Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!Ναι εννοείται ότι ούτε κι εγώ θέλω να μπλεκτώ με ιστορίες firmware,οπότε ελπίζω να ήταν θέμα της στιγμής ή του βιβλίου(αν και συνεχίζω να διαβάζω το ίδιο βιβλίο και δεν το εχει ξανακάνει) κι ευχομαι να μην επαναλαμβανεται αυτο η όποιο αλλο προβλημα.....Αληθεια στις πόσες φορές "κολλήματος" και σε πόσο χρονικο διάστημα θεωρείται ότι το προβλημα επιμένει?Φαντάζομαι οτι μια στο τόσο θεωρειται φυσιολογικο, ή όχι?

Δεν ξέρω ειλικρινά.

Εάν την παλεύεις κάμποσες φορές τον μήνα(που δεν νομίζω αλλά λέμε),εάν όχι δύο φορές είναι υπεραρκετές.

Προσωπικά άντεξα 4-5 factory reset μέχρι να τα παρατήσω.

Μπορεί να ήταν ένα απλό κόλλημα,από αυτά που τρώνε συχνά-πυκνά τα kobo.Μπορεί να κόλλησε από κάποιον ατσούμπαλο χειρισμό του βιβλίου.

Περίμενε λίγο καιρό πριν κάνεις κάτι.

Έχει αγοράσει κανένας φορτιστή για το ereader του? Εάν ναι ποιον? Παρατήρησα ότι το kobo aura έχει προδιαγραφές πάνω στη συσκευή 5v 0.8 A, στα faq έλεγαν για 500mA δλδ όσο και οι usb 2.

Εγώ χρησιμοποιοώ κάποιες φορές τον φορτιστή του κινητού για το kindle.

Αλλά την συντριπτική πλειοψηφία το φορτίζω από τον Η/Υ,όπως κάνω τώρα,παράλληλα με το απλό browsing.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σε όλους!Έκανα ορισμένα πειράματα(δοκιμάζοντας διαφορετικά βιβλία epud) σήμερα και κατέληξα ότι το kobo glo μου παρουσιάζει πρόβλημα μόνο όταν διαβάζω στον ήλιο και περίπου μετά τα 15 λεπτά.Προς το παρόν δεν έχει παγώσει όταν διαβάζω υπό σκιαν κι ελπιζω φυσικα να μη το κανει....Απ'ότι διάβασα παραπάνω κανονικά δε θα έπρεπε να το κάνει ούτε στον ήλιο ε?Ευτυχώς η κατάσταση διορθώνεται με το reset στο κάτω μέρος της συσκευής.Η όλη κατάσταση με εχει εκνευρίσει και απ'οτι φαινεται θα πρέπει να ξεχάσω το διάβασμα στην παραλία χωρίς ομπρέλα....

Καλησπέρα σε όλους!Έκανα ορισμένα πειράματα(δοκιμάζοντας διαφορετικά βιβλία epud) σήμερα και κατέληξα ότι το kobo glo μου παρουσιάζει πρόβλημα μόνο όταν διαβάζω στον ήλιο και περίπου μετά τα 15 λεπτά.Προς το παρόν δεν έχει παγώσει όταν διαβάζω υπό σκιαν κι ελπιζω φυσικα να μη το κανει....Απ'ότι διάβασα παραπάνω κανονικά δε θα έπρεπε να το κάνει ούτε στον ήλιο ε?Ευτυχώς η κατάσταση διορθώνεται με το reset στο κάτω μέρος της συσκευής.Η όλη κατάσταση με εχει εκνευρίσει και απ'οτι φαινεται θα πρέπει να ξεχάσω το διάβασμα στην παραλία χωρίς ομπρέλα....

Εάν συνεχιστεί επικοινώνησε με την kobo και ρώτα για αλλαγή συσκευής.Είναι καθαρά θέμα hardware και δεν νοείται να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις υπό τον ήλιο.

Προσωπικά πέρσι το είχα λιώσει στην παραλία δίχως κανένα παρατράγουδο.

Ειλικρινά πρώτη φορά ακούω τέτοιο κουφό κόλλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το kobo glo 1,5 χρόνο τώρα (2ο καλοκαίρι ήδη δηλαδή) και το έχω λιώσει στην παραλία-εννοείται χωρίς ομπρέλα-. Μου ακούγεται ξεκάθαρο ελάττωμα της συσκευής...θα ενημέρωνα άμεσα την Kobo για αλλαγή συσκευής αφού είσαι εντός εγγύησης, δεν θα το άφηνα λεπτό παραπάνω... 

Επεξ/σία από skriker21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ πολύ,αύριο θα πάρω τηλέφωνο στο μαγαζί (Αθήνα) απ'όπου το παρήγγειλα και θα ζητήσω αντικατάσταση της συσκευής,Χαίρομαι που λέτε ότι τα kobo glo δεν εχουν θέμα στον ήλιο γιατί σε ξένα forum που διάβασα πολλοί αντιμετωπίζουν το ίδο πρόβλημα,άρα φτάνω στο συμπέρασμα ότι πολλές από τις συσκευές είναι ελαττωματικές,ας ελπίζω ότι η επόμενη που θα μου στείλουν δεν θα είναι κι αυτή,γιατί απ'ότι φαίνεται οι πιθανότητες να είναι δυστυχώς είναι πολλές.....

ΥΓ:Τελικά μετά από κάποια ώρα εκτός ήλιου ξεκολλάει από μόνο του χωρις reset αλλά ακόμη κι ετσι εξακολουθεί να είναι πρόβλημα

Επεξ/σία από Purple84
  • Like 1

http://blog.the-ebook-reader.com/2014/07/04/onyx-boox-t68-lynx-pdf-review-video/

Ένα βίντεο που δείχνει το Onyx T68 να διαβάζει PDF.

Φαίνεται πολύ ικανοποιητικό στον χειρισμό τέτοιων αρχείων.

Καλημέρα σε όλους!Μίλησα με τον τεχνικό του μαγαζιού απ'όπου αγόρασα το kobo glo κι εκείνος με τη σειρά του με την Kobo και λένε ότι η συσκευή δουλεύει στο όριο των 0-45 βαθμών κελσίου άρα θεωρείται φυσιολογικό να παγώνει η οθόνη όταν πλησιάζει αυτό το όριο,δηλαδή κάτω από τον ήλιο.Μου είπε να δω αν αντιμετωπίσω μες την εβδομάδα προβλημα κι εκτός ήλιου και να επικοινωνήσω ξανα μαζί τους.Του ανέφερα τις περιπτώσεις των παιδιών που δεν τους κολλάει υπο τον ήλιο και λέει εφόσον η εταιρία δίνει αυτό το όριο μάλλον κάποιες "τυχερές" συσκευές ανταποκρίνονται καλύτερα στα όρια.

Καλημέρα σε όλους!Μίλησα με τον τεχνικό του μαγαζιού απ'όπου αγόρασα το kobo glo κι εκείνος με τη σειρά του με την Kobo και λένε ότι η συσκευή δουλεύει στο όριο των 0-45 βαθμών κελσίου άρα θεωρείται φυσιολογικό να παγώνει η οθόνη όταν πλησιάζει αυτό το όριο,δηλαδή κάτω από τον ήλιο.Μου είπε να δω αν αντιμετωπίσω μες την εβδομάδα προβλημα κι εκτός ήλιου και να επικοινωνήσω ξανα μαζί τους.Του ανέφερα τις περιπτώσεις των παιδιών που δεν τους κολλάει υπο τον ήλιο και λέει εφόσον η εταιρία δίνει αυτό το όριο μάλλον κάποιες "τυχερές" συσκευές ανταποκρίνονται καλύτερα στα όρια.

Δηλαδή δικαιολογίες και αναφορές σε δικηγορίστικα ψιλά γράμματα για να είναι καλυμμένοι.

Τέλος πάντων,πρόσεχε εσύ όσο μπορείς γιατί δεν νομίζω να πιάνει 45αρια στην βεράντα που ήσουν,εάν ήταν έτσι στην παραλία τον Αύγουστο που το χρησιμοποιούσα θα έπιανε 80αρια και θα έλιωνε η συσκευή...

Καλή συνέχεια.

Καλοκαιρινές προσφορές από Kobo:

http://www.mediamarkt.de/mcs/product/KOBO-Aura-N514-schwarz,48353,462903,1002249.html?langId=-3

http://www.saturn.de/mcs/product/KOBO-Aura-N514-schwarz,48352,497554,1002250.html?langId=-3

99€ το Aura σε mediamarkt και 109€ σε saturn.

Από ότι είδα είναι παγκόσμια πολιτική της kobo:

http://blog.the-ebook-reader.com/2014/07/07/kobo-aura-on-sale-for-109-kobo-arc-hd-tablets-up-to-100-off/

Επίσης η saturn δίνει το Kindle(απλό) 4€ φθηνότερα από την amazon:

http://www.saturn.de/mcs/product/KINDLE-eReader-WiFi,48352,497554,726360.html?langId=-3

http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=fs_sz

Όσοι ενδιαφέρονται και ήθελαν να πάνε σε Glo το Aura πωλείται φθηνότερα τώρα(αν και όπως είπαμε έχει χειρότερο φως).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή δικαιολογίες και αναφορές σε δικηγορίστικα ψιλά γράμματα για να είναι καλυμμένοι.

Τέλος πάντων,πρόσεχε εσύ όσο μπορείς γιατί δεν νομίζω να πιάνει 45αρια στην βεράντα που ήσουν,εάν ήταν έτσι στην παραλία τον Αύγουστο που το χρησιμοποιούσα θα έπιανε 80αρια και θα έλιωνε η συσκευή...

Καλή συνέχεια.

Ευχαριστω πολύ,έχεις δίκιο.Ολες αυτές τις μέρες προσπαθούσα να επικοινωνήσω με την kobo και επιτέλους τελικά μου απάντησαν και συνέστησαν αντικατάσταση συσκευής.Έτσι προώθησα το μέιλ στο κατάστημα.πήρα τηλέφωνο και κανονίστηκε να το στείλω πίσω και να μου στείλουν άλλο.Το μόνο αγχος μου είναι μην ξαναέχω προβλήματα,το έχω πάρει απο φόβο πια......

Επεξ/σία από Purple84

Αν σου κάτσει και δεύτερη ελαττωματική συσκευή, τότε είτε είσαι... γκαντέμω, είτε (το πιθανότερο!) τα ποσοστά αστοχίας στα εν λόγω e-readers είναι κάθε άλλο παρά αμελητέα. Αν κρίνουμε από τις διάφορες κριτικές στα διάφορα fora, μάλλον το τελευταίο πρέπει να συμβαίνει.

Περιμένουμε νεότερα σχετικά με την αντικατάσταση.

Ευχαριστω πολύ,έχεις δίκιο.Ολες αυτές τις μέρες προσπαθούσα να επικοινωνήσω με την kobo και επιτέλους τελικά μου απάντησαν και συνέστησαν αντικατάσταση συσκευής.Έτσι προώθησα το μέιλ στο κατάστημα.πήρα τηλέφωνο και κανονίστηκε να το στείλω πίσω και να μου στείλουν άλλο.Το μόνο αγχος μου είναι μην ξαναέχω προβλήματα,το έχω πάρει απο φόβο πια......

Καλό νέο αυτό γιατί τουλάχιστον έχουν την τσίπα να σου αλλάξουν μια καταφανώς ελαττωματική συσκευή.

Εάν και αυτή είναι χαλασμένη τότε είσαι πολύ γκαντέμα.

Τι να πω,καλή τύχη.

Ευχομαι να μην ειμαι γκαντέμω και να ησυχασω επιτελους!Πάντως αυτή τη φορά στάθηκα τυχερή γιατί είχα συμπληρώσει 2 φόρμες στο customer care(εφοσον δεν απαντούσαν στην πρώτη) και ενώ το πρωί μου έστειλαν απαντηση για αντικατάσταση,τωρα το απόγευμα( ο άλλος που φαντάζομαι ότι απάντησε) προτείνει βήματα για reset,factory reset,charged battery και άλλα,τα οποία φυσικά ίσως να βοηθούσαν αν η συκευή κολλούσε γενικώς κι όχι μόνο στον ήλιο.Άρα ο κάθε τεχνικός τους απαντάει διαφορετικά,εγώ πάντως εστειλα την συσκευή και περιμένω την καινούρια :) Σας ευχαριστω ολους για την βοήθεια!

Παιδιά καλησπέρα!! Μεταξύ Kobo Glo και Kobo Aura τι θα προτιμούσατε;

(Η οικονομική διάφορα ειναι σχεδόν αμελητέα οπότε μιλάω περισσότερο για απόδοση κλπ)!!

Ευχομαι να μην ειμαι γκαντέμω και να ησυχασω επιτελους!Πάντως αυτή τη φορά στάθηκα τυχερή γιατί είχα συμπληρώσει 2 φόρμες στο customer care(εφοσον δεν απαντούσαν στην πρώτη) και ενώ το πρωί μου έστειλαν απαντηση για αντικατάσταση,τωρα το απόγευμα( ο άλλος που φαντάζομαι ότι απάντησε) προτείνει βήματα για reset,factory reset,charged battery και άλλα,τα οποία φυσικά ίσως να βοηθούσαν αν η συκευή κολλούσε γενικώς κι όχι μόνο στον ήλιο.Άρα ο κάθε τεχνικός τους απαντάει διαφορετικά,εγώ πάντως εστειλα την συσκευή και περιμένω την καινούρια :) Σας ευχαριστω ολους για την βοήθεια!

Κλασσικά ο καθένας έγραψε ότι του κατέβηκε.

Πάντως εσύ είσαι καλυμμένη και δεν χρειάζεται να το μάθει κανείς το δεύτερο γράμμα. :P

Καλή τύχη.

Παιδιά καλησπέρα!! Μεταξύ Kobo Glo και Kobo Aura τι θα προτιμούσατε;

(Η οικονομική διάφορα ειναι σχεδόν αμελητέα οπότε μιλάω περισσότερο για απόδοση κλπ)!!

Κοίτα αυτό:

http://blog.the-ebook-reader.com/2013/10/18/kobo-aura-review/

Προσωπικά βρήκα ότι το Aura από άποψη hardware/κατασκευής είναι καλό και εξαιρετικά ελαφρύ,αλλά όπως ο reviewer είδα ότι η οθόνη αφής είναι κατώτερη από το Glo,το οποίο βέβαια είναι βαρύτερο.

Πάντως εάν βρεις το kobo από Γερμανία στα 99€ τότε αξίζει αυτό γιατί όπως και να το κάνεις είναι μεγάλη διαφορά τα 30+€.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...