LongTom Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Υπαρχει κατι που θα χρειαςτειτε και δεν υποστηριζεται απο το kindle εστω και με την μεσολαβηση του calibre; Με συγχωρείς,αλλά δεν κατάλαβα. Τι θα χρειαστούμε και δεν το υποστηρίζει το calibre;
nzeppos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Για τους περιορισμούς του Kindle πάντως τα έχουμε ξαναπεί. Πιστεύω πως γενικά γίνεται πολλή φασαρία χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Σχεδόν 3 χρόνια το χρησιμοποιώ και δεν έχω αισθανθεί ποτέ ότι με περιορίζει σε κάτι, τόσο ώστε να θέλω να αγοράσω άλλης μάρκας ereader. 1
LongTom Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Για τους περιορισμούς του Kindle πάντως τα έχουμε ξαναπεί. Πιστεύω πως γενικά γίνεται πολλή φασαρία χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Σχεδόν 3 χρόνια το χρησιμοποιώ και δεν έχω αισθανθεί ποτέ ότι με περιορίζει σε κάτι, τόσο ώστε να θέλω να αγοράσω άλλης μάρκας ereader. Α, αυτό... Το θέμα είναι ότι για τους νόμιμους αγοραστές βιβλίων είναι μια α διαδικασία η αλλαγή του φορμάτ των βιβλίων. Κάτι που δεν το θέλουν όλοι να κάνουν κάθε φορά. Ακόμη η μη ύπαρξη SD είναι κάπως,εάν υπήρχε έκδοση 4 giga θα ήταν καλύτερα(όπως ήταν το συνηθισμένο μέχρι το kindle touch). Βέβαια είναι και το νταβατζιλίκι της amazon που με την σπάει,αλλά από ότι βλέπω θα το φάω στην μάπα γιατί δεν αντέχεται άλλο το glo και δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τον Γενάρη-Φλεβάρη-Μάρτη ή όποτε θα ξεκουνηθεί η cybook να βγάλει το Ocean...
nzeppos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Για το πρώτο θα συμφωνήσω απόλυτα, αν και σε τελική ανάλυση το "σπάσιμο" των βιβλίων είναι ένα κλικ υπόθεση από τη στιγμή που έχει στηθεί σωστά το calibre (που ούτε κι αυτό είναι φασαρία). Πολλές φορές όμως κι εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου να λέω πως βαριέμαι την όλη διαδικασία με τις αγορές από τρίτα site. Για την SD card (ή μάλλον την έλλειψή της) δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα, αφού ακόμα και τα λίγα GB του PW δεν γεμίζουν με mobi βιβλία. Μόνο αν αρχίσουμε να πετάμε μέσα και PDF ή διάφορα περίεργα mobi των 5-10ΜΒ (ή θέλουμε να έχουμε ντε και σώνει... 2000 ebooks διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή). Η Amazon δίνει βέβαια αρκετό χώρο στο Cloud (κάπου 5GB νομίζω) αλλά και πάλι είναι φασαρία να σβήνεις/κατεβάζεις ή να πρέπει να στείλεις μαζικά τα βιβλία σε άλλη συσκευή, κάτι που με την SD card θα ήταν πολύ πιο απλό. Οπωσδήποτε με το Kindle3 ήμουν πολύ πιο ήσυχος, αφού μου έδινε 3GB χώρο αλλά στην τελική τι να πουν κι όσοι έχουν iPhone/iPad (όπου η SD κάρτα είναι όνειρη θερινής νυκτός) Η Amazon φυσικά πουλάει νταβατζιλίκι αφού είναι η κυρίαρχη δύναμη στην αγορά και τους παίρνει (ακόμα) να κάνουν ό,τι περίπου θέλουν. Αλλά μιλώντας ρεαλιστικά (βλ. τα περισσότερα βιβλία είναι διαθέσιμα και από τον μπάρμπα), το κακό είναι μικρό. Ελπίζω το επόμενο μοντέλο της Kobo να λύσει τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και τότε ευχαρίστως θα το αγοράσω και θα χαρίσω το Kindle Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2013 από nzeppos
hispanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Υποθέτω ότι θα έχετε πέσει πάνω σε τέτοια κείμενα: http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-amazon-piso-apo-tin-othoni Δεν ξέρω τι γίνεται με τις άλλες εταιρείες, πάντως εμένα με επηρεάζουν όταν σκέφτομαι να αγοράσω κάτι. 2
LongTom Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Για το πρώτο θα συμφωνήσω απόλυτα, αν και σε τελική ανάλυση το "σπάσιμο" των βιβλίων είναι ένα κλικ υπόθεση από τη στιγμή που έχει στηθεί σωστά το calibre (που ούτε κι αυτό είναι φασαρία). Πολλές φορές όμως κι εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου να λέω πως βαριέμαι την όλη διαδικασία με τις αγορές από τρίτα site. Για την SD card (ή μάλλον την έλλειψή της) δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα, αφού ακόμα και τα λίγα GB του PW δεν γεμίζουν με mobi βιβλία. Μόνο αν αρχίσουμε να πετάμε μέσα και PDF ή διάφορα περίεργα mobi των 5-10ΜΒ (ή θέλουμε να έχουμε ντε και σώνει... 2000 ebooks διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή). Η Amazon δίνει βέβαια αρκετό χώρο στο Cloud (κάπου 5GB νομίζω) αλλά και πάλι είναι φασαρία να σβήνεις/κατεβάζεις ή να πρέπει να στείλεις μαζικά τα βιβλία σε άλλη συσκευή, κάτι που με την SD card θα ήταν πολύ πιο απλό. Οπωσδήποτε με το Kindle3 ήμουν πολύ πιο ήσυχος, αφού μου έδινε 3GB χώρο αλλά στην τελική τι να πουν κι όσοι έχουν iPhone/iPad (όπου η SD κάρτα είναι όνειρη θερινής νυκτός) Η Amazon φυσικά πουλάει νταβατζιλίκι αφού είναι η κυρίαρχη δύναμη στην αγορά και τους παίρνει (ακόμα) να κάνουν ό,τι περίπου θέλουν. Αλλά μιλώντας ρεαλιστικά (βλ. τα περισσότερα βιβλία είναι διαθέσιμα και από τον μπάρμπα), το κακό είναι μικρό. Ελπίζω το επόμενο μοντέλο της Kobo να λύσει τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και τότε ευχαρίστως θα το αγοράσω και θα χαρίσω το Kindle Κοίτα το θέμα SD είναι σημαντικό,αλλά το κακό είναι ότι κατά μεγάλο ποσοστό ούτε ο ανταγωνισμός με SD μπορεί να χειριστεί μεγάλο όγκο βιβλίων. Εγώ πολύ θα ήθελα να έχω όλη την συλλογή μου μαζί(πάνω κάτω 2300+ βιβλία με ανοδικές τάσεις),αλλά το kobo τα έφτυνε πολύ πριν το όριο αυτό.Κάποιοι έχουν κοντά στα 10.000 βιβλία. Οι μόνες συσκευές που ξέρω και τα κατάφερναν ήταν οι Sony PRS-X50 που μπορούσαν να διαχειριστούν τεράστιες συλλογές με μηδενική αλλαγή στην ταχύτητα ανταπόκρισης. Όσο για το cloud,προσωπικά το βρίσκω τελείως μα τελείως άχρηστο.Εάν και εφόσον δεν έχω άμεση πρόσβαση στα αρχεία μου παντού,τότε μου είναι το ίδιο με το να τα αφήσω στον Η/Υ ή να μην τα έχω κατεβάσει καν από τον θείο. Νταβατζιλίκι πουλάν γιατί οι 'Muricans αγοράζουν kindle δίχως να υπάρχει αύριο δίχως να ψάξουν ή να μάθουν για τον ανταγωνισμό.Έτσι με μια τέτοια βάση η amazon,ουσιαστικά κάνει ότι θέλει. Είναι βέβαια και το θέμα με τις απίστευτες πραγματικά μ@##$@ς που κάνει ο ανταγωνισμός,δεν θέλει και πολύ. Βρε εάν η kobo ήταν σωστή στο θέμα υποστήριξη ευχαρίστως θα αγόραζα το Aura HD χθες κιόλας.Έλα όμως που όλα τα kobo έχουν ουσιαστικά το ίδιο firmware με τις διαφορές να είναι αμελητέες. Όσο για το θέμα λύση των προβλημάτων,σε βλέπω να περιμένεις πολλλλλύ καιρό. Δεν τα κατάφερε εδώ και 4-5 χρόνια,ακόμη και μετά την εξαγορά της από Ιαπωνικό γίγαντα,θα τα καταφέρει στο μέλλον λες; Υποθέτω ότι θα έχετε πέσει πάνω σε τέτοια κείμενα: http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-amazon-piso-apo-tin-othoni Δεν ξέρω τι γίνεται με τις άλλες εταιρείες, πάντως εμένα με επηρεάζουν όταν σκέφτομαι να αγοράσω κάτι. Καλά,εάν το πάρουμε στο ηθικό θα έπρεπε να μην είχαμε καμία συσκευή. Όλες(ή οι περισσότερες) γίνονται σε κάποιο sweathouse κάπου στον κόσμο ή στην ελάχιστη τα απάρτια που χρησιμοποιούν. Επειδή γίνονται στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι οι άλλοι δεν έχουν τις ίδιες και χειρότερες συνθήκες εργασίας.Ότι κινέζικο και να αγοράσεις είναι εγγύηση ότι κάποιοι έχουν στην κυριολεξία χύσει αίμα για να φτιαχτεί. Η amazon το πάει ένα βήμα παραπάνω γιατί καταστρέφει τόσο αποτελεσματικά και τον τοπικό ανταγωνισμό,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. edit:Η kobo μόλις μείωσε(στην Γερμανία τουλάχιστον)τις τιμές στα Aura Hd & Glo κατά την αστρονομική τιμή των 10€. Επίσης στο saturn που πήγα εχθές είχαν φέρει αρκετά(~5) κομμάτια Kobo touch. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2013 από LongTom 1
hispanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Καλά,εάν το πάρουμε στο ηθικό θα έπρεπε να μην είχαμε καμία συσκευή. Σύμφωνοι, απλά η Amazon έχει όλο το πακέτο της σιχαμερής πολιτικής.
skriker21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Πάντως εμένα το Kobo glo δεν μου έχει "βγάλει" τίποτα μέχρι στιγμής παρόλο που κάνω τα update άμεσα με το που βγαίνουν...τέτοια τύχη να έχω;
LongTom Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Πάντως εμένα το Kobo glo δεν μου έχει "βγάλει" τίποτα μέχρι στιγμής παρόλο που κάνω τα update άμεσα με το που βγαίνουν...τέτοια τύχη να έχω; Έτσι φαίνεται,όπως έγραψα και πιο πάνω υπάρχει πολύ πράγμα να διαβάσει κάποιος στο mobileread->kobo επάνω στο θέμα updates και bugs. Σύμφωνοι, απλά η Amazon έχει όλο το πακέτο της σιχαμερής πολιτικής. Ίσως ναι,αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα.Είτε το κάνεις για όλους είτε για κανέναν. edit:Εντάξει,τραγελαφικές καταστάσεις. Πήγα να δω κάτι από ένα βιβλίο που έχω ήδη διαβάσει,ήταν στην μνήμη,και δεν εμφάνιζε ούτε το εξώφυλλο(είχε ένα generic του kobo)και έχει χάσει όλες τις υποσημειώσεις μου. Αύριο πάω στο Conrad να πάρω το kindle,η πλάκα έχει και τα όρια της... Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2013 από LongTom
LongTom Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Το λοιπόν,πήρα το kindle PW2. Μέχρι τούδε όλα καλά με μόνο αρνητικό το μεγαλύτερο μέγεθος από το glo. Πέρασα ένα βιβλίο που είχα σε mobi με το calibre,αλλά δεν μπόρεσα να κάνω συλλογές από εκεί. Τώρα στο calibre πως το στήνω το pw2; Καμία συμβουλή πως να περάσω τις συλλογές/βιβλία εύκολα(σχετικά) και τι add-ons να περάσω; 1
nzeppos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Κατ' αρχάς καλορίζικο. Σχετικά με τις συλλογές, να ομολογήσω πως δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το άθλημα αφού έκατσα και τις έφτιαξα με το χέρι στην ίδια τη συσκευή (ξέρω, είμαι μαζόχας...) Εδώ πάντως: http://dearauthor.com/ebooks/how-to-create-kindle-collections-on-your-kindle-paperwhite-and-kindle-ios-app/ (section 3) αναφέρουν ένα calibre plugin (Kindle collection) που κάνει αρκετά πράγματα. Θα του ρίξω μια ματιά. edit: άκυρο, σύμφωνα με όσα λένε εδώ http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=118635&page=129 δεν συνεργάζεται με το PW2. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2013 από nzeppos 1
LongTom Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Κατ' αρχάς καλορίζικο. Σχετικά με τις συλλογές, να ομολογήσω πως δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το άθλημα αφού έκατσα και τις έφτιαξα με το χέρι στην ίδια τη συσκευή (ξέρω, είμαι μαζόχας...) Εδώ πάντως: http://dearauthor.com/ebooks/how-to-create-kindle-collections-on-your-kindle-paperwhite-and-kindle-ios-app/ (section 3) αναφέρουν ένα calibre plugin (Kindle collection) που κάνει αρκετά πράγματα. Θα του ρίξω μια ματιά. edit: άκυρο, σύμφωνα με όσα λένε εδώ http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=118635&page=129 δεν συνεργάζεται με το PW2. Ευχαριστώ. Τώρα στο προκείμενο. Αυτό είναι λυπηρό,γιατί θα χρειαστεί καιρός για να τα περάσω όλα.Βέβαια εάν γίνει μια μόνο φορά χαλάλι,στο kobo το είχα κάνει κάπου 8-9 φορές,ακόμη και με το calibre δεν παλευόταν. Η συσκευή η ίδια είναι ωραία,με περισσότερο ομοιόμορφο φως από το glo.Με χάλασε βέβαια ότι δεν έχει τόσες επιλογές όσο το kobo,αλλά βέβαια αυτό είναι το λιγότερο εάν το λογισμικό σταθερό.
nzeppos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει θέμα με το λογισμικό. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω δει σοβαρό bug είτε στο Kindle 3, είτε στο PW μου. Φρόντισε βέβαια να περάσεις και το τελευταίο f/w, αν δεν το έχεις ήδη κάνει http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_left_v4_sib?ie=UTF8&nodeId=201307450 (το 2nd generation PW βλέπω έχει φτάσει στην 5.4.2 αλλά εμείς της πρώτης γενιάς είμαστε ακόμα στην 5.3.9 ffs) Bug του στιλ να χάνονται βιβλία ή συλλογές (ή έστω η σελίδα που έχω μείνει στο εκάστοτε βιβλίο) δεν έχω δει ποτέ. Το μόνο που θυμάμαι ήταν μια φορά που είχε φάει ένα σκάλωμα το φως και δεν έσβηνε με τίποτα (ούτε όταν έκλεινα την πρόσοψη με το μαγνήτη), οπότε του έκανα ένα απλό restart και τέλος. Κάποιες άλλες (επίσης σπάνιες) φορές που το φως δεν ανάβει, πάω στη σχετική ρύθμιση, την ξαναπατάω και αμέσως επανέρχεται. Σπάνια επίσης να φάει κανα σκάλωμα και να μην ανοίγει το popup παράθυρο του λεξικού, όταν είμαι ήδη μέσα στο λεξικό (και κλικάρω πχ. σε κάποια άλλη άγνωστη λέξη). Τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσω μια φορά στο πάνω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί έστω και στιγμιαία το μενού και μετά ξεκολλάει. Αυτό το τελευταίο είναι μάλλον και το πιο συνηθισμένο bug που μπορώ να θυμηθώ. Εννοείται full reset, factory defaults και τέτοια ούτε για αστείο. Επειδή η δημιουργία συλλογών είναι όντως πολλή φασαρία, αυτό που έκανα εγώ ήταν να τις φτιάχνω σταδιακά (μου πήρε βδομάδες βάζοντας λίγα βιβλία κάθε φορά). Στο κάτω-κάτω τη συσκευή την πήρα για να διαβάζω βιβλία και σε γενικές γραμμές ξέρω που έχω τι ή πως περίπου το λένε. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2013 από nzeppos 1
LongTom Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δεν υπάρχει θέμα με το λογισμικό. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω δει σοβαρό bug είτε στο Kindle 3, είτε στο PW μου. Φρόντισε βέβαια να περάσεις και το τελευταίο f/w, αν δεν το έχεις ήδη κάνει http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_left_v4_sib?ie=UTF8&nodeId=201307450 (το 2nd generation PW βλέπω έχει φτάσει στην 5.4.2 αλλά εμείς της πρώτης γενιάς είμαστε ακόμα στην 5.3.9 ffs) Bug του στιλ να χάνονται βιβλία ή συλλογές (ή έστω η σελίδα που έχω μείνει στο εκάστοτε βιβλίο) δεν έχω δει ποτέ. Το μόνο που θυμάμαι ήταν μια φορά που είχε φάει ένα σκάλωμα το φως και δεν έσβηνε με τίποτα (ούτε όταν έκλεινα την πρόσοψη με το μαγνήτη), οπότε του έκανα ένα απλό restart και τέλος. Κάποιες άλλες (επίσης σπάνιες) φορές που το φως δεν ανάβει, πάω στη σχετική ρύθμιση, την ξαναπατάω και αμέσως επανέρχεται. Σπάνια επίσης να φάει κανα σκάλωμα και να μην ανοίγει το popup παράθυρο του λεξικού, όταν είμαι ήδη μέσα στο λεξικό (και κλικάρω πχ. σε κάποια άλλη άγνωστη λέξη). Τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσω μια φορά στο πάνω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί έστω και στιγμιαία το μενού και μετά ξεκολλάει. Αυτό το τελευταίο είναι μάλλον και το πιο συνηθισμένο bug που μπορώ να θυμηθώ. Εννοείται full reset, factory defaults και τέτοια ούτε για αστείο. Επειδή η δημιουργία συλλογών είναι όντως πολλή φασαρία, αυτό που έκανα εγώ ήταν να τις φτιάχνω σταδιακά (μου πήρε βδομάδες βάζοντας λίγα βιβλία κάθε φορά). Στο κάτω-κάτω τη συσκευή την πήρα για να διαβάζω βιβλία και σε γενικές γραμμές ξέρω που έχω τι ή πως περίπου το λένε. Λοιπόν χαίρομαι που τα διαβάζω αυτά,γιατί πραγματικά πέρασα ατελείωτες ώρες μετά από ένα factory reset περνώντας τα βιβλία μου στο εξαιρετικά buggy Glo. Μέχρι τώρα έχω περάσει καμία 2 ώρες διαβάζοντας σε ΜΜΜ και σπίτι και μπορώ να πω ότι δεν είδα ούτε glitch. Ψάχνοντας λίγο βρήκα ότι η έκδοση της συσκευής είναι 5.4.0,αλλά δεν έχει δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης.Έτσι κατέβασα την 5.4.2 και θα την περάσω χειροκίνητα,εάν δεν υπάρξει πρόβλημα στο update θα μείνω πολύ εντυπωσιασμένος. Πάντως πρέπει να πω ότι είναι εξαιρετικά γρήγορο,η "αναβαθμισμένη" carta οθόνη είναι η ίδια(ή χειρότερη σε κάποιες φωτεινότητες-συνθήκες φωτισμού)από του glo.Δεν ξέρω γιατί είχε γίνει τόσο σούσουρο με αυτό. Το φως είναι περίεργο για εμένα που είχα συνηθίσει στο glo,είναι περισσότερο κίτρινο-"ζεστό".Είναι σαν να συγκρίνεις φως από λάμπα πυρακτώσεως(PW2) με φως από λάμπα ιονισμού(glo). Διαφορετική αίσθηση,αν και όχι απαραίτητα χειρότερη.Ίσως μάλιστα για πολλούς,εμού συμπεριλαμβανομένου,προτιμότερο. Η ομοιομορφία στο εσωτερικό φως-οθόνη είναι απλά απίστευτο,σε όλο το εύρος φωτισμού δεν είναι δυνατόν να δω που είναι τα led.Στο glo υπάρχει μια διακριτική σκιά στο κάτω μέρος που γίνεται πολύ έντονη όταν αυξάνεται η φωτεινότητα. Αντίθετα όσο χρησιμοποιώ το PW2 τόσο μου λείπουν οι πάμπολες επιλογές παραμετροποίησης του kobo.Το kindle είναι σαν dumbed down σε σχέση με το kobo. Ακόμη είναι βαρύ το άτιμο,στο κρεβάτι που διάβαζα χθες το βράδυ με πόνεσε το χέρι.Είχα να το πάθω από το Cybook Orizon.Ίσως έχω κακομάθει από το Sony που ήταν πίπουλο και το ελαφρύ glo. Τελικά κάθε φορά που χρησιμοποιώ το kindle σκέφτομαι πόσο πιο απλό(για εμάς τους καταναλωτές) και αυτονόητο θα ήταν να έβγαζε η Sony ένα frontlight Reader με ποιότητα των PRS-X50...
dungeon master Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 αν κάποιος καταφέρει να βρει ελλάδα το kobo touch ας στείλει πμ, ty
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα