LongTom Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Για να ειμαι ειλικρινης καπου μπερδευτηκα...βασικα αν παω στα public πχ θα τα βρω ολα αυτα που μου λετε να τα δω απο κοντα να δω τι παιζει; Επισης δεν εχουν ολα wifi??? Θελω να παρω κατι καλο σε γενικες γραμμες,δεν θελω να παρω κατι που θα πρεπει να το αλλαξω σε ενα μηνα οποτε κ ισως μου βγουν πιο πολλα λεφτα μετα,να παρω μια κ καλη ενα καλουτσικο κ μετα απο κανα χρονο βλεπουμε Λυπάμαι,αλλά ξέχνα τα ΕΛ μαγαζιά.Κανένα,από όσο ξέρω,δεν έχει συλλογή e reader για να δεις. Ότι αγοράσεις θα είναι από παραγγελία από το ίντερνετ. Επίσης όλα σχεδόν πια έχουν wifi,αλλά 90%+ δεν θα το χρειαστείς γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να κάνεις δουλειά ούτε σε browser ούτε να κάνεις τίποτα άλλο από το ίντερνετ σε τούτες τις συσκευές.Η e-ink οθόνη των e-reader είναι καλή μόνο για ένα πράγμα,να διαβάζεις βιβλία μέρα και νύκτα. Εάν θέλεις πολυμέσα πρέπει να πας σε tablet. Το "καλό" είναι μεγάλη συζήτηση.Εάν σου κάνει είναι καλό. Ένα θέμα είναι ότι αυτές οι συσκευές έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ότι τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά.Το δικό μου το πρώτο ereader είναι από το 2010 και ακόμη λειτουργεί σαν καινούργιο και το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να διαβάζει ότι βιβλίο έχει βγει μέχρι τώρα.Έτσι μην σε τρομάζει το παλίο στο nook,είναι η σχέση τιμής-απόδοσης που μετράει και το nook(όπως και το kobo touch σε μικρότερο βαθμό στην υπόλοιπη Ευρώπη)τα πάει εξαιρετικά εκεί. Από εκεί και πέρα εάν χρειάζεσαι κάτι που διαβάζει την νύκτα και έχει καλή οθόνη(δεν έχει τεράστια διαφορά όπως είπα γιατί πολύ απλά τα βιβλία διαβάζονται εύκολα και σε παλαιότερες οθόνες)τότε να πας σε ακριβότερη συσκευή. Δηλαδή εάν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς την νύκτα άνετα και πολλές ώρες(η ποιότητα-"καθαρότητα" της οθόνης εκεί κάμει την διαφορά) τότε να τα δώσεις τα παραπάνω. Αλλά δεν είναι κάτι που έχει τεράστια διαφορά στον μέσο χρήστη που διαβάζει μια στο τόσο και αυτό μόνο ημέρα.Δεν είναι όπως ας πούμε στα tablet που οι "σάπιες"-φτηνές συσκευές είναι απλά άχρηστες λόγω των περιορισμών. 1
natasaaaki Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Η αληθεια ειναι πως ναι,το διαβασμα γινεται κατα κυριο λογο βραδυνες ωρες οποτε ναι χρειαζομαι καποιο που να ειναι οκ στο διαβασμα την νυχτα. Για να καταλαβω γιατι παλι καπου μπερδευτηκα,το wifi δεν ειναι απαραιτητο σε ενα reader? κ πως κατεβαζεις βιβλια..; Επισης ειδα κατι readers της trekstor πολυ φθηνα,αυτα τι ειναι; Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2014 από natasaaaki
juliahna12 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Εάν θέλεις κάτι με φως και καλύτερη οθόνη(και πολύ περισσότερα χρήματα) μπορείς να πας στο Aura που είπε και η φίλη. *Φίλος Παλιά είχε κάποια το Public αλλα ελάχιστα και όχι Kobo, Kindle, Nook από όσο θυμάμαι....
LongTom Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Η αληθεια ειναι πως ναι,το διαβασμα γινεται κατα κυριο λογο βραδυνες ωρες οποτε ναι χρειαζομαι καποιο που να ειναι οκ στο διαβασμα την νυχτα. Για να καταλαβω γιατι παλι καπου μπερδευτηκα,το wifi δεν ειναι απαραιτητο σε ενα reader? κ πως κατεβαζεις βιβλια..; Επισης ειδα κατι readers της trekstor πολυ φθηνα,αυτα τι ειναι; Τότε πάνε στο Aura που είναι περισσότερο future proof από το nook light(που έχει και αυτό φως,αλλά είναι άθλιο,το οποίο είναι άλλη συσκευή από το nook touch που σου έλεγα,αλλά και αυτή φτηνή). Δεν είναι απαραίτητο το wifi,είναι καλό να υπάρχει σαν κάτι που θα χρησιμοποιήσεις μια στο τόσο,αλλά οι περισσότεροι εξ' ημών απλά το κάνουν μέσω Η/Υ και calibre,με το wifi συνήθως να είναι μόνο για τα updates-λεξικά. Να στο κάνω λιανά. Όταν επιλέγεις να διαβάσεις κάτι,πας και το κατεβάζεις,έτσι; Το κατέβασμα γίνεται συνήθως στον υπολογιστή σου και μετά το περνάς στην συσκευή ή άμεσα στην συσκευή ανάγνωσης. Στα περισσότερα reader όμως υπάρχει κόλλημα στο να το κατεβάσεις μέσω wifi γιατί είναι "δεμένα" σε κάποιο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο και έτσι πρέπει αναγκαστικά είτε να αγοράσεις από συγκεκριμένο μέρος(και πουθενά αλλού) ή να αγοράσεις από όπου θέλεις και να το περάσεις μέσω Η/Υ. Αυτό είναι γενικότερα ένας μικρός(πολύ μικρός)μπελάς για τους περισσότερους νέους χρήστες,αλλά πίστεψε με όταν αρχίσεις να χρησιμοποιείς το calibre για να περνάς τα βιβλία θα ξεχάσεις όλα τα άλλα. Trekstor να μείνεις μακρυά.Είναι όλες ανεξαιρέτως sub-par σε κάποιο τομέα(σχέση τιμής απόδοσης,περιορισμοί κ.ο.κ.) και δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2014 από LongTom
natasaaaki Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Επισης τελικα γιατι να προτιμησω ενα ereader παρα ενα tablet? γιατι με βαλατε κ σε τετοιες σκεψεις,απο την στιγμη που πλεον κ ταμπλετ μπορεις να βρεις πολυ οικονομικα.. Αναρωτιομουν για το wifi στα ρεαντερς γιατι πολλες φορες δεν υπαρχει δυνατοτητα προσβασης σε πς με ιντερνετ κ παιρνει ιντερνετ μεσο hotspot του κινητου,οποτε κ θεωρητικα θα κατεβαζε ετσι βιβλια,δεν γινεται αυτο δηλαδη;
LongTom Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Επισης τελικα γιατι να προτιμησω ενα ereader παρα ενα tablet? γιατι με βαλατε κ σε τετοιες σκεψεις,απο την στιγμη που πλεον κ ταμπλετ μπορεις να βρεις πολυ οικονομικα.. Αναρωτιομουν για το wifi στα ρεαντερς γιατι πολλες φορες δεν υπαρχει δυνατοτητα προσβασης σε πς με ιντερνετ κ παιρνει ιντερνετ μεσο hotspot του κινητου,οποτε κ θεωρητικα θα κατεβαζε ετσι βιβλια,δεν γινεται αυτο δηλαδη; Στο είπαμε ήδη. Το reader είναι συσκευή να διαβάζεις βιβλία.Αυτό κάνει καλά και για αυτό έχει σχεδιαστεί. Εάν θέλεις συσκευή να κάνει πολλά πράγματα τότε δες tablet. Το διάβασμα όμως σε reader είναι καθόλα ανώτερο από οτιδήποτε άλλο(και κλασσικό βιβλίο)γιατί είναι εξαιρετικά ξεκούραστο(ουσιαστικά πάλι τα γράμματα από μελάνι είναι),πολύ ευέλικτο στις συνθήκες φωτισμού(όσα τουλάχιστον reader έχουν φως)και μπορεί να παραμετροποιήσει πολύ καλά το κείμενο. Αυτό γίνεται όπως σου εξήγησα.Αλλά τα βιβλία πρέπει να είναι από μόνο μια πηγή. Το βιβλιοπωλείο που είναι συνδεδεμένη η συσκευή.Π.χ. τα kindle κατεβάζουν μόνο από amazon και από πουθενά αλλού. Εάν θέλεις να περάσεις βιβλία που έχεις αγοράσει από αλλού πρέπει να τα περάσεις μόνη σου μέσω του Η/Υ. Αλλά απορώ γιατί χρειάζεσαι συνέχεια wifi.Μπορείς πολύ απλά να περάσεις όσα βιβλία θέλεις(κάποιες εκατοντάδες-χιλιάδες στον αριθμό χωράει η μέση συσκευή ereader)όταν έχεις πρόσβαση στον Η/Υ και να διαβάζεις από εκεί όταν δεν έχεις. Η φόρτιση γίνεται και με απλούς φορτιστές τοίχου.
natasaaaki Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Τα kobo ας πουμε απο που κατεβαζουν; Οποτε θελεις ουσιαστικα να μου πεις οτι οταν θα υπαρχει προσβαση σε πς,μεσω calibre κατεβαζεις οτι θελεις κ απο οπου θελεις κ μετα τα περνας στο ereader αν καταλαβα καλα;
LongTom Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Τα kobo ας πουμε απο που κατεβαζουν; Οποτε θελεις ουσιαστικα να μου πεις οτι οταν θα υπαρχει προσβαση σε πς,μεσω calibre κατεβαζεις οτι θελεις κ απο οπου θελεις κ μετα τα περνας στο ereader αν καταλαβα καλα; Θα σε γελάσω γιατί απλά λέει bookstore.Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί ποτέ δεν έχω αγοράσει e-book από το kobo. Έχω κατεβάσει μερικά free και πάμπολα από ελεύθερες βιβλιοθήκες,αλλά ποτέ αγορά. Λοιπόν. Ο τρόπος που το κάνω εγώ: Ι Θέλεις το Α βιβλίο. ΙΙ Το βρίσκεις νόμιμα ή λιγότερο νόμιμα. ΙΙΙ Το κατεβάζεις στον Η/Υ και το περνάς στο calibre(απλά επιλέγεις να ανοίγει αυτόματα το αρχείο με το calibre και να το περνάει στην βιβλιοθήκη). ΙΙΙΙ Αλλάζεις το φορμάτ-Metadata ώστε να έρθει στο επίπεδο που θέλεις.<-Προαιρετικό και γίνεται ανάλογα με το βιβλίο και το φορματ που υποστηρίζει η συσκευή σου. V Συνδέεις την συσκευή με τον Η/Υ και το calibre(γίνεται αυτόματα). VI Περνάς το βιβλίο στην μνήμη της συσκευής. VII Βγάζεις την συσκευή από τον Η/Υ και αρχίζεις το διάβασμα. Μπορείς να αλλάξεις το βήμα ΙΙΙ με άμεσο κατέβασμα στην συσκευή από το βιβλιοπωλείο του reader και έτσι να διαβάσεις αμέσως το βιβλίο(που δεν θα χρειάζεται να περαστεί στο calibre).
natasaaaki Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Για να καταλαβω,μεσω calibre ψαχνω βρισκω βιβλια απο που; Τα κατεβαζω οπως ειπες κ μετα τα περναω στο ριντερ σωστα; Γινεται κατι σαν συγχρονισμος με το που το βαλω στο usb ή ειναι λιγο πιο μεγαλη διαδικασια να τα περασεις; Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2014 από natasaaaki
SilverCloak Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Μην αγχωνεσαι, το amazon εχει εξαιρετικο service. Δηλωσε βλαβη και ζητα να σου ερθει το καινουριο kindle και δεν εισαι αναγκασμενος να επιστρεψεις το τωρινο/προβληματικο μεχρι να ερθει το καινουριο. Οποτε δεν προκειται να μεινεις χωρις kindle. Αυτό έκανα την πρώτη φορά. Βασικά είσαι αναγκασμένος να το επιστρέψεις μέσα σε ένα μήνα. Το πρόβλημα είναι που θα μου παραδώσουν το καινούργιο. Δεν νομίζω να έρθουν στη σκηνή μου να με ψάχνουν. Επίσης, εξαιρετικό service μεν, μου έστειλαν 2η φορά ελλατωματικό δε, μεγάλο foul. Στην τρίτη καίγονται. Νατασάκι, δεν μπορεί να σου πει κανένας που θα βρεις βιβλία. Προφανώς το τζάμπα είναι παράνομο και αυτό απαγορεύται να αναφερθεί στο forum. Εκτός και αν θέλεις αρχαία βιβλία που έχει λήξει το copywrite, οπότε project gutenberg για αρχή. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2014 από SilverCloak
natasaaaki Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Γιατι πχ σαν της κοσμοτε το σαιτ που εχει δωρεαν βιβλια δεν υπαρχουν αλλα; Παρανομο ειναι κ αυτο;
LongTom Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Για να καταλαβω,μεσω calibre ψαχνω βρισκω βιβλια απο που; Τα κατεβαζω οπως ειπες κ μετα τα περναω στο ριντερ σωστα; Γινεται κατι σαν συγχρονισμος με το που το βαλω στο usb ή ειναι λιγο πιο μεγαλη διαδικασια να τα περασεις; Γιατι πχ σαν της κοσμοτε το σαιτ που εχει δωρεαν βιβλια δεν υπαρχουν αλλα; Παρανομο ειναι κ αυτο; Όπως σου είπανε τα νέα βιβλία,με πνευματικά δικαιώματα,είναι παράνομο να αναφέρουμε που τα βρίσκουμε. Είναι το ίδιο να σου βάλω λινκ να κατεβάσεις καινούργιες ταινίες και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Από την άλλη τα τζάμπα βιβλία που δίνει η cosmote είναι σαν και αυτά(ή και αυτά γιατί είναι απλά αθεόφοβοι οι ΕΛ εκδότες-βιβλιοπώλες): http://www.gutenberg.org/browse/languages/el Αυτά τα βιβλία δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα και ως εκ τούτου είναι νόμιμα. Τα βιβλία που έχουν τιμή έχουν πνευματικά δικαιώματα και έτσι είναι παράνομο να τα κατεβάσεις. Άλλη μια φορά θα σου πω ότι το calibre είναι εργαλείο αφού έχεις το βιβλίο-αρχείο στον Η/Υ σου. Δεν βρίσκεις τίποτα από εκεί,απλά διαχειρίζεσαι την "βιβλιοθήκη" που έχεις ήδη κατεβάσει. Δεν είναι απλός συγχρονισμός,είναι μια πολύ απλή διαδικασία που έγραψα ποιο πριν. Απλά επιλέγεις το αρχείο μέσω calibre και το περνάς στην συσκευή σου. Χρειάζεσαι απλά μια εξαιρετικά βασική γνώση υπολογιστών.Aka να ξέρεις να εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα(calibre),να κάμεις κλικ στο αρχείο που θέλεις και να κάνεις δεξί κλικ να το περάσεις στην συσκευή σου. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να τα γράψω. 1
juliahna12 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Η ακόμα πιο απλα παίρνεις ενα Kobo, κατεβάζεις αρχεία epub / PDF (βιβλια δηλαδή) και με ενα απλό drag n drop τα πέρας στη συσκευή που θα εχεις συνδέσει με καλωδιάκι στον υπολογιστή σου. Σαν φλασακι USB, τόσο απλα και δεν ασχολείσαι με Calibre. Μετα απλα ανοίγεις το Kobo, επιλέγεις το βιβλίο και διαβάζεις. Όμορφα και εύκολα.
st2 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) αξίζει η αγορά ebook reader ή να περιμένω το φθινόπωρο;; νεα μοντέλα πτώση σε παλιά είναι το Κοbo Aura HD το πιο vfm αυτη την στιγμή;; Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2014 από st2
natasaaaki Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας ειλικρινα! Ομολογω πως απο οτι καταλαβα ειναι μεγαλο κεφαλαιο τα ereaders..απο οσα μπορεσα να καταλαβω για τις συσκευες,θα κοιταξω να παρω μια απο ελλαδα,μαλλον καποια kobo Κατι τελευταιο (μαλλον..) το ereader που εχει το πλαισιο (turbox) τι λεει..;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα