LongTom Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Luxx, τα δωρεάν ελληνικά βιβλία που βλέπεις σε μορφή PDF είναι εύκολο να μετατραπούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή με τα εργαλεία που αναφέρθηκαν νωρίτερα στη συζήτηση (k2pdfopt, ABBYY FineReader, ακόμα και απευθείας με το calibre). Είναι υπόθεση μερικών κλικ. Αυτό συμβαίνει διότι τα συγκεκριμένα βιβλία είναι OCR. Τα σκαναρισμένα βιβλία, σε μορφή PDF-εικόνα έχουν το πρόβλημα. LongTom, πριν από δύο μηνύματα έγραψες ότι δεν σε νοιάζει αν ψοφήσει η ελληνική εκδοτική σκηνή, ότι έχεις πέντε χρόνια να διαβάσεις βιβλίο στα ελληνικά και ότι δεν προβλέπεις να ξαναδιαβάσεις ελληνικό βιβλίο σύντομα. Απλά λέω ότι με βάση όλα αυτά, ίσως είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σένα μία αντίστοιχη συζήτηση σε ένα αγγλικό φόρουμ. Δηλαδή, αν ήμουν στη θέση σου, σίγουρα θα επέλεγα ένα αγγλικό φόρουμ για να ενημερώνομαι και να ανταλλάσσω απόψεις. Αντίθετα, σε ένα ελληνικό φόρουμ είναι περισσότερο πιθανό οι συζητήσεις να αφορούν βιβλία που μπορεί να διαβάσει κάποιος στα ελληνικά. Για να σου δώσω να καταλάβεις, υπάρχουν ένα σωρό μπλογκς και σάιτς βιβλιόφιλων. Όλα όσα ξέρω ασχολούνται με βιβλία γραμμένα στα ελληνικά. Δεν γνωρίζω κανένα ελληνικό σάιτ βιβλιόφιλων με τη θεματολογία του να επικεντρώνεται σε ξενόγλωσσα βιβλία. Φυσικά όλα αυτά τα λέω χωρίς καμία διάθεση να αντιπαρατεθώ μαζί σου, για τον απλό λόγο ότι δεν βρίσκω καθόλου μα καθόλου κακό να διαβάζεις μόνο αγγλικά. Ειδικά όταν το πρωτότυπο είναι στα αγγλικά έχεις κάθε λόγο να το προτιμήσεις, έναντι οποιασδήποτε, ακόμη και της καλύτερης, μετάφρασης PS. Ελπίζω με όσα γράφω να μην σε πείσω να μετακομίσεις σε κανένα αγγλικό φόρουμ και μας εγκαταλείψεις, διότι οι παρεμβάσεις σου σ’ αυτή τη συζήτηση έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο. Ανάμεσα στους υπόλοιπου κι εμένα προσωπικά. Και σ’ ευχαριστώ πολύ Δύο σημεία: Πρώτο,τούτο το νήμα ξεκάθαρα λέει e book reader και όχι Ελληνικά βιβλίο και συζήτηση επ' αυτού. Για το βιβλίο,καθαρά,υπάρχει νήμα στο Μπλα-μπλα. Δεύτερο,το insomnia ως τεχνολογικό φόρουμ έχει κατά μέσο όρο περισσότερο αγγλομαθή αγγλομαθή μέλη από ένα α τυχαίο φόρουμ. Έτσι,όπως βλέπεις και σε αυτό το νήμα,οι συμμετέχοντες μπορούν άνετα να διαβάσουν βιβλία στα αγγλικά και μάλιστα για πολλούς δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Από εκεί και πέρα,όπως είπα προσωπικά δεν με νοιάζει/επηρεάζει τι θα κάμουν οι ΕΛ εκδότες.Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για το θέμα μας,είναι απλά καθαρά προσωπική επιλογή. Btw:Είμαι γραμμένος σε ελληνικό φόρουμ για συζητήσεις περί βιβλίων(κυρίως ξένων συγγραφέων,ναι υπάρχει τέτοιο γιατί κυρίως το genre δεν σηκώνει πολύ τους Έλληνες συγγραφείς), Ούτε φυσικά είναι αναγκαίο να γραφτώ σε ξενόγλωσσο φόρουμ για να συζητήσω ένα βιβλίο που είναι διαθέσιμο παγκόσμια και ως εκ τούτου και στο ελληνικό κοινό.Μου αρέσει να γράφω στα Ελληνικά στις χαλαρές συζητήσεις γιατί στα αγγλικά κάνω όλες τις επαγγελματικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Luxx, δεν έπεσες πάνω σε μία παρέα βιβλιόφιλων. Έπεσες πάνω σε μία παρέα βιβλιόφιλων που προτιμά να διαβάζει αγγλικά βιβλία. Φυσικά αυτό δεν είναι κακό. Αλλά ούτε είναι κακό να προτιμά κάποιος τα βιβλία της μητρικής του γλώσσας. Εξάλλου γεννιέται αυτόματα η απορία, γιατί κάποιος βιβλιόφιλος που διαβάζει αγγλικά βιβλία συμμετέχει σε μία συζήτηση για βιβλία που διεξάγεται στα ελληνικά; Υπό την έννοια ότι θα ήταν πιο λογικό όσοι διαβάζουν αγγλικά βιβλία να προτιμήσουν ένα αγγλικό φόρουμ. Απάντησε πιο πάνω ο Long Tom. Το νήμα αναφέρεται σε συσκευές ανάγνωσης και όχι στα βιβλία καθεαυτά. Έχεις όμως ένα δίκιο, αφού πολλοί εδώ μέσα (με πρωτεργάτη... εμένα) δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να κράζουμε τους Έλληνες εκδότες και την κατάσταση των ebooks στην εγχώρια αγορά. Προσωπικά διάβαζα αποκλειστικά βιβλία στα αγγλικά πολλά χρόνια πριν κυκλοφορήσει ο πρώτος ereader (τουλάχιστον 10). Οι λόγοι ήταν απλοί, η συντριπτική πλειοψηφία των ξενόγλωσσων βιβλίων εκδίδεται στα αγγλικά, ελάχιστα εξ' αυτών όμως μεταφράζονται στα ελληνικά. Ίσως τα best sellers και κάποια ακόμα, αλλά μέχρι εκεί .Εγώ πχ. έχω συλλογή με αρκετές εκατοντάδες αθλητικές (και άλλες) βιογραφίες σε χάρτινη και ηλεκτρονική μορφή, όμως ζήτημα μια ντουζίνα από αυτές να υπάρχουν και στα ελληνικά. Αν δεν έμπαινα ποτέ στον κόπο να διαβάσω στα αγγλικά, τότε θα είχα ξεμείνει με 5-10 βιβλία και δεν θα είχα γνωρίσει τον απίστευτο θησαυρό γνώσης και ψυχαγωγίας που υπάρχει εκεί έξω. Ο δεύτερος λόγος είναι οι τιμές. Θυμάμαι πως ένα από τα πρώτα βιβλία που είχα αγοράσει στα αγγλικά (πριν 15+ χρόνια) ήταν το παγκοσμίως γνωστό Dune του Frank Herbert. Έχοντας περπατήσει όλο το κέντρο της Αθήνας (κυριολεκτικά), κατάφερα με τα πολλά να το βρω στα ελληνικά σε τιμή 30 ευρώ. Αγνοώντας το γεγονός πως 9/10 βιβλιοπώλες δεν καταλάβαιναν καν τι πράγμα τους ζητάω. Η αγγλική έκδοση ήταν εξ' αρχής διαθέσιμη σε μεγάλο κεντρικό βιβλιοπωλείο στα... 12 ευρώ. Όταν δε ανακάλυψα και μαγαζιά σαν το Alibris (που στέλνουν σε μεταχειρισμένη μορφή σχεδόν τα πάντα σε τιμές ξεφτίλα), τότε η ανάγνωση ελληνικών βιβλίων έλαβε τέλος και επίσημα. Πλέον δεν μπαίνω καν στον κόπο να αγοράσω/κατεβάσω ελληνικά βιβλία, παρά μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Για να μην πιάσω και την περίπτωση του... Θείου, όπου είναι πρακτικά αδύνατον να βρεις ελληνικά ebooks σε πειρατικά site (παρά μόνο κάτι άθλια σκαναρισμένα pdf). Μπορείς όμως να κατεβάσεις τζάμπα οτιδήποτε δημοφιλές κυκλοφορεί στα αγγλικά. Δεν γεννήθηκα (ούτε μεγάλωσα) στη Νέα Υόρκη αλλά κάπου στους Αμπελόκηπους. Τα αγγλικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα, κάθε άλλο (την ώρα των αγγλικών διαβάζαμε Metal Hammer και κάναμε... πους απς στο πάτωμα όταν δεν έβλεπε ο δάσκαλος). Όμως μετά τα πρώτα 5-10 αγγλικά βιβλία που διάβασα, συνήθισα και πλέον δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Με το δε ενσωματωμένο λεξικό των ereaders, η ανάγνωση γίνεται ακόμα ευκολότερη. Φυσικά και δεν εύχομαι να τα κακαρώσει η ελληνικά αγορά. Απλώς θα ήθελα οι επαγγελματίες του χώρου να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι βρίσκονται στο 2014 και δεν μπορούν να συνεχίσουν να σκέφτονται/λειτουργούν λες και είμαστε στο 1960. Luxx, τα δωρεάν ελληνικά βιβλία που βλέπεις σε μορφή PDF είναι εύκολο να μετατραπούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή με τα εργαλεία που αναφέρθηκαν νωρίτερα στη συζήτηση (k2pdfopt, ABBYY FineReader, ακόμα και απευθείας με το calibre). Είναι υπόθεση μερικών κλικ. Αυτό συμβαίνει διότι τα συγκεκριμένα βιβλία είναι OCR. Τα σκαναρισμένα βιβλία, σε μορφή PDF-εικόνα έχουν το πρόβλημα. Πολύ σωστά τα λες. Το πρόβλημα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των παλιών* ελληνικών ebooks είναι σκαναρισμένα, είτε μιλάμε για κανονικές εκδόσεις, είτε (πολύ περισσότερο) για πειρατικά site. Άρα μιλάμε για χαμένη υπόθεση, αφού ένα σκαναρισμένο βιβλίο να δοκιμάσει κάποιος να μετατρέψει σε epub/mobi, θα καταλάβει για τι μπελά πρόκειται και μάλλον δεν θα το επιχειρήσει ξανά. *μιλάω για παλιά βιβλία, γιατί αρκετά νέα όντως κυκλοφορούν σε σωστή ηλεκτρονική μορφή. Τι να το κάνω όμως όταν πρόκειται για βιβλία επιπέδου... Alter (ενδεχομένως να θυμάστε τι διαφήμιζαν κατά καιρούς) και δεν μπορώ να βρω σε ebook Καζαντζάκη, Τσιφόρο, μεταφρασμένα κλασικά έργα κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasiorpan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 @nzeppos Οπως ακριβώς τα λες! Τον τελευταίο χρόνο διάβασα τουλάχιστον δέκα καταπληκτικά βιβλία που δεν πρόκειται να εκδοθούν ποτέ στα Ελληνικά. @Luxx Πιο βολικο μου φαινεται να διαβαζω στα Ελληνικα. Στα Αγγλικα επειδη δεν ειμαι πολυ καλος, προσπαθω να κανω μεταφραση και αργω. Ενω καποιος που ειναι expert τα διαβαζει αερα. Οταν ημουν στο πανεπιστήμιο τα αγγλικά μου ήταν επιπέδου "Στρατηγάκη"(οι κάποιας ηλικίας καταλαβαίνουν). Τότε εξ ανάγκης αρχισα να διαβάζω και σε ελάχιστο χρόνο χρειαζόμουν ελάχιστα το λεξικό.Αιτία πιστεύω είναι το έντονο ενδιαφέρον μου. Δεν ξέρω αν δουλεύει η συνταγή και σε άλλους, αλλά νομίζω οτι αν αρχίσεις να διαβάζεις βιβλία που σ'ενδιαφέρουν πολύ, χωρίς να επιμένεις στην επιλέξη μετάφραση, αλλά στην συνολική κατανόηση, μετά απο κάποιο διάστημα θα αποκτήσεις ολο και μεγαλύτερη άνεση και θα απολαμβάνεις την ανάγνωση όλο και περισσότερο. Η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή για να ενδιαφερθούν οι εκδότες να επενδύσουν. Αρα μην ελπίζεις σε ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλία. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sgiak Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Παιδιά, κατανοώ απόλυτα τους λόγους για τους οποίους επιλέξατε να διαβάζετε μόνο αγγλικά βιβλία. Και συμφωνώ απόλυτα με την επιχειρηματολογία σας.Μόνο δύο ενστάσεις έχω:1) υπάρχουν πολλά αξιόλογα ελληνικά βιβλία, παλιά και νέα, όπως και αξιόλογοι έλληνες συγγραφείς (εγκλωβισμένοι, θα μου πεις, κι αυτοί μαζί με τους αναγνώστες στο καθεστώς που έχουν δημιουργήσει οι έλληνες εκδότες).2) επειδή η ζήτηση και οι απαιτήσεις της αγοράς καθορίζουν την προσφορά, θα συνεχίσει να με ενδιαφέρει το θέμα των ελληνικών e-books, όπως και το θέμα της ελληνικής υποστήριξης στα e-book readers.Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι το μέλλον των βιβλίων είναι ψηφιακό. Για τους ελληνόφωνους αναγνώστες η υπόθεση «ψηφιακό βιβλίο» έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω. Είναι ντροπή να μην βρίσκεις να αγοράσεις συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης στην Ελλάδα. Όπως θα ήταν ντροπή να μην έβρισκες να αγοράσεις έντυπα βιβλία και να ήσουν αναγκασμένος να παραγγέλνεις αποκλειστικά από το εξωτερικό.Το γεγονός δε ότι στην Ελλάδα γίνονται πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων, χωρίς να πουλιούνται οι συσκευές ανάγνωσης είναι απλά γελοίο! (Η cosmote έκανε και σχετική διαφήμιση για τα e-books, λες και της ήταν δύσκολο μαζί με τα κινητά να πουλάει δύο τρία μοντέλα e-readers).Για τους παραπάνω λόγους με ενδιαφέρουν οι ελληνικές ψηφιακές εκδόσεις.Και ΟΧΙ, η δυνατότητα να παραγγέλνω από το εξωτερικό και μόνο, αποκλειστικά ξενόγλωσσα βιβλία δεν μου αρκεί. Όσο δελεαστική κι αν είναι αυτή η επιλογή, απλά δεν μου αρκεί. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LordPanag Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Το γεγονός δε ότι στην Ελλάδα γίνονται πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων, χωρίς να πουλιούνται οι συσκευές ανάγνωσης είναι απλά γελοίο! (Η cosmote έκανε και σχετική διαφήμιση για τα e-books, λες και της ήταν δύσκολο μαζί με τα κινητά να πουλάει δύο τρία μοντέλα e-readers). Αυτα τα γελοια μονον στην Ελλαδα γινονται . θελουν να ανοιξουν και την αγορα των e-books παναθεμα τους .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
juliahna12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Συμφωνώ και εγώ σε όλα παιδιά. Με μια ένσταση μόνο, θεωρώ την κίνηση της Cosmote "κάτι" στο "τίποτα¨. Είναι καλό να γίνονται κινήσεις, έστω και έτσι. Ας μη τα μηδενίζουμε όλα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maniaac Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Luxx, τα δωρεάν ελληνικά βιβλία που βλέπεις σε μορφή PDF είναι εύκολο να μετατραπούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή με τα εργαλεία που αναφέρθηκαν νωρίτερα στη συζήτηση (k2pdfopt, ABBYY FineReader, ακόμα και απευθείας με το calibre). Είναι υπόθεση μερικών κλικ. Αυτό συμβαίνει διότι τα συγκεκριμένα βιβλία είναι OCR. Τα σκαναρισμένα βιβλία, σε μορφή PDF-εικόνα έχουν το πρόβλημα Μία μικρή διευκρίνιση... το k2pdfopt ΔΕΝ χρησιμοποιεί OCR, τουλάχιστον όχι απαραίτητα, αυτό που κάνει είναι να "βλέπει" την εικόνα-pdf να την μεγεθύνει και να την προσαρμόζει στις επιθυμητές διαστάσεις! Π.χ. Site: αυτό , θα γίνει Site: έτσι ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Οταν λετε για ενσωματωμενο λεξικο στο e-reader τι ακριβως εννοειτε; Το μεταφραζει στα ελληνικα ή εξηγει στα αγγλικα τι σημαινει η λεξη; Το cbr που υπαρχει για τα κομικ, τι φορματ ειναι; Κανει και για τα ebook; Δεν ξέρω αν δουλεύει η συνταγή και σε άλλους, αλλά νομίζω οτι αν αρχίσεις να διαβάζεις βιβλία που σ'ενδιαφέρουν πολύ,χωρίς να επιμένεις στην επιλέξη μετάφραση, αλλά στην συνολική κατανόηση, Καπως ετσι γινεται σε εμενα, αλλα δε νομιζω οτι με ικανοποιει.. Δλδ να διαβασω πχ μια παραγραφο που αποτελειται απο 10 σειρες, να καταλαβω μονο τις μισες, αλλα ενα γενικο νοημα να το εχω παρει.. Δε ειναι και ο,τι καλυτερο σε αισθηση.. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2014 από Luxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Οταν λετε για ενσωματωμενο λεξικο στο e-reader τι ακριβως εννοειτε; Το μεταφραζει στα ελληνικα ή εξηγει στα αγγλικα τι σημαινει η λεξη; Γενικά ισχύει το δεύτερο, αν και σε κάποιες συσκευές ενδεχομένως να υπάρχει και ελληνοαγγλικό λεξικό (προσωπικά δεν γνωρίζω καμία). Στο Kindle υπάρχει τζάμπα custom λεξικό αλλά χρίζει βελτίωσης. Αλλά και το αγγλοαγγλικό λεξικό πιστεύω πως αρκεί, αφού ειδικά αυτό της Οξφόρδης (που έχουν τα Kindle, κάποια Sony Reader κλπ) έχει τόσα πολλά λήμματα που σπανίως να μη βρεις μετάφραση για λέξη, αλλά και επιπλέον πληροφορίες. Ορίστε ένα δείγμα: http://bestereaderreview.org/wp-content/uploads/2014/03/Kindle-Paperwhite-New-Oxford-American-Dictionary-X-ray-and-Wikipedia.jpg Το cbr/cbz είναι πρακτικά κάτι σαν zip που περιέχει πολλές εικόνες. Δεν είναι τόσο μορφή ebook, όσο απλό container και διαβάζεται από αρκετές συσκευές. Γενικά όμως η ανάγνωση κόμικ σε ereader για μένα είναι απογοήτευση. Αντιθέτως τα ευχαριστιέμαι πολύ σε 10άρι tablet. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2014 από nzeppos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Γενικά όμως η ανάγνωση κόμικ σε ereader για μένα είναι απογοήτευση. Νομίζω για κομικ που δεν έχουν υπερβολικό κειμενο δεν είναι τόσο άσχημα(απέχει πολύ απο το ιδανικό βεβαια), η εικόνα είναι απο ένα που είχα περάσει δοκιμαστικά στο δικό μου. Βέβαια ντάξει ρεαλιστικά στις 6" λίγα κομικ θα βολευουν. Εκτός αν βρεθεί κάποιος που τα κόβει ανα 2 σειρές καρέ και τα διαβάζουμε landscape Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2014 από bnvdarklord Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tazpad Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Γεια σας! Έχει κάποιος από σας CYBOOK ODYSSEY FRONTLIGHT HD ή απλό, να μού πει αν διαβάζεται το PDF τόσο καλά (ή περίπου τόσο καλά)όσο το EPUB Γεια σας! Έχει κάποιος από σας το Cybook Odyssey Frontlight HD ή το απλό, να μού πει αν όντως διαβάζει τα PDF τόσο καλά όσο τα EPUB με το reflow που διαθέτει, όπως το διαφημίζουν, και επίσης αν διαβάζει τα SOCIAL DRM προστατευμένα αρχεία του Καστανιώτη (που δεν χρησιμοποιεί τα ADOBE DRM όπως οι άλλοι); Εγώ έχω το Kobo Glo που είναι μια χαρά, αλλά, αφενός το να διαβάσεις εκεί PDF είναι βάσανο ( όπως με όλα τα 6ιντσα e reader ), και αφετέρου τα SOCIAL DRM του Καστανιώτη τα εμφανίζει με κουτάκια στη θέση των γραμμάτων, δηλ. αλαμπουρνέζικα!... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Γεια σας! Έχει κάποιος από σας CYBOOK ODYSSEY FRONTLIGHT HD ή απλό, να μού πει αν διαβάζεται το PDF τόσο καλά (ή περίπου τόσο καλά)όσο το EPUB Γεια σας! Έχει κάποιος από σας το Cybook Odyssey Frontlight HD ή το απλό, να μού πει αν όντως διαβάζει τα PDF τόσο καλά όσο τα EPUB με το reflow που διαθέτει, όπως το διαφημίζουν, και επίσης αν διαβάζει τα SOCIAL DRM προστατευμένα αρχεία του Καστανιώτη (που δεν χρησιμοποιεί τα ADOBE DRM όπως οι άλλοι); Εγώ έχω το Kobo Glo που είναι μια χαρά, αλλά, αφενός το να διαβάσεις εκεί PDF είναι βάσανο ( όπως με όλα τα 6ιντσα e reader ), και αφετέρου τα SOCIAL DRM του Καστανιώτη τα εμφανίζει με κουτάκια στη θέση των γραμμάτων, δηλ. αλαμπουρνέζικα!... Ένας φίλος έχει το Odyssey 2013 edition και μπορώ να πω ότι τα pdf τα μανήσια είναι πολύ αξιόλογα.Αλλά πρώτον είναι true pdf και δεύτερον είναι ειδικά διαμορφωμένα για την συσκευή. Το ίδιο είναι και με το δικό μου Orizon,με τα 50-60pdf κλασσικών βιβλίων που είχε μέσα όταν το είχα αγοράσει.Μάλιστα ήταν του Καστανιώτη(αλλά βέβαια δεν σημαίνει ότι αυτά που πουλάει τώρα θα είναι καλά). Να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτές είναι οι εξαιρέσεις,το reflow κάνει δουλειά σε κάποια και δεν κάνει τίποτα σε κάποια άλλα(όπως δοκιμάσαμε). Ανάλογα με το αρχείο και δυστυχώς δεν νομίζω κανείς να μπορεί να σου δώσει εχέγγυα για αυτό,εφόσον εξαρτάται 100% πως τα έχει διαμορφώσει ο Καστανιώτης. Μπορεί να τα κάμει πολύ ωραία,μπορεί και όχι,αλλά γενικά η συσκευή γενικά μπορεί με τα καλά PDF κειμένου να δώσει αξιόλογα αποτελέσματα,γενικά η Cybook έχει κάμει καλή δουλειά σε τούτο τον τομέα. Για το DRM δεν ξέρω να σου πω. Από εκεί και πέρα το epub δεν θα έχει καμία σχέση με το pdf,ποτέ και πουθενά σε μια e reader συσκευή. Απλά βγάλε το από το μυαλό σου αυτήν την σύγκριση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Για το DRM δεν ξέρω να σου πω. Το Calibre δεν υποτίθεται οτι αφαιρεί τα drm? Δεν το εχω δοκιμάσει παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Το Calibre δεν υποτίθεται οτι αφαιρεί τα drm? Δεν το εχω δοκιμάσει παντως. Ναι,αλλά επειδή δεν ξέρω για PDF και έχω χρόνια να το κάμω στα epub δεν μπορώ να δώσω συμβουλή για κάτι που απλά δεν ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Γεια σας! Έχει κάποιος από σας το Cybook Odyssey Frontlight HD ή το απλό, να μού πει αν όντως διαβάζει τα PDF τόσο καλά όσο τα EPUB με το reflow που διαθέτει, όπως το διαφημίζουν, και επίσης αν διαβάζει τα SOCIAL DRM προστατευμένα αρχεία του Καστανιώτη (που δεν χρησιμοποιεί τα ADOBE DRM όπως οι άλλοι); Εγώ έχω το Kobo Glo που είναι μια χαρά, αλλά, αφενός το να διαβάσεις εκεί PDF είναι βάσανο ( όπως με όλα τα 6ιντσα e reader ), και αφετέρου τα SOCIAL DRM του Καστανιώτη τα εμφανίζει με κουτάκια στη θέση των γραμμάτων, δηλ. αλαμπουρνέζικα!... Είναι εντυπωσιακό το reflow του, είναι αλήθεια, σε σχέση ας πούμε με το kindle μου. Αλλά... ισχύει ότι είπε ο LongTom. Διαφέρει pdf από pdf. Κοινώς, όχι δεν είναι τόσο καλό όσο το epub. Και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ. Είναι όμως as good as it will get νομίζω στο odyssey (για 6''). Για κανένα λόγο δεν σε προτρέπω να το πάρεις για να διαβάζεις pdf τελικά. Για το DRM, δεν ξέρω να σου πω, ρώτα τον Καστανιώτη. Πάντως το manual λέει ότι διαβάζει μόνο ότι είναι Adobe drm. Τώρα αν αυτό το drm μου λες εσύ είναι κάπως συμβατό με το Adobe κάτι θα γίνει. Ρώτα πάντως και μάλιστα με επιμονή, γιατί με ενδιαφέρει τι attitude έχουν στον Καστανίωτη και τι πολιτική ακολουθούν. Και αν μάθεις πες το και σε εμάς! Αν μπορείς να κάνεις και καμιά δοκιμή με το calibre, καλό θα ήταν και αυτό. (Πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος - Μπήκες να πάρεις info και τώρα σου ζητάω εγώ ) Δεν έχω καταλάβει πως διαβάζει κάποιος comics χωρίς χρώμα. Δεν θα διάβαζα ποτέ κομικ σε e-book. Σε καμιά 5αρα χρόνια που θα έχουμε έγχρωμα e-book τα ξαναλέμε. Σαν να τρως φαί χωρίς αλάτι βρε παιδιά. Εντάξει, την κάνει τη δουλειά, αλλά που είναι η απόλαυση; Αχ, να είχα kindle όταν έκανα την πρώτη μου εξόρμηση στην αγορά του Αγγλικού βιβλίου. Ενσωματωμένο γαμάτο λεξικό, που μεταφράζει στα αγγλικά (μαθαίνεις καλύτερα έτσι) με ένα άγγιγμα. Κλαίω. Σταματούσα και 200 φορές να ψάχνω σε αυτό το μπλε λεξικό τις λέξεις που δεν ήξερα. Εννοείται ότι έτσι έμαθα Αγγλικά, ε; Ούτε φροντιστήρια, ούτε τίποτε άλλο. Φροντιστήριο πήγαινα για να τους κάνω τον έξυπνο ,μου φαίνεται εκ των υστέρων. Έχει βέβαια ένα μειονέκτημα αυτό. Ήμουν στην έκθεση στο Α+ και στα προφορικά στο C-. Κοινώς, όσοι είσαστε σε φάση, θα ήθελα να ήξερα καλύτερα Αγγλικά, αλλά δεν έχω χρόνο και λεφτά ΚΑΙ δεν σας πειράζει να "δουλεύετε" την ώρα της ξεκούρασης (όπου τότε διαβάζουμε βιβλία), πάρτε e-book reader. Εννοείται πως πρέπει να είσαι σε ένα επίπεδο, έτσι. Αν ξέρετε μόνο "Goodmorning, how you doing, how bou you bou", δεν θα δουλέψει αυτή η μέθοδος. Άλλα αν είσαι σε επίπεδο lower, πας σε επίπεδο proficiency για πλάκα. Στα δύο χρόνια του proficiency "διάβαζα" μόνο την ώρα που λύναμε ασκήσεις μέσα στην αίθουσα. Και εννοείται ότι ήμουν ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους. (Α ρε AD&D, μας ξεστράβωσες ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα