mathsrule Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μια ερώτηση: Γιατί να προτιμήσει κάποιος eReader Και όχι ένα tablet από τι στιγμή που τα δεύτερα κάνουν τη δουλειά των πρώτων, αλλά όχι το αντίστροφο;
nzeppos Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Γιατί το διάβασμα σε ereader είναι μερικά εκατομμύρια φορές πιο ευχάριστο από αυτό σε tablet. Πρέπει να το δεις από κοντά για να το καταλάβεις. Οι οθόνες e-ink δεν έχουν καμία σχέση με τις LCD. Με λίγα λόγια τα tablets δεν κάνουν τη δουλειά των ereaders, τουλάχιστον όχι τόσο καλά. Μερικά πρόχειρα παραδείγματα: Παράδειγμα #1 (LCD vs e-ink σε εξωτερικό φωτισμό): Παράδειγμα #2 (e-ink κάτω από τον ήλιο, στην πραγματικότητα φαίνεται ακόμα καλύτερα): Παράδειγμα #3 (διαφορά μεταξύ βιβλίου και οθόνης e-ink): Παράδειγμα #4 (ipad vs kindle παλιότερης γενιάς): Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα ereaders είναι καλύτερα πάντα και παντού σε σχέση με τα tablets. Απλώς ότι η κάθε συσκευή προορίζεται για διαφορετικές χρήσεις και λειτουργεί συμπληρωματικά της άλλης. Προσωπικά θεωρώ την αγορά του πρώτου μου ereader, ως την καλύτερη που έχω κάνει στη ζωή μου. Αλλά το ήθελα για ανάγνωση βιβλίων και μόνο (όχι τεχνικών). Επεξ/σία 28 Μαΐου 2014 από nzeppos 1
mathsrule Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Κι εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά eReader, αλλά έτεινα προς tablet για τους εξής λόγους: 1) Θέλω να διαβάζει και cbr αρχεία (κόμικ). 2) Θέλω που και που να μπαίνω σε κάνα Internet εάν βαρεθώ. 3) Θέλω να έχει μεγάλη οθόνη με υψηλή σχετικά ανάλυση για να μην βγάλω τα μάτια μου. Υπάρχει κάποιο eReader που να προσφέρει αυτά; (Τουλάχιστον το 1 και το 3) Επεξ/σία 28 Μαΐου 2014 από mathsrule
nzeppos Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) 1. Η συντριπτική πλειοψηφία των ereaders κυκλοφορεί στις 6-7 ίντσες (υπάρχουν κάποια μεγαλύτερα μοντέλα αλλά είναι λίγα και ακριβά, ίσως όμως αυτό αλλάξει στο κοντινό μέλλον). Και σε αυτό το μέγεθος η εμπειρία έχει δείξει πως είναι πρακτικά αδύνατον να διαβάσεις κόμικ. Τα περισσότερα ereaders δεν διαβάζουν cbr/cbz, όμως υπάρχουν εφαρμογές που τα μετατρέπουν σε συμβατό format. Γενικά για ανάγνωση κόμικ θεωρώ πως το 10ιντσο tablet είναι μακράν η πιο βολική συσκευή. 2. Τα ereaders γενικά έχουν browsers με πολλούς περιορισμούς σε ταχύτητα και δυνατότητες. Είναι αργοί, κρασάρουν εύκολα, συνήθως δεν μπορούν να κατεβάσουν αρχεία, δεν υποστηρίζουν flash ή video κλπ. Προσωπικά δεν τους προτείνω ούτε καν για στοιχειώδες browsing, μιας και μετά από 5-10 λεπτά είναι βέβαιο πως πιο πολύ θα ταλαιπωρήσουν παρά θα εξυπηρετήσουν. 3. Τα ereaders γενικά έχουν μικρότερες αναλύσεις από τα tablets, αλλά για τη δουλειά που προορίζονται δεν νομίζω ότι χρειάζονται και μεγαλύτερη ανάλυση (ειδικά στις 6 ίντσες). Προσωπικά βρίσκω πως η ανάγνωση στα 758 × 1024 pixels του 6ιντσου Kindle Paperwhite είναι απείρως πιο ξεκούραστη από τα 1280×800 του 10ιντσου Acer tablet μου. Στην πράξη οι e-ink οθόνες δεν κουράζουν περισσότερο από την ανάγνωση ενός κανονικού βιβλίου (θα έλεγα ότι υπερέχουν αν συνυπολογίσουμε και το ενσωματωμένο backlight για νυχτερινό διάβασμα) ενώ όπως φαίνεται από το παρακάτω video κάνουν καλύτερη δουλειά ακόμα και από τις retina οθόνες των iPad με ανάλυση 2048x1536: Όπως είπα και πριν, κατά τη γνώμη μου τα ereaders (όσο κι αν διαφημίζουν ότι μπορούν να κάνουν κι άλλες δουλειές) προορίζονται για ανάγνωση βιβλίων και μόνο, κατά προτίμηση λογοτεχνικών (δηλ. όχι τεχνικών, με γραφήματα κλπ) Επεξ/σία 28 Μαΐου 2014 από nzeppos 1
mathsrule Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Ωραία, έχω όμως κάτι pdf στον υπολογιστή μου (κάποια είναι scanned) στα ελληνικά. Αυτά θα εμφανίζονται σωστά στα eReader; (οι χαρακτήρες εννοώ) Επίσης θα μπορώ να τα περάσω από τον υπολογιστή μου ή θα πρέπει αναγκαστικά να είναι αγορές μέσω π.χ. KIndle; ΑΣΧΕΤΟ: Μπορώ να περάσω μέσα τίποτα βιβλία (pdf) φυσικής ή μαθηματικών που μπορεί να έχουν καμιά εικόνα με κάνα πείραμα ή κανένα διάγραμμα; Επεξ/σία 28 Μαΐου 2014 από mathsrule
nzeppos Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Τα σκαναρισμένα προφανώς και θα εμφανίζονται, αφού δεν είναι τίποτα άλλο παρά μαζεμένα αρχεία εικόνας. Όταν όμως δοκιμάσεις να διαβάσεις ένα τέτοιο pdf σε ereader (εγώ θα έλεγα και σε tablet), πίστεψέ με ότι θα καταραστείς αυτόν που επινόησε την ιδέα του σκαναρίσματος. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω και αρνούμαι δια ροπάλου να διαβάσω/προωθήσω τέτοια αρχεία. Τα υπόλοιπα pdf (βλ. κειμένου) δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αφού οι ελληνικές γραμματοσειρές ενσωματώνονται στο ίδιο το αρχείο. Στα όσα χρόνια ασχολούμαι με ereaders, έχω βρει μόνο ένα pdf που είχε πρόβλημα και αυτό οφειλόταν αποκλειστικά στο δημιουργό του. Μπορείς να τα περάσεις από τον υπολογιστή σου ενσύρματα ή (σε ορισμένα ereaders, πχ. Kindle) ασύρματα. Μάλιστα η Amazon έχει υπηρεσία που κάνει αυτόματη μετατροπή του pdf σε αρχείο που διαβάζει το Kindle (βλ. mobi) και είναι πολύ αποδοτικότερη από σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή μετατροπών κυκλοφορεί στο internet. Επίσης το θέμα με τα αγορασμένα βιβλία στο Kindle είναι λίγο παρεξηγημένο, αφού η συσκευή μπορεί να διαβάσει οποιοδήποτε ebook δεν έχει προστασία (βλ. DRM). Τα ebooks που κυκλοφορούν τζαμπέ στο internet (νόμιμα ή όχι) κατά 99.99% δεν έχουν DRM άρα υποστηρίζονται κανονικά από τη συσκευή. Ακόμα όμως κι αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα ebook από e-βιβλιοπωλείο διαφορετικό του Amazon (και να το διαβάσει στο Kindle του), μπορεί να αφαιρέσει την προστασία αυτή με ένα απλό κλικ από την εφαρμογή calibre. 1
mathsrule Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Τα σκαναρισμένα προφανώς και θα εμφανίζονται, αφού δεν είναι τίποτα άλλο παρά μαζεμένα αρχεία εικόνας. Όταν όμως δοκιμάσεις να διαβάσεις ένα τέτοιο pdf σε ereader (εγώ θα έλεγα και σε tablet), πίστεψέ με ότι θα καταραστείς αυτόν που επινόησε την ιδέα του σκαναρίσματος. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω και αρνούμαι δια ροπάλου να διαβάσω/προωθήσω τέτοια αρχεία. Τα υπόλοιπα pdf (βλ. κειμένου) δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αφού οι ελληνικές γραμματοσειρές ενσωματώνονται στο ίδιο το αρχείο. Στα όσα χρόνια ασχολούμαι με ereaders, έχω βρει μόνο ένα pdf που είχε πρόβλημα και αυτό οφειλόταν αποκλειστικά στο δημιουργό του. Μπορείς να τα περάσεις από τον υπολογιστή σου ενσύρματα ή (σε ορισμένα ereaders, πχ. Kindle) ασύρματα. Μάλιστα η Amazon έχει υπηρεσία που κάνει αυτόματη μετατροπή του pdf σε αρχείο που διαβάζει το Kindle (βλ. mobi) και είναι πολύ αποδοτικότερη από σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή μετατροπών κυκλοφορεί στο internet. Επίσης το θέμα με τα αγορασμένα βιβλία στο Kindle είναι λίγο παρεξηγημένο, αφού η συσκευή μπορεί να διαβάσει οποιοδήποτε ebook δεν έχει προστασία (βλ. DRM). Τα ebooks που κυκλοφορούν τζαμπέ στο internet (νόμιμα ή όχι) κατά 99.99% δεν έχουν DRM άρα υποστηρίζονται κανονικά από τη συσκευή. Ακόμα όμως κι αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα ebook από e-βιβλιοπωλείο διαφορετικό του Amazon (και να το διαβάσει στο Kindle του), μπορεί να αφαιρέσει την προστασία αυτή με ένα απλό κλικ από την εφαρμογή calibre. Αρχικά να σε ευχαριστήσω πάλι για την απάντηση. Ήδη μισώ τα scanned pdf αλλά είναι ο μόνος τρόπος να βρω κάποια στα ελληνικά, οπότε σκάω και τα ανέχομαι. Έχω αρχίσει να γλυκοκοιτάζω το Kindle Paperwhite.
LongTom Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Κοίτα με τα νέα Pocketbook που έχου καθαρό android ίσως μπορέσεις να δεις τα pdf καλύτερα γιατί οι apps του android είναι απείρως καλύτερες από οτιδήποτε έχει βγει για ebook readers. Για δες και κατά εκεί μήπως έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Πάντως με τα βιβλία που βρίσκεις στο ίντερνετς ποτέ δεν θα έχεις πρόβλημα,100% θα παίζουν παντού,με μια μετατροπή φυσικά μέσω calibre εάν έχεις kindle(ή mobi->epub για τους άλλους).
nzeppos Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Αυτό το 8άρι Pocketbook έχει αρχίσει να με ψήνει κι εμένα πάντως. Οι τύποι φαίνονται να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλω όμως πρώτα να μάθω περισσότερο λεπτομέρειες, γιατί στα specs όλα καλά φαίνονται αλλά στην πράξη ποτέ δεν ξέρεις.
mathsrule Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Κοίτα με τα νέα Pocketbook που έχου καθαρό android ίσως μπορέσεις να δεις τα pdf καλύτερα γιατί οι apps του android είναι απείρως καλύτερες από οτιδήποτε έχει βγει για ebook readers. Για δες και κατά εκεί μήπως έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Πάντως με τα βιβλία που βρίσκεις στο ίντερνετς ποτέ δεν θα έχεις πρόβλημα,100% θα παίζουν παντού,με μια μετατροπή φυσικά μέσω calibre εάν έχεις kindle(ή mobi->epub για τους άλλους). Απλά με ενδιαφέρει και η εικόνα να είναι καλή, ιδιαίτερα κάτω από το φως, οπότε το Paperwhite μου φαίνεται μονόδρομος.
LongTom Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Απλά με ενδιαφέρει και η εικόνα να είναι καλή, ιδιαίτερα κάτω από το φως, οπότε το Paperwhite μου φαίνεται μονόδρομος. Να ξέρεις ότι το Paperwhite 2 έχει την δεύτερη καλύτερη οθόνη της αγοράς,την πρώτη την έχει το Aura 6.7".Επίσης τα pocketbook έχουν παρόμοιες αναλύσεις,το kindle έχει μόνο ένα μεγάλο πλεονέκτημα με τον ανταγωνισμό,ότι είναι εξαιρετικά σταθερό σαν firmware. Δεν κολλάει σχεδόν ποτέ,αλλά το πληρώνεις με μια συσκευή κλειστή και σχετικά με λίγες επιλογές παραμετροποίησης. Προσωπικά θα δω το 8αρι όταν με το καλό έρθει στα μαγαζιά και θα κρίνω εάν αξίζει να το αγοράσω. Ήδη το kindle έφτασε στα όρια της μνήμης του και αυτό με ενοχλεί ιδιαίτερα(δεν έχω βάλει μέσα ούτε το 1/3 των βιβλίων που θέλω).
mathsrule Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Είχα όλην την καλή διάθεση να δώσω τα λεφτά μου στην Amazon, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν στέλνει στην Ελλάδα το Kindle. Πακέτο.
nzeppos Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Εδώ είσαι: http://www.amazon.com/dp/B00CTUKFNQ Αν προσπάθησες να κάνεις την παραγγελία από το αγγλικό Amazon, δυστυχώς δεν γίνεται. Πρέπει οπωσδήποτε να παραγγείλεις την international έκδοση από το amazon.com. Στην τελική τιμή θα συμπεριλαμβάνεται και το κόστος του τελωνείου (συσκευή+μεταφορικά+τελωνείο βγαίνουν συνολικά γύρω στα 150 ευρώ). Το δέμα θα έρθει σπίτι σου με courier εντός 5-7 ημερών (το πολύ). Λίγο πριν φτάσει το Kindle στην Ελλάδα, θα σου τηλεφωνήσουν από την ελληνική DHL (ή UPS, δεν θυμάμαι ποιος τα φέρνει) για να τους στείλεις εξουσιοδότηση μέσω email ή fax, ώστε να κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό για σένα). edit: χμμμ, τώρα που το ξανακοιτάω όμως, βλέπω που λέει "Expected to ship in 1 to 2 weeks". Μάλλον θα έχουν έλλειψη φαίνεται (πάλι!) Επεξ/σία 29 Μαΐου 2014 από nzeppos
mathsrule Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Εδώ είσαι: http://www.amazon.com/dp/B00CTUKFNQ Αν προσπάθησες να κάνεις την παραγγελία από το αγγλικό Amazon, δυστυχώς δεν γίνεται. Πρέπει οπωσδήποτε να παραγγείλεις την international έκδοση από το amazon.com. Στην τελική τιμή θα συμπεριλαμβάνεται και το κόστος του τελωνείου (συσκευή+μεταφορικά+τελωνείο βγαίνουν συνολικά γύρω στα 150 ευρώ). Το δέμα θα έρθει σπίτι σου με courier εντός 5-7 ημερών (το πολύ). Λίγο πριν φτάσει το Kindle στην Ελλάδα, θα σου τηλεφωνήσουν από την ελληνική DHL (ή UPS, δεν θυμάμαι ποιος τα φέρνει) για να τους στείλεις εξουσιοδότηση μέσω email ή fax, ώστε να κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό για σένα). edit: χμμμ, τώρα που το ξανακοιτάω όμως, βλέπω που λέει "Expected to ship in 1 to 2 weeks". Μάλλον θα έχουν έλλειψη φαίνεται (πάλι!) Χμμμ ενδιαφέρον. Για την εξουσιοδότηση πάντως μπερδεύτηκα. Τι θα πρέπει να στείλω μέσω του mail;
nzeppos Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Υπάρχουν πολλά μοντέλα και στο αγγλικό ebay πάντως, σε χαμηλότερες τιμές Πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι αν πρόκειται για το Paperwhite 1 ή το 2 (στις περισσότερες αγγελίες δεν γίνεται σαφές). Προφανώς πρέπει να προτιμήσεις το 2. Σχετικά με την εξουσιοδότηση, η διαδικασία είναι πως η courier παίρνει τηλέφωνο και στείλνει ένα αρχείο .doc μέσω email. Στην αίτηση αυτή θα πρέπει να συμπληρώσεις κάποια στοιχεία (όνομα, αριθμό ταυτότητας κλπ, τα γράφει όλα εκεί) και να τους το στείλεις πίσω μέσω fax (νομίζω δέχονται και απλό email). Αυτό τους εξουσιοδοτεί να κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό για λογαριασμό σου. Εννοείται τα έξοδα είναι προπληρωμένα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμπληρώσεις το έγγραφο, γιατί όποιος ιδιώτης έκανε εκτελωνισμό, θα το θυμάται σε ολόκληρη τη ζωή του (ένα 6ωρο-8ωρο χαμένο με απίστευτη ταλαιπωρία). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα