Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα των ελληνικών PDF είναι μεγάλη ιστορία. Αν βρεθεί λύση γι αυτά σωθήκαμε.

Η λύση είναι απλή. Διαγραφή όλων των σχετικών pdf και ξαναδημιουργία τους σε μορφή epub/mobi. Και όποιος ξανασκανάρει βιβλίο να υποχρεώνεται να το διαβάσει ολόκληρο σε κινητό 3 ιντσών, κρεμασμένος ανάποδα.

Τα ελληνικά ebook και pdf για μένα είναι χαμένη υπόθεση, τουλάχιστον την παρούσα στιγμή. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον οι ντόπιοι εκδότες να καταλάβουν ότι πρέπει να εκδίδουν τα βιβλία πρώτα σε ηλεκτρονική μορφή και μετά σε χαρτί. Και φυσικά να επανακυκλοφορήσουν παλιότερες εκδόσεις σε ebook.

Αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η άγια μέρα, κρατάω όσο μεγαλύτερες αποστάσεις γίνεται.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τι προτεινεται για αποκλειστικα ελληνικα e-books και διαφορα ελληνικα pdf που βρισκεις στο ιντερνετ;

Για μένα η μόνη λύση για ελληνικά σκαναρισμένα pdf είναι Link.png Site: αυτή και ΜΟΝΟ!   :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν με το καλό πάρεις ένα ereader και προσπαθήσεις να διαβάσεις pdf, θα καταλάβεις τι εννοώ :)

Πες μου για να μη το αγορασω.. Ισως υπαρχει καποιο βιντεο;

Αλλα εξαλλου δεν ειπατε οτι υπαρχει μετατροπεας για τα pdf; Οποτε που ειναι το προβλημα;

Επεξ/σία από Luxx

Θεμα δεν υπάρχει κανένα. Απλα ειναι μικρή η οθόνη των readers (6") με αποτέλεσμα να μη μπορείς να διαβάσεις με άνεση κλπ. Φαινεται πολυ μικρο το κείμενο.

Γιατί μιλάτε με γρίφους ρε;

Μπορεί γιατί το έχουμε πει 1000 φορές.

Luxx, η μετατροπή των pdf πετυχαίνει μια φορά κάθε 5 ανάδρομους ερμήδες. Πολύ συχνά έχουν σκαναριστεί ως εικόνες. Κοινώς, ξεχασέ την τη μετατροπή, ακόμα και με την ταλαιπωρία του OCR, δύσκολα θα βγάλεις άκρη.

Μετά είναι οι γραμματοσειρές, αν δεν είναι εικόνα.

Κοινώς, μάλλον θα πρέπει να το διαβάσεις όπως το βρήκες, pdf.

Ε, τα e-book δεν κάνουν για pdf. Είναι μικρή η οθόνη. Θέλει μεγάλη επεξεργαστική ισχύ για να κουνηθεί λίγο το pdf και σου δίνεται η εντύπωση ότι προσπαθείς να τρέξεις windows vista σε 486DX2. Δεν κάνουν.

Πάντως, για να καταθέσω και εγώ την έμμεση εμπειρία μου, αν το κουράσεις πάρα πολύ κάτι βρίσκεις σε ελληνικά βιβλία. Καλά, οι επιλογές είναι περίπου το 1/100 όσων κυκλοφορούν, αλλά κάτι θα βρεις να διαβάσεις. Τώρα αν θες να βρεις ένα συγκεκριμένο να διαβάσεις, μάλλον την πάτησες.

Κοινώς, ελληνάρες μου, όσοι θέλετε να πάρετε e-book για να διαβάζετε ελληνικά βιβλία τσάμπα, μάλλον την πατήσατε.

Καλύτερα κιόλας. Κοντεύει να ψοφήσει η αγορά του βιβλίου.

Η πειρατεία είναι καλή, όσο υπάρχει μια κρίσιμη μάζα θυμάτων που να συντηρεί την παραγωγή. Μετά ασκεί πίεση η πειρατεία, πέφτουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα και σταματάνε και οι πρώτοι να είναι θύματα.

• Like 1

Κοινώς, ελληνάρες μου, όσοι θέλετε να πάρετε e-book για να διαβάζετε ελληνικά βιβλία τσάμπα, μάλλον την πατήσατε.

Καλύτερα κιόλας. Κοντεύει να ψοφήσει η αγορά του βιβλίου.

Η πειρατεία είναι καλή, όσο υπάρχει μια κρίσιμη μάζα θυμάτων που να συντηρεί την παραγωγή. Μετά ασκεί πίεση η πειρατεία, πέφτουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα και σταματάνε και οι πρώτοι να είναι θύματα.

Με την διαφορά ότι αντίθετα με το εξωτερικό,οι ΕΛ εκδότες δεν δίνουν ρεαλιστική εναλλακτική στην πειρατεία.

Δεν υπάρχουν πολλοί που θέλουν να πετάξουν 10-20€ για ένα σκαναρισμένο pdf που βάπτισαν ebook.

Το μόνο λογικό είναι απλά να σκανάρουν το,συνήθως φτηνότερο,κανονικό βιβλίο όπως κάνουν οι εξυπνάκιδες εκδότες ή απλά να το ψάξουν στο ίντερνετς.

Η πειρατεία φουντώνει εκεί που οι εταιρείες προσπαθούν να γδύσουν τους πελάτες τους,όχι εκεί που υπάρχει κατανόηση στις ανάγκες του καταναλωτή.

Αυτά τα ολίγα,αν και προσωπικά δεν με αφορά καθόλου εάν ψοφήσει η ΕΛ εκδοτική σκηνή.

Πάνε 5 χρόνια που διάβασα νεο-ΕΛ βιβλίο και δεν προβλέπω να ξαναγίνει σύντομα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

offtopic
υπάρχουν κάποια καλά αξιόλογα ελληνικά βιβλία νεοτερων συγγραφεων (όχι καζαντζάκης κατοπινοι και πιο συγχρονοι όπως πχ ο μενης κουμανταρεας) αλλα αντικειμενικά το 9/10 βιβλία που διαβαζουμε ειναι ξένων συγγραφέων και απολαμβάνεις περισσότερο την αναγνωση στην γλώσσα τους

Επεξ/σία από st2

Και να το πω και γω πιο απλά. Ανοιξε ενα pdf στο pc σου και κανε πολυ zoom. Τι βλεπεις; Οτι Μετα απο ενα σημειο για να διαβασεις πρεπει να το scrollαρεις δεξια αριστερα και πανω κατω. Σκεψου τι ωρα θα ηταν αν κανοντας zoom το κειμενο προσαρμοζόταν και αλλαζε γραμμη εκει που τελειώνει η οθόνη σου. Ε αυτο γινεται στα ebook formats. Φυσικά μπορεις ανετα να διαβάσεις το pdf στο 100% zoom. Αυτο ομως στις 6" δεν ειναι ότι πιο ανετο.

• Like 1

Luxx, δεν έπεσες πάνω σε μία παρέα βιβλιόφιλων. Έπεσες πάνω σε μία παρέα βιβλιόφιλων που προτιμά να διαβάζει αγγλικά βιβλία. Φυσικά αυτό δεν είναι κακό. Αλλά ούτε είναι κακό να προτιμά κάποιος τα βιβλία της μητρικής του γλώσσας.

Εξάλλου γεννιέται αυτόματα η απορία, γιατί κάποιος βιβλιόφιλος που διαβάζει αγγλικά βιβλία συμμετέχει σε μία συζήτηση για βιβλία που διεξάγεται στα ελληνικά; Υπό την έννοια ότι θα ήταν πιο λογικό όσοι διαβάζουν αγγλικά βιβλία να προτιμήσουν ένα αγγλικό φόρουμ.

Τεσ πα.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά εξαιρετικά ελληνικά βιβλία, που έχουν σκαναριστεί σε μορφή PDF (εικόνες) και τα βρίσκεις τσάμπα.

(παρεμπιπτόντως δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κάποιος ελληναράς όταν ψάνχει τρόπο να διαβάσει τα συγκεκριμένα και όχι αγγλικαράς όταν διαβάζει μόνο τσαμπέ αγγλικά. Μπορεί κάλλιστα να διαφωνεί με την έννοια των πνευματικών δικαιωμάτων κλπ, θέμα που δεν είναι της παρούσης)

Το πρόβλημα είναι αυτό που περιγράφει ο SilverCloak. Η μοναδική λύση θα ήταν όλα αυτά τα σκαναρισμένα PDF να περάσουν από διαδικασία OCR (οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, όπως το μεταφράζουν στο ίντερνετ). Δηλαδή να πάρει κάποιος τα PDF και ένα – ένα να αρχίσει να τα μετατρέπει από εικόνες σε κείμενο. Η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα από το σκανάρισμα. Αν το προσπαθήσεις θα διαπιστώσεις ότι στη διάρκεια της μετατροπείς αναγκαστικά διαβάζεις ολόκληρο το βιβλίο και επιπλέον δακτυλογραφείς ξανά ένα μεγάλο μέρος του. Για να το κάνεις θέλεις PC και ένα καλό πρόγραμμα όπως το ABBYY FineReader. Αλλά από τη στιγμή που θα το διαβάσεις (και θα δακτυλογραφήσεις μεγάλο μέρος του) στο PC, τι να το κάνεις μετά το e- reader;

Μία άλλη λύση είναι να πάρεις ένα ακριβό και με μεγάλη οθόνη reader (ρίξε μια ματιά εδώ http://www.the-ebook-reader.com/large-ebook-readers.html). ΙΣΩΣ με αυτά κάνεις τη δουλειά σου. Δεν το ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει.

Άλλη μία επιλογή είναι να δοκιμάσεις να διαβάσεις τα PDF από tablet.

Όλα τα παραπάνω, προσωπικά τα έχω απορρίψει.

Η καλύτερη λύση κατά την άποψή μου είναι να περιοριστείς στα υπάρχοντα ελληνικά e-books που κυκλοφορούν στην αγορά και σε όσα διακινούνται δωρεάν (και νόμιμα) στο ίντερνετ. Αυτά είναι μερικές χιλιάδες βιβλία. Κατά πάσα πιθανότητα μέχρι να διαβάσεις όσα από αυτά σε ενδιαφέρουν, θα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ελληνικών e-books, οπότε θα μπορείς να βρεις κι άλλα. Το μόνο κακό είναι ότι δεν θα έχεις το εύρος των επιλογών που έχεις με τα τυπωμένα βιβλία.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο βολικο μου φαινεται να διαβαζω στα Ελληνικα. Στα Αγγλικα επειδη δεν ειμαι πολυ καλος, προσπαθω να κανω μεταφραση και αργω. Ενω καποιος που ειναι expert τα διαβαζει αερα.

Βασικα μονο e-books σε pdf εχω δει. Που υπαρχουν στα αλλα format που λετε εσεις; Δωρεαν και μη. Ακομα και απο τον θειο, αλλα αυτα με pm.

Με λιγα λογια, αν καταλαβαινω καλα, ολα εχουν να κανουν με το πως καποιος σκαναρει το εκαστοτε βιβλιο; Το Pdf ειναι ο πιο γρηγορος τροπος, αλλα δε γινεται σωστη δουλεια.

Παντως δε πρεπει να εχουμε παραπονο για τα free e-books, καθως ο αλλος για να το σκαναρει οικοιοθελως σπαταλαει αρκετη ωρα απο τη ζωη του, ειδικα αν το βιβλιο εχει πολλες σελιδες.

Επεξ/σία από Luxx

Luxx, δεν έπεσες πάνω σε μία παρέα βιβλιόφιλων. Έπεσες πάνω σε μία παρέα βιβλιόφιλων που προτιμά να διαβάζει αγγλικά βιβλία. Φυσικά αυτό δεν είναι κακό. Αλλά ούτε είναι κακό να προτιμά κάποιος τα βιβλία της μητρικής του γλώσσας.

Εξάλλου γεννιέται αυτόματα η απορία, γιατί κάποιος βιβλιόφιλος που διαβάζει αγγλικά βιβλία συμμετέχει σε μία συζήτηση για βιβλία που διεξάγεται στα ελληνικά; Υπό την έννοια ότι θα ήταν πιο λογικό όσοι διαβάζουν αγγλικά βιβλία να προτιμήσουν ένα αγγλικό φόρουμ.

Τεσ πα.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά εξαιρετικά ελληνικά βιβλία, που έχουν σκαναριστεί σε μορφή PDF (εικόνες) και τα βρίσκεις τσάμπα.

(παρεμπιπτόντως δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κάποιος ελληναράς όταν ψάνχει τρόπο να διαβάσει τα συγκεκριμένα και όχι αγγλικαράς όταν διαβάζει μόνο τσαμπέ αγγλικά. Μπορεί κάλλιστα να διαφωνεί με την έννοια των πνευματικών δικαιωμάτων κλπ, θέμα που δεν είναι της παρούσης)

Το πρόβλημα είναι αυτό που περιγράφει ο SilverCloak. Η μοναδική λύση θα ήταν όλα αυτά τα σκαναρισμένα PDF να περάσουν από διαδικασία OCR (οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, όπως το μεταφράζουν στο ίντερνετ). Δηλαδή να πάρει κάποιος τα PDF και ένα – ένα να αρχίσει να τα μετατρέπει από εικόνες σε κείμενο. Η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα από το σκανάρισμα. Αν το προσπαθήσεις θα διαπιστώσεις ότι στη διάρκεια της μετατροπείς αναγκαστικά διαβάζεις ολόκληρο το βιβλίο και επιπλέον δακτυλογραφείς ξανά ένα μεγάλο μέρος του. Για να το κάνεις θέλεις PC και ένα καλό πρόγραμμα όπως το ABBYY FineReader. Αλλά από τη στιγμή που θα το διαβάσεις (και θα δακτυλογραφήσεις μεγάλο μέρος του) στο PC, τι να το κάνεις μετά το e- reader;

Μία άλλη λύση είναι να πάρεις ένα ακριβό και με μεγάλη οθόνη reader (ρίξε μια ματιά εδώ http://www.the-ebook-reader.com/large-ebook-readers.html). ΙΣΩΣ με αυτά κάνεις τη δουλειά σου. Δεν το ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει.

Άλλη μία επιλογή είναι να δοκιμάσεις να διαβάσεις τα PDF από tablet.

Όλα τα παραπάνω, προσωπικά τα έχω απορρίψει.

Η καλύτερη λύση κατά την άποψή μου είναι να περιοριστείς στα υπάρχοντα ελληνικά e-books που κυκλοφορούν στην αγορά και σε όσα διακινούνται δωρεάν (και νόμιμα) στο ίντερνετ. Αυτά είναι μερικές χιλιάδες βιβλία. Κατά πάσα πιθανότητα μέχρι να διαβάσεις όσα από αυτά σε ενδιαφέρουν, θα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ελληνικών e-books, οπότε θα μπορείς να βρεις κι άλλα. Το μόνο κακό είναι ότι δεν θα έχεις το εύρος των επιλογών που έχεις με τα τυπωμένα βιβλία.

Με αυτήν την λογική,όταν μιλάμε για ταινίες να λέμε δεν είναι με υπότιτλους ας πάμε να τα πούμε σε αγγλικό φόρουμ...

Δεν στέκει πουθενά αυτό,γιατί εκτός των άλλων ένας πολύ σημαντικός αριθμός βιβλίων δεν έχει καν ελληνική μετάφραση.

Από εκεί και πέρα αυτό το "χιλιάδες" πρέπει να πούμε ότι για τον μέσο άνθρωπο δεν ισχύει.Δεν αγαπάνε όλοι τα ίδια genre ή τους ίδιους συγγραφείς και πάρα πολύ γρήγορα το χιλιάδες γίνεται δεκάδες.Για έναν "βαρύ" αναγνώστη είναι βιβλία ενός χρόνου μάξιμουμ.

Τέλος σελίδες όπως το gutenberg έχουν και epub στα ελληνικά για όλα τα διαθέσιμα τους βιβλία.

Περίεργο που το κατάφεραν οι χομπίστες και όχι οι εκδότες....

Luxx, τα δωρεάν ελληνικά βιβλία που βλέπεις σε μορφή PDF είναι εύκολο να μετατραπούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή με τα εργαλεία που αναφέρθηκαν νωρίτερα στη συζήτηση (k2pdfopt, ABBYY FineReader, ακόμα και απευθείας με το calibre). Είναι υπόθεση μερικών κλικ.
Αυτό συμβαίνει διότι τα συγκεκριμένα βιβλία είναι OCR. Τα σκαναρισμένα βιβλία, σε μορφή PDF-εικόνα έχουν το πρόβλημα.

LongTom, πριν από δύο μηνύματα έγραψες ότι δεν σε νοιάζει αν ψοφήσει η ελληνική εκδοτική σκηνή, ότι έχεις πέντε χρόνια να διαβάσεις βιβλίο στα ελληνικά και ότι δεν προβλέπεις να ξαναδιαβάσεις ελληνικό βιβλίο σύντομα.

Απλά λέω ότι με βάση όλα αυτά, ίσως είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σένα μία αντίστοιχη συζήτηση σε ένα αγγλικό φόρουμ. Δηλαδή, αν ήμουν στη θέση σου, σίγουρα θα επέλεγα ένα αγγλικό φόρουμ για να ενημερώνομαι και να ανταλλάσσω απόψεις.
Αντίθετα, σε ένα ελληνικό φόρουμ είναι περισσότερο πιθανό οι συζητήσεις να αφορούν βιβλία που μπορεί να διαβάσει κάποιος στα ελληνικά. Για να σου δώσω να καταλάβεις, υπάρχουν ένα σωρό μπλογκς και σάιτς βιβλιόφιλων. Όλα όσα ξέρω ασχολούνται με βιβλία γραμμένα στα ελληνικά. Δεν γνωρίζω κανένα ελληνικό σάιτ βιβλιόφιλων με τη θεματολογία του να επικεντρώνεται σε ξενόγλωσσα βιβλία.

Φυσικά όλα αυτά τα λέω χωρίς καμία διάθεση να αντιπαρατεθώ μαζί σου, για τον απλό λόγο ότι δεν βρίσκω καθόλου μα καθόλου κακό να διαβάζεις μόνο αγγλικά. Ειδικά όταν το πρωτότυπο είναι στα αγγλικά έχεις κάθε λόγο να το προτιμήσεις, έναντι οποιασδήποτε, ακόμη και της καλύτερης, μετάφρασης

PS. Ελπίζω με όσα γράφω να μην σε πείσω να μετακομίσεις σε κανένα αγγλικό φόρουμ και μας εγκαταλείψεις, διότι οι παρεμβάσεις σου σ’ αυτή τη συζήτηση έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο. Ανάμεσα στους υπόλοιπου κι εμένα προσωπικά. Και σ’ ευχαριστώ πολύ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...