Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές!

Ψάχνω ένα ebook με ελληνικό μενού για μια θεία μου. Έχετε κάτι να προτείνετε; Και που μπορώ να τα βρω στην Ελληνική αγορά;

Π.χ. Το Cybook Odyssey; Διάβασα ότι έχει ελληνικό μενού αλλά δεν το βρίσκω στο Skroutz.

Άλλες προτάσεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές!

Ψάχνω ένα ebook με ελληνικό μενού για μια θεία μου. Έχετε κάτι να προτείνετε; Και που μπορώ να τα βρω στην Ελληνική αγορά;

Π.χ. Το Cybook Odyssey; Διάβασα ότι έχει ελληνικό μενού αλλά δεν το βρίσκω στο Skroutz.

Άλλες προτάσεις;

Εάν το βρεις για λιγότερα από 80€ το Cybook 2013 edition είναι μια καλή και φθηνή λύση.

Επίσης επειδή όλα τα cybook έχουν το ίδιο λογισμικό,ότι βρεις από την εταιρία θα έχει ελληνικό μενού.

Όπως επίσης όλα τα pocketbook.Το 613 lux που είχα περιεργαστεί προσωπικά είχε ελληνικό μενού.

Τέλος από ότι ξέρω και τα onyx έχουν ελληνικό μενού.

Εάν βρεις κάτι συγκεκριμένο ρώτα ελεύθερα.

Εάν το βρεις για λιγότερα από 80€ το Cybook 2013 edition είναι μια καλή και φθηνή λύση.

Επίσης επειδή όλα τα cybook έχουν το ίδιο λογισμικό,ότι βρεις από την εταιρία θα έχει ελληνικό μενού.

Όπως επίσης όλα τα pocketbook.Το 613 lux που είχα περιεργαστεί προσωπικά είχε ελληνικό μενού.

Τέλος από ότι ξέρω και τα onyx έχουν ελληνικό μενού.

Εάν βρεις κάτι συγκεκριμένο ρώτα ελεύθερα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν καταφέρνω να βρω και πολλά. Το άλλο θέμα είναι ότι θέλει να έχει και κάποιου είδους φως ενσωματωμένο. Το Cybook 2013 edition δεν έχει, σωστά; Θα κοιτάξω και για pocketbook.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν καταφέρνω να βρω και πολλά. Το άλλο θέμα είναι ότι θέλει να έχει και κάποιου είδους φως ενσωματωμένο. Το Cybook 2013 edition δεν έχει, σωστά; Θα κοιτάξω και για pocketbook.

Όχι το cybook 2013 δεν έχει.

Για φως δες το cybook frontlight/onyx i62hd-c65/pocketbook touch lux.

Βέβαια με λιγότερα από 100€ δύσκολα θα βρεις τίποτα,μόνο μεταχειρισμένα.Πρέπει να πας στα 120+€ στην καλύτερη περίπτωση.

edit:Είδα ότι η cybook πουλάει την πρώτη γενεά frontlight(non-HD)για 110€.Αν και φαίνεται μικρή η τιμή,πραγματικά θα έδινα τα 10-20€ παραπάνω ευρώ για να πάρω hd συσκευή από άλλη εταιρία.Βέβαια το frontlight hd είναι στα 140€ που είναι κάπως ακριβή.

Επεξ/σία από LongTom

Μιας και θα πάω τελικά στο PW2, το έχει κανείς να μου πει τις εντυπώσεις του; Με ενδιαφέρουν περισσότερο τα αρνητικά που έχει ωστε να εχω μια περισσοτερο ολοκληρωμενη εικονα. Ευχαριστώ.

Μιας και θα πάω τελικά στο PW2, το έχει κανείς να μου πει τις εντυπώσεις του; Με ενδιαφέρουν περισσότερο τα αρνητικά που έχει ωστε να εχω μια περισσοτερο ολοκληρωμενη εικονα. Ευχαριστώ.

-Το λογισμικό είναι κάπως απλοϊκό σε σχέση με τα kobo,δηλαδή δεν σε δίνει τόσες επιλογές παραμετροποίησης του κειμένου όσο τα kobo.

-Η πίσω μεριά πιάνει αρκετά δακτυλιές.

-Το βάρος του είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα kobo.Βέβαια μετά από λίγο το συνηθίζεις,αλλά δεν παύει να είναι αισθητό.

Αυτά είναι τα μειονεκτήματα που δεν γράφονται στα reviews,τα υπόλοιπα τα ξέρεις.

Λίγη μνήμη,νταβατζιλίκι της amazon κ.ο.κ.

• Like 1

Αν κατάλαβα καλά, το kindle πάει πακέτο με το ξεκλείδωμα του βιβλίου για την μετατροπή του σε mobi.

Σε αυτη την περίπτωση τα αρχεία ως μη δεσμευμένα πλέον, μπορούν να ανταλλάσσονται κατά βούληση. Αυτο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για κάποιον που αγοράζει σε ένα χρόνο 10-15 βιβλία τυπικής τιμής (12-18 ευρώ), αν η δαπάνη κυμανθεί ακόμα και κοντα στα 200 ευρώ, το εργαλείο θα κάνει απόσβεση σε ένα χρόνο περίπου.

Βέβαια υπάρχουν και αναγνώστες που δεν τα αγοράζουν αλλά δανείζονται απο φίλους η απο βιβλιοθήκες, αυτη η περίπτωση όμως ειναι διαφορετική για προφανεις λόγους,

Από την άλλη, αν η ανάγνωση δεν ξεπερνά τα 10 βιβλία, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται και κουβέντα.

Εν κατακλείδι, αυτό που θέλω να επισημάνω ειναι ότι συμφέρει η αγορά ενός ΚΑΛΟΥ e-reader, ακόμα και στα 200 ευρώ.

Link.png Site: Εδώ είναι ενα link για το kobo glo για όσους το θέλουν σε καλή τιμή, και μπορούν να κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες.

Το σιτε ειναι γνωστο;;; Δεν είναι χαμηλή η τιμή στις 30 λίρες;;;

Ενδιαφέρομαι για ένα αναγνώστη για pdf κυρίως και το tablet με έχει κουράσει.

Αν κατάλαβα καλά, το kindle πάει πακέτο με το ξεκλείδωμα του βιβλίου για την μετατροπή του σε mobi.

Σε αυτη την περίπτωση τα αρχεία ως μη δεσμευμένα πλέον, μπορούν να ανταλλάσσονται κατά βούληση. Αυτο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για κάποιον που αγοράζει σε ένα χρόνο 10-15 βιβλία τυπικής τιμής (12-18 ευρώ), αν η δαπάνη κυμανθεί ακόμα και κοντα στα 200 ευρώ, το εργαλείο θα κάνει απόσβεση σε ένα χρόνο περίπου.

Βέβαια υπάρχουν και αναγνώστες που δεν τα αγοράζουν αλλά δανείζονται απο φίλους η απο βιβλιοθήκες, αυτη η περίπτωση όμως ειναι διαφορετική για προφανεις λόγους,

Από την άλλη, αν η ανάγνωση δεν ξεπερνά τα 10 βιβλία, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται και κουβέντα.

Εν κατακλείδι, αυτό που θέλω να επισημάνω ειναι ότι συμφέρει η αγορά ενός ΚΑΛΟΥ e-reader, ακόμα και στα 200 ευρώ.

Link.png Site: Εδώ είναι ενα link για το kobo glo touch για όσους το θέλουν σε καλή τιμή, και μπορούν να κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες.

touch

Το σιτε ειναι γνωστο;;; Δεν είναι χαμηλή η τιμή στις 30 λίρες;;;

Ενδιαφέρομαι για ένα αναγνώστη για pdf κυρίως και το tablet με έχει κουράσει.

Η τιμή είναι πολύ καλή.Στην Ευρώπη κάνει κοντά στα 50-60€ με πτωτικές τάσεις.

Pdf είναι δύσκολο να βρεις σε reader,η οθόνη είναι μικρή,οι επεξεργαστές συνήθως δεν τα καταφέρνουν καλά στα μεγάλα αρχεία και τέλος το reflow δεν κάνει 100% καλή δουλειά(σε όσα reader το έχουν).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

touch

Σωστός, και χίλια συγνώμη..

Εγραψα λάθος εγω, δεν νόμιζα ότι ειναι το glo.

Εδω λοιπόν έχουμε ένα καταστημα που ΔΕΝ στέλνει εκτός Αγγλίας. Η υποθεση γινεται για να γλυτώσουμε 10-15 ευρω.

Το touch δίνεται στα 50 ευρω πλέον με παράδοση σε μια βδομαδα περίπου.

Στη χαμηλή κατηγορία τιμής απο όσο ξέρω αυτή ειναι ότι πιο καλό μπορεί να βρεθεί, και πλέον πάμε ψάχνοντας για καλύτερη συσκευή σε αυτη την τιμή.

Κάτω απο το πενηντάρικο δεν νομίζω ότι έχει νόημα να γίνεται κουβέντα.

Μετα απο αυτό πάμε στο kindle, στο glo, και τέλος στο aura-HD στις 6.8 ίντσες.

Νομίζω ότι πιο απλά δεν μπορούσε να είναι.

Pdf σε αυτη την κατηγορία, απλά δεν το συζητάμε, δεν υπάρχει περίπτωση να διαβαστεί βιβλίο.

Ουτε στο aura 6.8 δεν γίνεται. Εγω τουλάχιστον, δεν μπορώ.

Επεξ/σία από capiros

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hello, θέλω μια μικρή βοήθεια στο να επιλέξω e-reader (δεν θέλω tablet), σκεφτόμουν να αγοράσω τέτοια συσκευή αρκετό καιρό αλλά δεν έκανα κίνηση δω τι υπάρχει, με αφορμή μια προσφορά που είδα το Kobo touch σκέφτηκα  να το ψάξω λίγο, οπότε here I am!

Ψάχνω για κάποιο e-reader που να μπορώ να φορτώσω δικά μου βιβλία (pdf, mobi κτλ) μέσω υπολογιστή ή Bluetooth  να έχει ελληνικό-αγγλικό λεξικό ή έστω αγγλικό λεξικό και να είναι και φτηνό (<100€), οπότε είμαι ανάμεσα στο kindle, Νοοκ Simple touch και Kobo touch, το τελευταίο υπάρχει σε προσφορά στα £29.99 (http://www.whsmith.co.uk δεν νομίζω ότι στέλνει Ελλάδα αλλά έχω την δυνατότητα να το αγοράσω μέσω φίλου).

Θα ήθελα να μου προτείνετε ποια συσκευή να πάρω, αν έχει οποιαδήποτε μειονεκτήματα το Kobo, αν υπάρχει κάποια άλλη συσκευή  πέρα από αυτές που ανέφερα, κάποιο  κατάστημα που να στέλνει Ελλάδα (είτε να είναι στο Λονδίνο) και γενικά χρήσιμες πληροφορίες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(αρχίζω το διάβασμα προς τα πίσω :P)

Επεξ/σία από Havik

Hello, θέλω μια μικρή βοήθεια στο να επιλέξω e-reader (δεν θέλω tablet), σκεφτόμουν να αγοράσω τέτοια συσκευή αρκετό καιρό αλλά δεν έκανα κίνηση δω τι υπάρχει, με αφορμή μια προσφορά που είδα το Kobo touch σκέφτηκα  να το ψάξω λίγο, οπότε here I am!

Ψάχνω για κάποιο e-reader που να μπορώ να φορτώσω δικά μου βιβλία (pdf, mobi κτλ) μέσω υπολογιστή ή Bluetooth  να έχει ελληνικό-αγγλικό λεξικό ή έστω αγγλικό λεξικό και να είναι και φτηνό (<100€), οπότε είμαι ανάμεσα στο kindle, Νοοκ Simple touch και Kobo touch, το τελευταίο υπάρχει σε προσφορά στα £29.99 (http://www.whsmith.co.uk δεν νομίζω ότι στέλνει Ελλάδα αλλά έχω την δυνατότητα να το αγοράσω μέσω φίλου).

Θα ήθελα να μου προτείνετε ποια συσκευή να πάρω, αν έχει οποιαδήποτε μειονεκτήματα το Kobo, αν υπάρχει κάποια άλλη συσκευή  πέρα από αυτές που ανέφερα, κάποιο  κατάστημα που να στέλνει Ελλάδα (είτε να είναι στο Λονδίνο) και γενικά χρήσιμες πληροφορίες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(αρχίζω το διάβασμα προς τα πίσω :P)

Όπως έγραψα πριν στις 30 λίρες είναι πολύ καλή τιμή για το touch.

Από ότι βλέπω πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που έβαλες.

Βέβαια,όπως λέμε συνέχεια,ένα reader των 6" δεν είναι ότι καλύτερο για pdf.Εκεί πρέπει να το προσέξεις για να μην απογοητευτείς.

Τα kobo έχουν προβληματικό firmware σε μεγάλο ποσοστό.Δεν μιλάμε φυσικά για την πλειοψηφία,αλλά είναι πολύ,πολύ πιθανότερο να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με αυτά παρά με άλλη μάρκα.

Όμως είναι πολύ πιθανό να μην έχεις πρόβλημα,εφόσον δεν κάνεις update.Το μαμίσιο firmware είναι συνήθως σταθερό(με κάποια μικρά glitch),εκεί που η kobo το έχει πραγματικά γα@#σει είναι τα updates.Είναι βέβαιο ότι κάθε update εισάγει τόσα bugs όσα επιλύει,έτσι εφόσον αγοράσεις κάποιο kobo δεν θα σε πρότεινα να το αναβαθμίσεις ποτέ,εάν βέβαια είναι σταθερό εξ'αρχής.

Στην τιμή που θέτεις υπάρχουν και τα cybook.Καλές συσκευές,αξιόπιστες με ελληνικό μενού και πολύ πρακτικό σύστημα οργάνωσης με φακέλους.

Από την άλλη δεν είμαι σίγουρος εάν θα έχουν αγγλικό λεξικό.

Πάντως εάν αγοράσεις,μην το κάνεις από τον Καστανιώτη.

Το χρεώνουν 10+€ παραπάνω από τους άλλους γιατί σε "δωρίζουν" 8 μα@#κίες δικά τους βιβλία και ~30 ελεύθερα που τα βρίσκεις εύκολα από το ίντερνετ(νόμιμα).

Υπάρχει και η pocketbook με διάφορες συσκευές στο φάσμα τιμών που θέλεις.Από όσο ξέρω πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που έχεις θέσει,αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν έρχονται Ελλάδα. 

Πάντως κοίταξε για basic touch,360,mini που είναι κάτω από τα 100€.

Έπειτα υπάρχει και το απλό kindle,που όμως δεν έχει οθόνη αφής και γενικότερα είναι "ανάπηρο" σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Βέβαια στην Ευρώπη το βρίσκεις κοντά στα 50€ και αξίζει εάν το θέλεις για δώρο σε κάποιον που δεν διαβάζει πολύ.Για pdf φυσικά το ξεχνάς,όχι ότι δεν μπορεί να δεχτεί,αλλά γιατί το διάβασμα δίχως οθόνη αφής είναι απλά μαρτύριο.

Τέλος εάν μπορείς να βρεις τα Sony PRS-T1/T2 κάτω από 100€(στην Γερμανία κάποια μαγαζά τα δίνουν για 89€)τότε να τα προτιμήσεις.Είναι εξαιρετικές συσκευές,σταθερότατες από άποψη λογισμικού,πολύ κομψές(πιστεύω οι ελαφρύτερες και οι ομορφότερες από κάθε άλλη που κυκλοφορεί στις 6") και δέχονται πάρα πολύ εύκολα root,εάν κάτι τέτοιο σε ενδιαφέρει.

Συμπερασματικά,εφόσον μπορείς να αγοράσεις στα 35€ το touch,προσωπικά δεν θα το σκεφτόμουν πολύ.

Με τέτοια τιμή είναι πρακτικά αναλώσιμο και εάν έχεις πρόβλημα μπορείς σε 6 μήνες ή χρόνο να αγοράσεις κάτι καλύτερο.Πιθανότερα βέβαια να σε βγάλει κάμποσα χρόνια,εφόσον δεν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με το κατηραμένο firmware.

• Like 1

Ειδα ενα review για το paperwhite 2 και ελεγε για κατι black και glowing κουκίδες, καθώς και κιτρινους "λεκέδες" απο φως στην οθόνη. 

Βεβαια το review ηταν οταν πρωτοβγήκε πριν κατι μηνες. Εσεις τι εμπειρία ειχατε;

Ειδα ενα review για το paperwhite 2 και ελεγε για κατι black και glowing κουκίδες, καθώς και κιτρινους "λεκέδες" απο φως στην οθόνη. 

Βεβαια το review ηταν οταν πρωτοβγήκε πριν κατι μηνες. Εσεις τι εμπειρία ειχατε;

Μήπως ήταν για το paperwhite 1;

Γιατί,πέρα από την προσωπική εμπειρία,δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο για το 2.

Δεν έχω διαβάσει τίποτα σχετικό με αυτό το πρόβλημα,μάλιστα όλοι έλεγαν ότι εν συγκρίσει με το 1,το 2 έχει αψεγάδιαστη οθόνη.

• Like 1

Ήταν για το 2. Μάλιστα ελεγε οτι τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα απο το 1, αλλα και πάλι υπάρχουν αυτα.

Αυτό ειναι το review:

http://www.youtube.com/watch?v=wEK9wbiw4QQ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...