LongTom Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Θα πάω για το Paperwhite2 μαλλον. Απο οτι φαινεται ειναι αρκετά καλο. Με προβληματιζει λιγο που δεν κλεινει το φως ομως, αλλα δεν νομίζω να εχω προβλημα. Δεν εχω ξαναπαρει ebook οποτε εχω καποιες απορίες σχετικα με το kindle 1) Μπορω να περασω βιβλια που δεν πηρα απο την amazon ετσι; 2) Υποστηριζει ελληνικά βιβλια; 3) Το calibre μετατρέπει χωρις προβλήματα βιβλια αλλης μορφής σε μορφή για kindle; To φως που δεν κλείνει είναι ένα θέμα,αλλά ευτυχώς δεν έχει μεγάλη επίδραση στην μπαταρία ή στην ευκολία χρήσης. -Ναι μπορείς.Εάν είναι mobi ξεκλείδωτα ή εάν τα μετατρέψεις εσύ σε mobi-AZW3. -Από όσο ξέρω ναι,δεν το δοκίμασα προσωπικά αλλά άλλοι το έχουν επιβεβαιώσει. -Ναι.Αυτό στο εγγυώμαι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capiros Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Για να μην παρεξηγηθούμε (δεν ξέρω τι background έχεις και αν το έχεις καταλάβει σωστά): τα βιβλία του amazon σαφώς και είναι κλειδωμένα αρχεία και (ως έχουν) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ στη συσκευή ΣΟΥ και πουθενά αλλού (δεν μπορείς να τα ανταλλάξεις/δωρίσεις κτλ). Επίσης δεν μπορείς να τα διαβάσεις σε άλλα (πλην kindle) ebook readers. Αυτές οι δυνατότητες είναι εφικτές ξεκλειδώνοντας το βιβλίο, μια διαδικασία που δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις και που μετά το πρώτο σετάρισμα είναι δουλειά ενός κλικ. Όσον αφορά την απόσβεση της συσκευής θα διαφωνήσω με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγεις. Στα ebook reader δεν χρειάζεσαι καινούριο επεργαστή και κάρτα γραφικών κάθε 1-2 χρόνια. Οι εξελίξεις/βελτιώσεις τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι σχετικά μικρές και ο χρόνος ζωής τους συγκριτικά (με tablet/smartphones) μεγαλύτερος. Επομένως, αν διαβάζεις 1 βιβλίο κάθε 1-2 μήνες (σε μια 3ετία 25-30 βιβλία) με μία έκπτωση 5 ευρώ στο βιβλλίο, η απόσβεση είναι προφανής. Ακόμα περισσότερο αν κάποια βιβλία τα δανείζεσαι από φίλους/συγγενείς ή τα αγοράζεις στα αγγλικά, όπου το κόστος είναι υποπολλαπλάσιο. Αναφέρομαι σε Ελληνικά βιβλία, κάτι το οποίο θεωρούσα αυτονόητο. Το background όντως δεν το κατάλαβα. Αν εννοείς την εικόνα της κατάστασης των ψηφιακών βιβλίων, κάτι έχω υπόψιν μου. Αν εννοείς την συζήτηση, προσπαθώ. Στο δικό μου reader πάντως έκανα απόσβεση σε 2 μήνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) To φως που δεν κλείνει είναι ένα θέμα,αλλά ευτυχώς δεν έχει μεγάλη επίδραση στην μπαταρία ή στην ευκολία χρήσης. -Ναι μπορείς.Εάν είναι mobi ξεκλείδωτα ή εάν τα μετατρέψεις εσύ σε mobi-AZW3. -Από όσο ξέρω ναι,δεν το δοκίμασα προσωπικά αλλά άλλοι το έχουν επιβεβαιώσει. -Ναι.Αυτό στο εγγυώμαι. Ευχαριστώ. Λογικα θα το εχω στην πιο χαμηλη φωτεινότητα, απλα δεν ξερω κατα ποσο θα κουραζει το φως στην αναγνωση. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2013 από bnvdarklord Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shodan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αν το ρυθμίσεις στην χαμηλότερη βαθμίδα ειναι ελάχιστα εώς καθόλου αντιληπτό. Το βράδυ βέβαια ειναι που θα πάθεις πλάκα καθώς φωτίζει ομοιόμορφα την οθόνη χωρίς ομως να κουράζει όπως τα tablet. <br><br> Sent from my iPad using Insomnia Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2013 από shodan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikar6 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Θα πάω για το Paperwhite2 μαλλον. Απο οτι φαινεται ειναι αρκετά καλο. Με προβληματιζει λιγο που δεν κλεινει το φως ομως, αλλα δεν νομίζω να εχω προβλημα.Δεν εχω ξαναπαρει ebook οποτε εχω καποιες απορίες σχετικα με το kindle1) Μπορω να περασω βιβλια που δεν πηρα απο την amazon ετσι;2) Υποστηριζει ελληνικά βιβλια;3) Το calibre μετατρέπει χωρις προβλήματα βιβλια αλλης μορφής σε μορφή για kindle; 1 και 3: ναι υπό προϋποθέσεις** 2: ναι, κανένα πρόβλημα **προϋπόθεση: τα βιβλία που έχεις αγοράσει από αλλού, μετατρέπονται άνετα στο calibre και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς προβλήματα στο kindle εφόσον είναι ξεκλείδωτα ή έχουν ξεκλειδωθεί από DRM. Το ξεκλείδωμα γίνεται με εγκατάσταση μερικών plugins στο calibre. Μετά πετάς το "κλειδωμένο" αρχειάκι στο calibre και τσουφ, έγινε! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ. Αν το παρω απο το co.uk δεν θα εχω θεματα με τελωνια ετσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shodan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δεν μπορείς να το πάρεις απο uk. Απο το us amazon μόνο, το κόστος του τελωνείου υπολογίζεται αυτόματα και δεν πληρώνεις κατι επιπλέον απο την τιμή που θα δεις πριν το checkout. Sent from my iPad using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Α δεν το ξερα αυτό. Ξερεις ποσο παει το τελωνειο πανω κατω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Το φως στα PW δεν κλείνει εντελώς ακόμα κι αν το σετάρουμε στη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση. Ο μόνος τρόπος να σβήσει πραγματικά είναι να πατήσουμε το κουμπί του standby ή απλώς να κλείσουμε την πρόσοψη της θήκης, αν υποθέσουμε ότι αυτή έχει το απαραίτητο μαγνητάκι (σχεδόν όλες όσες πωλούνται στο ebay το έχουν). Ούτως ή άλλως η κατανάλωση μπαταρίας από το φως είναι ελάχιστη. Νομίζω κάπου είχα διαβάσει μετρήσεις με την ένταση του φωτός σε διάφορες στάθμες και πρακτικά η μπαταρία κρατούσε το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Μάλιστα δεν υπάρχει καν λόγος να κλείνει κάποιος το φως, αφού λειτουργεί ευεργετικά ακόμα και τη μέρα (κάνει τη σελίδα να φαίνεται πιο λευκή). Αυτό που όντως είναι ενεργοβόρο είναι το wifi, αλλά φυσικά δεν υπάρχει λόγος να το έχουμε συνέχεια ανοιχτό (μάλλον το αντίθετο). Το φως του PW δεν κουράζει καθόλου γιατί έχει τόσες πολλές στάθμες (15) που είναι βέβαιο πως θα βρούμε αυτή που μας... ταιριάζει. Προσωπικά διαβάζω με το φως γύρω στο 7-8 (δεν θυμάμαι ποτέ να έχω βάλει περισσότερο) και φυσικά δεν το σβήνω ούτε τη μέρα. Το PW μπορεί να το παραγγείλει κάποιος ΜΟΝΟ από το αμερικάνικο Amazon, όπου και τα τελωνειακά έξοδα προπληρώνονται κατά το checkout. Η τελική τιμή μαζί με μεταφορικά και εκτελωνιστικά έξοδα είναι κάπου 150-155 ευρώ αν θυμάμαι καλά (στο checkout υπάρχει ανάλυση των τιμών αυτών, νομίζω είναι περίπου 30 ευρώ τα τελωνειακά και 15 τα μεταφορικά). Η συσκευή έρχεται στο σπίτι μας με courier μέσα σε <6-7 μέρες από την πραγματοποίηση της παραγγελίας και είναι πιθανό να μας πάρουν τηλέφωνο από τη μεταφορική (συνήθως UPS) για να τους στείλουμε με email/fax εξουσιοδότηση ώστε να εκτελωνίσουν αυτοί το δέμα αντί για εμάς. Τελείως τυπικό το θέμα. Το τηλεφώνημα γίνεται από Έλληνες (για να μην αγχωθεί κανένας...) και το έγγραφο της εξουσιοδότησης που πρέπει να συμπληρώσουμε μας το στέλνουν με email. Όπως είπε κι ο ikar6, όλα τα βιβλία με DRM μπορούν να ξεκλειδωθούν μέσω του calibre με ένα απλό κλικ (αρκεί να έχουμε εγκαταστήσει το απαραίτητο plugin) και στη συνέχεια μπορούμε να τα περάσουμε στο PW μας. Οπότε ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του PW (ότι δηλαδή διαβάζει κλειδωμένα βιβλία αγορασμένα αποκλειστικά από το Amazon) στην πράξη δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Και φυσικά δεν έχει κανένα πρόβλημα στην ανάγνωση ελληνικών βιβλίων. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2013 από nzeppos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Σ'ευχαριστώ πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor_7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Το φως στα PW δεν κλείνει εντελώς. Ο μόνος τρόπος να σβήσει πραγματικά είναι να πατήσουμε το κουμπί του standby ή απλώς να κλείσουμε την πρόσοψη της θήκης, αν υποθέσουμε ότι αυτή έχει το απαραίτητο μαγνητάκι (σχεδόν όλες όσες πωλούνται στο ebay το έχουν). Επειδή το ξαναείπες αυτό με το μαγνητάκι και επειδή δεν την πήρα ακόμα τη θήκη το εξηγείς λίγο παραπάνω? Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2013 από Razor_7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oric atmos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Σκέφτομαι να πάρω για δώρο τώρα στις γιορτές ένα e-book reader αλλα θέλω κατι φθηνό ( ~55 €). (και καλό εννοείται ) Επειδή όμως είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα έχετε να μου προτείνεται κάποιο; Το άτομο για το οποίο προορίζεται διαβάζει μόνο ελληνικά βιβλία (κυριώς τελευταίες εκδόσεις)! Λέτε να μπώ στον κόπο ή δεν υπάρχουν πολλά βιβλία στα ελληνικά; Επίσης ποίο είναι το μέσο κόστος ένος ελληνικού e-book; Ευχαριστώ αγόρασα πριν 1-1,5 μήνα το kobo mini στα 49 ευρώ από ελλάδα, τώρα απότι βλεπω στα σκρουτζ-bestprice το πουλάνε μόνο 2 σε τραγικές τιμές. Επειδή τα άλλα δυο 5ρια - τρεκστορ και τουβλο εξ - δεν πιάνουν μια μπροστά του ψάξε σε κάποια μαγαζιά που το φέρνουν κατα καιρούς μήπως μπορούν να στο φέρουν σε λογική τιμή (πχ κατερελος). Πάντως παρ'ότι είχα αμφιβολίες λόγω χαμηλής τιμής και λίγων ιντσών έχω μείνει εντυπωσιασμένος από την ποιότητα υλικών - κατασκευής και τις δυνατότητες του λογισμικού του, πχ διαβάζω άνετα βιβλία pdf που ταλαιπωρούν πολλούς ιδιοκτήτες άλλων ereader, άσε που χωρά στην τσέπη. Γενικά αν κρίνω από το μινι και επειδή τα μεγαλύτερα έχουν το ίδιο software, αν δεν βρεις το μινι η δεν έχεις υπομονή μεχρι να (αν) ξαναρθει, ψάξε για μτχ kobo touch ή glo, προσωπικά δεν ασχολούμαι με άλλη εταιρεία, δεν έχω καμία διάθεση να μπλέξω με κομπλεξικούς παρτάκηδες σαν την αμαζον και την σονυ, ασε που έχω συνηθίσει το software της kobo και σίγουρα θα στραβώσω αν πάω σε κάτι κατώτερο που μπορεί να έχει θέμα πχ με τα pdf ,από τα οποία έχω χιλιάδες.. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2013 από Oric atmos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Επειδή το ξαναείπες αυτό με το μαγνητάκι και επειδή δεν την πήρα ακόμα τη θήκη το εξηγείς λίγο παραπάνω? Τα Paperwhite έχουν αισθητήρα στο κάτω δεξί τους μέρος και αν η θήκη υποστηρίζει τη λειτουργία auto-sleep (δηλαδή αν πρακτικά έχει ένα μαγνητάκι ραμμένο μέσα στη φόδρα της πρόσοψης, κάτω δεξιά), τότε όταν ανοιγοκλείνουμε τη θήκη ανάβει και η συσκευή. Αντίστοιχα όταν κλείνουμε τη θήκη, το PW μπαίνει σε standby. Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται να πατάμε το (μοναδικό) κουμπί της συσκευής ποτέ. Παρά μόνο αν θέλουμε να τη σβήσουμε εντελώς ή να κάνουμε restart. Δες πχ. αυτό το video, γύρω στο 1:35 λέει για τη λειτουργία auto-sleep. Στο 1:53 αν κάνεις παύση στο βίντεο και παρατηρήσεις την πρόσοψη, θα δεις ότι κάτω αριστερά ίσα που φαίνεται μια στρογγυλή προεξοχή. Αυτό είναι το μαγνητάκι που (απ)ενεργοποιεί το auto-sleep. Επίσης ένα τελευταίο, που δεν κουράζομαι ποτέ να το λέω σε όσους αγοράζουν νέο Kindle. Ίσως και να το γνωρίζετε ήδη. Μπορείτε να στέλνετε τα βιβλία απευθείας στη συσκευή μέσω email (το κάθε PW έχει δικό του email, πχ. [email protected]). Πηγαίνετε στη σελίδα Manage your Kindle της Amazon και βάζετε το κανονικό σας email (πχ. gmail) σε μια white list, ώστε να επιτρέπεται να στείλει μηνύματα στη συσκευή. Στη συνέχεια απλώς στέλνετε το βιβλίο (ή τα βιβλία) σαν attachment, ενεργοποιείτε το wifi του Kindle και αυτόματα κατεβαίνουν στη συσκευή. Ούτε καλώδια, ούτε τίποτα. Άντε και καλές γιορτές Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2013 από nzeppos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor_7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δεν εννοείς το μαγνητάκι στη μέση, εννοείς εσωτερικό που δε φαίνεται, σωστά? Κι αν είναι έτσι που καταλαβαίνεις ποιά θήκη το έχει και ποιά όχι, αγοράζοντάς το από ebay? Απ' τις θήκες που κοιτάζω π.χ. 1.http://www.ebay.com/itm/PU-LEATHER-CASE-COVER-FOR-AMAZON-KINDLE-PAPERWHITE-3G-WiFi-CHOOSE-ACCESSORIES-/330845179276?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&var=&hash=item4d07e8cd8c 2.http://www.ebay.com/itm/WOOD-STYLE-THIN-PU-LEATHER-CASE-COVER-FOR-ALL-NEW-AMAZON-KINDLE-PAPERWHITE-2-/231061161882?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&var=&hash=item35cc51879a 3.http://www.ebay.com/itm/Fin-Etui-Cuir-Vieille-Carte-Pour-Amazon-Kindle-Paperwhite-3G-Wi-Fi-/190959504685?pt=FR_Mobiles_PDAs_Etuis_housses_coques&var=&hash=item2c7612cd2d 4.http://www.ebay.com/itm/ULTRA-THIN-SMART-PU-LEATHER-CASE-COVER-FOR-AMAZON-KINDLE-PAPERWHITE-3G-WiFi-/221157205915?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&var=&hash=item337dff279b 5.http://www.ebay.com/itm/SMART-PU-LEATHER-CASE-COVER-WALLET-FOR-AMAZON-KINDLE-PAPERWHITE-WI-FI-3G-/200866994593?pt=UK_iPad_Tablet_Cases_Covers_Keyboard_Folios&var=&hash=item2ec49b19a1 6.http://www.ebay.com/itm/Leder-Hule-Mit-Stand-Amazon-Kindle-Paperwhite-3G-Wifi-/221321993711?pt=LH_DefaultDomain_77&var=&hash=item3387d19def όλες το 'χουν? Η τελευταία π.χ. που ανοιγοκλείνει σαν lamborghini το βλέπεις να 'χει? Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2013 από Razor_7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Ναι, μιλάω για εσωτερικό που συνήθως δεν φαίνεται σε αυτές τις φωτογραφίες. Όλες οι θήκες που αναφέρουν πως υποστηρίζουν automatic sleep/wake το έχουν σίγουρα. Νομίζω πως όσες αναφέρεις στα παραπάνω links, υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα