nzeppos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δεν έχω καταλάβει πως διαβάζει κάποιος comics χωρίς χρώμα. Δεν θα διάβαζα ποτέ κομικ σε e-book. Σε καμιά 5αρα χρόνια που θα έχουμε έγχρωμα e-book τα ξαναλέμε. Σαν να τρως φαί χωρίς αλάτι βρε παιδιά. Εντάξει, την κάνει τη δουλειά, αλλά που είναι η απόλαυση; Θα συμφωνήσω. Μόνο για manga (και αν) είναι τα ereaders, οτιδήποτε άλλο χρειάζεται 8άρι με 10άρι tablet αλλιώς τζάμπα ταλαιπωρούμε τα ματάκια μας. Θα συμφωνήσω επίσης στα περί ανάγνωσης αγγλικών βιβλίων. Οι περισσότεροι που δεν το έχουν επιχειρήσει ποτέ, ίσως φαντάζονται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τίποτα λήμματα του Σέξπιρ ή του... Τσόσερ, ή με το γλωσσικό πλούτο του Μόμπι Ντικ. Στην πράξη όμως η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων best sellers δεν απαιτεί γνώσεις μεγαλύτερες του lower. Και κουτσά-στραβά οι περισσότεροι ένα τέτοιο κείμενο το φέρνουν βόλτα. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν τα ενσωματωμένα λεξικά. Σε ένα βιβλίο αυτό που χρειάζεται κάποιος είναι να πιάσει το γενικό νόημα και όχι να μεταφράζει κάθε λέξη ξεχωριστά. Γι' αυτό και οι ελληνικές αποδόσεις/μεταφράσεις αναγκάζονται να παρεκκλίνουν από το αυθεντικό κείμενο. Στην πρώτη απόπειρα ανάγνωσης αγγλικού βιβλίου είναι βέβαιο ότι ο οποιοσδήποτε θα δυσκολευόταν. Σιγά σιγά όμως ο εγκέφαλος συνηθίζει και μετά από 10-20 βιβλία δεν μπαίνει καν στον κόπο να μεταφράσει νοητικά το κείμενο στα ελληνικά. Αγγλικά διαβάζει, αγγλικά καταλαβαίνει. Γι' αυτό η πρώτη απόπειρα καλό θα ήταν να αφορά σε ευανάγνωστο και σχετικά μικρό βιβλίο, πιάστε πχ. τη βιογραφία του Μουρίνιο και όχι το... Cloud Atlas: "Nor shall I enlighten you, sir, for 'tis a professional secret!" He tapped his nose. "Mr. Ewing, are you acquainted with Marchioness Grace of Mayfair? No? The better for you, for she is a corpse in petticoats. Five years have passed since this harridan besmirched my name, yes, with imputations that resulted in my being blackballed from Society." Dr. Goose looked out to sea. "My peregrinations began in that dark hour." I expressed sympathy with the doctor's plight. "I thank you, sir, I thank you, but these ivories" — he shook his 'kerchief — "are my angels of redemption. Permit me to elucidate. The Marchioness wears dental fixtures fashioned by the afore- mentioned doctor. Next yuletide, just as that scented She-Donkey is addressing her Ambassadors' Ball, I, Henry Goose, yes, I shall arise & declare to one & all that our hostess masticates with cannibals' gnashers! Sir Hubert will challenge me, predictably, ‘Furnish your evidence,' that boor shall roar, ‘or grant me satisfaction!' I shall declare, ‘Evidence, Sir Hubert? Why, I gathered your mother's teeth myself from the spittoon of the South Pacific! Here, sir, here are some of their fellows!' & fling these very teeth into her tortoiseshell soup tureen & that, sir, that will grant me my satisfaction! The twittering wits will scald the icy Marchioness in their news sheets & by next season she shall be fortunate to receive an invitation to a Poorhouse Ball!" 1
bnvdarklord Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δεν έχω καταλάβει πως διαβάζει κάποιος comics χωρίς χρώμα. Υπάρχουν βέβαια αρκετά κόμικ που είναι ασπρόμαυρα.
tazpad Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση...Όταν -και αν- ξέρω κι εγώ κάτι παραπάνω θα σας ενημερώνω..
Luxx Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Περασα απο ενα κοτσοβωλο και δεν ειχε e-reader, ουτε και στο skroutz βρισκω κατι ιδιαιτερο.. Ηθελα απλα να τα δω και απο κοντα σε δραση. Ισως με διαφωτισει καποιο βιντεο που να το συγκρινει με καποιο tablet για μειονεκτηματα/πλεονεκτηματα σε σχεση με το διαβασμα διαφορων τυπων εγγραφων. Ασχετο, αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα, υπαρχει καποιο προγραμμα που να με βοηθησει να μαθω καλυτερα αγγλικα; Σιγουρα το να βλεπεις καποιες ταινιες, εκπομπες χωρις υποτιτλους βοηθαει. Αλλα θελω να εμπλουτισω και το λεξικο/συντακτικο. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2014 από Luxx
LongTom Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Περασα απο ενα κοτσοβωλο και δεν ειχε e-reader, ουτε και στο skroutz βρισκω κατι ιδιαιτερο.. Ηθελα απλα να τα δω και απο κοντα σε δραση. Ισως με διαφωτισει καποιο βιντεο που να το συγκρινει με καποιο tablet για μειονεκτηματα/πλεονεκτηματα σε σχεση με το διαβασμα διαφορων τυπων εγγραφων. Ασχετο, αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα, υπαρχει καποιο προγραμμα που να με βοηθησει να μαθω καλυτερα αγγλικα; Σιγουρα το να βλεπεις καποιες ταινιες, εκπομπες χωρις υποτιτλους βοηθαει. Αλλα θελω να εμπλουτισω και το λεξικο/συντακτικο. Δύσκολα θα βρεις σε έκθεση πια. Μέχρι 2010-11 είχαν πολλά μαγαζιά,αλλά πέρασε η "μόδα"(δηλαδή είδαν ότι δεν τραβάει τον ΕΛ μια συσκευή για διάβασμα)και τα "κατέβασαν" όλοι ή απλά έχουν κάτι ξεχασμένα μη-λειτουργικά. Εάν το δεις θα καταλάβεις την τεράστια διαφορά.
nzeppos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Εάν το δεις θα καταλάβεις την τεράστια διαφορά. Αυτό. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο οθονών. Στη μία περίπτωση (e-reader με οθόνη e-ink) είναι σχεδόν σαν να διαβάζεις κανονικό βιβλίο, στην άλλη (tablet) είναι σαν να διαβάζεις σε μικρή οθόνη υπολογιστή.
bnvdarklord Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Ξέρει κανεις πως μπορώ να προσθέσω κάποιο tile που διέγραψα από την home screen στο Aura; Ασχετο, αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα, υπαρχει καποιο προγραμμα που να με βοηθησει να μαθω καλυτερα αγγλικα; offtopic: Διαβάζεις βιβλία, βλέπεις σειρες και ταινίες χωρίς ή με αγγλικούς υπότιτλους. Επίσης ακου αγγλικά podcasts ή ραδιοφωνο. Απλά ασε τα να ακουγονται και ας μην δινεις σημασία, βοηθάει. Εδώ www.duolingo.com υπάρχει μάθημα αγγλικά από ελληνικά (ειναι σε beta ακομα αλλα θα σου κάνει). Δεν ξέρω το επίπεδο που έχεις τώρα βέβαια, σε ξεκινάει απο το μηδέν και φτάνει σε επίπεδο ισως pre-lower. Αν τα έχεις ψιλοξεχάσει θα βοηθήσει. Εδώ www.lang-8.com μπορεις να γράφεις κειμενα δικα σου στα αγγλικα και θα σε διορθώνουν άλλοι(και εσυ αν θες διορθώνεις ατομα που μαθαινουν ελληνικά) edit: Επίσης μπορεις να γραφτείς σε καποιο αγγλόφωνο forum για να συζητάς στα αγγλικά με άλλους. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2014 από bnvdarklord
zizu10 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Λοιπόν, ήρθε σήμερα το nook μου Στην αρχή έφαγα κρυάδα, καθώς για κάποιο ανεξήγητο λόγο υπήρχε θέμα με τη θύρα usb του front panel και δεν φόρτιζε ενώ μου άναβε πράσινο led (σαν να ήταν φορτισμένο)... Πρώτες εντυπώσεις από το e-reader. Θετικά : Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό (90% θα έλεγα) πραγματικό βιβλίο η οθόνη του αλλά είναι 10 φορές καλύτερο γιατί 1) είναι πανάλαφρο, 2) παραμετροποιείς το κείμενο (fonts, spacing etc) όπως θες για άνετη ανάγνωση, 3) σε ούτε 200γρ βάζεις όσα βιβλία μπορεί να διαβάσει κάποιος σε ένα χρόνο (και περισσότερα) 4) δεν χρειάζεται να ανοίγεις λεξικά και να θυμάσαι που είχες σταματήσει το διάβασμα την τελευταία φορά μιας και στα έχει όλα έτοιμα. Γενικότερα, θα τη χαρακτήριζα ως μία από τις καλύτερες αγορές μου για το '14 και κάνοντας τη σύγκριση με το 7" tablet που έχω, η διαφορά είναι χαοτική! Κοινώς, ευχαριστιέσαι να διαβάζεις!! Αρνητικά : Μου άρεσε τόσο που με βλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να γλυκοκοιτάζω το PW3 (που όλοι λέτε τόσο καλά λόγια και έχει και φωτιζόμενη οθόνη) και να μπαίνω πάλι σε έξοδα.. 1
LongTom Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μην πέσεις στο λούκι από τώρα. Δες πρώτα εάν καλύπτει τις ανάγκες σου σε βάθος κάποιων μηνών και εφόσον δεν νιώθεις ότι είσαι ευχαριστημένος τότε σκέψου το. Πραγματικά τα reader δεν είναι σαν τις λοιπές συσκευές,δεν δεις τρομερή διαφορά με το nook εφόσον είσαι μέσος χρήστης.
nzeppos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Αν δεν θέλεις πραγματικά φωτιζόμενη οθόνη, τότε δεν έχεις λόγο να πας άμεσα σε άλλο ereader. Πόσο μάλλον στο PW3 που ακόμα δεν γνωρίζουμε τι παραπάνω θα προσφέρει σε σχέση με το 2 (δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο). Και φυσικά +1 για το σχόλιο περί διαφοράς ereader-tablet. Η διαφορά όντως είναι χαοτική. Στο πρώτο ευχαριστιέσαι το διάβασμα καλύτερα και από "κανονικό" βιβλίο, ενώ το δεύτερο μόνο για αυτή τη δουλειά δεν είναι.
zizu10 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Μα δεν είπα ότι έχω ανάγκη το PW3 αλλά ο άτιμος ο υπερκαταναλωτισμός παραμονεύει... Λοιπόν, ακόμα δεν του έχω βάλει καν την micro-sd 2GB που έχω γιατί πολύ απλά με τα ~270MB που έχει άδεια, έχω καταχωρήσει 50 βιβλία και έχει χώρο για άλλα 150. Τρομακτικοί αριθμοί αν αναλογιστεί κάποιος ότι σταμάτησα να αγοράζω βιβλία εξαιτίας του χώρου που καταλάμβαναν..!! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάτι τέτοιο http://www.ebay.com/itm/Clip-On-LED-Bright-EBook-Light-Lamp-For-KOBO-eREADER-DIGITAL-Nook-Color-New-/221464611270?pt=US_eReader_Reading_Lights&hash=item339051c9c6 κάνει δουλειά ή θα με κουράσει..?? Καμιά φορά θέλω να κάτσω το βράδυ στο μπαλκόνι να διαβάσω και δεν βολεύει να ανάβω όλα τα φώτα (μαζεύονται και πόσα κουνούπια..).
nzeppos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Το μακράν καλύτερο φωτάκι που έχω δοκιμάσει είναι το Kandle: http://www.ebay.com/itm/Brand-New-White-Kandle-II-by-Ozeri-LED-Book-Light-Just-Released-3-LED-Version-/260912820371 Λίγο ακριβό αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά, το χρησιμοποιούσα για αρκετό καιρό στο Kindle 3. Οτιδήποτε άλλο είχα δοκιμάσει ήταν απλώς πεταμένα λεφτά.
ikar6 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το μακράν καλύτερο φωτάκι που έχω δοκιμάσει είναι το Kandle: http://www.ebay.com/itm/Brand-New-White-Kandle-II-by-Ozeri-LED-Book-Light-Just-Released-3-LED-Version-/260912820371 Λίγο ακριβό αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά, το χρησιμοποιούσα για αρκετό καιρό στο Kindle 3. Οτιδήποτε άλλο είχα δοκιμάσει ήταν απλώς πεταμένα λεφτά. Επιβεβαιώνω την ποιότητα του συγκεκριμένου. Το έχω και εγώ για το sony μου και είναι πολύ καλό (και αρκετά οικονομικό στις μπαταρίες του). Νομίζω ότι το είχα βρει φθηνότερα πάντως (πάλι από ebay). 1
nzeppos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Υπάρχει και το προηγούμενο μοντέλο (Kandle 1) σε αρκετά φθηνότερη τιμή, γύρω στα 15 ευρώ μου φαίνεται. Πιστεύω όμως ότι το 2 αξίζει τα λεφτά του. Παίρνετε μαζί και μια 12άδα μπαταρίες CR2032 στα 2-3 ευρώ και καθαρίζετε για ένα-ενάμιση χρόνο τουλάχιστον.
astone Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, αν και είμαι αναγνώστης του εν λόγω thread πάνω από 1 χρόνο είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω στην συζήτηση. Έχω στην κατοχή μου ένα kindle pw2 αλλά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να μου αντιμετωπίζει προβλήματα με την μεταφορά data μέσω usb από το pc. Όταν το συνδέω με το pc φορτίζει κανονικά αλλά θέλει πολύ προσπάθεια (πίεση στο καλώδιο, κούνημα, ειδική θέση) για να καταφέρει να το δει (αν καταφέρει εν τέλει) να το δει ως usb device και να γίνει μεταφορά data. Έχω δοκιμάσει διάφορα καλώδια usb, θύρες usb, λειτουργικά συστήματα. Οπότε το πρόβλημα είναι κατά 99% στο kindle στο θηλυκό μέρος του usb. Αν και καλύπτεται από εγγύηση δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ με αποστολές στο service στην Αμερική (άλλωστε του κάνω καθημερινή σκληρή χρήση). Έχετε να προτείνετε κάποια ιδέα για να το φτιάξω μόνος μου ; Εγχείρηση και κάποιο ανταλλακτικό ή κάποιο άλλο απλό κόλπο ; Βιβλία προφανώς και μπορώ και στέλνω μέσω Wi-Fi αλλά προτιμώ την απευθείας σύνδεση για το pc για τις εξής χρήσεις: 1) Καλύτερη και ευκολότερη διαχείριση της βιβλιοθήκης μου, 2) Διαχείριση του sql που έχει το vocabulary builder 3) X-Ray αρχεία Edit: Επικοινώνησα με amazon θα μου στείλουν replacement και μου έδωσαν ένα return label για να τους στείλω το παλιό μέσα σε 30 μέρες από όταν λάβω το καινούργιο. Οπότε δεν θα μείνω καθόλου χωρίς kindle Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2014 από astone 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα