LongTom Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Ήταν για το 2. Μάλιστα ελεγε οτι τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα απο το 1, αλλα και πάλι υπάρχουν αυτα. Αυτό ειναι το review: http://www.youtube.com/watch?v=wEK9wbiw4QQ Δυστυχώς λόγω σύνδεσης δεν μπορώ να το δω(είμαι σε περιορισμό bandwidth),αλλά από ότι είδα ο reviewer είναι παντελώς άγνωστος. Προσωπικά νομίζω ότι είναι πρόβλημα μοναχά της συσκευής του και όχι γενικότερο(όπως τα 1). Καλό είναι να δεις και πολλά άλλα reviews και κυρίως να διαβάσεις και τι λεν αυτό στο mobileread.com. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μιας και θα πάω τελικά στο PW2, το έχει κανείς να μου πει τις εντυπώσεις του; Με ενδιαφέρουν περισσότερο τα αρνητικά που έχει ωστε να εχω μια περισσοτερο ολοκληρωμενη εικονα. Ευχαριστώ. Καλή Χρονιά,είδα το θέμα σας κι έκανα εγγραφή στο φόρουμ.Το kindle paperwhite 2 δεν αξίζει για αγορά. Είμαι παλιός χρήστης του kindle και τα αρνητικά του είναι: 1)Χαμηλή μνήμη , μόνο 1,2 γιγα δεν παίρνει επέκταση. 2)Μετά το kindle 3 σταμάτησε την υποστήριξη mp3 και φωνητικής ανάγνωσης στα επόμενα. 3)Είναι για τα πανηγύρια το pw2 με τα 256mb ραμ ( που πας καραμητρο Αμαζον).Αν ανοίξεις ένα μικρό pdf έστω 10mb βγάζει μήνυμα εξάντλησης της ram και κάνει επανεκκίνηση.Πολύ σπάσιμο. 4)Δεν υποστηρίζει epub 5)ΔΕΝ σβήνει το φως απλά πηγαίνει στο 1%. Προσωπικά αν και θα παρω ταμπλέτα με Windows8 8" κοιτώ να πάρω κι ένα ebook reader τόσο για θέμα κούρασης ( στο kindle διάβαζα και 8 ώρες συνέχεια χωρίς πρόβλημα στα μάτια, σε LCD pc,κινητό,ταμπλέτα στο δίωρο τα μάτια κοκκινίζουν) αλλά και γιατί είναι βλακεία να φορτιζω κάθε μέρα.Με το kindle φορτιζα μια φορά το μήνα,έβγαζε πάνω από 20 μέρες και τρία χρόνια μετά. Θα πάρω το kobo aura. Capacitive οθόνη,υποστήριξη Epub και pdf μεταξύ άλλων, 4gb χώρος και υποστήριξη sd μέχρι 32.Έχει φως αλλά έχει διακόπτη οπότε.κλείνει τελείως. Από βιβλιοπωλείο σε Γερμανία ή Ιταλία το βρίσκεις 130 ευρώ και 5 ευρώ μεταφορικά. Έχει υποστήριξη και της εφαρμογής Pocket αν την χρησιμοποιείς στο smartphone σου,οπότε μπορείς να στέλνεις τα άρθρα εκεί. Έρχεται και φτηνότερο από το pw2 τουλάχιστον για εμάς. Kindle αν δεν ανεβάσει την ραμ τουλάχιστον στα 512 και τον χώρο στα 4 γιγα όπως ήταν το παλιό δύσκολα θα πάρω.Την άνοιξη υποτίθεται βγάζει νέο η Αμαζον με 300dpi οθονη.Αλλά με λειψή ραμ και χώρο αποθήκευσης μόνο αν μου το στείλει τζάμπα θα το κρατήσω. Το διάβασμα δεν γίνεται σε ταμπλέτα. Το παλιό το kindle σε landscape μου άνοιγε και 80mb pdf αν ήταν ανάγκη.Έπρεπε να ήσουν και της υπομονής. Kobo aura για pdf. Το aura hd ειναι ακριβότερο και δεν έχει οθονη capacitive αλλά infrared νομίζω. Διαβάζει ωραία το pdf κι έχει καλό reflow όπως και το prs t3 της σονυ.Απλά η kobo αφού την πήραν Όϊ Ιάπωνες έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά , κάπου 20% , και σίγουρα καλύτερη υποστήριξη για χακινγκ της συσκευής. Το duokan για kindle το αγόρασε κάποια κινεζική εταιρεία δεν ξέρεις τι υποστήριξη θα έχει. Το παλιό το kindle σε landscape μου άνοιγε και 80mb pdf αν ήταν ανάγκη.Έπρεπε να ήσουν και της υπομονής. Kobo aura για pdf. Το aura hd ειναι ακριβότερο και δεν έχει οθονη capacitive αλλά infrared νομίζω. Διαβάζει ωραία το pdf κι έχει καλό reflow όπως και το prs t3 της σονυ.Απλά η kobo αφού την πήραν Όϊ Ιάπωνες έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά , κάπου 20% , και σίγουρα καλύτερη υποστήριξη για χακινγκ της συσκευής. Το duokan για kindle το αγόρασε κάποια κινεζική εταιρεία δεν ξέρεις τι υποστήριξη θα έχει. Δείτε στο youtube τα βίντεο στο κανάλι goodereader έχουν καλά συγκριτικά βίντεο με ανάγνωση pdf μεταξύ prs t3 -kobo aura αλλά και με pw2 και με ταμπλέτες πχ νεξους.
bnvdarklord Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλή Χρονιά,είδα το θέμα σας κι έκανα εγγραφή στο φόρουμ.Το kindle paperwhite 2 δεν αξίζει για αγορά. Είμαι παλιός χρήστης του kindle και τα αρνητικά του είναι: 1)Χαμηλή μνήμη , μόνο 1,2 γιγα δεν παίρνει επέκταση. 2)Μετά το kindle 3 σταμάτησε την υποστήριξη mp3 και φωνητικής ανάγνωσης στα επόμενα. 3)Είναι για τα πανηγύρια το pw2 με τα 256mb ραμ ( που πας καραμητρο Αμαζον).Αν ανοίξεις ένα μικρό pdf έστω 10mb βγάζει μήνυμα εξάντλησης της ram και κάνει επανεκκίνηση.Πολύ σπάσιμο. 4)Δεν υποστηρίζει epub 5)ΔΕΝ σβήνει το φως απλά πηγαίνει στο 1%. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρίσεις. 1) Είναι οντως μικρο πρόβλημα, αλλα 1.2 giga ειναι υποθέτω αρκετα βιβλια, και αν γεμιζει δεν με νοιαζει να τα σβηνω απλα. 2) Μου ειναι αχρηστο. 3) Δεν νομιζω οτι υπαρχει ereader που διαβάζει καλά τα pdfs με μικρότερη από 8-9" οθόνη. Εξαλλου το θέλω μονο για βιβλία, που υπάρχουν ήδη σε μορφές ebook. 4) Απο οτι ξερω, το callibre τα μετατρέπει σε mobi χωρίς προβλήματα. 5) Λιγο βλακεία αυτό αλλά δεν μου φαίνεται ιδιαίτερο πρόβλημα αν στο 1% η κατανάλωση μπαταρίας ειναι ανάλογα μικρή. Και αν ενοχλεί γενικά το φώς, υποθέτω στο 1% δεν θα φαινεται ιδιαίτερα. Γενικά θα έπερνα το AuraHD, αλλα ο μόνος λόγος που θα πάρω το PW2 είναι το κακό firmware του kobo. Αν τα προβλήματα του kindle ειναι μονο αυτά που ανέφερες εσυ (και ο LongTom σε παλιοτερο post) νομίζω δεν θα έχω καποιο πρόβλημα. Το μονο που με νοιάζει ειναι να διαβάζει ebooks που έχω βρει απο οπουδήποτε αλλού(έστω και μετά απο απαραιτητες μετατροπές στο callibre), και να υποστηρίζει ελληνικά ebooks. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2014 από bnvdarklord
capiros Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Ενημερωτικά, επειδή έχω τα: KOBO AURA HD, KOBO TOUCH, SONY PRST1, και είχα για ένα μήνα και το glo. Oλα κάνουν τη δουλειά τους. Μπορεί το AURA να είναι σαφώς ανώτερο, αλλά όλα κάνουν αυτό που πρέπει. Αν αξίζει 130 ευρω το kiddle, τότε τα 180 για το AURAHD ειναι ευκαιρία. Εγώ πάντως επιμένω για το touch στα 50 ευρώ. Νομίζω ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα ειναι η πιο λογικά αγορά. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ειναι ότι κανένα απο τα σημερινά reader ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ PDF.
haHa Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως επιμένω για το touch στα 50 ευρώ. Νομίζω ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα ειναι η πιο λογικά αγορά. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ειναι ότι κανένα απο τα σημερινά reader ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ PDF. To θεμα ειναι αν μπορουμε να το βρουμε Ελλαδα η τουλαχιστον να βρεθει τροπος ωστε να ερθει Ελλαδα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2014 από haHa
LongTom Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Ενημερωτικά, επειδή έχω τα: KOBO AURA HD, KOBO TOUCH, SONY PRST1, και είχα για ένα μήνα και το glo. Oλα κάνουν τη δουλειά τους. Μπορεί το AURA να είναι σαφώς ανώτερο, αλλά όλα κάνουν αυτό που πρέπει. Αν αξίζει 130 ευρω το kiddle, τότε τα 180 για το AURAHD ειναι ευκαιρία. Εγώ πάντως επιμένω για το touch στα 50 ευρώ. Νομίζω ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα ειναι η πιο λογικά αγορά. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ειναι ότι κανένα απο τα σημερινά reader ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ PDF. Το kindle αξίζει τα 130€ γιατί πολύ απλά είναι εξαιρετικά σταθερό. Κανένα kobo δεν έφτασε την σταθερότητα των kindle,ιδίως σε ότι αφορά τα updates. Από εκεί και πέρα τα 50€ για το touch είναι πολύ καλά. Σημείωση,το kobo glo(και όσα μοιράζονται τον επεξεργαστή του,δηλαδή Aura-auraHD) δεν τραβάνε τα 32G microSD με καμία παναγία. Το δικό μου είχε ζόρι στα 4G που δεν ήταν και όλα γεμάτα.Δυστυχώς τώρα φτιάχνονται έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη χρήσιμη μνήμη και κυρίως δεν είναι σχεδιασμένα να χειρίζονται τέτοιο όγκο αρχείων. Από την άλλη όλως περιέργως το παλαιό Orizon δεν είχε κανένα πρόβλημα με 8αρα μνήμη σχεδόν γεμάτη,αλλά από ότι ξέρω ούτε τα ποιοτικά PRS-6XX.
kodorevi8ulis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 έχει πάρει κανείς το glo από ebay και χρήστη από ιαπωνία ; γιατί βρίσκω 2 πολύ φθηνά (80€) και μάλλον θα το προτιμήσω σε σχέση με το kpw (που θα αγόραζα από amazon με τα διπλάσια λεφτά)
nzeppos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 1)Χαμηλή μνήμη , μόνο 1,2 γιγα δεν παίρνει επέκταση. 2)Μετά το kindle 3 σταμάτησε την υποστήριξη mp3 και φωνητικής ανάγνωσης στα επόμενα. 3)Είναι για τα πανηγύρια το pw2 με τα 256mb ραμ ( που πας καραμητρο Αμαζον).Αν ανοίξεις ένα μικρό pdf έστω 10mb βγάζει μήνυμα εξάντλησης της ram και κάνει επανεκκίνηση.Πολύ σπάσιμο. 4)Δεν υποστηρίζει epub 5)ΔΕΝ σβήνει το φως απλά πηγαίνει στο 1%. Χρήστης PW1 και K3. Η γνώμη μου για τα παραπάνω είναι: 1) Η μνήμη είναι όντως ένα θέμα, όμως ακόμα και στα 1,2GB χωράνε αρκετές εκατοντάδες βιβλία mobi (αφού το κάθε ένα σπανίως είναι πάνω από 1MB). Η δε Amazon μας δίνει δωρεάν κάπου 5GB χώρο στο cloud της, ώστε να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να κατεβάζουμε τα βιβλία που έχουμε στο λογαριασμό μας (ακόμα και τα πειρατικά). Νομίζω όμως πως η ενέργεια αυτή μπορεί να γίνει μόνο μέσω PC και όχι από το ίδιο το Kindle. Οπωσδήποτε θα ήταν καλύτερα να είχαμε τα 3+ GB του Kindle3 ή υποστήριξη SD card, αλλά ακόμα κι έτσι η περιορισμένη μνήμη δεν είναι σοβαρός λόγος να μην αγοράσει κάποιος τη συσκευή. Εκτός πια κι αν θέλει να μεταφέρει συνέχεια τη συλλογή του από το ένα e-reader στο άλλο, άρα η κάρτα μνήμης είναι must. 2) Χρησιμοποιούσα το Kindle 3 για περίπου 2 χρόνια και πραγματικά δεν θυμάμαι να άκουσα mp3 πάνω από 2-3 φορές. Αφού όλοι πλέον έχουμε τα κινητά μας για αυτό το σκοπό (ή έστω τα tablets). Τα audiobooks και η δυνατότητα text-to-speech στα κανονικά βιβλία είναι άλλη υπόθεση βέβαια. Αν κάποιος έχει ανάγκη τις λειτουργίες αυτές, αναγκαστικά θα πρέπει να στραφεί σε άλλη συσκευή. 3) Έχω ανοίξει και μεγαλύτερα pdf χωρίς να αντιμετωπίσω πρόβλημα μνήμης. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι υπαρκτό. Περισσότερο το συναντώ στον browser, όπου δεν είναι πολύ δύσκολο ή σπάνιο να κρασάρει με το παραπάνω μήνυμα λάθους. Όπως έχουμε πει όμως τόσο το browsing, όσο και (κυρίως!) η ανάγνωση pdf γενικά αντενδείκνυνται σε αυτές τις συσκευές. 4) Σωστά αλλά τα mobi/azw3 (ή KF8) είναι πρακτικά το ίδιο πράγμα και η μετατροπή τους από το ένα format στο άλλο είναι υπόθεση ενός κλικ στο Calibre. Η ακρίβεια μετατροπής είναι σημαντικά μεγάλη, ενώ στα περισσότερα site του μπάρμπα τα mobi είναι εξίσου δημοφιλή με τα epub. Καλά θα ήταν να υποστήριζε και τα δύο το Kindle (κάτι που θα σημάνει μάλλον και το τέλος του mobi), αλλά ακόμα κι έτσι δεν βλέπω γιατί να είναι σοβαρός λόγος να μην αγοράσουμε τη συσκευή. 5) Το φως σβήνει εντελώς μόνο όταν η το PW μπαίνει σε sleep mode (δηλ. πατήσουμε το κουμπί ή κλείσουμε την πρόσοψη της θήκης). Κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να σβήσει κάποιος το φως αφού σε συνθήκες μέρας όχι μόνο δεν ενοχλεί αλλά βοηθάει κιόλας (κάνει την οθόνη πιο λευκή). Προσωπικά το έχω πάντα στο 7-8% και δεν το πειράζω ποτέ. Απ' ότι θυμάμαι κάποιες δοκιμές που είχαν γίνει έδειξαν ότι η κατανάλωση ενέργειας από το φως είναι σχεδόν αμελητέα, οπότε είτε στο 7% το έχει κάποιος, είτε στο 1% τον ίδιο χρόνο θα κρατήσει η μπαταρία. 3
kont Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) έχει πάρει κανείς το glo από ebay και χρήστη από ιαπωνία ; γιατί βρίσκω 2 πολύ φθηνά (80€) και μάλλον θα το προτιμήσω σε σχέση με το kpw (που θα αγόραζα από amazon με τα διπλάσια λεφτά) εγω εχω παρει απο Ιαπωνια αλλα απο amazon.co.uk και ηταν ολα οκ. Δεν ξέρω αν το εχει αναφερει κανεις αλλος αλλα για οποιον εχει το glo και ασχολειται ας δει αυτο http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&tl=en&u=http%3A%2F%2Ferkinson.altervista.org%2Fkobo-glo-smontaggio-aumento-memoria%2F&sandbox=1 Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2014 από kont
capiros Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 έχει πάρει κανείς το glo από ebay και χρήστη από ιαπωνία ; γιατί βρίσκω 2 πολύ φθηνά (80€) και μάλλον θα το προτιμήσω σε σχέση με το kpw (που θα αγόραζα από amazon με τα διπλάσια λεφτά) εγω εχω παρει απο Ιαπωνια αλλα απο amazon.co.uk και ηταν ολα οκ. Δεν ξέρω αν το εχει αναφερει κανεις αλλος αλλα για οποιον εχει το glo και ασχολειται ας δει αυτο http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&tl=en&u=http%3A%2F%2Ferkinson.altervista.org%2Fkobo-glo-smontaggio-aumento-memoria%2F&sandbox=1 Δύο γνωστοί μου Τα πήραν απο 2 διαφορετικούς πωλητές (απο ebay) και όλα εντάξει λένε. Παράγγειλα και εγω και θα έχω προσωπική άποψη σε 10-15 μέρες.
alexmm Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δύο γνωστοί μου Τα πήραν απο 2 διαφορετικούς πωλητές (απο ebay) και όλα εντάξει λένε. Παράγγειλα και εγω και θα έχω προσωπική άποψη σε 10-15 μέρες. από αυτόν παρήγγειλες; http://www.ebay.co.uk/itm/291035072723?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
capiros Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 από αυτόν παρήγγειλες; http://www.ebay.co.uk/itm/291035072723?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Οχι, απο αυτόν Site: ΕΔΩ Αλλά δεν νομίζω να έχει σημασία. Απλά εγω του ζήτησα να βάλει τιμή 23.7 και περιγραφή usb stick. Οι άλλοι λένε ότι δεν το κάνουν αυτό.
LongTom Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 εγω εχω παρει απο Ιαπωνια αλλα απο amazon.co.uk και ηταν ολα οκ. Δεν ξέρω αν το εχει αναφερει κανεις αλλος αλλα για οποιον εχει το glo και ασχολειται ας δει αυτο http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&tl=en&u=http%3A%2F%2Ferkinson.altervista.org%2Fkobo-glo-smontaggio-aumento-memoria%2F&sandbox=1 Μπορείς να ποστάρεις το λινκ από εκεί που το πήρες; Ενδιαφέρεται μια φίλη.
wosgames Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Καλημερα και καλη χρονια! Ρε παιδια αν ξερει καποιος στο Kobo Aura HD και στο Cybook Ocean μπορω να διαβασω και ελληνικα βιβλια-κομικς σε ePub,Mobi,cbz μορφη? Επισης, αν γνωριζει καποιος αν ισχυει το ιδιο και για το Nook HD+ (παμε σε αλλο πραγμα βεβαια). Ευχαριστω!
capiros Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Καλημερα και καλη χρονια! Ρε παιδια αν ξερει καποιος στο Kobo Aura HD και στο Cybook Ocean μπορω να διαβασω και ελληνικα βιβλια-κομικς σε ePub,Mobi,cbz μορφη? Επισης, αν γνωριζει καποιος αν ισχυει το ιδιο και για το Nook HD+ (παμε σε αλλο πραγμα βεβαια). Ευχαριστω! Στείλε μου ένα να σου πω για το AURA HD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα