LongTom Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Κοίτα το θέμα των 190€(δίχως μεταφορικά) είναι μεγάλο,ποτέ πριν η amazon δεν είχε ανεβάσει την τιμή σε διαδοχικές γενεές. Πάντα έπεφτε η τιμή στις καλές συσκευές ή έστω έμενε η ίδια. Αυτό μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση και χτυπάει άσχημα όταν η συσκευή ουσιαστικά δεν εισάγει καμία καινούργια τεχνολογία(μην γελιόμαστε τα κουμπάκια στο πλάι που είναι ελαφριά σαν πούπουλα δεν είναι καινοτομία,ούτε το fading ανάλογα με το εξωτερικό φως). Απλά σε σχέση με πέρσι έκανε περισσότερα,αλλά πάλι όχι αρκετά να δικαιολογήσουν τα 50€ καπέλο που έβαλαν(μιλάμε για την τιμή που είχε πέρσι το 3G μοδέλο). Από την άλλη επιτέλους μπήκε το αυγό στον κ@λο και κατάλαβαν ότι με τα 2Gb μνήμης χάνουν πελάτες(και μην γελιόμαστε η μετάβαση από τα 2 στα 4 είναι λιγότερο αμελητέα από άποψη παραγωγής και κόστους για αυτούς) και πήγαν στο πολύ λογικότερο 4Gb. Έδειξαν ότι μπορούν να καταλάβουν κάποια πράγματα και επίσης είδαν ότι οι υποψήφιοι κάτοχοι "premium" kindle(και γενικά e-reader) δεν έχουν πρόβλημα να τα "στάξουν".Έτσι χτυπάν στα αυτιά συσκευές που δεν έχουν τίποτα από το "premium" σε σχέση με τον τωρινό και τον μελλοντικό ανταγωνισμό.Τουλάχιστον το kobo Aura όταν είχε βγει είχε σαρώσει τον ανταγωνισμό σε όλους τους τομείς(εκτός από το λογικό μέγεθος).
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα, κλασικά μια βδομάδα μετά την Apple η Αμαζον ανακοινώνει το νέο kindle.Η τιμή είναι καλή, τόσο είχα πληρώσει το αμερικανικό kindle 3 προ τριετίας. Μιμείται σωστά το kobo aura στην οθόνη με το γυαλί και δε θα μαζεύει σκουπιδάκια όπως τα παλιά. Το θέμα είναι αν ανέβηκε η ραμ πάνω από 256 για να είναι λίγο καλύτερο στην περιστασιακή χρήση pdf. Στα ίδια χρήματα έρχεται με το kobo H2O το θέμα είναι πιο διαλέγεις. Κακά τα ψέμματα όσοι παίρνουμε, e-reader μόνο την συσκευή έχουμε να πληρώσουμε. Πέρα από τα λογοτεχνικά η μορφοποίηση στα περισσότερα βιβλία είναι χάλια και η τιμή που ζητάει ο εκδότης για το ebook ακριβότερη της χάρτινης έκδοσης. Είναι καλή τιμή ( αν την κρατήσουμε 2-3 χρόνια τη συσκευή και διαβάζουμε κάνα 2ωρο τη μέρα). Όλοι αλλάζουμε smartphone ή tablet στους 12-18 μήνες με 300-400 ευρώ τουλάχιστον κόστος.Γιατί να θεωρηθεί λογική δαπάνη αυτή και πολλά τα 60-70 ευρώ ανά χρόνο στον τριετή κύκλο του για ενα e-reader;
nzeppos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Κι εγώ πιστεύω ότι η τιμή είναι όντως ακριβή γι' αυτά που προσφέρει. Με αυτά τα χαρακτηριστικά και με τις διαφορές που έχει από το PW2, θα περίμενα να κοστολογηθεί γύρω στα 150-160 ευρώ. Η Amazon όμως έχει το μαχαίρι αλλά και το καρπούζι (ειδικά στην Αμερική), οπότε κάνει ό,τι της καπνίσει. 1
LongTom Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα, κλασικά μια βδομάδα μετά την Apple η Αμαζον ανακοινώνει το νέο kindle.Η τιμή είναι καλή, τόσο είχα πληρώσει το αμερικανικό kindle 3 προ τριετίας. Μιμείται σωστά το kobo aura στην οθόνη με το γυαλί και δε θα μαζεύει σκουπιδάκια όπως τα παλιά. Το θέμα είναι αν ανέβηκε η ραμ πάνω από 256 για να είναι λίγο καλύτερο στην περιστασιακή χρήση pdf. Στα ίδια χρήματα έρχεται με το kobo H2O το θέμα είναι πιο διαλέγεις. Κακά τα ψέμματα όσοι παίρνουμε, e-reader μόνο την συσκευή έχουμε να πληρώσουμε. Πέρα από τα λογοτεχνικά η μορφοποίηση στα περισσότερα βιβλία είναι χάλια και η τιμή που ζητάει ο εκδότης για το ebook ακριβότερη της χάρτινης έκδοσης. Είναι καλή τιμή ( αν την κρατήσουμε 2-3 χρόνια τη συσκευή και διαβάζουμε κάνα 2ωρο τη μέρα). Όλοι αλλάζουμε smartphone ή tablet στους 12-18 μήνες με 300-400 ευρώ τουλάχιστον κόστος.Γιατί να θεωρηθεί λογική δαπάνη αυτή και πολλά τα 60-70 ευρώ ανά χρόνο στον τριετή κύκλο του για ενα e-reader; Τα pdf είναι και θέμα βελτιστοποίησης λογισμικού,δεν είναι αποκλειστικά hardware,απόδειξη τα παλαιά Sony που συνεχίζουν να είναι από τα καλύτερα(και γρηγορότερα)στον τομέα. Η ουσία του θέματος με την τιμή είναι ότι η σχέση τιμής/απόδοσης δεν είναι μόνον χαμηλότερη από τον ανταγωνισμό,αλλά και από τα παλαιότερα μοντέλα της amazon από τουλάχιστον το 2008-9 που θυμάμαι. Ποτέ πριν δεν αύξησε τιμή στην ναυαρχίδα της και ποτέ δεν πρόσφερε τόσα λίγα για τέτοια τιμή(εκτός από το kindle DX που πάντα όμως ήταν niche προιόν). Αυτό σχολιάζω(και νομίζω πολύς κόσμος),ότι είναι δυσάρεστη έκπληξη όταν ο ανταγωνισμός κάνει βήματα μπροστά για πολύ περισσότερο ανταγωνιστικές τιμές.
bakalex Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Kαλησπερα.Πρωτο ποστ εδω και μολις ειδα την ειδηση του νεου Kindle λεω "πωω για να δουμε τι νεο εχει!" Διαβαζοντας καταλαβα οτι το μεγαλυτερο προσον του Voyage ειναι οτι θα πεσει η τιμη του PW2 (loool) Εγω βεβαια εχω το PW2 εδω και 3 βδομαδες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το μηχανημα ,αλλα οχι απο τα ελληνικα e-books. Tελος παντων,ηθελα να ρωτησω πως καταλαβαινει καποιος οτι ενα pdf ειναι κλειδωμενο.. Χρησιμοποιω Mobipocket creator & calibre για μετατροπη pdf,κυριως για λογοτεχνικα βιβλια, Καποια δειχνουν μια χαρα,καποια αλλα χαλια,φταiει η μετατροπη η ειναι κλειδωμενα? Μπορει να ειναι ηλιθια ερωτηση αλλα ειμαι ψιλοασχετος ακομα και δεν νιωθω πραμα Επισης να ρωτησω: πως φαινονται τα metadata στο Κindle?οτι και να χω κανει δεν τα χω καταφερει.Προς το παρον τα βαζω πρωτη σελιδα στο καθε βιβλιο. Αν μπορει καποιος ας βοηθησει τον κακoμοιρο τον newbie Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2014 από bakalex
sgiak Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Συγνώμη αλλά προσωπικά βρίσκω το νέο kindle αρκετά ακριβό.Αν σκόπευα να πάρω τώρα καινούργιο e-reader θα δοκίμαζα το Boyue T62, το οποίο έχει λογισμικό Android και κοστίζει λιγότερα από 100 ευρώ. Τα χαρακτηριστικά του είναι ασύγκριτα καλύτερα. Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι το θέμα της μπαταρίας, αλλά σ’ αυτή την τιμή σκέφτομαι ότι δεν θα με πείραζε ακόμη και να το φορτίζω κάθε εβδομάδα.Παρεμπιπτόντως, δεν αλλάζουμε όλοι smartphone ή tablet στους 12-18 μήνες με 300-400 ευρώ κόστος και μάλιστα τουλάχιστον. Ούτε τα μισά δεν δίνουμε οι περισσότεροι.Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι είναι πολύ καλή αυτή η σύγκριση. Όσο εύστοχο είναι να συγκρίνεις τα e-readers με τα smartphones και τις ταμπλέτες, άλλο τόσο εύστοχο είναι να τα συγκρίνεις με ρολόγια, με PC ή με… αυτοκίνητα. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2014 από sgiak
LongTom Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Συγνώμη αλλά προσωπικά βρίσκω το νέο kindle αρκετά ακριβό. Αν σκόπευα να πάρω τώρα καινούργιο e-reader θα δοκίμαζα το Boyue T62, το οποίο έχει λογισμικό Android και κοστίζει λιγότερα από 100 ευρώ. Τα χαρακτηριστικά του είναι ασύγκριτα καλύτερα. Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι το θέμα της μπαταρίας, αλλά σ’ αυτή την τιμή σκέφτομαι ότι δεν θα με πείραζε ακόμη και να το φορτίζω κάθε εβδομάδα. Παρεμπιπτόντως, δεν αλλάζουμε όλοι smartphone ή tablet στους 12-18 μήνες με 300-400 ευρώ κόστος και μάλιστα τουλάχιστον. Ούτε τα μισά δεν δίνουμε οι περισσότεροι. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι είναι πολύ καλή αυτή η σύγκριση. Όσο εύστοχο είναι να συγκρίνεις τα e-readers με τα smartphones και τις ταμπλέτες, άλλο τόσο εύστοχο είναι να τα συγκρίνεις με ρολόγια, με PC ή με… αυτοκίνητα. Είναι όντως ακριβό το Kindle,άρχισαν ήδη τα σχόλια στα σάιτ του εξωτερικού,όχι μόνο για το voyage,αλλά και για το απλό. Από εκεί και πέρα το Boyue είναι μεγάλο ρίσκο,δεν το ξέρει ούτε η μάνα του και συνεπώς δεν έχεις feeback για το τι ψάρια πιάνει,ούτε από reviewers ούτε από απλούς πελάτες.Να μην μιλήσουμε για αξιοπιστία patching. Τα χαρακτηριστικά από μόνα τους δεν λεν πολλά σε τέτοιες συσκευές που δεν έχουμε καμία απολύτως πληροφορία για το πως αντιδρούν με το android,τι εφαρμογές έχουν,εάν έχει google.store και εάν ναι πως το διαχειρίζεται και φυσικά εάν οι apps είναι καλά προσαρμοσμένες στο firmware της συσκευής. Καλύτερα να τα δώσεις σε κάποιο άλλο underdog του χώρου,όπως η onyx ή η pocketbook που τουλάχιστον έχουν εδραιωθεί στο κοινό τόσο ώστε να βρεις απαντήσεις πριν και μετά την αγορά. 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Είχα postάρει και παλαιότερα στο θέμα και έκλεινα προς το Kobo Aura... αλλά ευτυχώς/δυστυχώς στράβωσε η δουλειά.Μετά σκέφτηκα ότι έχω και αρκετά audio-books και podcasts τα οποία δεν θα μπορώ να τα ακούω εκεί...Θα μου πεις... κινητό ή mp3 player δεν έχεις?! Έχω αλλά μου αρέσει η ιδέα του να τα έχω όλα τα βιβλία μαζεμένα...Επίσης αν είδα καλά το Aura δεν έχει google play.. και εκεί είδα το Onyx Lynx το οποίο μου φάνηκε τίμιο για τα λεφτά του και γιαυτά που προσφέρει...υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο σε αυτά τα χρήματα?Είδα τα της Amazon, της Kobo, της Onyx, της Pocketbook και της Βarnes & Noble μοντέλα.Άκουσα/διάβασα αριστερά δεξιά ότι οι εταιρείες ετοιμάζουν νέα μοντέλα από Οκτώβρη... να περιμένω και να ξανακάνω μια έρευνα αγοράς τότε ή είναι φήμες και δεν περιμένουμε τίποτα...?
nzeppos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 +1 στο σχόλιο του LongTom. Προσωπικά κι εγώ θα απέφευγα συσκευές από σχετικά άγνωστους κατασκευαστές, όσα καλά specs κι αν φέρεται να έχει το μηχάνημα. Τι να τα κάνω τα 8GB μνήμης και το Android, αν το ereader σέρνεται, κρασάρει, έχει μάπα οθόνη ή/και φως, δεν υποστηρίζεται με patches κλπ. Για κάποιο λόγο άλλες συσκευές έχουν 150 ευρώ ενώ άλλες μόνο... 50. Εκτός πια κι αν το αγοράσει κόσμος και γράψει θετικά σχόλια στα διάφορα fora, οπότε είναι εγγυημένη αγορά.
st2 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) πάντως για το Boyue αυτά που εχω δει από σχόλια ειναι οτι ειναι tablet με προσαρμοσμενη μια e-ink οθονη και πως η μπαταρία είναι πολυ μικρή και θέλει καθε μέρα φορτιση και ότι εχει εκπληκτική ομοιότητα με κάποιο icarus εδιτ και πραγματι : Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2014 από st2
sgiak Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά, το Boyue δεν μοιάζει απλά με το icarus. Είναι το icarus. Το οποίο δεν είναι φρέσκο στην αγορά, αλλά πρόκειται για εταιρεία με σχετικό όνομα. Κάποιοι χρήστες στο εξωτερικό πήραν το Boyue και του πέρασαν το λογισμικό του icarus, εύκολα και γρήγορα, σαν μια απλή αναβάθμιση. Με αυτό τον τρόπο επιλύθηκε και το θέμα της μπαταρίας. Όλα αυτά αποτελούν καλές ενδείξεις. Ουσιαστικά μία εταιρεία που ειδικεύεται στα e-readers ζήτησε από μία κινέζικη εταιρεία να της φτιάξει το νέο της μοντέλο, αλλά δεν πλήρωσε για αποκλειστική διάθεση. Έτσι μας προέκυψε μία συσκευή με δύο ονόματα. Τέλος πάντων τα παραπάνω ίσως έχουν μικρή σημασία. Το σημαντικό είναι ότι τα tablets έχουν εξελιχθεί πολύ και οι τιμές τους έπεσαν στα τάρταρα. Αν μia απλή αντικατάσταση της οθόνης μετατρέπει το τάμπλετ σε ένα ισχυρό e-reader, αυτό είναι θετικό γι εμάς, διότι θα οδηγήσει σε μείωση τιμών. Το Boyue θα το δοκίμαζα, όχι για τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του αλλά για τη χαμηλή τιμή του. Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι αν σταθώ τυχερός θα έχω μία ισχυρή συσκευή, αλλά δεν θα έχω το περιβάλλον των εξιδανικευμένων εταιρειών όπως της Άμαζον, Κόμπο κλπ. Για μένα είναι μικρό το κακό. Για άλλους ίσως είναι πολύ σημαντικό. 1
LongTom Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά, το Boyue δεν μοιάζει απλά με το icarus. Είναι το icarus. Το οποίο δεν είναι φρέσκο στην αγορά, αλλά πρόκειται για εταιρεία με σχετικό όνομα. Κάποιοι χρήστες στο εξωτερικό πήραν το Boyue και του πέρασαν το λογισμικό του icarus, εύκολα και γρήγορα, σαν μια απλή αναβάθμιση. Με αυτό τον τρόπο επιλύθηκε και το θέμα της μπαταρίας. Όλα αυτά αποτελούν καλές ενδείξεις. Ουσιαστικά μία εταιρεία που ειδικεύεται στα e-readers ζήτησε από μία κινέζικη εταιρεία να της φτιάξει το νέο της μοντέλο, αλλά δεν πλήρωσε για αποκλειστική διάθεση. Έτσι μας προέκυψε μία συσκευή με δύο ονόματα. Τέλος πάντων τα παραπάνω ίσως έχουν μικρή σημασία. Το σημαντικό είναι ότι τα tablets έχουν εξελιχθεί πολύ και οι τιμές τους έπεσαν στα τάρταρα. Αν μia απλή αντικατάσταση της οθόνης μετατρέπει το τάμπλετ σε ένα ισχυρό e-reader, αυτό είναι θετικό γι εμάς, διότι θα οδηγήσει σε μείωση τιμών. Το Boyue θα το δοκίμαζα, όχι για τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του αλλά για τη χαμηλή τιμή του. Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι αν σταθώ τυχερός θα έχω μία ισχυρή συσκευή, αλλά δεν θα έχω το περιβάλλον των εξιδανικευμένων εταιρειών όπως της Άμαζον, Κόμπο κλπ. Για μένα είναι μικρό το κακό. Για άλλους ίσως είναι πολύ σημαντικό. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχουν αναντιστοιχίες και προβλήματα.Όπως και το onyx πωλείται από δύο παραγωγούς,ο ένας ρώσος και ο άλλος πολωνός και τα πολωνικά έχουν πολλαπλά προβλήματα με το λογισμικό. Από εκεί και πέρα το περιβάλλον είναι ουσιαστικά οι apps των εταιριών αποκλειστικά για το δεδομένο hardware.Οι διαφορές είναι λίγες,αλλά εγγυώνται σταθερότητα.
sgiak Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου LongTom. Το Boyue είναι πείραμα. Αν δεν υπήρχε η icarus να πουλάει την ίδια συσκευή ούτε που θα το κοιτούσα. Ακόμη κι έτσι είναι σαφές ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, όπως και με την περίπτωση του onyx που αναφέρεις (την οποία δεν γνώριζα και σ’ ευχαριστώ για την ενημέρωση).Παραμένει όμως μια πολύ φτηνή συσκευή, με το πλεονέκτημα ότι την έχουν ήδη προμηθευτεί κάποιοι χρήστες στο εξωτερικό και θα την τεστάρουν εκείνοι για μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τα σχόλιά τους και να ελπίζουμε ότι θα είναι θετικά. Ακόμη κι αν αποδειχθεί μέτρια συσκευή, τα 95 ευρώ πιστεύω ότι λειτουργούν πιεστικά προς την τιμολόγηση που θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εταιρείες.Και με την ευκαιρία εύχομαι να φάει μεγάλη φόλα η Άμαζον, διότι τα 190 ευρώ για τη φτηνή έκδοση (ήμαρτον!) σπρώχνουν την αγορά σε αύξηση αντί για πτώση των τιμών.
vasiorpan Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Νομίζω οτι το πρόβλημα βρίσκεται και στους καταναλωτές και στις εταιρείες. Εχω αγοράσει το kobo-glo για 165 € πριν 18 μήνες και είμαι απόλυτα ευχαριστημνος. Εκτος απο την περίπτωση βλάβης ή καταστροφής δεν πρόκειται να το αντικαταστήσω -για δυο Gb παραπάνω μνήμη -για !/2" μεγαλύτερη οθόνη -για 2 κουμπιά παραπάνω ακόμη κι αν ο κατασκευαστής το πουλάει φθηνότερα. Πιστεύω οτι σαν καταναλωτές πρέπει -ακόμη κι αν είμαστε οικονομικά ευκατάστατοι- να απαιτούμε σοβαρές βελτιώσεις πριν αλλάξουμε συσκευές. Οι εταιρείες πάλι καλά θα κάνουν να προσέχουν μ' αυτά τα πονηρά κολπάκια, γιατί ετσι την πάτησαν γίγαντες του φωτογραφικού κλάδου (Nikon, Canon). Κορόiδευαν για μερικά χρόνια τους πλάτες τους (οπως τώρα η Amazon) με δήθεν "επαναστατικές" καινοτομίες ώσπου τα smartphones έκαναν την πραγματική επανάσταση και τώρα τα έξυπνα πουλιά τρέχουν και δεν φτάνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα