Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ps: κατά τη γνώμη μου οι 6" είναι υπεραρκετές για ανάγνωση απλών βιβλίων. Νομίζω πως οι περισσότερες ίντσες βοηθούν περισσότερο σε εξειδικευμένα βιβλία, με πολλά είδη μορφοποίησης στην ίδια σελίδα, σχήματα κλπ.

Έτσι διαβάζω και γω σε διάφορα forums, αλλα εχω κατι μικρά pocket βιβλια που ειναι ~8" και για αυτο προβληματιζομαι.

Επεξ/σία από bnvdarklord
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δεν ξέρω πόσο "μαγικό" εργαλείο είναι το Calibre (άσχετα αν όντως είναι), πάντως η μετατροπή epub/mobi γίνεται με ένα κλικ και η ακρίβειά της αγγίζει το 100%. Συνήθως διατηρούνται τα πάντα, δηλ. σελιδοποίηση, εξώφυλλα, κεφάλαια, table of contents κλπ. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο (υπάρχουν παραδείγματα στο mobileread.com) αλλά οι διαφορές σχεδόν ποτέ δεν είναι σημαντικές, σε βαθμό που να μην μπορούμε να διαβάσουμε το mobi.

ps: κατά τη γνώμη μου οι 6" είναι υπεραρκετές για ανάγνωση απλών βιβλίων. Νομίζω πως οι περισσότερες ίντσες βοηθούν περισσότερο σε εξειδικευμένα βιβλία, με πολλά είδη μορφοποίησης στην ίδια σελίδα, σχήματα κλπ.

μια χαρά, αυτό ήθελα να ακούσω! οδεύω όλο και ταχύτερα φαίνεται προς PW. Το ζήτημα είναι από πού;

κι όσο για το μέγεθος, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Νομίζω απευθείας από amazon, με όλα τα πλεονεκτήματα στην (απευχταία) περίπτωση προβλημάτων.

Όσον αφορά τις τιμές των βιβλίων, δασμοί εμφανώς δεν υπάρχουν, έχω παρατηρήσει όμως ότι οι τιμές είναι κάπως ψηλότερες όταν κάνεις log in με το λογαριασμό σου στο amazon όπου φαίνεται κατοικία εκτός ΗΠΑ

• Like 2

Έτσι διαβάζω και γω σε διάφορα forums, αλλα εχω κατι μικρά pocket βιβλια που ειναι ~8" και για αυτο προβληματιζομαι.

Σε μια τέτοια περίπτωση η συμβουλή μου είναι απλώς να πας σε ένα μαγαζί που πουλάνε 6ιντσα ereaders (ακόμα κι αν είναι τα χειρότερα της αγοράς) και να δεις αν σε βολεύει να διαβάσεις κείμενο σε αυτές τις διαστάσεις. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, αφού για κάποιο λόγο η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών επιλέχθηκε να είναι στις 6 ίντσες, κάτι παραπάνω ξέρουν Amazon, Sony κλπ. Αν παρ' ολ' αυτά θέλεις κάτι μεγαλύτερο και δεν σε πειράζει να περιμένεις για το 8ιντσο μοντέλο που ανέφερες, τότε βουρ για αυτό, δεν το συζητάω!

μια χαρά, αυτό ήθελα να ακούσω! οδεύω όλο και ταχύτερα φαίνεται προς PW. Το ζήτημα είναι από πού;

κι όσο για το μέγεθος, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Όσο για το "από πού", μόνο το αμερικάνικο Amazon στέλνει PW στην Ελλάδα.

• Like 2

κατ'αρχήν, ένα respect σε αυτούς που κάνουν αρκετό κόπο στο συγκεκριμένο νήμα και βοηθούν τους υπόλοιπους!

τώρα, μιας και το Sony PRS-505 που έχω αργοπεθαίνει, ήρθε η ώρα για καινούργιο, και τα βασικά μου σημεία είναι να μπορεί να χειρίζεται epub (καθώς έχω ήδη πάρα πολλά βιβλία σε αυτό το format) και να έχει φωτισμό.

Πίστευα ότι οι επιλογές θα ήταν αρκετές, αλλά διαβάζοντας τις τελευταίες 30 σελίδες του νήματος συνειδητοποιώ ότι η μόνη αξιόπιστη λύση είναι το kindle paperwhite (1/2)- αν κατάλαβα καλά. Αρχικά, για παράδειγμα, πήγαινα για Kobo Glo, αλλά με τόσα θέματα/ προβλήματα και κάκιστη υποστήριξη, μάλλον δε το ρισκάρω.

Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω (αν υποθέσουμε ότι έχω καταλάβει καλά και το PW είναι σχεδόν μονόδρομος) αν και κατά πόσο υπάρχουν προβλήματα στην μετατροπή των epub σε mobi μέσω calibre. Ξέρω ότι είναι απλή διαδικασία, αλλά σκέφτομαι μήπως υπάρχουν θέματα π.χ. με απώλεια σελιδοποίησης.Γενικα, θα αντιμετωπίσει κάποιο εμπόδιο κάποιος που έχει μια υπάρχουσα βιβλιοθήκη σε epub ή το calibre είναι πραγματικά μαγικό εργαλείο; :-)

Επίσης, καθώς βλέπω ότι μόνο από το amazon.com (κι όχι π.χ. από το co.uk) μπορεί να αγοραστεί, υπάρχει περίπτωση επιπλέον δασμών; Υπάρχει καμιά άλλη καλή εναλλακτική πηγή αγοράς;

Κοίτα το θέμα είναι κάπως περίπλοκο.

Η kobo παρέχει εξαιρετικό hardware και επιλογές παραμετροποίησης,αλλά είναι θέμα τύχης εάν σε τύχει σταθερή συσκευή.Μεγάλο μέρος των χρηστών έχει μικρά ή μεγάλα προβλήματα,εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία(και τελικά αναγκάστηκα να αγοράσω το kindle) και γενικά πρέπει να το ψάξεις καλά εάν σε τύχει τίποτα.Ρίσκο,αλλά σε κάποιους πετυχαίνει,σε άλλους όχι.

Μέχρι τώρα το kindle με βγήκε πολύ καλό,δίχως κανένα(και το εννοώ)glitch.Πραγματικά ότι χρειάστηκε να κάνω το κάνει πολύ γρήγορα(περισσότερο από έχω δει μέχρι τώρα σε reader)και τελείως απροβλημάτιστα

Από την άλλη το λογισμικό και το hardware είναι πολύ περισσότερο περιορισμένο από τα kobo.Ιδίως κάποιες επιλογές στο λογισμικό πραγματικά με λείπουν(στην παραμετροποίηση της γραμματοσειράς).

Μια καλή εναλλακτική θα ήταν τα pocketbook,αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τι παίζει με την αξιοπιστία των.Κάποια παλαιότερα ποστ στο mobileread.com ήταν αντιφατικά.Άλλα έλεγαν για σταθερότατες συσκευές,άλλα για πάμπολα κολλήματα.

Προσωπικά δεν ήθελα να το ρισκάρω,όχι για το θέμα των χρημάτων,αλλά γιατί το kobo πραγματικά εξάντλησε την υπομονή μου στο θέμα problem solving.

Η μετατροπή είναι πάρα πολύ εύκολη και απροβλημάτιστη.Προσωπικά τα μετατρέπω κατευθείαν σε ΑZW3 που είναι καλύτερο ανάλογο με το σύγχρονο μέσο epub από ότι το κλασσικό mobi. 

Στο τελευταίο δυστυχώς δεν ξέρω,γιατί προσωπικά το αγόρασα από το Saturn της πόλης μου.

Εγώ πάλι περιμένω το Bookeen Ocean στις 8" που βγαίνει σύντομα(εδω και καιρο) συμφωνα με την σελίδα τους. Θα 'περνα το pw, αλλα 6" μου φαινονται λιγες. Το AuraHD δειχνει ωραίο, κρίμα τα τόσα bugs...

Μετά την πρώτη επαφή με το trekstor 8" πρέπει να πω ότι οι μεγάλοι reader είναι πολύ εντυπωσιακοί,αλλά χρειάζονται πολύ μεγάλη ανάλυση για να δείξουν έστω και αξιοπρεπείς στο θέμα sharpness κειμένου.

Δηλαδή ο trekstor είχε μικρή ανάλυση και η ποιότητα του κειμένου ήταν πολύ χαμηλή σε βαθμό που πιστεύω θα μειώσει την καλή εμπειρία.Το Ocean έχει μικρή ανάλυση για το μέγεθος του και θέλω να σου επιστήσω την προσοχή σε αυτό τον τομέα μην απογοητευτείς. 

• Like 2

Μάλιστα, azw3, ενδιαφέρον. Θα το δοκιμάσω.

Περισσότερες επιλογές-ικανότητες σχεδόν κανένα μειονέκτημα(εκτός φυσικά εάν ενδιαφέρεσαι για χρήση σε συσκευές που δεν υποστηρίζουν το φορμάτ.όπως kindle 2-pocketbook κ.ο.κ). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να πάρω για δώρο τώρα στις γιορτές ένα e-book reader αλλα θέλω κατι φθηνό ( ~55 ). (και καλό εννοείται :P)
Επειδή όμως είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα έχετε να μου προτείνεται κάποιο;
Το άτομο για το οποίο προορίζεται διαβάζει μόνο ελληνικά βιβλία (κυριώς τελευταίες εκδόσεις)! Λέτε να μπώ στον κόπο ή δεν υπάρχουν πολλά βιβλία στα ελληνικά;
Επίσης ποίο είναι το μέσο κόστος ένος ελληνικού e-book;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Spider.Man

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να πάρω για δώρο τώρα στις γιορτές ένα e-book reader αλλα θέλω κατι φθηνό ( ~55 €). (και καλό εννοείται :P)

Το άτομο για το οποίο προορίζεται διαβάζει μόνο ελληνικά βιβλία (κυριώς τελευταίες εκδόσεις)! Λέτε να μπώ στον κόπο ή δεν υπάρχουν πολλά βιβλία στα ελληνικά;

Ευχαριστώ

Καλό και 55€ δεν υπάρχει,δεν ξέρω εάν υπάρχει καν κάτι καινούργιο στα 55€ στην Ελλάδα εκτός από το ψιλοθλιβερό trekstor 4.3"(που τα σαΐνια του Πλαισίου το πουλούσαν 85€ ως turboX πριν λίγους μήνες,τώρα μετά το στραπάτσο το έριξαν στα 49€ βλέπω).

Δώσε τα διπλά ή τουλάχιστον άλλα 30-40€ για να μπορείς να πεις ότι έχεις επιλογές.

Στα χρήματα που θα δώσεις θα πρέπει να δεις για μεταχειρισμένο ή να συμβιβαστείς με ένα πολύ μικρό και εξαιρετικά περιορισμένων ικανοτήτων ereader.Περισσότερα για το trekstor 4.3 δες σε αυτό το νήμα,έχω κάνει ανάλυση κανά 2 φορές.

Επίσης ξεχνάς τα pdf,το trekstor με το ζόρι σηκώνει τα epub.

Ελληνικά βιβλία είναι,από ότι ξέρω,δομημένα σαν pdf στην πλειοψηφία των και έτσι οι κλασσικοί reader δεν είναι τόσο ιδανικοί για τούτη την χρήση.

Από την άλλη εάν είναι pdf κειμένου μόνο και καλά δομημένα τα βιβλία(αμφίβολο εάν είναι έτσι)θα μπορείς να τα διαβάζεις,αλλά με μεγάλη αχρήστευση των δυνατοτήτων του ereader που είναι προορισμένος να διαβάζεις πιο καλά φορμάτ.

Βιβλία πολλά στα Ελληνικά δεν υπάρχουν,τουλάχιστον πριν κάποια χρόνια που είχα ψάξει.

Τώρα δεν ξέρω,όπως επίσης δεν ξέρω πόσο τιμώνται.

Γενικά θα σε πρότεινα να το γυρίσεις στα Αγγλικά βιβλία.Πολλά τα πλεονεκτήματα και ελάχιστα τα μειονεκτήματα(τουλάχιστον έως ότου πάρει μπρος η ελληνική εκδοτική σκηνή).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να πάρω για δώρο τώρα στις γιορτές ένα e-book reader αλλα θέλω κατι φθηνό ( ~55 €). (και καλό εννοείται :P)

Ευχαριστώ

Το συγκεκριμένο thread που μιλάμε έχει τραβήξει πολύ, αλλά αν κάνεις μία αναδρομή στις τελευταίες 10 σελίδες θα βρεις το ερώτημά σου ξανασυζητημένο. Εν συντομία:

- θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο φίλο ότι η πλήρης αξιοποίηση ενός ereader είναι δύσκολη εφόσον δε διαβάζεις και ξένη λογοτεχνία, καταλαβαίνω όμως ότι μπορεί να το θέλεις για μητέρα/πατέρα που δεν έχουν επαρκή γνώση αγγλικής. Πριν δύο χρόνια αγόρασα ένα kindle για τη μητέρα μου, που επίσης δεν μπορεί να διαβάσει στα αγγλικά λογοτεχνία, και το έχει καταευχαριστηθεί.

- η ελληνική παραγωγή ebooks είναι ακόμα μικρή, αλλά τείνει βελτιούμενη. Πολλοί εκδοτικοί οίκοι (Καστανιώτης, Λιβάνης, Ψυχογιός, Παττάκης κ.α) βγάζουν αρκετά από τα νέα τους βιβλία και σε μορφή ebook

- ο συνολικός αριθμός ebooks που υπάρχουν διαθέσιμοι στα ελληνικά είναι πάνω από 4000, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο cosmotebooks.gr

- θα διαφωνήσω με τον προηγούμενο φίλο ως προς τη μορφή των ebook. Μήπως (ο φίλος μας) αναφέρεται στα βιβλία που "βρίσκει δωρεάν" στο ίντερνετ; Γιατί τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον, ελάχιστα από τα νέα ebook που πουλιούνται είναι σε μορφή pdf. Για τα βιβλία σε pdf υπάρχουν λύσεις, αλλά γενικά είναι προβληματικές

- Αφήνω τελευταίο το θέμα της συσκευής. Στα €55 που αναφέρεις δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο (μπορείς να δεις όμως για μεταχειρισμένη συσκευή σε καλή κατάσταση από χρήστες που νοιώθουν την ανάγκη να "αναβαθμίσουν", σε αυτή την περίπτωση θα σου πρότεινα είτε ένα sony T1 και νεότερο, είτε ένα kindle από 3 και πάνω αν μπορείς να βρεις). Οι συσκευές που θα πρότεινα να κοιτάξεις είναι τα: kindle, sony, kobo, pocketbook, cybook.

kindle: το φθηνότερο είναι το kindle 4 και έρχεται στην Ελλάδα (τελική τιμή με δασμούς και μεταφορικά από το αμερικάνικο amazon) στα 110 ευρώ. Δες το site του ηλεκτρονικού αναγνώστη για λεπτομέρειες (http://www.eanagnostis.gr/2012/09/kindle-ellada-greece-cyprus-kypros.html)

sony: θα σου πρότεινα όχι την τελευταία συσκευή (Τ3) αλλά την προηγούμενη (Τ2) που είναι το ίδιο καλή και φθηνότερη. Όμως δεν έρχεται επίσημα Ελλάδα και μόνο μέσα από ebay θα μπορούσες να τη βρεις, πάλι γύρω στο κατοστάρικο φαντάζομαι

kobo: το φθηνότερο που μπορείς να βρεις στα σκρουτζομάγαζα είναι €99 το μίνι (με 5αρα οθόνη) τα 6αρια έχουν από €130, άρα βγαίνουν εκτός budget εντελώς

cybook: από ότι είδα στο site της bookeen η τιμή του odyssey είναι €79. Γενικά δεν είναι οι πιο αξιόπιστες συσκευές αλλά η αναλογία κόστους/ποιότητας είναι καλή

pocketbook: τα ανέφερα για λόγους πληρότητας γιατί έχω ακούσει καλά λόγια, είναι όμως ακριβούτσικα και δεν έχω ψάξει ποτέ τι δυνατότητες υπάρχουν για την παραγγελία τους, δε με ενδιαφέρουν.

Επεξ/σία από ikar6
  • Like 1

Eπειδή σε πολλές απαντήσεις φίλων το coboglo εμφανίζεται ως εχον πολλά προβλήματα θέλω να το υπερασπιστώ λίγο!

Το αγόρασα τον Απρίλιο και εκανα μία αναβάθμηση του λειτουργικου του το καλοκαίρι.Ειδικά μετά την αναβάθμηση δουλεύει τέλεια!

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου το wifi,δεν εχω βάλει εξωτερική κάρτα μνήμης,εχω φορτομένα περίπου 100 βιβλία,και ανακυκλώνω φορτόνοντας απο το pc μια φορά στους δυο μήνες, το φορτίζω κάθε είκοσι με τριάντα ημέρες.Διαβάζω πολύ,τουλάχιστον 2 ώρες κάθε μέρα,λογοτεχνία,οικονομικά αλλά και τεχνικά βιλία φωτογραφίας και γραφιστικής (μονο σε epub ποτέ σε Pdf).

Επικοινώνησα δύο φορές με την cobo μια φορά πριν το αγοράσω για πληροφορίες και μία μετα την αγορα για ενα μικροπρόβλημα.Απάντησαν σε λιγότερο απο 24 ώρες και τις δύο φορές με εκτενείς πληροφορίες και λύσεις (για το πρόβλημα).

Ο LongTom πιστεύω οτι εχει δυσάρεστη εμπειρία απο  το glo γιατί το αγόρασε σχεδόν αμέσως μόλις κυκλοφορισε.Ως φωτογράφος

θέλω να σημειώσω οτι ποτέ δεν αγοράζω ψηφιακή συσκευή είτε για επαγγελματική είτε για οικιακή χρήση αν δεν περάσουν 3 ως 4 μήνες απο την κυκλοφορία της στο εμπόριο.

Καλές γιορτές σε όλους!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κατάλαβα καλά, το kindle πάει πακέτο με το ξεκλείδωμα του βιβλίου για την μετατροπή του σε mobi.

Σε αυτη την περίπτωση τα αρχεία ως μη δεσμευμένα πλέον, μπορούν να ανταλλάσσονται κατά βούληση. Αυτο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για κάποιον που αγοράζει σε ένα χρόνο 10-15 βιβλία τυπικής τιμής (12-18 ευρώ), αν η δαπάνη κυμανθεί ακόμα και κοντα στα 200 ευρώ, το εργαλείο θα κάνει απόσβεση σε ένα χρόνο περίπου.

Βέβαια υπάρχουν και αναγνώστες που δεν τα αγοράζουν αλλά δανείζονται απο φίλους η απο βιβλιοθήκες, αυτη η περίπτωση όμως ειναι διαφορετική για προφανεις λόγους,

Από την άλλη, αν η ανάγνωση δεν ξεπερνά τα 10 βιβλία, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται και κουβέντα.

Εν κατακλείδι, αυτό που θέλω να επισημάνω ειναι ότι συμφέρει η αγορά ενός ΚΑΛΟΥ e-reader, ακόμα και στα 200 ευρώ.

Link.png Site: Εδώ είναι ενα link για το kobo glo για όσους το θέλουν σε καλή τιμή, και μπορούν να κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες.

Επεξ/σία από capiros

Eπειδή σε πολλές απαντήσεις φίλων το coboglo εμφανίζεται ως εχον πολλά προβλήματα θέλω να το υπερασπιστώ λίγο!

Το αγόρασα τον Απρίλιο και εκανα μία αναβάθμηση του λειτουργικου του το καλοκαίρι.Ειδικά μετά την αναβάθμηση δουλεύει τέλεια!

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου το wifi,δεν εχω βάλει εξωτερική κάρτα μνήμης,εχω φορτομένα περίπου 100 βιβλία,και ανακυκλώνω φορτόνοντας απο το pc μια φορά στους δυο μήνες, το φορτίζω κάθε είκοσι με τριάντα ημέρες.Διαβάζω πολύ,τουλάχιστον 2 ώρες κάθε μέρα,λογοτεχνία,οικονομικά αλλά και τεχνικά βιλία φωτογραφίας και γραφιστικής (μονο σε epub ποτέ σε Pdf).

Επικοινώνησα δύο φορές με την cobo μια φορά πριν το αγοράσω για πληροφορίες και μία μετα την αγορα για ενα μικροπρόβλημα.Απάντησαν σε λιγότερο απο 24 ώρες και τις δύο φορές με εκτενείς πληροφορίες και λύσεις (για το πρόβλημα).

Ο LongTom πιστεύω οτι εχει δυσάρεστη εμπειρία απο  το glo γιατί το αγόρασε σχεδόν αμέσως μόλις κυκλοφορισε.Ως φωτογράφος

θέλω να σημειώσω οτι ποτέ δεν αγοράζω ψηφιακή συσκευή είτε για επαγγελματική είτε για οικιακή χρήση αν δεν περάσουν 3 ως 4 μήνες απο την κυκλοφορία της στο εμπόριο.

Καλές γιορτές σε όλους!

Δυστυχώς δεν είναι θέμα που αφορά μόνο early adopters τα προβλήματα με το kobo,προσωπικά το αγόρασα μετά από 1.5-2 μήνες από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας(απλά δεν πρόλαβα τα πρώτα batch γιατί είχαν εξαντληθεί σε χρόνο dt).

Επειδή το έχω ψάξει πάρα πολύ,λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων,μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι θέμα firmware και ιδίως updates.

Είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις με προβληματικό λογισμικό σε kobo,αντίθετα το hardware είναι συνήθως υψηλής ποιότητας.

Δεν είμαι ούτε μηδενιστής,ούτε θα είχα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι με έτυχε μια κακή συσκευή,αλλά το θέμα είναι ότι δεν είμαι μόνος(ή τουλάχιστον μειοψηφία)είναι γενικότερο το πρόβλημα και εκφράζεται πλειστάκις από απλούς χρήστες και reviewers.

Όπως έγραψα και πριν,δεν είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής τα προβλήματα που έχω εγώ,αλλά είναι σίγουρο ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Για τα ελληνικά eßbooks πραγματικά πίστευα ότι είναι τα περισσότερα σε pdf,πριν κάποια χρόνια που είχα ψάξει ήταν έτσι η κατάσταση.

Τώρα εάν έχει αλλάξει καλώς και σημαίνει ότι οι εκδοτικοί οίκοι ακούν το πνεύμα της εποχής.

@capiros

Ανάλογα τι αγοράσεις και από που,υπάρχουν βιβλιοπωλεία εκτός από την amazon στο εξωτερικό που πωλούν σε mobi. 

Τώρα για το "κλείδωμα"(δηλαδή DRM) το θεωρώ αυτονόητο να το βγάζει ο χρήστης,ειδάλλως απλά δανείζεσαι το βιβλίο από το βιβλιοπωλείο.Υπάρχουν περιπτώσεις από Amazon/B&N που βιβλία σβήστηκαν από συσκευές γιατί υπήρξε παραβίαση κάποιων όρων χρήσης(ή κάποιο άλλο πρόβλημα-δικαιολογία).

Αν κατάλαβα καλά, το kindle πάει πακέτο με το ξεκλείδωμα του βιβλίου για την μετατροπή του σε mobi.

Σε αυτη την περίπτωση τα αρχεία ως μη δεσμευμένα πλέον, μπορούν να ανταλλάσσονται κατά βούληση. Αυτο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για κάποιον που αγοράζει σε ένα χρόνο 10-15 βιβλία τυπικής τιμής (12-18 ευρώ), αν η δαπάνη κυμανθεί ακόμα και κοντα στα 200 ευρώ, το εργαλείο θα κάνει απόσβεση σε ένα χρόνο περίπου.

Βέβαια υπάρχουν και αναγνώστες που δεν τα αγοράζουν αλλά δανείζονται απο φίλους η απο βιβλιοθήκες, αυτη η περίπτωση όμως ειναι διαφορετική για προφανεις λόγους,

Από την άλλη, αν η ανάγνωση δεν ξεπερνά τα 10 βιβλία, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται και κουβέντα.

Εν κατακλείδι, αυτό που θέλω να επισημάνω ειναι ότι συμφέρει η αγορά ενός ΚΑΛΟΥ e-reader, ακόμα και στα 200 ευρώ.

Link.png Site: http://www.whsmith.co.uk/products/kobo-touch-black-ereader/product/35487678">Εδώ είναι ενα link για το kobo glo για όσους το θέλουν σε καλή τιμή, και μπορούν να κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες.

Για να μην παρεξηγηθούμε (δεν ξέρω τι background έχεις και αν το έχεις καταλάβει σωστά): τα βιβλία του amazon σαφώς και είναι κλειδωμένα αρχεία και (ως έχουν) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ στη συσκευή ΣΟΥ και πουθενά αλλού (δεν μπορείς να τα ανταλλάξεις/δωρίσεις κτλ). Επίσης δεν μπορείς να τα διαβάσεις σε άλλα (πλην kindle) ebook readers.

Αυτές οι δυνατότητες είναι εφικτές ξεκλειδώνοντας το βιβλίο, μια διαδικασία που δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις και που μετά το πρώτο σετάρισμα είναι δουλειά ενός κλικ.

Όσον αφορά την απόσβεση της συσκευής θα διαφωνήσω με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγεις. Στα ebook reader δεν χρειάζεσαι καινούριο επεργαστή και κάρτα γραφικών κάθε 1-2 χρόνια. Οι εξελίξεις/βελτιώσεις τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι σχετικά μικρές και ο χρόνος ζωής τους συγκριτικά (με tablet/smartphones) μεγαλύτερος. Επομένως, αν διαβάζεις 1 βιβλίο κάθε 1-2 μήνες (σε μια 3ετία 25-30 βιβλία) με μία έκπτωση 5 ευρώ στο βιβλλίο, η απόσβεση είναι προφανής. Ακόμα περισσότερο αν κάποια βιβλία τα δανείζεσαι από φίλους/συγγενείς ή τα αγοράζεις στα αγγλικά, όπου το κόστος είναι υποπολλαπλάσιο.

Θα πάω για το Paperwhite2 μαλλον. Απο οτι φαινεται ειναι αρκετά καλο. Με προβληματιζει λιγο που δεν κλεινει το φως ομως, αλλα δεν νομίζω να εχω προβλημα.

Δεν εχω ξαναπαρει ebook οποτε εχω καποιες απορίες σχετικα με το kindle

1) Μπορω να περασω βιβλια που δεν πηρα απο την amazon ετσι;

2) Υποστηριζει ελληνικά βιβλια;

3) Το calibre μετατρέπει χωρις προβλήματα βιβλια αλλης μορφής σε μορφή για kindle;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...