ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μα, δεν είχα την εντύπωση ότι ο μέσος Έλληνας χρήστης αυτής της τεχνολογίας θα περίμενε με αυτή τη συσκευή να διαβάσει μόνο ή στην πλειοψηφία τους έστω, βιβλία στα Ελληνικά. Αν όμως, έμπαινε υποχρεωτικά πχ αυτή η συσκευή στα σχολεία, ώστε να μην κουβαλάνε τα παιδιά τόσο βάρος κάθε μέρα στις σχολικές τους τσάντες, αμέσως-αμέσως θα είχαμε και μια γενιά υποψήφιων χρηστών και αγοραστών e-books και στα Ελληνικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Αν όμως, έμπαινε υποχρεωτικά πχ αυτή η συσκευή στα σχολεία, ώστε να μην κουβαλάνε τα παιδιά τόσο βάρος κάθε μέρα στις σχολικές τους τσάντες, αμέσως-αμέσως θα είχαμε και μια γενιά υποψήφιων χρηστών και αγοραστών e-books και στα Ελληνικά! Αυτο θα γινει αν υπαρξει περιπτωση αρπαχτης εκ μερους των πολιτικων μας , οπως ειχε γινει με τα netbook . Δεν προκειται να γινει με γνωμονα παιδια, οπως σωστα αναφερεις οτι θα επρεπε.Το μονο κινητρο ειναι οι τσεπες τους . Κατα τα αλλα στην Ελλαδα δεν χρειαζονται κανενος ειδους ντ@β@.ντζη οι τιμες των βιβλιων . Μια χαρα προαγωγος ειναι το ελληνικο κρατος με την εννιαια τιμη στα νεα βιβλια. Επισης κακα τα ψεματα , για καποιον που διαβαζει αρκετα , ειναι πολυ καλυτερη λυση ο ηλεκτρονικος αναγνωστης σε σχεση με το οποιοδηποτε μεγαλυτερης αναλυσης tablet που υπαρχει . Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2014 από telegamesvg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zizu10 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, επειδή το καθυστέρησα αρκετά λόγω οικονομικών, λέω (επιτέλους) να το πάρω το e-book reader γιατί στις 4" του κινητού έχει στραβωθεί κυριολεκτικά! Επειδή, όμως, δεν μπορώ να διαθέσω 100+ ευρώ σκέφτομαι κάποια από αυτές τις δύο οικονομικές επιλογές : 1) KOBO Mini (από amazon έρχεται στα 55-60 ευρώ) - Με προβληματίζει η 5αρα οθόνη, δεν παίρνει κάρτες μνήμης αλλά έχει καλύτερο λογισμικό και είναι και φθηνότερο. 2) NOOK Simple Touch (πέριπου 75 ευρώ από ebay) - Πιο μεγάλη οθόνη, παίρνει microSD και νομίζω πως έχει καλύτερη αυτονομία αλλά έχει θεματάκια με τη σύνδεση στο ίντερνετ και δεν έχει web browser. Ποιο από τα δύο θα μου προτίνατε εσείς? EDIT Μόλις είδα και αυτό http://www.ebay.co.uk/itm/Kobo-Touch-E-Reader-White-Blue-Wi-Fi-2GB-New-Sealed-Tracked-Postage-/151207451233?pt=UK_iPad_Tablets_eReaders&hash=item2334aa9a61 Πολύ καλή τιμή αλλά δεν ξέρω τι λέει σαν e-reader Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2014 από zizu10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Το Kobo mini ειναι πολυ καλο , αλλα μικρο για τα γουστα μου , ισως και τα δικα σου Προταση μου ειναι να παρεις , το Kobo Touch ..φθηνοτερο απο το Nook και με καλυτερη υποστηριξη νομιζω . Nα σου υπενθυμισω ομως οτι κανενα απο αυτα δεν εχει δικο του φωτισμο. Αν θελεις να διαβαζεις βραδυ θα πρεπει να εχεις εξωτερικο φωτισμο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Πάνε για το kobo touch. Το mini θα σε βολέψει μόνο εάν θέλεις κάτι πολύ μικρό και γενικά είναι για συγκεκριμένες ανάγκες. Το nook είναι καλό εάν είσαι power user και θέλεις να κάμεις root,ειδάλλως είναι πολύ περιορισμένη συσκευή και πολύ παλιά. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2014 από LongTom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zizu10 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μάλλον για το Touch θα πάω μιας και μου φαίνεται πιο πλήρες! Μου αρέσει που παίρνει κάρτες μνήμης και διαβάζει πέρα από epub και αρχεία .cbr (comics). Επειδή διαβάζω κατά κύριο λόγο νυχτερινές ώρες θα ήθελα η οθόνη να είναι φωτιζόμενη αλλά επειδή κάτι τέτοιο μπορεί και να με κούραζε, δεν έχω θέμα να ανάβω μια μικρή λάμπα όπως κάνω τώρα. Μια ερώτηση ακόμα, μπορώ να περάσω βιβλία που έχω από το calibre κανονικά ή έχει κάποιο κλείδωμα ας πούμε η συσκευή και πρέπει να είναι αγορασμένα;; Τέλος, αν έχετε κάποια άλλη παρατήρηση σχετικά με το Kobo Touch ή κάτι που πρέπει να προσέξω, πείτε μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Η κάρτα microSD είναι ψιλομούφα υπόθεση.Κανένα σημερινό δεν σηκώνει άνετα μεγαλύτερες από 3-4giga(γεμάτες),οι υπόλοιπες τιμές είναι να είχαμε να λέγαμε. Το φως συνήθως δεν είναι ενοχλητικό. Δεν υπάρχει πρόβλημα,αρκεί να είναι σε epub(ειδάλλως τα μετατρέπεις). Πρέπει να προσέξεις λίγο στο θέμα update.Η kobo είναι χάλια σε αυτόν τον τομέα,εάν δουλεύει από το κουτί θα σε πρότεινα να μην το αναβαθμίσεις γιατί έχεις πολύ καλές πιθανότητες να σου εμφανίσει-εισάγει κάποιο σοβαρό bug.Το έπαθα με το kobo glo και ξέρω. Καλή αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, επειδή το καθυστέρησα αρκετά λόγω οικονομικών, λέω (επιτέλους) να το πάρω το e-book reader γιατί στις 4" του κινητού έχει στραβωθεί κυριολεκτικά! Επειδή, όμως, δεν μπορώ να διαθέσω 100+ ευρώ σκέφτομαι κάποια από αυτές τις δύο οικονομικές επιλογές : το απλο amazon kindle ερχεται στα 49 ευρω http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=fs_sz ειναι το καλυτερο value for money αυτη τη στιγμη μην συμβιβαζεσαι με τιποτα λιγοτερο απο kindle , γιατι αργοτερα θα το μετανιωσεις κατεβαζεις και δωρεαν ebooks απο το site της amazon με wireless , χρησιμοποιεις και το calibre με το usb cable για μεταφορα και μετατροπες αλλων τυπων αρχειων ebook πχ απο epub σε mobi. υπαρχει και μια αξιολογηση των ebook readers εδω http://www.chip.de/artikel/Alle-Ebook-Reader-im-Test_57914196.html προς τη μεση της σελιδας βλεπεις την καταταξη. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2014 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) το απλο amazon kindle ερχεται στα 49 ευρω http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=fs_sz ειναι το καλυτερο value for money αυτη τη στιγμη μην συμβιβαζεσαι με τιποτα λιγοτερο απο kindle , γιατι αργοτερα θα το μετανιωσεις κατεβαζεις και δωρεαν ebooks απο το site της amazon με wireless , χρησιμοποιεις και το calibre με το usb cable για μεταφορα και μετατροπες αλλων τυπων αρχειων ebook πχ απο epub σε mobi. υπαρχει και μια αξιολογηση των ebook readers εδω http://www.chip.de/artikel/Alle-Ebook-Reader-im-Test_57914196.html προς τη μεση της σελιδας βλεπεις την καταταξη. Καλά κόψε κάτι. Όχι και καλύτερο VfM το απλό kindle. Με απλή οθόνη,όχι αφής,μέτρια προς σκοτεινή οθόνη(χειρότερη από τον ανταγωνισμό),μικρό λαγκάρισμα στις επιλογές και ένα firmware που έχει πολλλύ καιρό να αναβαθμιστεί δεν είναι τίποτα συνταρακτικό. Δύσκολα κάτι χτυπάει το kobo touch που προσφέρει περισσότερα στο ίδιο φάσμα τιμών(~+8/10€). Εάν πας στα 100+ τα kindle (PW2) βγάζουν την αξία τους. Όσο για την "σύγκριση" στο chip.de. Απλά λολ,έχει χαμηλότερη βαθμολογία το Aura HD από το...Tolino Shine(μην πιάσουμε τα υπόλοιπα γιατί θα νυχτώσουμε). Από εκεί και πέρα δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2014 από LongTom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 2) NOOK Simple Touch (πέριπου 75 ευρώ από ebay) - Πιο μεγάλη οθόνη, παίρνει microSD και νομίζω πως έχει καλύτερη αυτονομία αλλά έχει θεματάκια με τη σύνδεση στο ίντερνετ και δεν έχει web browser. το κανονικό nook έχει web browser, το rooted έχει το πάντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hispanos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 το κανονικό nook έχει web browser, το rooted έχει το πάντα Επίσης, το Nook με τα 75 ευρώ είναι φωτιζόμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zizu10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Η απόφαση ελήφθη, Kobo Touch Μου αρέσει πολύ εμφανισιακά, υποστηρίζει αρχεία .cbr ενώ είναι και πολύ οικονομικό.. Αν προλάβω μπορεί να το χτυπήσω κι αύριο! Μια τελευταία ερώτηση. PDF διαβάζει κανονικά ( με zoom in / zoom out) ή θα πρέπει να τα μετατρέπω;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Η ερωτηση για τα pdf εχει απαντηθει πολλες φορες . Σε οθονες 6" ειναι πρακτικα αδυνατον και σιγουρα δεν βολευει η αναγνωση pdf αρχειων . Για να τα μετατρεψεις θα πρεπει να ειναι pdf κειμενου και οχι "φωτογραφιες" και αυτο με αμφιβολα αποτελεσματα . Για PDF παμε σε tablet 10αρι. Αυτο το πορισμα εχει βγαλει η επιτροπη των σοφων ereaderαδων του Ιnsomnia !!! :lol: Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2014 από telegamesvg 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Είπαμε ότι τα pdf που κυκλοφορούν δεν μπορούν άνετα να διαβαστούν,και όταν λέμε κυκλοφορούν εννοούμε τα πειρατικά. Υπάρχουν pdf κειμένου που μπορούν άνετα να διαβαστούν από reader,με μεγάλες υποχωρήσεις στις επιλογές παραμετροποίησης βεβαίως. Προσωπικά έχω καμία 20-30 τέτοια,κλασσική Ελληνική και ξένη λογοτεχνία, από τότε που πήρα το Orizon από τον Καστανιώτη.Τα βιβλία λεν από έξω bookeen και είναι pdf για 6αρες οθόνες.Τα διάβασα μια χαρά,αλλά φυσικά το μόνο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι ζουμ(και εκείνο δεν λειτουργεί πάντα). Δηλαδή υπάρχουν εξαιρέσεις που μπορεί να βρει(ή να κατασκευάσει μόνος του)pdf βιβλία,αλλά εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις να τα πετύχεις και φυσικά σε σχέση με τα native format(OZW,epub)είναι άθλια στην εμπειρία ανάγνωσης και παραμετροποίησης. Εάν πάμε σε true PDF με μορφοποίηση περιοδικών τότε απλά δεν γίνεται.Λαγκάρει τόσο η συσκευή που τα φτύνει. Το συμπέρασμα είναι ότι τα ebook readers είναι για αυτούς που διαβάζουν βιβλία κειμένου με ελάχιστες ή καθόλου εικόνες. Οι φίλοι/ες που θέλουν περιοδικά ή/και βιβλία με εικόνες-διαγράμματα πρέπει να παν σε μεγάλα tablet. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2014 από LongTom 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zizu10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Όχι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να διαβάσω βιβλία/περιοδικά/comics σε μορφή pdf. Κάτι σημειώσεις της σχολής θέλω να του βάλω ώστε να μην βγάζω τα μάτια μου στην οθόνη του υπολογστή. Το περιεχόμενό τους είναι κατά 90% κείμενο και κατά 10% (ασπρόμαυρες συνήθως) απλές εικόνες/γεωμετρικά σχήματα. Κάτι τέτοιο θα μπορώ να το διαβάσω/μετατρέψω μέσω calibre και να το περάσω ή όχι? (Μόνο zoom-in/out θέλω να κάνω στο κείμενο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα