Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

LongTom εχεις δοκιμασει το goodreads στο paperwhite 2 ;

Επισης ποιο θεωρεις ως το μεγαλυτερο προτερημα- διαφορα του σε σχεση με το paperwhite 1.

Επεξ/σία από telegamesvg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

LongTom εχεις δοκιμασει το goodreads στο paperwhite 2 ;

Επισης ποιο θεωρεις ως το μεγαλυτερο προτερημα- διαφορα του σε σχεση με το paperwhite 1.

Από όσο ξέρω το δικό μου δεν έχει ακόμη το goodreads,θεωρητικά θα το έπαιρνε κάποιους μήνες μετά την κυκλοφορία του,αλλά σε εμένα δεν ήρθε.Έτσι δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτό.

Για το θέμα της διαφοράς μπορώ να πω με σιγουριά ότι η οθόνη είναι το καλύτερο σημείο του 2 σε σχέση με το 1.Όχι τόσο σε ότι έχει να κάνει με την ευκρίνεια,που είναι σχεδόν αμελητέα,αλλά με την ποιότητα και με τον φωτισμό.

Προσωπικά είδα ότι η ποιότητα του frontlight φωτισμού είναι η καλύτερη της αγοράς,είναι η μόνη συσκευή που πέρασε από τα χέρια μου(και έχω δοκιμάσει όλες της kobo,kindle,sony και τις αρκετές άλλες) και δεν μπόρεσα να καταλάβω που είναι τα led(δηλαδή μηδενική σκιάση).

Επίσης δεν εμφανίζει τα προβλήματα με την ποιότητα της κατασκευής στην οθόνη που είχε το 1.

Εάν δεν έχεις το 1 θα έλεγα να το αγοράσεις(εφόσον ξέρεις τι εστί kindle συσκευή πάντα),εάν έχεις το 1 δεν θα στο πρότεινα γιατί εάν κάνεις την δουλειά σου και είσαι ευχαριστημένος δεν θα βρεις κάτι το συνταρακτικό για να δικαιολογίσει το έξοδο(εκτός από την ποιότητα του φωτισμού που κάποιοι θεωρούν ότι είναι λόγος αλλαγής).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχω το kindle PW 1 αλλα  θελω να παρω και ενα για την συζυγο και ελλεγα να δοκιμασω και ενα KOBO ..

Eτσι εχω μπλεχτει αναμεσα σε PW2 , Kobo Aura, Kobo Aura HD .. :-D

===========================================================================

Oσοi χρηστες kindle δεν γνωρζουν,υπαρχει και αγγλοελληνικο λεξικο  το οποιο συνεχως εμπλουτιζεται  και μπορουν να το βρουν στον παρακατω συνδεσμο .

http://freeeneldict.wordpress.com/2013/11/03/%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-3-7-03-11-2013/comment-page-1/#comment-15

Επεξ/σία από telegamesvg
  • Like 1

Eχω το kindle PW 1 αλλα  θελω να παρω και ενα για την συζυγο και ελλεγα να δοκιμασω και ενα KOBO ..

Eτσι εχω μπλεχτει αναμεσα σε PW2 , Kobo Aura, Kobo Aura HD .. :-D

===========================================================================

Oσοi χρηστες kindle δεν γνωρζουν,υπαρχει και αγγλοελληνικο λεξικο  το οποιο συνεχως εμπλουτιζεται  και μπορουν να το βρουν στον παρακατω συνδεσμο .

http://freeeneldict.wordpress.com/2013/11/03/%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-3-7-03-11-2013/comment-page-1/#comment-15

Α μάλιστα,μπορείς τότε να το δοκιμάσεις to 2.

Ή καλύτερα να δεις κανένα kobo-cybook-pocketbook που είναι και διαφορετική φιλοσοφία σχεδίασης.

Πάντως εάν θέλεις kobo,να πας σε Aura HD.Την προηγούμενη εβδομάδα περιεργάστηκα το Aura και οι εντυπώσεις μου ήταν ότι είναι μια μέτρια συσκευή.Η ποιότητα οθόνης δεν με εντυπωσίασε(κατώτερη από το HD,αν και πολύ καλή γενικά) και η απόκριση της οθόνης αφής στο input ήταν κάπως αργές(άλλη τεχνολογία αφής).Έπειτα πρέπει να σημειώσω ότι είναι μικρό και εξαιρετικά ελαφρύ μεν,αλλά αρκετά άβολο στο χέρι δε.

Προσωπικά θα επέλεγα με κλειστά τα μάτια το HD από τα δύο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω LongTom.

τελικα χθες το απογευμα ενεδωσα στον πειρασμο και αφου αμφιταλαντευτηκα για αρκετη ωρα μεταξυ του AURA και του AURA HD μπροστα στα κλειστα κουτια τους (δυστυχως δεν επετρεπαν να τα ανοιξω , Ελλαδα γαρ), τελικα υπεκυψα στον πειρασμο που λεγεται ΑURA HD .

Αργοτερα θα ξεκινησω να γραφω εντυπωσεις απο την πρωτη επαφη .

Αυτο που μπορω να πω ως αρχικη εντυπωση ειναι οτι στην αρχη απογοητευτηκα απο το contrast της γραμματοσειρας (φαινοταν γκρι  και οχι μαυρη )  αλλα μετα που βρηκα την λυση μεσα απο τις πολλες ρυθμισεις που εχει το AURA HD για τις γραμματοσειρες και την διαμορφωση του  κειμενου , αρχισα να σχηματιζω πολυ θετικη γνωμη .

Επεξ/σία από telegamesvg

Eνας λιγο "ανορθοδοξος" τροπος για να μεταφρασουμε μια αγνωστη αγγλικη λεξη ή φραση  στo Aura HD , Aura  κ.λ.π ειναι αγου επιλεξουμε την ξελη να διαλεξουμε την ευρεση της στο google . 

Στην μπαρα  ευρευνας που θα εμφανισθει προσθετουμε την λεξη greek  αμεσως μετα την αγνωστη λεξη-φραση και πλεον εχουμε οχι ενα , αλλα πολλα μεταφρασεις να επιλεξουμε ..

Απ'το τιποτα , κατι ειναι και αυτο  B)

Ψάχνω για e ink να είναι πάνω από 9''.

Υπάρχει κάποια πρόταση?

H αγορά είναι περιορισμένη,ουσιαστικά μόνο η Onyx και η Pocketbook βγάζουν ακόμη μεγάλα reader(και αυτά όχι κάθε χρόνο).

Το onyx M92 κάνει 290€,δίχως μεταφορικά και το Pocketbook 912 το βρίσκω στα 180€ δίχως μεταφορικά.Εάν θυμάμαι καλά,δεν το έλεγξα πρόσφατα,το 912 έχει αρκετά κατώτερα χαρακτηριστικά,αλλά δεν παίρνω όρκο.

Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να δώσεις πολλά για παλαιές συσκευές(τουλάχιστον 1-2 ετών).Επίσης αμφότερες είχαν προβλήματα με το λογισμικό,τουλάχιστον όταν είχα διαβάσει για αυτές.

Δεν ξέρω εάν αξίζει πραγματικά να δώσεις τόσα.

• Like 2

Mια ερωτησις παρακαλω .

Ειναι δυνατον να στειλουμε βιβλια που εχουμε αγορασει μεσω της συσκευης Kobo στο Calibre  ?

H μηπως θα πρεπει πρωτα να τα σωσουμε στον H/Y μεσω του ADE (Adobe Digital Editions) και μετα στο Calibre?

H αγορά είναι περιορισμένη,ουσιαστικά μόνο η Onyx και η Pocketbook βγάζουν ακόμη μεγάλα reader(και αυτά όχι κάθε χρόνο).

Το onyx M92 κάνει 290€,δίχως μεταφορικά και το Pocketbook 912 το βρίσκω στα 180€ δίχως μεταφορικά.Εάν θυμάμαι καλά,δεν το έλεγξα πρόσφατα,το 912 έχει αρκετά κατώτερα χαρακτηριστικά,αλλά δεν παίρνω όρκο.

Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να δώσεις πολλά για παλαιές συσκευές(τουλάχιστον 1-2 ετών).Επίσης αμφότερες είχαν προβλήματα με το λογισμικό,τουλάχιστον όταν είχα διαβάσει για αυτές.

Δεν ξέρω εάν αξίζει πραγματικά να δώσεις τόσα.

Όντως δεν υπάρχει καμία καλή πρόταση σε πάνω από 9 ίντσες...

Θα περιμένω...

Έχε υπ' όψιν σου όμως ότι ίσως περιμένεις για αρκετό καιρό. Τα ίδια έλεγα κι εγώ προ... τετραετίας κι όμως από τότε πρακτικά δεν έχει βγει τίποτα της προκοπής. Στο ενδιάμεσο όμως έχω προλάβει να αγοράσω δύο 6ιντσα ebook readers και δύο 10άρια tablets και να κάνω τη "δουλειά" μου μια χαρά.

• Like 1

υπάρχει και το παλιό αλλά καλό και φθηνό πλέον kindle dx

Το φθηνό είναι σχετικό.Από Αμερική έχει 200+$ δίχως μεταφορικά,στην Ευρώπη είναι στα 300+€.

Δεν αξίζει με την καμία τόσα,ακόμη και τα 200 δολάρια είναι πάρα πολλά για μια συσκευή που με το ζόρι διαβάζει pdf, με οθόνη-τεχνολογία 2009 στην καλύτερη και μηδενική υποστήριξη.

Η αγορά πάντα ήταν niche για άτομα με βαθιές τσέπες ή μεγάλο πρόβλημα-ανάγκη.Οι άλλοι την βγάζουμε με τα 10" tablet και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγαλη μερα , ειδικα για τους κατοχους PW1 

Επιτελους η Αmazon εκανε το αυτονοητο και εδωσε στο PW1 ολες τις λειτουργιες που εχει και το 2 ..

Πλεον νομιζω οτι απο πλευρας Software ειναι διδυμακια .

#Longtom   σε εσενα το Goodreads δουλευει ?

Επεξ/σία από telegamesvg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...