rupak Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα και απο μένα στους βιβλιόφιλους Σε αναζήτηση για e-reader και γω, διάβασα τις τελευταίες σελίδες, όχι όλες μιας και το νήμα είναι τεράστιο. Με βοηθήσατε να καταλάβω πολλά πράγματα και ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έγραψαν, το βασικότερο ήταν η διαφορά ereader με tablet. Πριν διαβάσω το νήμα αυτό σκεφτόμουν να μαζέψω χρήματα για να πάρω ipad ώστε να μπορώ να διαβάζω και τεχνικά βιβλία που απαιτούν έγχρωμη και μεγάλη οθόνη, αλλά θα αρκεστώ για αυτά στον υπολογιστή μου. Προσανατολίζομαι προς το Nook simpletouch Glowlight, μιας και είναι αρκετά φθηνότερο απο Kindle και κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ελευθερίας που προσφέρει, αν δεν κατάλαβα καλά διορθώστε με, ως προς τα αρχεία που μπορείς να φορτώσεις. Το λέω αυτό επειδή με ενδιαφέρει κυρίως να φορτώνω αρχεια (epub εν προκειμένω) από την ήδη υπάρχουσα συλλογή μου και όχι να αγοράζω απο Amazon. Θα μπορούσα να τα μετατρέπω με το Calibre για το kindle όπως διάβασα, αλλά γιατί να μην τα περνάω απευθείας στην μορφή που είναι αφού το nook παρέχει τέτοια δυνατότητα. Μπορεί κάποιος που το έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για την ανάγνωση το βράδυ; Είναι τόσο άνετη η φωτιζόμενη οθόνη του χωρίς την ανάγκη ύπαρξης εξωτερικής πηγής φωτισμού στον χώρο? Και κάτι τελευταίο. Το nook το βρίσκω ελαφρώς φθηνότερα στο ebay απότι στο amazon και σκέφτομαι να το πάρω απο κει. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα και απο μένα στους βιβλιόφιλους Σε αναζήτηση για e-reader και γω, διάβασα τις τελευταίες σελίδες, όχι όλες μιας και το νήμα είναι τεράστιο. Με βοηθήσατε να καταλάβω πολλά πράγματα και ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έγραψαν, το βασικότερο ήταν η διαφορά ereader με tablet. Πριν διαβάσω το νήμα αυτό σκεφτόμουν να μαζέψω χρήματα για να πάρω ipad ώστε να μπορώ να διαβάζω και τεχνικά βιβλία που απαιτούν έγχρωμη και μεγάλη οθόνη, αλλά θα αρκεστώ για αυτά στον υπολογιστή μου. Προσανατολίζομαι προς το Nook simpletouch Glowlight, μιας και είναι αρκετά φθηνότερο απο Kindle και κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ελευθερίας που προσφέρει, αν δεν κατάλαβα καλά διορθώστε με, ως προς τα αρχεία που μπορείς να φορτώσεις. Το λέω αυτό επειδή με ενδιαφέρει κυρίως να φορτώνω αρχεια (epub εν προκειμένω) από την ήδη υπάρχουσα συλλογή μου και όχι να αγοράζω απο Amazon. Θα μπορούσα να τα μετατρέπω με το Calibre για το kindle όπως διάβασα, αλλά γιατί να μην τα περνάω απευθείας στην μορφή που είναι αφού το nook παρέχει τέτοια δυνατότητα. Μπορεί κάποιος που το έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για την ανάγνωση το βράδυ; Είναι τόσο άνετη η φωτιζόμενη οθόνη του χωρίς την ανάγκη ύπαρξης εξωτερικής πηγής φωτισμού στον χώρο? Και κάτι τελευταίο. Το nook το βρίσκω ελαφρώς φθηνότερα στο ebay απότι στο amazon και σκέφτομαι να το πάρω απο κει. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ? Είναι φθηνότερο γιατί είναι πολύ παλιό,όχι ότι έχει τρομερή σημασία,όπως τα κινητά,αλλά κάποια πράγματα λείπουν.Ελευθερία δεν έχει,είναι και αυτό ψιλοκλειστό στα B&N,αλλά διαβάζει και epub εάν δεν απατώμαι. Επίσης το φως της οθόνης είναι κάτω του μετρίου,από ότι είχα διαβάσει.Αλλά εφόσον είναι η πρώτη σου συσκευή θα είναι καλή δοκιμαστική εμπειρία(εκτός από το φως που ξαναλέω να μην βγάλεις συμπεράσματα από το Nook). Η μετατροπή αρχείων epub<->mobi διαρκεί πραγματικά δευτερόλεπτα,περισσότερο χρόνο κάνεις για να περάσεις τα αρχεία στην συσκευή σου από calibre παρά για να αλλάξεις το φορμάτ του βιβλίου. Μην βασίζεσαι σε αυτήν την διαφορά για να βγάλεις συμπέρασμα του τι σε βολεύει. Επίσης η φωτιζόμενη οθόνη είναι θεόσταλτο δώρο,πραγματικά είναι τάξεις μεγέθους καλύτερη από οιαδήποτε εξωτερικό φωτισμό.Εάν το δεις σε κλειστό χώρο θα καταλάβεις την διαφορά. Ξαναλέω το nook επειδή είναι το πρώτο που είχε τέτοιο φωτισμό,τα led δεν φωτίζουν ομοιόμορφα και έχει σκοτεινά σημεία στην οθόνη.Κάνεις την δουλειά σου,αλλά δεν είναι τόσο καλό όσο οι επόμενες γενεές. Δεν ξέρω από που να το πάρεις εφόσον δεν είσαι Αγγλία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
astone Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ως γνώμονα στην επιλογή σου την διαφορά μεταξύ epub/mobi. Επίσης το kindle διαθέτει ένα feature που λέγετε x-ray, αυτό είναι που έγειρε την πλάστιγγα προς την μεριά του στην περίπτωση μου. Το vocabulary builder επίσης μου φάνηκε πολύ χρήσιμο ειδικά στην προετοιμασία μου για GRE. Αν δεν είχα γνωστό να μου το φέρει από Αμερική πιθανότατα θα είχα πάει για το kobo aura πάντως... Αυτή την θεότητα την έχετε δει ; waterproof kindle Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2014 από astone 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Πολλά λεφτά αλλά αν κάνει όσα ισχυρίζεται, μαμάει. Ειδικά στην μπανιέρα ό,τι πρέπει! ps: οι μετατροπές epub/mobi καθώς και τα περιβόητα "κλειδώματα" της Amazon (που μέσω του calibre σπάνε με ένα κλικ) σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι λόγοι για να μην προτιμήσει κάποιος το Paperwhite. Περισσότερο νομίζω πως το θέμα της τιμής (~150 ευρώ), η σχετικά μικρή μνήμη (αν και τώρα πια έφτασε αισίως τα 4GB), η μη υποστήριξη SD card, η έλλειψη reflow στα PDF κλπ είναι πολύ σοβαρότεροι λόγοι. Ακόμα κι έτσι όμως αν κάποιος κοιτάει για ereader στα μισά λεφτά, θα πρέπει να κάνει και τις ανάλογες υποχωρήσεις. Υπ' όψιν ότι τα ereaders είναι συσκευές που, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να αποσβέσουν το κόστος τους πολύ γρήγορα. Αν κάποιος διαβάζει κατά βάση βιβλία στα αγγλικά και προτιμάει τις εκδόσεις του... θείου, θα κάνει απόσβεση μέσα σε ελάχιστους μήνες. Προσωπικά έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να μετράω το πόσες εκατοντάδες ευρώ έχω γλιτώσει από τότε που αγόρασα το Kindle 3 και το Paperwhite 1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deargr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Επίσης το kindle διαθέτει ένα feature που λέγετε x-ray, αυτό είναι που έγειρε την πλάστιγγα προς την μεριά του στην περίπτωση μου. Eννοειται οτι το x-ray δουλευει μονον για τα ebook που το υποστηριζουν και φυσικα να ειναι αγορασμενα απο την amazon και οχι απο αλλες....πηγες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
astone Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) @Deargr Site: Δες εδώ (υπάρχει και αντίστοιχο plugin για Calibre). Θα στηρίξω κάποιον συγγραφέα με αγορά 1/10, αλλά συνήθως παίζει θείος... και το παραπάνω! (επίσης κάποια από τον θείο που αγοράστηκαν αρχικά από amazon συνοδεύονται από x-ray) Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2014 από astone 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rupak Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι είχα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι έπρεπε στο file format και με βάση αυτό έτεινα να αποφασίσω προς nook μιας και είχα διαβάσει ότι είναι πιο ελεύθερο σε αρχεία κλπ. Ευτυχώς για μια ακόμη φορά μου το ξεκαθαρίσατε οπότε δεν θα το λάνω υπόψην. Δυστυχώς δεν έχω κατασταλάξει ακόμη ποιον ereader να προτιμήσω, το ψάξιμο συνεχίζεται. Longtom κάτι σελίδες πίσω είχα διαβάσει ένα σχόλιο σου, που ανέφερες ότι διαβαζεις τεχνικά βιβλία πολλών mb. Θέλω να σε ρωτήσω, αν φορτώσω ένα βιβλιο που στην κανονική του έκδοση έχει πολλές έγχρωμες εικόνες πως θα φαινεται και αν θα εχει πρόβλημα η μνημη να το φορτωσει? ίσως σ στειλω και ενα παραδειγμα σε pm αν δεν εχεις προβλημα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Η αλήθεια είναι ότι είχα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι έπρεπε στο file format και με βάση αυτό έτεινα να αποφασίσω προς nook μιας και είχα διαβάσει ότι είναι πιο ελεύθερο σε αρχεία κλπ. Ευτυχώς για μια ακόμη φορά μου το ξεκαθαρίσατε οπότε δεν θα το λάνω υπόψην. Δυστυχώς δεν έχω κατασταλάξει ακόμη ποιον ereader να προτιμήσω, το ψάξιμο συνεχίζεται. Longtom κάτι σελίδες πίσω είχα διαβάσει ένα σχόλιο σου, που ανέφερες ότι διαβαζεις τεχνικά βιβλία πολλών mb. Θέλω να σε ρωτήσω, αν φορτώσω ένα βιβλιο που στην κανονική του έκδοση έχει πολλές έγχρωμες εικόνες πως θα φαινεται και αν θα εχει πρόβλημα η μνημη να το φορτωσει? ίσως σ στειλω και ενα παραδειγμα σε pm αν δεν εχεις προβλημα! Κοίτα ανάλογα το βιβλίο,μερικά δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και άλλα μπορεί να κρασάρουν. Οι έγχρωμες εικόνες φυσικά θα βγούνε ασπρόμαυρες στο μέγεθος της οθόνης και(εάν δεν απατώμαι)δίχως την ικανότητα ζουμ.Όλα αυτά για epub.Για pdf δεν μπορώ να πω τίποτα σίγουρα γιατί έχω καιρό να το παιδέψω το εργαλείο με pdfια. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2014 από LongTom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rupak Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Readers absorb less on Kindles than on paper, study finds Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deargr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) @Deargr Site: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=245754'">Δες εδώ (υπάρχει και αντίστοιχο plugin για Calibre). Θα στηρίξω κάποιον συγγραφέα με αγορά 1/10, αλλά συνήθως παίζει θείος... και το παραπάνω! (επίσης κάποια από τον θείο που αγοράστηκαν αρχικά από amazon συνοδεύονται από x-ray) Τελειο..!!! Εχεις καποιο λινκ για το plug in ; Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2014 από Deargr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Readers absorb less on Kindles than on paper, study finds 50 νοματαίοι είναι παρεάκι,όχι στατιστικό δείγμα για έρευνα. Κανονικές έρευνες που έχουν γίνει σε πολύ σοβαρότερα δείγματα έχουν δείξει ότι τα reader ωφελούν το κοινό επιτρέποντας το να διαβάζει περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rupak Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ. Το ότι πόσταρα την υποτιθέμενη έρευνα δεν σημαίνει οτι υιοθετώ και τα αποτελέσματα της, ο θεός να τα κάνει. Εκτός του δείγματος, στάθηκα και σε άλλα σημεία τα οποία μου φάνηκαν το λιγότερο αστεία. Μόνο 2 ήταν εξοικειωμένοι χρήστες kindle συσκευών, κάτι πολύ σημαντικό αν θες να βγάλεις αξιόλογα αποτελέσματα για μια συσκευή. Και επίσης η αιτιολόγηση που προτάθηκε ήταν ότι οι χρήστες των κανονικών βιβλίων μπόρεσαν να ταξινομήσουν χρονικά τα γεγονότα επιτυχημένα επειδή χρησιμοποιώντας και την αίσθηση της αφής (tactile stimuli) με το βιβλίο να ξελαφρώνει απο δεξιά και να φορτώνει σελίδες αριστερά, μπόρεσε ο εγκέφαλος να ανακαλέσει ευκολότερα την χρονική σειρά των γεγονότων που ερωτήθηκαν. Ε όλα αυτά βαφτίστηκαν "reader absorbs less on kindle" και τσίμπησαν τα κλικ τους στην guardian! Ψάχνω μήπως βρω κανα φθηνό ereader στο ebay, και ας μην έχει και φωτισμό. Σκέφτηκα να πάρω κάτι να εξοικιωθώ πρώτα με το διαβασμα σε ereader, να δω πως θα πάει και αν θα με βολέψει και για την σχολή, πέρα από λογοτεχνία, και αργότερα "επενδύω" σε κάτι ποιοτικότερο νεότερης τεχνολογίας αν δω οτι τραβάει. Δυστυχώς ακόμη και πιο απλά μοντέλα τα έχουν τσιμπημένα. Δεν θέλω να "αναγκαστώ" να πάρω εξαρχής κάτι ακριβό και καλό. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2014 από rupak 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 παρε κατευθειαν paperwhite ,ειχα την προηγουμενη εκδοση αλλα "εσπασα" την οθονη γιατι κοιμηθηκα πανω της!!! (ω ναι με το κιντλ κοιμαμαι!!) το μονο παραπονο που εχω απο το paperwhite ειναι οτι θα ηθελα τα κουμπακια για μπρος πισω που ειχε η προηγουμενη εκδοση. αλλα ο φωτισμος του ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ σε βαθμο να μην κοιμαμαι γιατι δεν σε κουραζει καθολου! αν εχεις φιλο/γνωστο αμερικη παιζουν καταστηματα που το πουλανε στα 50 δολλαρια με τις διαφημισεις που εμφανιζονται μονο οταν ειναι η συσκευη σε αναμονη και οταν μπαινεις στην "βιβλιοθηκη σου" . πραγματικα ισως το μοναδικο gadget που δεν ειναι απλα να ειναι gadget!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rupak Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 George συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου αλλά καθαρά για οικονομικούς λόγους το ψάχνω λίγο ακόμα πριν αποφασίσω. Να 'ναι καλά τα παιδιά εδώ που πήρα πολύτιμες και συμπυκνωμένες πληροφορίες . Γράφτηκα και στο mobileread και κοιτάω και εκεί σχόλια. Δεν έχω γνωστό στο Αμέρικα οπότε αν παρω το pw θα μου κοστίσει γύρω στα 150 ευρώ, σεβαστό ποσό, οπότε θέλω λιγο ακόμα να το ψάξω. Πάντως σε ότι και αν καταλήξω, ακόμα και ακριβό ereader, θα τα βγάλει σίγουρα τα λεφτά του δεν τίθεται θέμα. Ήδη φαντάζομαι από τα πρώτα 4-5 βιβλία (στα αγγλικά) που θα διαβάσω για την σχολή θα αποσβέσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soulfree90 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Ψαχνω ενα 6αρι ebook οικονομικο μεχρι 60-70 ευρω το kobo touch ειναι μονοδρομος σε αυτα τα χρηματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα