Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Deargr

Από ότι βλέπω σε αυτό το topic  o developer έχει αφήσει πίσω το plugin και ασχολείται κυρίως με το GUI. Μια παλιά έκδοση του μπορείς να την βρεις εδώ.

@rupak

Σε ποια σχολή είσαι ; Μην υπολογίζεις τόσο στο e-reader για βιβλία σχολής, δεν είναι αυτή η χρήση του. Για βιβλία σχολής/επιστημονικά με διαγράμματα βαριές εικόνες, σημειώσεις σχολής από scanner, papers κτλπ η λύση είναι tablet imho. Προσωπικός πάρα πολύ δύσκολα βρίσκω βιβλία τέτοιου αντικειμένου σε epub/mobi (μόνο αυτά που εκδίδονται τα τελευταία χρόνια έχουν τέτοια μορφή, π.χ αυτό ). Αλλά και πάλι το ασπρόμαυρο και η 6άρα οθόνη δεν είναι ότι καλύτερο για τέτοια βιβλία.

@soulfree90

Ίσως σε αυτές τις τιμές, έχεις την επιλογή και για κάποιο κινέζικο e-reader (boyue είναι η πιο γνωστή τους μάρκα - δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα), ή και κάποιο μεταχειρισμένο paperwhite από ebay ή alliexpress δεδομένου ότι συνήθως τα kindle έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Επεξ/σία από astone
  • Like 3
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

+1 στο παραπάνω. Λόγω των εγγενών περιορισμών τους, τα ereaders γενικά προορίζονται για ανάγνωση "κανονικών" βιβλίων και λιγότερο για τεχνικά βιβλία σχολών κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Έπειτα από ένα μήνα, η μπαταρία του nook έπεσε (επιτέλους :-P)!

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι : Καλύτερα να το φορτίσω τώρα που είναι στο ~20% ή να περιμένω να πέσει εντελώς;;

Δημοσ.

Έπειτα από ένα μήνα, η μπαταρία του nook έπεσε (επιτέλους :-P)!

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι : Καλύτερα να το φορτίσω τώρα που είναι στο ~20% ή να περιμένω να πέσει εντελώς;;

Φόρτισέ το τώρα. Οι μπαταρίες λιθίου δεν κάνει να αδειάζουν εντελώς. Το δικό μου, μόλις πέφτει κάτω από 20%, αρχίζει και βγάζει υπενθυμίσεις. Αν πέσει κάτω από 10%, νομίζω, απλά δεν ανοίγει αν δεν το φορτίσεις.

Δημοσ.

Τελικά παρήγγειλα το paperwhite από amazon  :-) Μου είπαν ότι τέλος βδομάδας θα το έχω, ελπίζω.

@rupak

Σε ποια σχολή είσαι ; Μην υπολογίζεις τόσο στο e-reader για βιβλία σχολής, δεν είναι αυτή η χρήση του. Για βιβλία σχολής/επιστημονικά με διαγράμματα βαριές εικόνες, σημειώσεις σχολής από scanner, papers κτλπ η λύση είναι tablet imho. Προσωπικός πάρα πολύ δύσκολα βρίσκω βιβλία τέτοιου αντικειμένου σε epub/mobi (μόνο αυτά που εκδίδονται τα τελευταία χρόνια έχουν τέτοια μορφή, π.χ αυτό ). Αλλά και πάλι το ασπρόμαυρο και η 6άρα οθόνη δεν είναι ότι καλύτερο για τέτοια βιβλία.

Το έψαξα αρκετά και έχω καταλάβει αυτό που λες. Ιατρική είμαι και φυσικά και δεν περιμένω το κυριο μέσο διαβάσματος μου να ειναι το ereader, έχω τα βιβλία μου γιαυτό όπως και άλλες πηγές (σημειώσεις κλπ).

Αλλά πολλά βιβλία που στα αγγλικά είναι ήδη ακριβά, οι ελληνικές ιατρικές εκδόσεις έχουν ένα τρελό φέσι και φτάνουν σε εξωφρενικές τιμές! Οπότε με το kindle θα είμαι κομπλέ.

Για παράδειγμα αυτή την στιγμή κοιτάω αυτό (από τα πιο φθηνά), που το είδα απο έναν φίλο φίλου που του το έδωσε ο "θείος" και στο kindle works just fine  :-)

• Like 2
Δημοσ.

@Deargr

Από ότι βλέπω σε αυτό το topic  o developer έχει αφήσει πίσω το plugin και ασχολείται κυρίως με το GUI. Μια παλιά έκδοση του μπορείς να την βρεις εδώ.

@rupak

@soulfree90

Ίσως σε αυτές τις τιμές, έχεις την επιλογή και για κάποιο κινέζικο e-reader (boyue είναι η πιο γνωστή τους μάρκα - δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα), ή και κάποιο μεταχειρισμένο paperwhite από ebay ή alliexpress δεδομένου ότι συνήθως τα kindle έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

το kobo glo τι γνωμη εχετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kobo aura (edit)

Φωτισμός αρκετά καλός , δεν είναι τελείως ομοιόμορφος έχει κάποιες σκοτεινές περιοχές, επίσης είναι πολύ δυνατός το χρησιμοποιώ περίπου στο 10-15%
Μπαταρία καμία 50αρια ώρες  χρήση (με φωτισμό και χωρίς)
Κολλήματα κανένα (προς το παρόν).
Με sd-card αργεί λίγο στο βοοτ.
Λεξικό μέτριο (δεν είναι oxford).

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.

189€ το απλό "καλό" και το 3G στα 249€.....

Οι τιμές έχουν ξεφύγει πολύ,μιλάμε για συσκευή στις 6" που δεν έχει android,ούτε καν microSD(αν και με 3.5+Gb την παλεύει αρκετά).

Μεγάλο θετικό τα κουμπιά,αδιάφορο η καλύτερη οθόνη(είναι ήδη παραπάνω από εξαιρετικές στην ποιότητα και οι διαφορές θα είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες),επίσης αδιάφορο το μεταβλητό φως(λες και είναι δύσκολο να το κάνεις με το χέρι ή θέλει συνέχεια αλλαγή όπως στις LCD και ήδη το Kindle έχει χειρότερη μπαταρία από τα kobo,άρα περαιτέρω μείωση της απόδοσης) και πάρα πολύ καλό το νέο μικρότερο μέγεθος(έχανε πολύ από τα Kobo σε αυτόν τον τομέα).

Όσοι πάντως θέλουν μπορούν να πάρουν τα PW2 που θα τα σκοτώσουν για να φύγει το στοκ.Πολύ καλύτερο bang for the buck πιστεύω από ότι τα νέα(για αυτούς που προσέχουν το budget τους).

Για το "απλό" kindle επιτέλους το έφεραν στα 201Χ.Η οθόνη αφής είναι απαραίτητο την σήμερον ημέραν.

Δημοσ.

Αναφερόμουν στο kobo aura (τα μπέρδεψα).

Πλάκα πλάκα και στο aura(λογικα το ιδιο θα εχουν) δεν ειναι και πολυ καλό. Μπορώ να το αντικαταστήσω;

έχω ακούσει ότι δεν κρατάει το ζοομ στα pdf.γύρω στα 70 το βρίσκω από ebay.Χωρίς φωτισμό κρατάει κάνα μήνα;

Ναι μπορείς να βάλεις λεξικά, όχι official.

http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=196925

http://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=2576622&postcount=87

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως που θέλω να πασάρω το PW1 στον αδερφό μου (ώστε με τη σειρά του να ξεφορτωθεί το Kindle3), ευχαρίστως θα αγόραζα το Voyage. Αλλά εννοείται πως θα ψάξω πρώτα και για καλύτερες συσκευές σε αυτό το price range. Android, microSD κλπ δεν με πολυενδιαφέρουν, κοιτάω περισσότερο ποιότητα οθόνης, βάρος/διαστάσεις, ταχύτητα, σταθερότητα, υποστήριξη κλπ. Ακόμα και η μπαταρία δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, αφού φορτίζω μια φορά κάθε 20+ μέρες.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Σήμερα που περιμένω να με πάρουν τηλ απο την κουριερ για να παραλαβω το pw μου , βγήκε και επίσημα στο amazon το voyage! 

http://www.amazon.com/dp/B00IOY8XWQ/ref=br_imp_ara-5?_encoding=UTF8&nav_sdd=aps&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=gateway-center-column&pf_rd_r=1Y7EWHCQP0CM414QF0SB&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1924735102&pf_rd_i=507846

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...