nzeppos Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Ακόμα και "τώρα" να βγει, λογικά θα είναι διαθέσιμο μόνο για πωλήσεις εντός ΗΠΑ και στα μέρη μας θα έρθει φθινόπωρο (τουλάχιστον). Το πιθανότερο βέβαια είναι να βγει Σεπτέμβρη/Οκτώβρη στην Αμερική κι εμείς να το πάρουμε από τη νέα χρονιά πλέον. Ψήνομαι κι εγώ πάντως, αρκεί να έχει αναβαθμίσεις που να δικαιολογούν τη μετάβαση από το PW1. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2014 από nzeppos
Havik Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο ereader στα 125€ (+10€ μεταφορικά από γερμανία), απο την γερμανική tolino το vision, αυτό που ξεχωρίζει είναι η οθόνη που είναι Carta (όπως και το kindle pw2) και τα 512mb ραμ, είναι touch και έχει αγγλικό λεξικό (χωρίς να ξέρω αν είναι μάπα) .. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2014 από Havik
F R A N K Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ψάχνω να βρω ένα "σχετικά" καλό και οικονομικό ebook reader με e-ink οθόνη. Με ενδιαφέρουν δύο πράγματα: η μπαταρία να κρατάει (σχετικό βέβαια ανάλογα με τη χρήση) και να έχει οθόνη από 6 ίντσες και πάνω. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι αφής ή αν θα έχει λεξικό ή Wifi και 3G. Έχω ήδη ένα reader με 4,3 ίντσες το οποίο είναι πολύ καλό αλλά θέλω και ακόμη ένα για πιο άνετο διάβασμα. Έψαξα και βρήκα αυτά: http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=fs_sz και το nook touch http://www.barnesandnoble.com/p/nook-simple-touch-barnes-noble/1102344735 Επειδή είμαι τελείως άσχετος με αγορές από το amazon μήπως γνωρίζει κανείς πόσο θα μου βγουν τα μεταφορικά και αν μπορούν να έρθουν γιατί διάβασα σε ένα post ότι δεν γίνονται αγορές από Γερμανία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο ereader στα 125€ (+10€ μεταφορικά από γερμανία), απο την γερμανική tolino το vision, αυτό που ξεχωρίζει είναι η οθόνη που είναι Carta (όπως και το kindle pw2) και τα 512mb ραμ, είναι touch και έχει αγγλικό λεξικό (χωρίς να ξέρω αν είναι μάπα) .. Κάποιος στο μήνυμα #2164 (http://www.insomnia.gr/topic/318457-e-book-reader/page-145) είπε ότι δεν αξίζουν τα Tolino. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2014 από F R A N K
nzeppos Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Για αποστολή στην Ελλάδα, το Kindle μπορείς να το παραγγείλεις μόνο από το αμερικάνικο site. Το Paperwhite βγαίνει γύρω στα 150 ευρώ με μεταφορικά και (προπληρωμένο) τελωνείο, ενώ το προηγούμενο μοντέλο νομίζω έρχεται κανα κατοστάρι ή λίγο παραπάνω; Δεν είμαι εντελώς σίγουρος. Ούτως ή άλλως, όπως ειπώθηκε και σε αυτό το νήμα και φαίνεται και από εδώ, το international PW έχει εξαντληθεί και δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα ξαναφέρουν κομμάτια. Όσο για το Kindle 4, μπορείς να το δεις εδώ: http://www.amazon.com/gp/product/B007HCCOD0/ Γενικά όλα τα γνωστά και αξιόλογα ereaders έχουν λεξικό, οθόνη 6" και μπαταρία που κρατάει τουλάχιστον 20-25 μέρες. Αλλά επειδή έχω εμπειρία μόνο με τα Kindle, δεν μπορώ να προτείνω με βεβαιότητα κάποια άλλη συσκευή. Καλύτερα δες τις προηγούμενες 10-20 σελίδες για να πάρεις μια γενική ιδέα. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2014 από nzeppos 1
F R A N K Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα δεν συμφέρει καθόλου για kindle μέσω του amazon.com. Για το nook μήπως ξέρει κάποιος αν μπορούν να το στείλουν ;
telegamesvg Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μη βιαστείς,γιατί είχε πει το techcrunch από φθινόπωρο για άνοιξη (2ο τρίμηνο) του 14 για νέο kindle.Με οθόνη όπως οι ταμπλέτες γυάλινη, Για εμενα οπως το σκεφτομαι η γυαλινη οθονη δεν θα μου αρεσει καθολου. Αυτο που μου αρεσει στους ereaders ειναι αυτη η αισθηση που σου δινει στην αφη η οθονη οταν την ακουμπας . Το γυαλι ειναι ποιο ψυχρο υλικο .
maniaac Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Γεια σας και από μένα! Έχω στην κατοχή μου ένα sony prs t1 από την εποχή που βγήκε (2011) και με την μέχρι τώρα εμπειρία μου έχω να προσθέσω τα εξής: Πρώτα απ όλα, για εμένα ήταν απαραίτητο να γίνει root η συσκευή Για ανάγνωση χρησιμοποιώ το Site: Moon+Reader Pro για δύο δύο λόγους, είναι λίγο πιο γρήγορο από την εργοστασιακή εφαρμογή και υποστηρίζει και ελληνικό λεξικό Το οποίο λεξικό είναι το Site: ColorDict που και αυτό με τη σειρά του υποστηρίζει όλα τα ανοικτά λεξικά του Site: stardict μεταξύ των οποίον και τα ελληνικά Τέλος εχω λύσει το πρόβλημα με τα σκαναρισμένα pdf με τη βοήθεια του Site: k2pdf Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι μερικούς νέους στην κοινότητα! 4
LongTom Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο ereader στα 125€ (+10€ μεταφορικά από γερμανία), απο την γερμανική tolino το vision, αυτό που ξεχωρίζει είναι η οθόνη που είναι Carta (όπως και το kindle pw2) και τα 512mb ραμ, είναι touch και έχει αγγλικό λεξικό (χωρίς να ξέρω αν είναι μάπα) .. Τα tolino είναι διαβόητα για το χάλια λογισμικό και την μέτρια ποιότητα hardware(όχι τόσο σημαντικό). Προσωπικά δοκίμασα την προηγούμενη γενεά στα Thalia και το άφησα αμέσως. Πάντως από ότι ξέρω για λεξικό έχει μόνο ένα της πλάκας γερμανικό,στο προηγούμενο μοντέλο αυτό ίσχυε. Στο σάιτ που έβαλες δεν διευκρινίζει τι λεξικό έχει,μόνο ότι έχει ένα. edit: Λοιπόν το είδα στο τοπικό Thalia και μπορώ να πω πέντε πράγματα παραπάνω για το συγκεκριμένο. Λεξικό έχει αγγλικό,γερμανικό,γαλλικό και ισπανικό(ίσως και ιταλικό,δεν θυμάμαι) μαζί με τα μεταφραστικά. Όλα αυτά από πολύ ορισμένες επιλογές που σου δίνει να τα κατεβάσεις από την "μαμά" εταιρεία(που δεν μπόρεσα να δω ποια είναι). Επίσης τα λεξικά δεν είχαν όνομα(oxford,mirriam collins κ.ο.κ.)και πιστεύω ότι είναι απλά freeware αμφιβόλου ποιότητας,βέβαια δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά. Τα μενού είναι στα γερμανικά(προεπιλογή)με δυνατότητα αλλαγής σε αγγλικό. Η ποιότητα μέτρια στα μενού και στις επιλογές της παραμετροποίησης κειμένου(είχε μόνο 4-5 γραμματοσειρές και λίγες προεπιλογές μεγέθους). Η ποιότητα κατασκευής είναι το πολύ μέτρια.Πολύ ελαφριά κατασκευή που τη νιώθεις στο χέρι σαν φτηνή κινεζια. Είναι πάντως πολύ ελαφρύ,πολύ περισσότερο από άλλα που έχω δει στις 6". Η οθόνη,αν και διαφημίζεται ως carta,μου φάνηκε γκρίζα και αρκετά σκοτεινή.Καμία σχέση με το PW2 και με πολύ ghosting όταν επιλέγεται η μη ανανέωση της κάθε σελίδα( μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε λίγες,αρκετές(δεν θυμάμαι ακριβή νούμερα) έως 200σελ,500σελ,μη ανανέωση σελίδας,οι οποίες επιλογές είναι ουσιαστικά άχρηστες λόγω κακού firmware). Γενικά περισσότερο μου κάνει η οθόνη για απλή pearl παρά για τίποτα καινούργιο,ομολογουμένως είναι καλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο,αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Το φως ήταν κάπως αχνό και ,στην μέρα τουλάχιστον,δεν καταλάβαινες διαφορά.Αντίθετα δηλαδή με τα kobo-kindle που το φως όχι μόνο είναι ορατό την μέρα,αλλά βελτιώνει και την καθαρότητα της οθόνης.Καλό ήταν που έχει το δικό του κουμπί και μπορεί να απενεργοποιηθεί ανεξάρτητα. Στα 130€ είναι μια κακή επιλογή,προσωπικά δεν θα το πρότεινα σε κανέναν. Δεν προσφέρει τίποτα το μοναδικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό(το αντίθετο μάλιστα) και για αυτά ζητάει μια προνομιακή τιμή.Τουλάχιστον οι της pocketbook,ως οι αντίστοιχοι ευρωπαίοι "μικροί" προσφέρουν άριστο και πολύ ευέλικτο firmware και οι cybook καλές ποιοτικά συσκευές με ικανοποιητικό firmware. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2014 από LongTom
nihil Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Χαιρετώ την κοινότητα. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδήμονες για το εξής. Ψάχνω έναν reader κυρίως για περιβάλλοντα με πολύ ήλιο (πχ παραλία ). Ως τώρα διαβάζω αρκετά και ικανοποιητικα από την Android kindle εφαρμογή για την 7αρα ταμπλέτα μου, την ίδια εφαρμογή έχω και για το 5αρι κινητό μου, στο οποίο,όμως, δεν το ευχαριστιεμαι εξίσου. Έχω φτιάξει ήδη μια καλούτσικη mobi βιβλιοθήκη όποτε δεν με προβληματιζουν ιδιαίτερα οι περιορισμοί του Αμαζον. 1) θα ευχαριστιεμαι το διάβασμα στις έξι ίντσες ; 2) Με δεδομένο ότι θα είναι δικός μου άνθρωπος στην Αμερική, οποιαδήποτε συσκευή κι αν φέρει θα λειτουργεί απροβληματιστα; (κάπου είδα για Paperwhite international edition ) 3) πήγαινα για το kobo glo αλλά η ανάγνωση του φόρουμ με οδηγεί στο kindle paperwhite. Είναι καλή επιλογή ; 4) Αξίζει τον κόπο να πάρω με φωτιζόμενο οθόνη αφού για τα σκοτεινά περιβάλλοντα έχω την ταμπλέτα ; πόσο ευεργετικά λειτουργεί ο φωτισμός σε περιβάλλον με ήλιο ; ( πχ σαν την αύξηση στο brightness στις LCD οθόνες Συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος και ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσοι μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν!
nzeppos Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) 1) Ναι, οι 6 ίντσες έχουν αποδειχθεί επαρκείς για ανάγνωση οποιουδήποτε βιβλίου (αρκεί να μη μιλάμε για τεχνικά βιβλία, με πολλά γραφήματα/σχέδια κλπ). Για τα τελευταία προτείνεται tablet, κατά προτίμηση 10ιντσο. 2) Θεωρητικά θα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα, όμως σε ποιανού όνομα θα είναι η συσκευή; Κάθε Kindle συνδέεται αυτόματα με ένα Amazon account, που προφανώς θα πρέπει να έχει διεύθυνση, πιστωτική κάρτα κλπ. Η συσκευή μπορεί να γίνει deregister και να συνδεθεί με άλλο λογαριασμό αλλά δεν είμαι εντελώς σίγουρος τι γίνεται με τις συσκευές που αγοράζονται στην Αμερική και χρησιμοποιούνται από ευρωπαϊκά accounts. Μάλλον θα χρειαστεί να το γκουγκλάρεις λίγο. Αν έπρεπε να βάλω στοίχημα όμως, θα έλεγα ότι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Προφανώς όλα αυτά εξετάζονται στην περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις κάποιο ebook από το Amazon. Αν έχεις σκοπό να διαβάζεις τα ήδη ξεκλείδωτα (φαντάζομαι) mobi σου, τότε λογικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 3) Είναι εξαιρετική επιλογή (όπως και το Kobo Glo άλλωστε, κάθε συσκευή έχει τα δικά της συν και πλην). Προσωπικά ήμουν και εξακολουθώ να είμαι υπέρ των Kindle. Μέχρι να βγει κάτι καλύτερο... 4) Όταν δεις οθόνη e-ink από κοντά και ξεκινήσεις το πρώτο σου βιβλίο στο PW, σου εγγυώμαι πως δεν θα δοκιμάσεις να ξαναδιαβάσεις στο tablet. Μιλάω εκ πείρας, αφού είμαι κι εγώ κάτοχος ereader και ταμπλέτας εδώ και χρόνια. Την τελευταία τη χρησιμοποιώ μόνο για ανάγνωση κόμιξ, άντε και για κανα pdf. Συνεπώς αν συνηθίζεις να διαβάζεις βράδυ, χωρίς πορτατίφ κλπ, τότε η φωτιζόμενη οθόνη θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και θα σου πρότεινα να επιλέξεις αυτή. Πιστεύω πως αν δεν υπάρχει σημαντικό θέμα με το κόστος, το backlight αξίζει τα έξτρα λεφτά. Στο φως της μέρας δεν υπάρχει σημαντικό πλεονέκτημα (αν και όντως κάνει την οθόνη να φαίνεται πιο λεύκη), αλλά ειδικά στο φως του ήλιου, σε παραλία κλπ δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά. Δες για παράδειγμα μια φωτο τραβηγμένη σε παραλία με το παλιότερο Kindle3: Το Paperwhite φαίνεται ακόμα καλύτερο, αλλά λόγω της λευκότερης οθόνης, όχι του backlight. Είχα κι εγώ μερικές παρόμοιες φωτό, αλλά δυστυχώς σβήστηκαν από το imageshack και έχει επιβιώσει μόνο αυτή που δεν είναι κάτω από άμεσο ηλιακό φως: Νομίζω όμως πως παίρνεις μια καλή ιδέα. edit: βρήκα μία και με paperwhite under sunlight (δες την σε μεγέθυνση. Ναι, στην πραγματικότητα φαίνεται ακριβώς όπως είναι στη φωτό): Επεξ/σία 27 Απριλίου 2014 από nzeppos 1
Havik Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Αν είχα γνωστό στην ‘Merica θα έπαιρνα με την μια το paperwhite με διαφημίσεις στα 119$ (~86€), μπορεί να στο αγοράσει σαν δώρο και να το δηλώσεις εσύ. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2014 από Havik
nihil Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! To account μου στο Αμαζον είναι ήδη σε 2 συσκευές (κινητό και ταμπλέτα ) αν και το Αμαζον τις αναγνωρίζει σαν 3 (δεν έκανα deregister πριν κάνω μια major αναβαθμιση - θα το ψαξω). Με λίγο ψάξιμο είδα ότι το μόνο θέμα που θα έχω χρησιμοποιωντας μια αμερικανική συσκευή στην Ελλάδα είναι ότι δεν θα έχω την extended warranty. θα έχω την απλή, άρα μικρό το κακό. Η διαφορά στην τιμή δεν με πτοεί γιατι θεωρώ ότι θα τα βγάλει τα λεφτά του. Αυτή τη στιγμή διαβάζω στην ταμπλέτα ικανοποιητικα κάποια κόμικς σε .cbr, δεδομενου ότι ειναι ασπρόμαυρα, πιστεύετε θα απεικονιζονται καλά στο reader? Για το απλό Nook τις γνωμη έχετε; το βρήκα στα $49 και το σκέφτομαι για budget δωρακι για ατομο που διαβάζει πολύ αλλά δεν έχει reader, ταμπλετα κλπ.
nihil Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Πάμε για το paperwhite, λοιπόν! Αξίζει να το πάρω άμεσα (να το χρησιμοποιώ αυτό το καλοκαίρι ) ; δεν φαντάζομαι να βγει νέα έκδοση πριν το Σεπτέμβριο... Για το ΝΟΟΚ; κάποια γνώμη ;
LordPanag Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Παρε paperwhite και δεν θα χασεις .. "δοκαρακι δοκαρακι , σιγουρια !!" 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα