε και σε αποτρέπει αποτελεσματικά στο να το διαθέσεις ελεύθερα στο δίκτυο. @LongTom: σε ευχαριστώ, έχω δει αυτό που λες και δε με ενθουσιάζει η ιδέα. Δεδομένου ότι τα e-readers έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, μάλλον δε θα πάω εν γνώση μου σε μια "ατελή" λύση που (αν η amazon δεν θελήσει να δώσει τα χαρακτηριστικά που συζητάμε στο PW) θα μείνει μαζί μου για πολλά χρόνια. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2014 από ikar6
holdyourlight Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Ναι, ειναι κριμα που δεν μετατρεπονται με ΚΑΝΕΝΑ τροπο τα ebooks της Apple, γιατι το book store της ειναι το πιο βολικο απο ολα ειναι η αληθεια. Ετσι και βγαλει ενα ipad mini με υβριδικη οθονη lcd/e-ink όπως περιμενω εδω και χρονια, πιστευω θα ειναι game over για τον ανταγωνισμο.
LongTom Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ναι, ειναι κριμα που δεν μετατρεπονται με ΚΑΝΕΝΑ τροπο τα ebooks της Apple, γιατι το book store της ειναι το πιο βολικο απο ολα ειναι η αληθεια. Ετσι και βγαλει ενα ipad mini με υβριδικη οθονη lcd/e-ink όπως περιμενω εδω και χρονια, πιστευω θα ειναι game over για τον ανταγωνισμο. Έχει γίνει με το Nook και δεν τράβηξε.Μια τέτοια apple συσκευή θα έχει νομοτελειακά:πολύ όγκο-μέγεθος για ereader,λιγότερη μπαταρία(από εβδομάδες πάει μόλις σε μερικές μέρες) και φυσικά κασκαρίκες της άθλιας Apple που θα κάνουν το Amazon kindle να μοιάζει με linux based ελεύθερο ereader. Αυτά στην προνομιακή τιμή των 399€... Όχι ευχαριστώ. Οι επιλογές των περισσότερων χρηστών είναι χαμηλή τιμή,χαμηλό "προφίλ",μπαταρία που μετράει μήνες και ευκολία χρήσης. Για να αλλάξει κάτι στην αγορά των reader,το είπαμε δεκάδες φορές εδώ,χρειάζεται νέα τεχνολογία οθονών.Από άποψης hardware/λογισμικού υπάρχουν μπόλικες εναλλακτικές με το android να είναι το ποιο ευέλικτο και τα πρώτα διπύρηνα να κάμουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους . 1
holdyourlight Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 "Έχει γίνει με το Nook και δεν τράβηξε." ΔΕΝ έχει γίνει με το Nook! Δεν υπάρχει στην αγορά υβριδικό lcd / e-ink tablet! "Μια τέτοια apple συσκευή θα έχει νομοτελειακά:πολύ όγκο-μέγεθος για ereader,λιγότερη μπαταρία(από εβδομάδες πάει μόλις σε μερικές μέρες)" Το ipad mini είναι στα 300γρ περίπου. Σίγουρα πιο βαρύ από τα kindles αλλά με τα χρόνια μειώνεται το βάρος. Ογκώδες δεν τα λες σε καμιά περίπτωση! Για την μπαταρία, αν είσαι σε e-ink mode θεωρητικά, θα έχεις πολύ μικρή κατανάλωση. "και φυσικά κασκαρίκες της άθλιας Apple που θα κάνουν το Amazon kindle να μοιάζει με linux based ελεύθερο ereader. Αυτά στην προνομιακή τιμή των 399€..." Συγνώμη κιόλας, αλλά θα έδινα πολύ ευχαρίστως 399€ για ένα υβριδικό tablet / e-ink reader!
LongTom Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 "Έχει γίνει με το Nook και δεν τράβηξε." ΔΕΝ έχει γίνει με το Nook! Δεν υπάρχει στην αγορά υβριδικό lcd / e-ink tablet! "Μια τέτοια apple συσκευή θα έχει νομοτελειακά:πολύ όγκο-μέγεθος για ereader,λιγότερη μπαταρία(από εβδομάδες πάει μόλις σε μερικές μέρες)" Το ipad mini είναι στα 300γρ περίπου. Σίγουρα πιο βαρύ από τα kindles αλλά με τα χρόνια μειώνεται το βάρος. Ογκώδες δεν τα λες σε καμιά περίπτωση! Για την μπαταρία, αν είσαι σε e-ink mode θεωρητικά, θα έχεις πολύ μικρή κατανάλωση. "και φυσικά κασκαρίκες της άθλιας Apple που θα κάνουν το Amazon kindle να μοιάζει με linux based ελεύθερο ereader. Αυτά στην προνομιακή τιμή των 399€..." Συγνώμη κιόλας, αλλά θα έδινα πολύ ευχαρίστως 399€ για ένα υβριδικό tablet / e-ink reader! Ιδού το Nook 1st edition: E-ink και lcd στο κάτω μέρος,έτος εισόδου στην αγορά το 2009. Εφόσον μιλάμε για διπλάσιο σχεδόν βάρος από ένα τυπικό ereader τότε είναι πολύ βαρύ. Αυτό μόνο με μια οθόνη(και τα ηλεκτρονικά που την "οδηγούν").Κάθε τέτοια προσπάθεια "σύντηξης" θα έχει μεγάλη επίπτωση στο μέγεθος.Δεν είναι θεωρητικό,είναι πραγματικότητα.Ακόμη και 50γρ κάνουν διαφορά όταν την έχεις στο χέρι. Εγώ και οι περισσότεροι πελάτες των συσκευών ereader πάλι όχι,με το ζόρι δίνουν τα 120-150€ ως έχει και πάλι πολλοί την ψάχνουν για κάτι ποιο φτηνό. 400+€ reader είναι συσκευή για λίγους,πολύ λίγους.
holdyourlight Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μαλλον δεν με καταλαβες φιλε μου. Καταρχην, αν διαβασες παραπανω το ΕΧΩ το Nook 1st edition! Δεν εννοω αυτό οταν λεω υβριδικο e-ink / tablet. Εννοω να εχει μια ενιαια οθονη η οποια με το πατημα ενος κουμπιου να μετατρεπεται σε e-ink οθονη! Και αν ακουγεται τρελο, η Apple εχει ηδη πατενταρει την ιδεα απο το 2009.
LongTom Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μαλλον δεν με καταλαβες φιλε μου. Καταρχην, αν διαβασες παραπανω το ΕΧΩ το Nook 1st edition! Δεν εννοω αυτό οταν λεω υβριδικο e-ink / tablet. Εννοω να εχει μια ενιαια οθονη η οποια με το πατημα ενος κουμπιου να μετατρεπεται σε e-ink οθονη! Και αν ακουγεται τρελο, η Apple εχει ηδη πατενταρει την ιδεα απο το 2009. Αυτό δεν γίνεται,δεν υπάρχει καμία σχέση στην τεχνολογία LCD και eink,από το substrate,στον τρόπο απεικόνισης της πληροφορίας, στον τρόπο "οδήγησης" και τροφοδοσίας κ.ο.κ. Όλα είναι διαφορετικά. Είτε έχεις δύο οθόνες σε ένα substrate ξεχωριστά(με ότι αυτό συνεπάγεται)ή τις έχεις εν σειρά σε μορφή "βιβλίου". Οι πατέντες αυτές είναι απλά για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια στον τομέα ή να αρπάξουν χρήμα σε περίπτωση που κάποιος εφεύρει κάτι που κατά προσέγγιση ομοιάζει την εν λόγω πατέντα. Δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί και προσωπικά δεν ξέρω κάποιον που να αναπτύσσει τέτοια τεχνολογία. Από την άλλη υπάρχουν "dual" LCD που έχουν ικανότητα να "αποθηκεύουν" μια απεικόνιση δίχως να ξοδεύουν ενέργεια(όπως οι e-ink) και όταν χρειαστεί να λειτουργούν σαν κανονικές LCD,αλλά ακόμη δεν έχει βγει τίποτα πρακτικό από αυτό. 1
ikar6 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Υπήρξε μια προσπάθεια που θυμάμαι με το Adam tablet, πίσω στο 2010-2011 (από μια ινδική εταιρεία αν δεν κάνω λάθος)
LongTom Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Υπήρξε μια προσπάθεια που θυμάμαι με το Adam tablet, πίσω στο 2010-2011 (από μια ινδική εταιρεία αν δεν κάνω λάθος) Δεν είναι το ίδιο,μιλάμε για οθόνη που θα έχει 2 τελείως διαφορετικές τεχνολογίες απεικόνισης ταυτόχρονα.Κάτι που δεν υπάρχει,ούτε είναι πιθανό να γίνει στο άμεσο μέλλον. Αυτό το tablet δίνει εναλλακτική επιλογή μιας κλασσικής και μια διαφορετικής τεχνολογίας LCD.
dhmhtrhs9/7/1991 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 γεια σας, επειδή λόγο σχολής πρέπει να βγάζω πολλές φωτοτυπίες βιβλία σε pdf και διάφορες σημειώσεις πήρα την απόφαση αντί να πληρώνω τα πάντα σε φωτοτυπάδικα καλύτερα να πάρω ένα ερεντερ.μετά από μια μικρή έρευνα βρήκα το ακόλουθο μηχάνημα http://www.amazon.com/Kindle-Paperwhite-High-Resolution-Display-Built-/dp/B00JG8GOWU/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1416153190&sr=8-4&keywords=ereader με τράβηξε ότι έχει πάρα πολλές πωλήσεις και αρκετά σχόλια που είναι κατά βάση θετικά, αλλά και το γεγονός του ότι έχει λεξικό ενσωματωμένο πράγμα που στα pdf θα με βολέψει αφάνταστα.το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω πιάσει στα χέρια μου ereader ποτέ και δεν έχω μέτρο σύγκρισης, έχετε να μου προτείνετε κάτι?
vasiorpan Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Αν διαβάσεις μερικές σελιδες πίσω στο forum θα δεις για ποιους λόγους τα Εbook-readers δεν κάνουν για την δουλειά που τα θέλεις, οχι αυτη την στιγμη πάντως. Τεχνικά διαβάζουν τα PDF αρχεία αλλά στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατο να μελετήσεις βιβλία για εξετάσεις.Τα Εbook-readers είναι τέλεια μόνο για λογοτεχνία. 1
nikitasko Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα παιδια, θα ηθελα μια μικρη βοηθεια μιας και ειμαι ασχετος με το θεμα. Πηρα το Kobo Aura και θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω απο την αρχη να περασω μεσα καποια αρχεια pdf και στη συνεχεια πως περναω τα βιβλια. Επισης αν μπορειτε να μου πειτε για το calibre πως το περναω κ αν το χρειαζομαι. Οποιος εχει τη καλοσυνη να μου στειλει πμ για αυτο το σιτε που αναφερετε, τον θειο. Σε λιγες μερες φευγω για ταξιδι οποτε χρειαζομαι τη βοηθεια σας
mikaela23 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Kαλησπερα παιδια...ειμαι καινουργια κ θελω μια μικρη βοηθεια για το Kindle parerwhite. Exω αγορασει τo Kindle Paperwhite για να διαβαζω ελληνικα e-books. Mεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα προβλημα στη μεταροπη αυτων σε Mobi αρχεια μεσω Calibre.Oμως προσφατα αγορασα το ..Jo Nesbo Aστυνομια απο Εκδοσεις Μεταιχμιο ....και αφου το μετετρεψα και το εβαλα στο Kindle προσπαθησα να το διαβασω. Mου παρουσιαστικε το εξης προβλημα...καθως ανοιγω τις σελιδες του για ενα δευτερολεπτο το Κοντραστ της γραμματοσειρας ειναι κανονικο και αμεσως μετα χανει την μιση του αντιθεση/φωτεινοτητα. Τα γραμματα γινονται πιο αχνα με αποτελεσμα να ειναι δυσαναγνωστο. Προσπαθησα απο τις ρυθμισεις του Calibreνα αλλαξω γραμματοσειρα και τα λοιπα αλλα το αποτελεσμα ειναι παντα το ιδιο. Αυτο συμβαινει μονο με αυτο το βιβλιο. Ξερει καποιος κατι....μπορει καποιος να με βοηθησει....Σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα