Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δεν εχω καταφέρει να τα εξαφανίσω. Παίζοντας με τις γραμματοσειρές κατι γίνεται αλλα εντελώς δεν έχουν φύγει ποτε :)

Επεξ/σία από juliahna12
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη δε γινεται να διαβασω ολες τις σελιδες. Το e-book το μονο που μπορει να κανει ειναι να διαβαζει βιβλια; Μπαινει ιντερνετ; Δεχεται προγραμματα;

Τα βιβλια σε τι φορματ τα διαβαζει; Ακομα και πειρατικα σε pdf;

Βασικα το θελει η μητερα μου για να διαβαζει τα βιβλια της. Στα ελληνικα. Σε pdf να φανταστω, αγοραστα ή πειρατικα.

Επεξ/σία από Luxx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ebook το μονο που κανει καλα ειναι να διαβαζει βιβλια λογω της eink οθονης του που ειναι σχεδον σαν χαρτι. Τα περισσοτερα εχουν browsers αλλα μην περιμενεις και πολλά.

Υπαρχουν πολλά formats όπως πχ το epub. Τα pdf διαβάζονται, αλλα στα περισσοτερα ereader που ειναι στις 6" δεν ειναι και τοσο βολικα γιατι δεν μπορουν να προσαρμοσουν το κειμενο τους στην οθόνη, με αποτέλεσμα είτε να βλεπεις ολοκληρη την σελιδα είτε να κανεις zoom και scroll(όπως θα εκανες σε ενα κινητο ή tablet πχ. Στο tablet βεβαια αν ειναι 8"+ δεν ειναι θεμα να βλεπεις την σελιδα ολοκληρη). Το προβλημα αυτο δεν υπαρχει στα ebook formats.

Ελληνικά βιβλία υπάρχουν αλλα όχι πολλά. Δεν ξερω δηλαδη αν αξίζει για μόνο ελληνικά βιβλία. Πειρατικά δε, ισως ακόμη πιο δυσκολο να βρεθούν στα ελληνικά.

Επεξ/σία από bnvdarklord
  • Like 1

Αυτο το φορματ πως το μετατρεπω και το μεταφερω στο ebook reader; Μεσω υπολογιστη με καποιο προγραμμα;

Εσυ τι θα προτεινες; Αν και οι γονεις σκεφτονται για καποιο tablet με 10".

Δες το Calibre, με αυτο μπορεις να μετατρέπεις καποιο format σε καποιο αλλο, να πειράζεις metadata(τιτλους, εξωφυλλα κτλ) και να τα περνας στην συσκευη(και σιγουρα άλλα πολλά που δεν ξερω).

Luxx, αν διαβάσεις τις τέσσερις τελευταίες σελίδες θα σου λυθούν αυτές οι απορίες, διότι ακριβώς τις ίδιες είχε μία κοπέλα που έλαβε τις απαντήσεις της.

Αν βαριέσαι θα σου τα γράψω συνοπτικά (σε e-book reader δεν θα βαριόσουν).

Η διαφορά μεταξύ tablet και e-reader είναι ότι το πρώτο δεν κάνει για διάβασμα βιβλίων, ενώ το δεύτερο κάνει μόνο για διάβασμα βιβλίων.

Τα e-readers δεν κάνουν απολύτως τίποτα άλλο. Ορισμένα έχουν περιηγητές για το ίντερνετ, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε με τα πιο φτηνά tablets ή smartphones. Ούτε για ανάγνωση e-mail δεν είναι, που λέει ο λόγος.

Στα βιβλία όμως αλλάζει το πράγμα. Εκεί τα tablets είναι άχρηστα. Φαντάσου να προσπαθείς να διαβάσεις ένα ολόκληρο βιβλίο στην οθόνη του υπολογιστή σου. Συνήθως μετά από 10-15 σελίδες τα μάτια κουράζονται. Ακριβώς το ίδιο είναι στο tablet, διότι οι οθόνες έχουν ίδια τεχνολογία.

Αντίθετα στα e-readers διαβάζεις όπως τα χάρτινα βιβλία και συχνά ακόμη πιο ευχάριστα.

Για το φορμάτ κλπ, διάβασε τις τελευταίες τέσσερις σελίδες. Κάνει ζέστη εδώ που γράφω και λέω να βγω λίγο στο μπαλκόνι

• Like 2

Εξαρτάται την υπηρεσία φίλε! Με απλό ταχυδρομείο συνήθως καμία εβδομάδα κάνει. Υπολόγισε κατι παραπάνω λόγω καλοκαιριού.

Άσχετο: http://blog.the-ebook-reader.com/2014/05/06/kobo-ebook-readers-how-to-enable-multi-touch-video/

Εξαιρετικό mod. Multitouch σε όλα τα Kobo. Τα σπάει!

Ωραία γιατί είχα καιρό να παραγγείλω από UK και δεν ξέρω τι παίζει με τα ταχυδρομεία..

41.7 λίρες μου βγήκε τελικά.. Καλά είναι? Ρωτάω γιατί κοίταξα μόνο στο e-bay αφού στην ελληνική αγορά δεν υπάρχει πουθενά...

Ωραία γιατί είχα καιρό να παραγγείλω από UK και δεν ξέρω τι παίζει με τα ταχυδρομεία..

41.7 λίρες μου βγήκε τελικά.. Καλά είναι? Ρωτάω γιατί κοίταξα μόνο στο e-bay αφού στην ελληνική αγορά δεν υπάρχει πουθενά...

Καλά είναι, εάν είναι με μεταφορικά.

http://www.nook.com/gb/c/tablets/nook-simple-touch

Στην Ελλάδα δεν θα βρεις nook,ούτε πουθενά στην Ευρώπη εκτός Αγγλίας.Απλά δεν επιτρέπει η B&N να τα κάνουν εισαγωγή.

Από εκεί και πέρα είναι πολύ αξιόπιστη συσκευή και με ένα root πετάει.

Luxx, αν διαβάσεις τις τέσσερις τελευταίες σελίδες θα σου λυθούν αυτές οι απορίες, διότι ακριβώς τις ίδιες είχε μία κοπέλα που έλαβε τις απαντήσεις της.

Αν βαριέσαι θα σου τα γράψω συνοπτικά (σε e-book reader δεν θα βαριόσουν).

Η διαφορά μεταξύ tablet και e-reader είναι ότι το πρώτο δεν κάνει για διάβασμα βιβλίων, ενώ το δεύτερο κάνει μόνο για διάβασμα βιβλίων.

Τα e-readers δεν κάνουν απολύτως τίποτα άλλο. Ορισμένα έχουν περιηγητές για το ίντερνετ, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε με τα πιο φτηνά tablets ή smartphones. Ούτε για ανάγνωση e-mail δεν είναι, που λέει ο λόγος.

Στα βιβλία όμως αλλάζει το πράγμα. Εκεί τα tablets είναι άχρηστα. Φαντάσου να προσπαθείς να διαβάσεις ένα ολόκληρο βιβλίο στην οθόνη του υπολογιστή σου. Συνήθως μετά από 10-15 σελίδες τα μάτια κουράζονται. Ακριβώς το ίδιο είναι στο tablet, διότι οι οθόνες έχουν ίδια τεχνολογία.

Αντίθετα στα e-readers διαβάζεις όπως τα χάρτινα βιβλία και συχνά ακόμη πιο ευχάριστα.

Για το φορμάτ κλπ, διάβασε τις τελευταίες τέσσερις σελίδες. Κάνει ζέστη εδώ που γράφω και λέω να βγω λίγο στο μπαλκόνι

Τι προτεινεται για αποκλειστικα ελληνικα e-books και διαφορα ελληνικα pdf που βρισκεις στο ιντερνετ;

Ίσως το kobo aura hd ή το kobo aura. Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου κανένα από τα δύο κι αν ήταν να διαλέξω θα προτιμούσα το πρώτο (όχι για τα PDF, αλλά γιατί είναι καλύτερο γενικότερα και ίσως είναι το κορυφαίο που υπάρχει).

Το θέμα των ελληνικών PDF είναι μεγάλη ιστορία. Αν βρεθεί λύση γι αυτά σωθήκαμε.

Και στο εξωτερικό οι αναγνώστες ασχολούνται με το θέμα της ανάγνωσης των PDF

Κάνε μία αναζήτηση με τη φράση «best e-reader for pdf files»

Δεν θα βγάλεις άκρη. Για την ακρίβεια θα διαπιστώσεις ότι δεν βγαίνει άκρη

Αφου λες για pdfs το Aura HD μαλλον ειναι καλύτερο μιας και εχει λιγο μεγαλύτερη οθόνη. Το Aura παντως είναι πιο καινουργιο(δεν ξερω αν εχει καμια σημασια παντως, δεν εχω το HD να συγκρίνω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...